ندای لرستان

آخرين مطالب

کسی آن طرف آب‌ها منتظر پزشکان ایرانی نیست! سیاسی

کسی آن طرف آب‌ها منتظر پزشکان ایرانی نیست!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وزیر بهداشت: بالای 80‌درصد پزشکان مهاجر به امریکا و کانادا مجبور به ترک حرفه پزشکی می‌شوند زیرا امکان فعالیت حرفه‌ای پزشکی در آن کشور‌ها برای این افراد فراهم نیست

زهرا چیذری| برخلاف آنچه تصور می‌شود و برخلاف فضاسازی‌های رسانه‌ای در خصوص تهدید به مهاجرت پزشکان، انگار آن سوی آب‌ها کسی برای پزشکان مهاجر ما فرش قرمز پهن نکرده است! اوضاع برخی کشور‌ها در برخورد با پزشکان ایرانی مهاجر به گونه‌ای است که بنا به تأکید محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت 80‌درصد از آنها ناگزیر می‌شوند طبابت را کنار بگذارند و به شغل دیگری روی بیاورند چراکه نمی‌توانند از استاندارد‌های سختگیرانه‌ای که برخی کشور‌های اروپایی یا امریکا و کانادا برای تأیید مدرک یا گذراندن دوره‌های کارآموزی و ... در نظر گرفته‌اند، به سادگی عبور کنند و همین مسئله موجب می‌شود در دل غربت طبابت را رها کنند. 
آمار دقیقی از مهاجرت پزشکان در دسترس نیست، اما حالا هر یک از چهره‌های حوزه سلامت که پشت تریبون قرار می‌گیرد در این باره هشدار می‌دهد. طبق اعلام سازمان نظام پزشکی، برای پیدا کردن آمار مهاجرت می‌توان به تعداد پزشکان و کادر پزشکی که برای خروج از کشور از این سازمان گواهی «گوداستندینگ» می‌گیرند، استناد کرد، گر چه ممکن است همه این افراد الزاماً مهاجرت نکرده باشند یا برخی از آنان بعد از سفر دوباره به کشور برگردند. 
آمار‌هایی از مهاجرت پزشکان
گود استندینگ یا گواهی حسن انجام کار حرفه‌ای یا عدم‌سوءپیشینه، مدرکی است که نشان می‌دهد پزشک مذکور عضو سازمان نظام پزشکی کشور مبدأ بوده و در دوران حرفه‌ای فعالیت خود سوءپیشینه‌ای در حیطه فعالیت خود نداشته است. 
آمار غیررسمی نشان می‌دهد تعداد اعضای سازمان نظام پزشکی که برای مهاجرت از این سازمان گواهی گوداستندینگ گرفته‌اند از حدود 750نفر در سال1397 به بیش از 6‌هزار نفر در سال1401 افزایش یافته است که افزایش بیش از هشت برابری را نشان می‌دهد، البته این مدرک یکی از اولین مدارکی است که برای مهاجرت نیاز است و شخص متقاضی باید آن را به کشور مقصد ارائه کند تا با درخواست فعالیت او به عنوان پزشک موافقت شود، البته این مدرک برای اهداف گوناگونی دریافت می‌شود که یکی از آنها مهاجرت است. به طور اجمالی افرادی که قصد شرکت در سمینار‌های بین‌المللی دارند، افرادی که می‌خواهند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند، اشخاصی که قصد شرکت در دوره‌های بین‌المللی را دارند و در آخر افرادی که اقدام به مهاجرت کرده‌اند، نیازمند دریافت این مدرک هستند. 
سال گذشته بود که حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نسبت به کمبود پزشک در کشور هشدار داده و گفته بود: طی دو سال گذشته 10هزار نفر از جامعه پزشکی کشور مهاجرت کردند و خیلی از استان‌ها با کمبود شدید پزشک به خصوص کمبود جراح مواجهند و این مشکل می‌تواند در سال‌های آینده کشور را به دردسر بزرگی بیندازد. خیلی از استان‌های کشور حتی یک جراح قلب و عروق ندارند یا فقط یک جراح دارند! 
مهاجرت 25‌درصد از استادان
این معضل در خصوص سایر حوزه‌ها هم جدی است تا جایی که حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم درباره کنترل مهاجرت دانشجویان گفته است: «مهاجرت عوامل مختلفی از جمله عوامل شغلی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارد و ما همه عوامل را بررسی کرده و به آنها ضریب داده و مشخص کرده‌ایم چرا و به چه دلیل کسانی مهاجرت می‌کنند و برخی حتی قصد بازگشت نیز ندارند. این تأسف زمانی بیشتر می‌شود که شاید بتوانم بگویم در این چند سال اخیر 25‌درصد از استادان مهاجرت کرده‌اند، 25‌درصد عدد نگران‌کننده‌ای است، وقتی این روند ادامه پیدا کند، افرادی جایگزین آنها می‌شوند که شاید از مرتبه ضعیف‌تری برخوردار هستند.»
