ندای لرستان

آخرين مطالب

فیلمی که تماشاگرانش را میخکوب کرد مقالات

فیلمی که تماشاگرانش را میخکوب کرد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ابراهیم عمران| این‌بار باید از انتهای فیلم نوشت. پایان آن و تشویق‌های ممتد و طولانی مخاطب. نباید فیلم را نقد کرد. دست بر قضا باید از مناسبات قبل و بعد این کار نوشت. سینمایی که مخاطب نه فقط صرف توقیف فیلم، پیگیر آن شود ارزش و قدر دارد. بلکه دلیل آن واقعیت‌های اجتماعی قابل لمس می‌تواند باشد که « صدو نود دقیقه» آن را بی‌حرکت و تکان خوردن مرسوم با صندلی‌های نامناسب دنبال کند.

 تازه دست به موبایلش نزند که ساعت را ببیند که از نیمه شب را هم رد کرده و از استراحتش هم گذشته باشد. آری صحبت از فیلم « پیر پسر » است. اکتای براهنی در این فیلم سه کاراکتر اصلی مرد داشت. برآیندی از طبقه‌ای که قصد روایتش داشت. پدر و دو پسر با هم در خانه‌ای کهن به قدمت نام فامیلی‌شان که « باستانی » است. و تک کاراکتر بی‌نظیر زن که بار همه نابسامانی‌های اجتماعی را در چهره‌اش می‌توان دید. فیلم اگر مورد تشویق قرار گرفت؛ نه از برای حرف و حدیث‌های قبل آن؛ بلکه از آن روی بود که پدر این کار را لمس می‌کرد در مناسبات اجتماعی روزمره‌اش. 
دو پسر نیز مابه‌ازاهای زیادی داشتند. پایان فیلم و حین تشویق، تماشاگری نای بلند شدن نداشت. تیتراژ هم پایان یافته بود. در آن وقت هیچ فردی مشتاق ترک سالن نبود. آن هم بعد از چهارده ساعت بودن در کاخ جشنواره. از او پرسیدم چرا نمی‌رود. نگاهی کرد. و گفت مگر می‌توانم از صندلی برخیزم. گفتم چه شده که اینگونه می‌گویید؟ گفت این همه سمینار و بحث و کتاب آموزشی درباره ارتباط بین فرزندان با والدین دیدیم و شنیدیم. این فیلم همه را در سه ساعت به تصویر در آورد. 
می‌بینم چقدر اشتباه کردم در برخورد و مواجهه با فرزندانم. حین بیرون آمدن هوا سرد بود. موجی از دیالوگ‌های مختلف رد و بدل می‌شد. مهری بین همگان از آشنا و غریب در گرفته بود. همه از بازی بی‌تکرار حسن پورشیرازی می‌گفتند. از اینکه اگر نماینده ایران در اسکار می‌شد این فیلم؛ به حتم بازی‌اش دیده می‌شد. دیگری از لیلای سینما که تا چه حد واقعی؛ نقشش را ایفا کرده بود. آن دیگری از حامد بهداد که بعد مدت‌ها نقشی را بی‌حرکت اضافه صورت و صدا بازی کرده بود. دیگری اما حرفی زد که به دل نشست. گفت چقدر این جمعیت با هم مهربان شده‌اند. چقدر با هم آشنا به نظر می‌آیند. همه به هم تعارف ماشین می‌کنند اگر این وقت شب؛ وسیله گیرشان نیاید. گفت این تعارف مرسوم نیست. این جادوی سینماست که دل‌ها را به‌هم نزدیک می‌کند. وجه مشترکی بین خویشتن پیدا کرده‌اند. گویی همه آن تماشاگران به احوالات شخصیت‌های فیلم واقف بوده‌اند. دیده‌اند و درک کرده‌اند پیرامون زندگی روزمره‌شان. با اینکه فیلم از داخل منزل قدیمی روایت می‌شود و نماهای بیرونی‌اش نیز کم است؛ ولی این شناختی که به اجتماع دارد بی‌نظیر است. همه آنانی‌که فرصت تماشای سه ساعته این فیلم ماندگار و بی‌تاریخ مصرف را داشتند؛ نوعی احساس پیروزی می‌کردند. که جلوتر از دیگران توانستند این کار را تماشا کنند. طرفه آنکه حرف زیبایی در آسانسور برج میلاد زده شد. فردی گفت کاش وفاق آقای پزشکیان در این فیلم هم پیاده شود. اجازه نمایش عمومی‌اش داده شود. حال مساعد ما را چرا نباید همه دارا باشند. تازه این فیلم برگرفته از داستان شاهنامه است. بگذارند فیلم را همگان ببینند تا آموزه‌های بهتری پیدا کنند. مگر نه اینکه سینما در جاهایی راهکار غیر مستقیم نشان می‌دهد. به پارکینگ که رسیدیم سوز سرمای بهمن بیداد می‌کرد. شادمانی در چهره روزنامه‌نگاران و منتقدان هویدا بود. از هر طیفی درباره این فیلم حرف‌ها داشتند. و چه امری بهتر از اینکه فیلمی اینگونه محل بحث شود. در ترافیک محوطه دوستی می‌گفت راستی چرا برخورد گاها نا‌مناسب پسران با پدر (با وجود برخورد خشن و قلدرمآبانه او) بسان سیلی دختر فیلم «برادران لیلا » واکنش نداشت؟ 
این فیلم تا بیرون رفتن از گیت و رسیدن به اتوبان و خیابان‌ها نیز محل بحث بود. بامدادان که از خواب برخاستم پیامک‌های زیادی آمده بود. همگان (دوستان و آشنایانی که سینما را جدی دنبال نمی‌کنند) در یک کلام پرسیده بودند که آیا دیشب فیلم را دیده‌ام؟ و این برای کمتر فیلمی پیش آمده است. تعجب از اینکه در چند ساعت این فیلم اینگونه محل سخن می‌شود. نمی‌دانم کنه این پیگیری چیست. از روزگار و زمانه است که پناه بر سینما و به طریق اولی سینمای اجتماعی می‌بریم؟ یا اینکه سینمای اجتماعی با همه محدودیت‌هایش اینگونه توان ایجاد بحث دارد. اغراق نیست اگر نوشته شود که در صورت اکران این فیلم حتی به صورت محدود و در بازه زمانی کم؛ رکورد فروش و دیدن در سینمای ایران شکسته خواهد شد حتی با زمان طولانی‌اش. این یک پیش‌بینی نیست. امتحانش کنید؛ شاید نگرش به سینما و مابه ازاهای آن برای‌تان تغییر کند...
پی‌نوشت: یادداشت تمام شده بود که دوستی زنگ زد و گفت پیشنهاد بده که حتی اگر شده این فیلم را یک هفته اکران عمومی کنند! گفتم در پایان یادداشت پیشنهاد یک‌ماهه دادم! گفت ما به همان یک هفته هم قانعیم...!

