آماری عجیب از افزایش قیمت داروها در سال 1403
اقتصادي
بزرگنمايي:
ندای لرستان - فارس /مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: ما تغییری در برخی اقلام بیمهای داشتهایم که حدود 802 قلم داروی بیمهای و153 داروی غیربیمهای از ابتدای سال جاری افزایش قیمت داشتهاند که در سامانههای بیمه سلامت و سایر بیمههای پایه اعمال شدهاند.
محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در گفت وگو با یک برنامه تلویزیونی، با اشاره به بحث تغییر قیمت دارو در سال 1403، اظهار کرد: ما تغییری در برخی اقلام بیمهای داشتهایم که حدود 802 قلم داروی بیمهای و 153 داروی غیر بیمهای از ابتدای سال جاری افزایش قیمت داشتهاند که در سامانههای بیمه سلامت و سایر بیمههای پایه اعمال شدهاند.
وی افزود: این تغییر را با توجه به درصد سهم سازمان و سهم بیمه شده را ما در سامانهها اعمال میکنیم و این تغییر قیمت جز سهم سازمان میشود، هر چند خودپرداز و فرانشیر بیماران ممکن است افزایش یابد. از این رو این تغییر در ماههای مختلف از ابتدای سال تاکنون 23 فقره ابلاغیه برای تغییر و این تغییرات بلافاصله در سامانههای الکترونیک اعمال میشود.
ناصحی ادامه داد: از ابتدای اجرای طرح دارویار این برنامه وجود داشه است و چون براساس 50 درصد سهم بازار سازمان غذا و دارو این تغییر قیمت را به ما ابلاغ میکند، از این جهت باید حتماً ابلاغیه رسمی سازمان غذا و دارو برای بیمههای پایه باشد که این رسما در سامانهها بتواند اعمال شود و داروخانهها نیز اعمال کنند تا حقوق مردم ضایع نشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: ما تغییر قیمت هر دوره و هر سال با تغییر قیمت و ابلاغیه سازمان غذا و داروها در سامانهها اعمال میکنیم.
وی ادامه داد: تغییر قیمتها بلافاصله در سامانههای سازمان غذا و دارو به ثبت میرسد و داروخانهها و مراکز توزیع دارو براساس سهام سازمان و بیمه شده را دارو را توزیع میشود. سهم سازمان بیمه سلامت 70 درصد قیمت جدید است و وقتی دارو گران میشود ممکن است سهم فرانشیز بیمار افزایش پیدا کند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: شورای عالی بیمه و سازمان برنامه و بودجه یک تغییر قیمتی را ابتدای هر سال در تعرفهها در نظر میگیرند که بخشی از آن دارو است، آن میزانی که در نظر گرفته میشود امسال به نظر 15درصد بوده است اما حداقل 2/5 برابر تا 3برابر افزایش قیمت داشته است و این جز بدهیهای بیمههای پایه به شمار میآید و از این رو ابتدای سال باید سهم دارو باید درست محاسبه شود تا بدهی ما به داروخانهها، مراکز درمانی، بیمارستانها بیش از این نباشد، هر چند تلاش میکنیم تا مطالبات را به موقع پرداخت کنیم. امروز هم مهرماه هم پرداخت شده و چندماه هم مانده و این ناشی از تغییر قیمتی است که محاسبه نشده و در سهم تعرفهها اعمال نشده و برای همین است که ما کسری را پایان سال قطعاً خواهیم داشت و با تفاوتی که بین تعرفه دارویی در نظر گرفته شده با واقعیت امر در محاسبات ما وجود دارد.
وی یادآور شد: سهم 70 درصدی سازمان بیمه سلامت اعمال میشود و اجازه نداریم بیش از این میزان در سهم بیمه پایه را پوشش دهیم اما در بیماران صعب اعلاج در برخی داروها تا 100 درصد پوشش داده میشود. آنها را از محل صندوق بیاران صعب العلاج اعمال میکنیم. برای بیماران عادی همان سهم 70 درصدی با افزایش قیمت پوشش داده میشود و به تبع فرانشیر هم ممکن است افزایش یابد و سهم پرداختی از جیب مردم بیشتر شود.
در ادامه نیز گفت: تغییر در تعرفهها 15 درصد است و این فاصله را حتماً منابع تأمین شود تا بیمههای پایه بتوانند پرداخت کنند، اما در مجموع تغییر قیمت داروها حدود 43 تا 45درصد رشد قیمت دارو را باید مدظرن قرار داریم و تغییر در تعرفه 15درصد است و این حداقل را باید تأمین کنیم تا بیماران بتوانند پرداخت خود را انجام دهند.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1002536/