ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ چتر پدافند روی مراکز هسته‌ای سیاسی

سرمقاله وطن امروز/ چتر پدافند روی مراکز هسته‌ای
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - وطن امروز / «چتر پدافند روی مراکز هسته‌ای» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مهدی بختیاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
با گذشت 75 روز از حمله اسرائیل به خاک ایران، رزمایش بزرگ نیروهای مسلح در حوزه پدافند هوایی با محوریت قرارگاه مرکزی پدافند هوایی خاتم‌الانبیا و مشارکت یگان‌های پدافندی نیروی هوافضای سپاه و نیروی پدافند هوایی ارتش در کشور در حال برگزاری است. 
در بخشی از این رزمایش، حفاظت از مراکز هسته‌ای (بویژه نطنز) با به کارگیری انواع تسلیحات و تجهیزات موشکی و ضدتهدیدات هوایی در یک فضای حمله سنگین و جنگ الکترونیک تمرین شد. 
برای مثال، یکی از سناریوهای تمرین شده در این مرحله، مقابله با 30 هدف حمله‌کننده به یک مرکز هسته‌ای بود که توسط سامانه‌های پدافند هوایی سپاه نظیر سامانه‌های کوتاه‌برد دزفول و تور ام‌یک (با قابلیت درگیری با اهداف ارتفاع پست نظیر پهپادها و موشک‌های کروز) انجام شد. 
مقابله با این نوع تهدیدات، به دلیل حرکت در ارتفاع پایین و دور ماندن از دید رادارها (به‌رغم سرعت کمی که دارند) یکی از چالش‌های بزرگ پدافندهای هوایی در جهان است. 

آنطور که در رسانه‌ها منتشر شد، بخش دیگری از این مرحله از رزمایش به مقابله با بمب‌های سنگرشکن اختصاص داشت که رژیم صهیونیستی بویژه بعد از 7 اکتبر 2023 از سوی آمریکا به این مهمات تجهیز شده و از این نوع بمب‌ها برای ترور و به شهادت رساندن آیت‌الله شهید سیدحسن نصرالله و علامه سیدهاشم صفی‌الدین استفاده کرد. 
این بمب‌ها این قابلیت را دارند تا اهداف را در عمق زمین مورد اصابت قرار دهند. 
طبق آنچه در این رزمایش تمرین شده، ظاهراً سامانه پدافندی «9 دی» توانسته در مدت زمانی کوتاه یعنی کمتر از 15 ثانیه اهداف را در فاصله 17 کیلومتری مورد اصابت قرار دهد. 
پدافند هوایی به عنوان نیروی حافظ آسمان کشور در مقابل تهاجمات دشمن، نقشی اساسی، مهم و کلیدی در تامین امنیت ایفا می‌کند و برای همین، به فرموده حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای فرمانده معزز کل قوا باید در اولویت نیروهای مسلح باشد. 
دهه 80 شمسی، با ایجاد تغییرات اساسی در ساختار پدافند هوایی و تشکیل قرارگاه مرکزی پدافند برای فرماندهی یکپارچه یگان‌های پدافندی نیروهای مسلح، این حوزه نظامی به سطوح بالاتر ارتقا یافت و طراحی و ساخت تجهیزات موشکی و راداری و در کنار آن، خرید برخی سامانه‌ها از خارج از کشور نیز با هدف افزایش این توان و امن کردن‌ آسمان کشور در دستور کار قرار گرفت. 
حمله اسرائیل به خاک کشورمان در 5 آبان سال جاری ـ اگرچه اطلاعات متقن، موثق و دقیقی از شکل اجرای این حمله و میزان خسارات ناشی از آن، نیز نحوه مقابله با آن در دسترس نیست ـ این الزام را بار دیگر یادآور شد که نیروهای مسلح و در راس آن پدافند هوایی هر لحظه باید برای مقابله با حملات اینچنینی آمادگی داشته باشند. 
در واقع تهدیدات از سوی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان به دلیل عدم مرز مشترک ایران با سرزمین‌های اشغالی طبیعتاً به شکل هواپایه انجام خواهد شد (مانند نمونه قبل) و این مساله، لزوم توجه بیشتر به مقوله پدافند هوایی را گوشزد می‌کند. 
تهدیدات اسرائیل علیه کشورمان ترکیبی از جنگنده و موشک (بالستیک و کروز) خواهد بود که برای هر کدام از این حوزه‌ها بویژه در حوزه موشکی باید سناریوهای مختلف به صورت دائم تمرین شود که این موضوع یکی از اهداف اصلی رزمایش اخیر است. صهیونیست‌ها بارها اقدام به تهدید حملات هوایی علیه زیرساخت‌ها و مراکز هسته‌ای کشورمان کرده‌اند. هر چند بسیاری از این تهدیدات در حوزه سیاسی می‌تواند به عنوان یک بلوف یا عملیات روانی تفسیر شود اما حمله اخیر نشان داد این تفسیر در حوزه امنیتی و نظامی کامل و جامع نیست و نیروهای مسلح باید خود را برای مقابله با آن آماده‌تر کنند. در رزمایش اخیر، سنایوهای مختلفی مورد تمرین قرار گرفته و در ادامه نیز بیشتر روی آنها تمرکز خواهد شد. برای مثال در حوزه مقابله با موشک‌های بالستیک و کروز، برای برطرف کردن این تهدید در سال‌های اخیر سامانه‌های متعددی در سیستم یکپارچه پدافند هوایی به کارگیری شده است. در کنار خرید سامانه موشکی «اس 300» از روسیه و پیش از آن، در اختیار گرفتن رادارهای برد بلند پیشرفته برای رصد تهدیدات در فواصل دورتر، سامانه‌های موشکی داخلی نظیر باور 373، 3 خرداد، 15 خرداد، طبس و... نیز توسط متخصصان صنعت دفاعی طراحی و ساخته شده است. از طرف دیگر، با حمله اخیر اسرائیل به کشورمان، اخبار و گزارش‌هایی مبنی بر هدف قرار گرفتن مراکز و تجهیزات پدافند هوایی توسط صهیونیست‌ها منتشر و اینگونه القا شد که اسرائیل در این حمله توانسته توان پدافندی ایران را برای انجام عملیات‌های هوایی بعدی از بین ببرد اما رزمایش اخیر در سطح گسترده و همه‌جانبه نشان داد این گزاره نه‌تنها درست نیست، بلکه سیستم پدافندی کشور برای مقابله با تهدیدات به‌روز شده و بویژه برای حراست از مراکز هسته‌ای برنامه‌های متعددی وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1003145/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهاجرت جوانان سلسله و دلفان به شهرهای دیگر؛ طرح بزرگ اقتصادی نداریم

