ندای لرستان

آخرين مطالب

حدقل مزد کارگران کفاف فقط 10 روز را می دهد سیاسی

حدقل مزد کارگران کفاف فقط 10 روز را می دهد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تسنیم /در شرایطی که دستمزد کارگران با نوسانات ارزی و افزایش قیمت ها روزانه ارزش خود را از دست می دهد ؛ کارگران درخواست اجرای 100 درصدی ماده 41 قانون کار را دارند.
با افزایش هزینه‌های زندگی، شکاف میان دستمزد کارگران و سبد معیشتی خانوار بیش از پیش عمیق‌تر شده است.
در حالی که حداقل دستمزد تعیین‌شده برای کارگران هر سال افزایش می‌یابد، اما این افزایش‌ها همچنان پاسخگوی هزینه‌های روزافزون زندگی نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حقوق ماهیانه بسیاری از کارگران تنها بخش کوچکی از نیازهای اساسی خانوار را پوشش می‌دهد.
طبق آخرین آمار، هزینه‌های ماهیانه یک خانواده کارگری در شهرهای بزرگ به چند برابر حداقل حقوق تعیین‌شده رسیده است.
با افزایش قیمت مسکن، خوراک، حمل‌ونقل و خدمات درمانی شورای عالی کار باید برای تامین معیشت خانوارهای کارگری اقدام اساسی صورت دهد.
علی اصلانی، دبیر کانون شورای اسلامی کار استان البرز با اشاره به ضرورت اجرای ماده 41 قانون کار در فرایند تعیین مزد گفت: امسال در جریان تعیین دستمزد،‌ باید دو تبصره ماده 41 قانون کار اجرایی و آنچه که بر اساس تورم واقعی و سبد هزینه‌ای تعیین می‌شود، در شورای عالی کار به تصویب برسد.
وی افزود: امروز بین خط فقر و تورم فاصله بسیار زیادی ایجاد شده و حدود 80 درصد کارگران زیر خط فقر قرار گرفته‌اند و حقوقی که دریافت می‌کنند کفاف زندگیشان تا پایان ماه را نمی‌دهد.
اصلانی با تاکید براینکه نیاز است شورای عالی کار درباره دستمزد اقدام اساسی کند افزود: شورای عالی کار باید برای تامین معیشت خانوارهای کارگری اقدام اساسی صورت دهد و دستمزد امسال طوری دیده شود که 20 تا 25 روز زندگی کارگر را تامین کند .
این فعال کارگری معتقد است: حداقل 70 درصد کارگران فقط 10 روز اول ماه، حقوق دارند، دستمزد به بقیه ماه نمی رسد.
به گزارش تسنیم، طبق بررسی ها قرار است فردا کمیته مزد تشکیل و هزینه های سبد معیشت تعیین شود. طبق آنچه بررسی ها بیان می کند هزینه سبد معیشت امسال باید بتواند جبران عقب ماندگی مزدی کارگران باشد چرا که با تورم افسار گسیخته و افزایش چندباره دستمزدها، شرایط کارگران دشوار است.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی با این حقوق، نه‌تنها امکان پس‌انداز وجود ندارد، بلکه کارگران برای تأمین هزینه‌های روزمره هم دچار مشکل هستند. کارگران هر ماه مجبورند بین هزینه‌های مختلف یکی را حذف کنند گاهی قسط خانه، گاهی هزینه درمان و گاهی حتی مواد غذایی مورد نیاز.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که نرخ تورم بالا و عدم تناسب افزایش دستمزدها با رشد قیمت‌ها، علت اصلی مشکلات معیشتی کارگران است. 
یکی از تحلیل‌گران اقتصادی در این زمینه می‌گوید: "افزایش دستمزد باید متناسب با نرخ تورم و سبد معیشتی خانوار باشد. در غیر این صورت، شکاف میان درآمد و هزینه‌های زندگی بیشتر شده و نارضایتی‌های اجتماعی را افزایش می‌دهد."
در شرایطی که قیمت کالاهای اساسی روزبه‌روز افزایش می‌یابد، کارگران چشم‌انتظار سیاست‌های حمایتی و تصمیمات مؤثرتری برای بهبود وضعیت معیشتی خود هستند.

ندای لرستان


لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011392/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آتش زدن تسلا در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

دو نوجوان دو و میدانی کار لرستانی سهمیه بازی‌های آسیایی را گرفتند

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

سالار عقیلی حنجره طلایی خود را بیمه کرد

پایان رقابت‌های دوومیدانی ماه مبارک رمضان با ثبت یک رکورد ملی

حجت الاسلام شاهرخی: لرستان، مهد روحانیت پیشگام و نقش آفرین در تاریخ ایران است

برگزاری آخرین نشست هم اندیشی روسای شوراهای اسلامی کار لرستان در خرم آباد

افشای حقیقت موجودات فرازمینی

نمازخانه‌های مدارس استثنایی لرستان تجهیز می‌شود

زخم کاری مصوبات تکراری بر پیکر پسماند لرستان

ردیابی جهش نرخ ارز در نیمه دوم سال

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

علت نوسانات قیمت حبوبات در بازار

سهامداران عدالت به گمانه‌زنی‌ها درباره مبلغ سود سهام توجه نکنند

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

دلیل خروج علیرضا حقیقی از لیست خیبر

پرنیان: تبیین توسعه فضا‌های آموزشی در اولویت است

برامکی: خدمت به نیازمندان نقش مهمی در امیدآفرینی دارد

پیروزی پرگل خانگی خیبر/ چادرملو روی دور باخت

خلاصه بازی خیبر خرم آباد 2 – چادرملو اردکان 0

گل مردود خیبر خرم آباد به چادرملو

خیبر به لرستان و لرهای ایران عیدی داد

خیبر 2-0 چادرملو؛ اوضاع در خرم آباد خوب است!

پیروزی خیبر خرم آباد برابر چادرملو اردکان

جشن گلریزان زندانیان جرائم غیرعمد استان لرستان برگزار شد

توافق تاریخی در شام!

پاس گل رفیق‌دوست

مذاکره با آمریکا؛ تکیه بر باد

فاتحانِ ناگهانی 1403

افزایش طلاق خاکستری در ایران؛ زنگ خطر

200 هزار تومنی جدید با طرح چوگان استاد فرشچیان

استفاده از هواپیمای جایگزین در جهت جلوگیری از تاخیرات پروازهای نوروزی

رئیس بانک مرکزی : نرخ رشد اقتصادی ایران بالاتر از آمریکا و کشورهای اروپایی است!

توضیح مقام شرکت برق در مورد مبالغ جدید در قبض برق خانگی

نماینده مجلس: اگر افزایش حقوق کارگران پایین‌تر از تورم باشد، کارفرما باید با التماس دنبال کارگر باشد

گزارش زنده: خیبر 0 - چادرملو 0

لزوم تسریع در تکمیل مدارس نیمه‌تمام بروجرد

آئین غبارروبی از گلزار شهدای خرم آباد+ عکس

خیبری‌ها به یاد هم‌تیمی حادثه دیده (عکس)