با تمام اینها، اما سیدسلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان سال گذشته در اظهار نظری بحران افزایش آمار مهاجرت را فضاسازی رسانه‌ای عنوان کرده و گفته بود: «براساس آمار مجمع جهانی اقتصاد که در حوزه مهاجرت معروف است، نسبت پزشکانی که در چندسال گذشته از کشور مهاجرت کرده‌اند نسبت به کل پزشکان، نه تنها رشد پیدا نکرده بلکه سیر نزولی داشته و این یک آمار بین‌المللی است. با استناد به همین آمار در حوزه مهاجرت پزشکان ما بحران نداریم. مهاجرت داریم، اما نکته این است که این مهاجرت نسبت به قدیم افزایش پیدا نکرده است.» هر چند این اظهار نظر سیدافقهی با واکنش‌های منفی برخی رسانه‌ها مواجه شد، اما اظهارات اخیر وزیر بهداشت در خصوص اینکه فقط 20‌درصد از پزشکانی که از ایران به کشور‌هایی مانند امریکا یا کانادا مهاجرت می‌کنند، می‌توانند در شغل طبابت مشغول کار شوند، در برابر تمایل به مهاجرت پزشکان تردیدی جدی ایجاد می‌کند!
خداحافظی 80‌درصد از پزشکان با طبابت
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش مهاجرت نخبگان علمی در ایران با اشاره به وضعیت برخی پزشکان گفته است: «بسیاری از پزشکان که در ایران جایگاه علمی و عملی برجسته‌ای دارند، استاد دانشگاه هستند، مطب‌های موفق دارند و زندگی مرفهی را تجربه می‌کنند، با این حال تصمیم به مهاجرت می‌گیرند.»
طبق توضیحات ظفرقندی مهاجرت به کشور‌های عربی را بیشتر می‌توان کاریابی دانست که به دلیل شرایط اقتصادی و ارزش پول صورت می‌گیرد، اما در مورد مهاجرت به کشور‌هایی مانند امریکا و کانادا، بالای 80‌درصد پزشکان مجبور به ترک حرفه پزشکی می‌شوند، زیرا امکان فعالیت حرفه‌ای پزشکی در آن کشور‌ها برای این افراد فراهم نیست و مبنای اقتصادی ندارد. 
چالش‌های تأیید مدارک و ورود به حرفه پزشکی در کشور‌های غربی
در مواجهه با آماری که وزیر بهداشت در خصوص مهاجرت پزشکان به کشور‌های اروپایی و خداحافظی 80‌درصد از آنها با کار طبابت می‌دهد، نخستین موضوعی که به ذهن متبادر می‌شود، چرایی این ماجراست؛ موضوعی که ظفرقندی در توضیح آن با تأکید بر سختگیری‌های موجود در این کشور‌ها افزود: «پزشکانی که به امریکا و کانادا مهاجرت می‌کنند، اغلب با عدم‌پذیرش مدارک تحصیلی مواجه می‌شوند. از سوی دیگر، بسیاری از این پزشکان به دلیل سن و سال، امکان شرکت و موفقیت در آزمون‌های سختگیرانه پزشکی این کشور‌ها را ندارند و در نهایت ناچار به انتخاب مشاغل غیرمرتبط می‌شوند.»
آن سوی آب‌ها فرش قرمزی پهن نیست!
بر این اساس در خلال فضاسازی‌های رسانه‌ای در کشور و با وجود آنکه آن سوی آب‌ها بهشتی تمام‌عیار برای جوانان و متخصصان کشورمان ترسیم می‌شود، مهاجرت زوایای گوناگونی دارد که خیلی وقت‌ها ابعاد تاریک آن نادیده باقی می‌ماند؛ ابعادی شبیه اشتغال به طبابت تنها 20‌درصد از پزشکانی که به امریکا و کانادا مهاجرت می‌کنند، اما وضعیت 80‌درصد از پزشکانی که به رغم تحصیل در رشته پزشکی و داشتن تخصص و توان خدمت به انسان‌ها به دلیل خارجی بودن و استاندارد‌های سختگیرانه مجبورند در شغل دیگری مشغول کار شوند، درست همان قسمت‌های در سایه مهاجرت است که حتی رسانه‌ها هم کمتر پروژکتورهای‌شان را سمت آن می‌گیرند؛ سایه‌هایی که اگر دیده شوند می‌توانند روی تصمیم به مهاجرت بخشی از افراد تأثیری جدی بگذارند و آنها را به این درک برسانند که هیچ کجای دنیا به جز وطن برای ما آغوش باز نکرده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1002568/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان امروز/ پشت پرده نفوذ اوکراین در سوریه

