ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله اطلاعات/ جهان‌های موازی مسئولان سیاسی

سرمقاله اطلاعات/ جهان‌های موازی مسئولان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اطلاعات / «جهان‌های موازی مسئولان» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم سید مسعود رضوی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در باره ناترازی‌های نگران‌کننده‌ای که امروز مردم ایران را درگیر کرده‌است، به‌درستی از چند علت سخن رفته و ازجمله این علت‌ها برای ناترازی برق گفته می‌شود: اول مدیریت معیوب، دوم عدم سرمایه‌گذاری برای نوسازی، سوم فرسودگی نیروگاه‌ها، چهارم ضایعات خطوط، پنجم انشعاب‌های بی‌قاعده یا برق‌دزدی، ششم ماینرهای رمزارز، هفتم کمبود سوخت و فقدان ذخیره و سرانجام تحریم‌های سنگین و کمبود ارز و بودجه...
می‌بینیم که دلایل عدیده و متفاوتی در این زمینه دخالت دارند. دیگر مشکلات کنونی هم علل متفاوت و متعددی دارند و اگر به دقت در تمامی آن‌ها بنگریم، به‌جز تحریم‌ها، به دو علت اصلی برمی‌گردند؛ سوء تدبیر مدیران کوته‌بین و بی‌مسئولیت و بی‌توجهی مطلق نسبت به آینده.
در آب و مسکن و پول ملی و آموزش و ورزش و گاز و بنزین و آلودگی هوا و فرسایش زمین و بسیاری از مسائل اجتماعی و اخلاقی هم با همین وضع روبرو هستیم. عجب آنکه نگرانی از آینده و نتایج شوم این شیوه و این عیوب، با ده‌ها علت و برهان از سوی متخصصان دلسوز و صاحب‌نظران آگاه بارها گفته و نوشته شده‌است.
از گذشته و مقصریابی بگذریم، اکنون رویاروی موضوعاتی قرار گرفته‌ایم که فوریت دارند اما مثل کلافی گره‌خورده‌اند.

قبل از آنکه ریشه‌های دیگر هم بخشکند و شادابی و شکوفایی را به آرزو بدل سازند، مدیریت کلان کشور باید راه چاره معقولی برای تک‌تک این معضلات بیابد. مردم ایران انقلاب کردند، هشت سال در جنگ و دفاع مقاومت ورزیدند و چند دهه تحریم و عوارض سخت آن را تحمل کردند. آیا کافی نیست؟
با این افق، البته مشکلات و مصایب سخت دیگری هم داریم که نمی‌توانیم نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت باشیم؛ ازجمله گسل‌های نسلی که در حال رسیدن به نقاط حساس است. ملت ایران به برکت پیوند قدرتمند عاطفی و سنت‌های خاص خانوادگی، هنوز در مقابل این تعارض و عوارض ناهنجارش مقاومت می‌کنند و خود را حفظ کرده‌اند. اما باید پذیرفت که زبان و اطلاعات و سبک زندگی و خواست‌های نسل جوان تغییر کرده ولی برای دستگاه‌ها و نهادهای رسمی، ناشناس و بیگانه و منکر محسوب می‌شود. یکی دو ساعت به سیما و صدای رسمی بنگرید، یا به لغو مراسمی همچون کنسرت‌های بامجوز و اجتماعات دانشگاهی و برهم زدن مجالس ناموافق حضرات توجه کنید؛ گویی برخی مسئولان مملکت در یک جهان موازی زندگی می‌کنند و مردم و جوانان در دنیایی دیگر! این شرایط در مجموع، انسجام حکومت و مردم را دچار گسستی دردناک ساخته‌است. این ناترازی بسیار مخاطره‌آمیز است و در انتخابات تیرماه، گوشه‌ای از تبعات آن را دیدیم.
گسل‌های قومی هم می‌توانند بهانه جماعتی نادان یا غرض‌ورز باشند که همواره در شکاف‌های بین اقوام زیسته‌اند و یکپارچگی و پیوند اقوام ایرانی را سست می‌کنند. البته تاریخ درخشان میهن گرامی نشان می‌دهد که هیچگاه این پیوندها آنقدر ضعیف نبوده‌اند که موجب نگرانی شوند. اگر مخاطره‌ای هم بوده، ریشه در بی‌کفایتی سلاطین و پادشاهان داشته‌است. در دوران جدید کمونیست‌ها نخستین منادیان بودند و زیر پوشش تحلیل‌های بیمارگونه و اصطلاح‌پردازی‌های مطول و مفصل، بحران‌های قومی را دامن زدند. اخیرا سوء تعبیرهایی چون فدرالیسم هم بدان افزوده شده‌است. زبان مسئولان نباید بدون توجه به تاریخ و شرایط ایران، هر موضوع غیر ضروری را مطرح کند و هیجان‌زده در مسیری قرار گیرد که با روح ملی ناسازگار است.
سال‌هاست برخی پان‌های وابسته یا شبه روشنفکران ساده‌لوح، زبان ملی را در مقابل زبان بومی و مادری و لهجه‌های متداول در گوشه و کنار قرار می‌دهند و به نتایج تأسف‌بار یا مضحک می‌رسند! تصور کنید که من نویسنده از لرستان یک دادخواست به زبان شیرین و زیبای بختیاری بنویسم و دیگری از اردبیل به زبان دلنشین آذری و نفر سوم از گیلان و ...؛ اگر این هرج و مرج نیست، پس چیست؟ تردید نکنید که این تضاد جعلی یعنی تقابل زبان و گویش مادری در برابر زبان و فرهنگ ملی می‌تواند مقدمه‌ای باشد برای کنش‌های موذیانه تجزیه‌طلبانه هر چند با آگاهی و درایت مردم آگاه و نخبگان فرهنگ ایران راه به جایی نخواهد برد.
 سخن به درازا کشید اما نباید تمامی اشکالات را فقط در چنین بسترهایی جست. صدا و سیما و نهادهای پرتعداد فرهنگی باید پاسخگوی ناکارآمدی در عرصه فرهنگ، زبان و اخلاق باشند.
در نوبت دیگر به این مهم خواهیم پرداخت.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر جراحی دارید، پایان هفته زیر تیغ نروید!

