ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ ایران برای پهلوی‌ها صندوقچه پول بود مقالات

سرمقاله همشهری/ ایران برای پهلوی‌ها صندوقچه پول بود
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - همشهری / «ایران برای پهلوی‌ها صندوقچه پول بود» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم حسین کنعانی مقدم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
حکومت خاندان پهلوی، چه در دوران رضاشاه و چه محمدرضاشاه، همواره با فساد مالی، غصب اموال عمومی، چپاول دارایی‌های ملی و سوءاستفاده از قدرت در هم تنیده بود. تاریخ این پدر و پسر مشحون از اقدامات نامشروع اقتصادی، دزدی، اختلاس و بهره‌کشی از ضعیفان و محرومان است. یکی از روش‌های اصلی آنان در سلطه بر ایران غارت اموال عمومی و تصاحب ثروت‌ ملت بود. چند سال پیش بنیاد مستضعفان کتابچه‌ای منتشر کرد که در آن اموال ثبت‌شده به نام خاندان پهلوی ذکر شده بود. این کتابچه که قریب به100صفحه را در بر می‌گرفت، نشان از گستره بی‌حد و مرز فساد در دستگاه سلطنت داشت.
با این حال، امروزه برخی افراد در تلاشند که تاریخ سیاه پهلوی را تطهیر کنند و فساد عمیق این رژیم را از یاد مردم ببرند. آنان با شعار بازگشت این خاندان قصد دارند چهره‌ای موجه از گذشته‌ای آکنده از ظلم و چپاول ارائه دهند، اما تاریخ گواهی می‌دهد که سلطنت پهلوی نه‌تنها اموال نقدی هنگفتی را از کشور خارج کرد، بلکه زمین‌ها، ساختمان‌ها و املاک بسیاری را نیز به نام خود سند زد و در اقصی نقاط جهان با ثروت ملت ایران کاخ‌ها و قصرهای مجلل بنا کرد.
در حقیقت پهلوی‌ها ایران را نه به‌عنوان یک کشور با هویت و حقوق مستقل، بلکه به‌عنوان صندوق مالی شخصی خود می‌پنداشتند و به‌خود اجازه می‌دادند که بی‌هیچ محدودیتی از آن بهره‌برداری کنند. برای آنان جان، مال و ناموس مردم اهمیتی نداشت و در مسیر کسب ثروت هرگونه تجاوز و ستمی را مباح می‌دانستند.
فرح دیبا و رضا پهلوی بارها با افتخار از میزان ثروتی که از ایران خارج کرده‌اند سخن گفته‌اند، اما سؤال اساسی اینجاست که این اموال از کجا به‌دست آمده بود؟ خاندان پهلوی پیش از روی کار آمدن رضاخان چه دارایی و ثروتی در اختیار داشت که ناگهان پس از چند دهه به چنین اندوخته عظیمی دست یافت؟ اصلاحات ارضی که با شعار عدالت آغاز شد، در حقیقت بهانه‌ای بود برای تصاحب نیمی از اراضی کشور به نفع دربار و اطرافیان شاه.

با پیروزی انقلاب اسلامی این وضعیت دگرگون شد. براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبارزه با فساد یکی از اهداف اصلی نظام است و هرگاه فسادی کشف شود با آن برخورد خواهد شد. برخلاف دوران پهلوی که وابستگان دربار از مصونیت مطلق برخوردار بودند و اجازه هر تخلفی را داشتند، در نظام جمهوری اسلامی هر فردی که از موقعیت خود سوءاستفاده کند تحت پیگرد قانونی و قضایی قرار خواهد گرفت.
البته باید اذعان داشت که در مسیر مبارزه با فساد همچنان کاستی‌هایی وجود دارد که نیازمند اصلاح و بهبود است، اما تفاوت بنیادین این است که در نظام جمهوری اسلامی اصل بر مبارزه با فساد است، نه حمایت از آن. درحالی‌که خاندان پهلوی فساد را به‌عنوان ابزاری برای حفظ قدرت و چپاول ثروت ملی به‌کار می‌بردند امروز رویکرد غالب، شفافیت، پاسخگویی و اجرای عدالت است.
بنابراین، بازخوانی تاریخ و شناخت واقعیت‌های گذشته برای جلوگیری از تحریف و تطهیر چهره حکومت‌های مستبد امری ضروری است. ملت ایران با درک عمیق از گذشته، مسیر خود را به‌سوی آینده‌ای روشن و مبتنی بر عدالت و استقلال ادامه خواهد داد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1009204/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آتش زدن تسلا در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

دو نوجوان دو و میدانی کار لرستانی سهمیه بازی‌های آسیایی را گرفتند

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

سالار عقیلی حنجره طلایی خود را بیمه کرد

پایان رقابت‌های دوومیدانی ماه مبارک رمضان با ثبت یک رکورد ملی

حجت الاسلام شاهرخی: لرستان، مهد روحانیت پیشگام و نقش آفرین در تاریخ ایران است

برگزاری آخرین نشست هم اندیشی روسای شوراهای اسلامی کار لرستان در خرم آباد

افشای حقیقت موجودات فرازمینی

نمازخانه‌های مدارس استثنایی لرستان تجهیز می‌شود

زخم کاری مصوبات تکراری بر پیکر پسماند لرستان

ردیابی جهش نرخ ارز در نیمه دوم سال

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

علت نوسانات قیمت حبوبات در بازار

سهامداران عدالت به گمانه‌زنی‌ها درباره مبلغ سود سهام توجه نکنند

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

دلیل خروج علیرضا حقیقی از لیست خیبر

پرنیان: تبیین توسعه فضا‌های آموزشی در اولویت است

برامکی: خدمت به نیازمندان نقش مهمی در امیدآفرینی دارد

پیروزی پرگل خانگی خیبر/ چادرملو روی دور باخت

خلاصه بازی خیبر خرم آباد 2 – چادرملو اردکان 0

گل مردود خیبر خرم آباد به چادرملو

خیبر به لرستان و لرهای ایران عیدی داد

خیبر 2-0 چادرملو؛ اوضاع در خرم آباد خوب است!

پیروزی خیبر خرم آباد برابر چادرملو اردکان

جشن گلریزان زندانیان جرائم غیرعمد استان لرستان برگزار شد

توافق تاریخی در شام!

پاس گل رفیق‌دوست

مذاکره با آمریکا؛ تکیه بر باد

فاتحانِ ناگهانی 1403

افزایش طلاق خاکستری در ایران؛ زنگ خطر

200 هزار تومنی جدید با طرح چوگان استاد فرشچیان

استفاده از هواپیمای جایگزین در جهت جلوگیری از تاخیرات پروازهای نوروزی

رئیس بانک مرکزی : نرخ رشد اقتصادی ایران بالاتر از آمریکا و کشورهای اروپایی است!

توضیح مقام شرکت برق در مورد مبالغ جدید در قبض برق خانگی

نماینده مجلس: اگر افزایش حقوق کارگران پایین‌تر از تورم باشد، کارفرما باید با التماس دنبال کارگر باشد

گزارش زنده: خیبر 0 - چادرملو 0

لزوم تسریع در تکمیل مدارس نیمه‌تمام بروجرد

آئین غبارروبی از گلزار شهدای خرم آباد+ عکس

خیبری‌ها به یاد هم‌تیمی حادثه دیده (عکس)