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1010069/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آتش زدن تسلا در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

دو نوجوان دو و میدانی کار لرستانی سهمیه بازی‌های آسیایی را گرفتند

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

سالار عقیلی حنجره طلایی خود را بیمه کرد

پایان رقابت‌های دوومیدانی ماه مبارک رمضان با ثبت یک رکورد ملی

حجت الاسلام شاهرخی: لرستان، مهد روحانیت پیشگام و نقش آفرین در تاریخ ایران است

برگزاری آخرین نشست هم اندیشی روسای شوراهای اسلامی کار لرستان در خرم آباد

افشای حقیقت موجودات فرازمینی

نمازخانه‌های مدارس استثنایی لرستان تجهیز می‌شود

زخم کاری مصوبات تکراری بر پیکر پسماند لرستان

ردیابی جهش نرخ ارز در نیمه دوم سال

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

علت نوسانات قیمت حبوبات در بازار

سهامداران عدالت به گمانه‌زنی‌ها درباره مبلغ سود سهام توجه نکنند

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

دلیل خروج علیرضا حقیقی از لیست خیبر

پرنیان: تبیین توسعه فضا‌های آموزشی در اولویت است

برامکی: خدمت به نیازمندان نقش مهمی در امیدآفرینی دارد

پیروزی پرگل خانگی خیبر/ چادرملو روی دور باخت

خلاصه بازی خیبر خرم آباد 2 – چادرملو اردکان 0

گل مردود خیبر خرم آباد به چادرملو

خیبر به لرستان و لرهای ایران عیدی داد

خیبر 2-0 چادرملو؛ اوضاع در خرم آباد خوب است!

پیروزی خیبر خرم آباد برابر چادرملو اردکان

جشن گلریزان زندانیان جرائم غیرعمد استان لرستان برگزار شد

توافق تاریخی در شام!

پاس گل رفیق‌دوست

مذاکره با آمریکا؛ تکیه بر باد

فاتحانِ ناگهانی 1403

افزایش طلاق خاکستری در ایران؛ زنگ خطر

200 هزار تومنی جدید با طرح چوگان استاد فرشچیان

استفاده از هواپیمای جایگزین در جهت جلوگیری از تاخیرات پروازهای نوروزی

رئیس بانک مرکزی : نرخ رشد اقتصادی ایران بالاتر از آمریکا و کشورهای اروپایی است!

توضیح مقام شرکت برق در مورد مبالغ جدید در قبض برق خانگی

نماینده مجلس: اگر افزایش حقوق کارگران پایین‌تر از تورم باشد، کارفرما باید با التماس دنبال کارگر باشد

گزارش زنده: خیبر 0 - چادرملو 0

لزوم تسریع در تکمیل مدارس نیمه‌تمام بروجرد

آئین غبارروبی از گلزار شهدای خرم آباد+ عکس

خیبری‌ها به یاد هم‌تیمی حادثه دیده (عکس)