طرح حذف مغز متفکر پاستور
سیاسی
بزرگنمايي:
ندای لرستان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| کمتر زمانی پیش میآید که یک جریان خاص با استفاده از تمام ابزارهای خود بخواهد به هر نحو ممکن که شده مسئولی را به زیر کشیده یا او را حذف کند و کنار بزند.
اما روایت محمدجواد ظریف معاون راهبردی مسعود پزشکیان به نحوی است که آنها تمام هم و غم خود را گذاشتهاند تا هر جور شده رشته روابط ظریف با دولت پزشکیان را قطع کنند تا بهزعم خود بتوانند بیش از پیش دولت پزشکیان را به سمت خود کشیده و در اختیار بگیرند. هر چند که این پروژه صرفا معطوف به محمدجواد ظریف نخواهد بود و پس از او شاهد تلاشها برای برکناری سایر افراد از دولت پزشکیان خواهیم بود. اما از آنجا که که ظریف برجستهترین و بارزترین چهره حاضر در دولت پزشکیان است و از قضا در جایگاه مهمی چون معاونت راهبردی ریاست جمهوری نشسته و تولید و اندیشه و فکر میکند تندروها و دلواپسان او را هدف قرار دادهاند که پروژه خود را از موثرترین چهره دولت شروع کنند تا از سویی پزشکیان را خلع ید کنند و از سوی دیگر مغز متفکر دولت را از کار بیندازند. اگر نه پرواضح است که هر کسی در این جایگاه قرار میگرفت تندروها و دلواپسان اصلا به او نمیپرداختند که بخواهند برای او هزینه و با او مقابله کنند. لذا مساله چه در معاونت راهبردی باشد، چه معاونت اول، یا هر نقطه دیگر از دولت برنامه تندروها عدم حضور ظریف در دولت است. ماجرای قانون مشاغل حساس و... نیز همه برای ظریف چیده شده تا او را از دولت کنار بزنند. اتفاقا مرحله به مرحله نیز پیش رفتهاند. اول از تریبون مجلس به پزشکیان هشدار دادند که ظریف را کنار بگذار و گرنه از خودت به قوه قضائیه شکایت میکنیم، اما دیدند که اتفاقی نیفتاد. پس از آن قانون مشاغل حساس را به میان آوردند و قانونی که اصلا مشمول ظریف و فرزندانش نمیشد را با وصله و پینه به او چسباندند که به موجب قانون کنار برود، اما قانون نیز با ورود دولت مسکوت گذاشته شد و برای بررسیهای بیشتر به کمیسیون اجتماعی مجلس رفت. درگام بعدی هر از چندی تجمعاتی غیر قانونی تشکیل میدهند و در آن به مسئولان از جمله رئیسجمهور و معاونش ظریف هتاکی و بیحرمتی میکنند. در همین مسیر نیز از طریق رسانههای خود به عنوان گام بعدی به ظریف حمله کرده و میکنند و خواستار برکناری و عزل او از دولت هستند. چنانکه در نامه جبهه پایداری مشخصا به این موضوع اشاره شده و اخیرا کیهاننشینان نیز گامی فراتر نهاده و به خود اجازه دادهاند که به جای رئیسجمهور اولویتهای دولت را تعیین کنند. جایی که کیهان مینویسد: «جابهجایی اولویتها و ایجاد بنبستهای ذهنی، نتیجه مشورتهای نادرست است و بر همین مبنا، نیاز اول دولت، خانهتکانی در تیم مشاوران است.» به عبارت دیگر کیهان زمین و زمان را به هم دوخته تا بگوید ظریف را از دولت کنار بگذارید.
تاثیر و نفوذ ظریف
اما اینکه چرا جریانات دلواپس و تندرو بهدنبال حذف ظریف هستند جدای از تسویه حساب سیاسی و قدرتنمایی، بحث نفوذ و تاثیرگذاری محمدجواد ظریف در دولت و جامعه است. در حالی که بسیاری از چهرههای سیاسی مشهور و معروف هستند که کنشگری آنها در جامعه مورد توجه است اما کمتر کسی است که در حوزه سیاسی و دیپلماتیک بتواند به عنوان چهره مرجع و تاثیرگذار در جامعه باشد. از قضا دکتر ظریف یکی از همین چهرههایی است که در حوزه دیپلماسی، بینالمللی و حتی سیاست داخلی از چهرههای محبوب و مرجع جامعه به حساب میآید و به جرأت میتوان گفت که کمتر سیاستمدار و دیپلماتی مثل ظریف آمده که این چنین هوشمندانه و هنرمندانه به کنش سیاسی مشغول باشد. لذا وجود چنین شخصیت تاثیرگذاری در همه دولتها و کشورها مغتنم است. کسیکه با هنر دیپلماسی خود از میانه تحریم به توافق میرسد.
زمینگیر کردن دولت
سخنگوی جبهه اصلاحات در خصوص هجمهها و انتقادات به محمدجواد ظریف اظهار داشت: شکی نیست که تندروها دنبال اهداف خودشان هستند که همان زمینگیرکردن دولت است. از طرفی هم بهدنبال انتقامگیری از مردم هستند که چرا مردم جریان اقلیت تکصدایی را کنار زدند و آقای پزشکیان را انتخاب کردند. آقای پزشکیان هم نجابت به خرج داده و تصمیمش بر این نیست که بخواهد مشکلات را مشخص کند و گزارش آن اسب زین کرده که میگفتند، اما امروز مشخص شد در حال احتضار است و زینش هم واژگون شده به مردم بدهد و درصدد اصلاح، مدیریت و برطرفکردن مشکلات است. جواد امام به «آرمان ملی» گفت: از طرفی در عرض این زمان کوتاه هم نمیتوانند مدعی باشند که این مشکلات بابت عملکرد آقای پزشکیان است. اینکه ذخایر سوخت نیروگاهی ما نسبت به سالهای مشابه بالای دو میلیارد لیتر کاهش داشته و نیروگاههایی که باید در ابتدای سال اورهال میشده و تعمیراتش انجام میشده عقب انداختند و با آمارهای غلط مدعی بودند که ناترازیها برطرف شده است. امروز با یک ناترازی یا ناکارآمدی و بیکفایتی مواجه هستیم که دستاورد سه چهار ماهه اخیر نیست، بلکه دستاورد گذشته است که آقای پزشکیان وارث آن است. این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: با توجه به عدم تغییر رویکردها و متاسفانه با قوانین دست پاگیری که در مشاغل حساس ایجاد کردند امکان تغییر مدیرانی که دارای تجارب بهتر و دانش بالاتری هستند تا دولت بتواند با فراغ بال کارگزاران خود را انتخاب کند میسر نیست. چنانکه متاسفانه امروز گفته میشود یک کارشناس امنیتی اختیارش از رئیسجمهور بیشتر است. وی تصریح کرد: آقای ظریف وزیر امور خارجه همین کشور بوده و کسانی با تک صدایی به دنبال قوانین محدودکننده برای او رفتهاند بدانند که این کار نه شرعی و نه حقوقی است. امام بیان کرد: تندروها با این قبیل کارها میخواهند اشتباهات، نارساییها و ناکارآمدیهای گذشته را به گردن این دولت بیندازند و دولت را زمینگیر کنند. اینها در تقابل با اکثریت هستند که مجموعا نادیدهانگاشتن وجه جمهوریت نظام است و اینها اقلیتی هستند که تلاش میکنند همه چیز را در عنان خود قرار دهند و برای حفظ قدرت خود حاضرند منافع ملی را نادیده بگیرند.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1001555/