ارزان‌سازی دستوری پیشکش! گرانی‌های دستوری را توجیه نکنید

سرمقاله آرمان ملی/ جنگ، ترامپ و خاورمیانه

مزد 1404 کارگران امروز تعیین نمی‌شود

واردات سالانه 10 میلیارد دلار کالا از طریق کوله‌بری

وزیر راه: مشکلات کامیون داران در مرز ترکیه در حال بررسی و رفع است

استاد دانشگاه تهران: 50 درصد بازار را به خودروهای وارداتی اختصاص دهید تا ناترازی بنزین رفع شود

بیت‌کوین دوباره اوج گرفت

لرستان در رده 14 استان احیا کننده هنر‌های سنتی/تایید نهایی احیا رشته قواره بری در استان

قتل وکیل خرم‌آبادی/ قاتل دستگیر شد

آگاهی بخشی و توانمندی کارفرمایان از طریق آموزشهای تخصصی

زمان قطعی برق خرم آباد امروز سه شنبه 18 دی (خاموشی برق)

اینفوگرافی/ 6 راهکار مؤثر برای شکست دادن تنبلی

سرمقاله هم میهن/ آخرالزمان بدلی

سرمقاله سازندگی/ عدالت پزشکی

«بستن دهان» مجلس و منتقدان با اسم رمز «وفاق»!

بازار طلای جهانی سوت و کور شد

وضعیت نه چندان دور برای صنعت هوانوردی؛ 7 سال دیگر هواپیما نداریم!

تنبیه معادن با حقوق دولتی!

بررسی قدرت پرداخت مزد بنگاه‌ها در جلسه امروز شورای عالی کار

بازار سیاه کالابرگ؛ یارانه الکترونیکی خرید کالاهای اساسی به هدف اصابت می‌کند؟

عموپورنگ خواننده شد/ ویدئو

اولین جشنواره ایده پردازی در بخش کشاورزی لرستان برگزار می شود

سرمقاله خراسان/ تهمتن خوانش عالمانه از تاریخ اسلام و ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مغالطه دلارزداها

همتی: پنجره صدور مجوز احیا شد

وزیر اقتصاد: درباره دلار نظری نمی‌دهم!

خطر سلطه قطعه‌سازان بر صنعت خودروسازی ایران

سهم 43.1 درصدی فارغ التحصیلان از جمعیت بیکار کشور

تکاپوی مسئولان برای رفع مشکل کامیون‌دارها در مرز ترکیه

دورنمای زیبا از قله قارون و جنگل های بلوط دورود+فیلم

تسریع در رفع تداخلات اراضی، گامی مؤثر برای صدور اسناد مالکیت کشاورزی

قتل وکیل دادگستری به‌علت اختلافات خانوادگی

5 میلیارد دلار رانت ارزی

کشف «حشره‌خور کوتوله» برای نخستین بار در لرستان

پشت پرده ترور شخصیت عراقچی

پسر یک خانواده با سلاح گرم پدر خود را قتل رساند

قتل وکیل دادگستری به‌ علت اختلافات خانوادگی در خرم آباد

استخراج 21 نوع ماده معدنی در لرستان

120 مسجد لرستان میزبان معتکفان خواهد بود

مرزبندی با دولت

راه ناگزیر واشنگتن

اروپا علیه ماسک

تا دیر نشده گفت وگو کنیم

ارز و نقدینگی نسخه گرانی دارو نوشتند

موج‌سواری ترامپ در جامعه دو قطبی

سایه حمله تهران بر تل‌آویو

ساعدی و شاملو و سلطنت‌طلبان

پنجره نیمه باز تهران و فرصتی که به نفع ترامپ نیست

تماس دفتر کارتر با بهزاد نبوی