هراس ریاض از دومینوی مخاطره‌انگیز

تخصیص 991 میلیارد تومان تسهیلات برای بخش صنعت لرستان

سقاخانه «رستم ثانی» خرم‌آباد مرمت و ساماندهی شد

پیش‌بینی رگبار باران و برف برای آسمان این استان

بازدید سردار «اشتری» و امیر «سهرابی» از غرفه استان لرستان در نمایشگاه دستاورد‌های بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس در حوزه فضای مجازی

توزیع 991 میلیارد اعتبار در بخش صنعت لرستان

ورزشکاران لرستانی در مسابقات کشوری «سومو» شرکت می‌کنند

کشف 16 قلم شیء تاریخی از هزاره اول و دوم قبل از میلاد در خرم‌آباد

سال آینده باید 3.5 درصد به تعداد هنرجویان هنرستان‌های لرستان اضافه شود

17 طرح صنعتی لرستان موفق به دریافت 181 میلیارد سرمایه ثابت شدند

رنج طبابت در غزه؛ پزشکی که 56 نفر از خانواده‌اش را کفن کرده است

ترامپ نیامده، گرد و خاک به پا کرد

آنجلینا جولانی

مرحوم هاشمی بالانس کننده سیاست های کشور بود

برانداز علیه برانداز!

بیروت، جهانی دیگر؛ سفرنامه مهاجرانی به لبنان

روایت سعودی از «مسیر نفوذ جدید ریاض در نظام بین‌الملل»

پایان سرمایه‏‌گذاری 20 ساله شرکت سعودی در ایران

سند ساماندهی رمز ارزها تصویب شد

خرید طلای آب شده حتی با 100 هزارتومن! 5 سوت طلای هدیه

پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بزودی

پیش بینی قیمت دلار 20 دی 1403

تحلیل اکوایران از تله فقر در بازار اجاره

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

مهم‌ترین حذفی سفره ایرانیان

همایون شجریان مقابل بهروز وثوقی زانو زد/ عکس

هفته فیلم و عکس خرم‌آباد؛ بستری برای ترویج هنر و بازتاب فرهنگ جامعه

کمبود فضای آموزشی؛ چالش اصلی توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای در لرستان

بسیج، بهترین سنگر برای حفظ آرمان‌های انقلاب اسلامی است

ضرورت گسترش مهارت‌آموزی و توسعه زیرساخت‌های هنرستانی در لرستان

80 درصد درآمدهای لرستان طی امسال محقق شد

معاون محیط‌زیست لرستان معرفی شد

اختتامیه بیستمین هفته فیلم و عکس خرم‌آباد برگزار شد

280 عنوان کتاب در لرستان چاپ شد

عمر سینمای تجربی لرستان بیش از نیم قرن است

دادستان مرکز لرستان از انبارهای اموال تملیکی بازدید کرد

82 درصد از اعتبارات جاری لرستان تخصیص یافت

پیش‌بینی رگبار باران و برف برای آسمان لرستان

خودرو سرقتی در سلسله کشف شد

اخذ مجوز ماده 23 سد خسرو‌آباد کوهدشت در دستور کار وزارت نیرو

دستش نمک نداشت

ایده پایتختی «مکران» نه کارگشا است نه شدنی

پا روی دم روباه

زیان و فایده انتقال پایتخت از تهران

هاشمی مردم‌فریب نبود

چند می‌گیری بازی کنی؟

4 هشدار خاص هاشمی

با ورود به بازی‌ای که دشمن درست می‌کند، این ما هستیم که بازنده‌ایم

معاون وزیر ارتباطات: با رفع فیلتر شاهد ریزش کاربران پیام‌رسان‌های داخلی نبودیم