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

بخش دوم بودجه به مجلس برگشت خورد

سرمایه‌گذاری بدون ریسک با 31٫7٪ سود روز شمار

خطری که زنان با یائسگی زودرس را تهدید می‌کند

تیم داوری بازی خیبر و چادرملو اعلام شد

فرماندار: خانه‌های تاریخی بروجرد به بخش خصوصی واگذار شوند

مهمل‏‌بافی ادامه‏‌دار پتروشیمی‌ها و سکوت فولادی‌ها

متفکر آمریکایی: چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

عرضه بنزین و نفت‌گاز کماکان بر بستر سامانه هوشمند سوخت

آیا بر کیفیت کالای خشکبار و آجیل نیز نظارتی وجود دارد؟

فروش 147 هزار میلیارد تومان کالا از طریق مزایده اموال تملیکی

نظر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد حقوق کارگران

هشدار سخنگوی صنعت آب در مورد جیره‌بندی

داستان پر ابهام بازگشت ارزهای صادراتی به کشور

افزایش عرضه گوشت تنظیم بازار برای ثبات بازار

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

علیه اصلاح طلبان رادیکال

ناقوس مرگ ناتو

سنگ‌اندازی‌ها تا زمین خوردن پزشکیان ادامه خواهد داشت

یورش به یک تذکر

زمینگیر کردن پزشکیان، حمله به قالیباف

دورزدن مقامات با گزارش‌های «پوچ و مهمل»

آغاز طرح نظارت بر نمایندگی‌های خدمات پس از فروش خودرو

واکنش نماینده کارفرمایان صندوق تامین اجتماعی به حقوق پیشنهادی انجمن صنفی کارگران

کاهش قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار ثابت ماند

ماجرای ضرر چند صد میلیارد تومانی از واردات پیاز

بلایی که گزارش‌های پوچ و مهمل بر سر ایران آورد

الجزیره قطر؛ سانسورچی جنایت جولانی

تعیین حداقل مزد 1404 کارگران به هفته آینده موکول شد

وزیر جهاد کشاورزی: ممنوعیت صادرات برخی اقلام برای تعدیل قیمت‌هاست

جدیدترین برآورد از قیمت مسکن ملی

رئیس انجمن صنفی کارگران: با حقوق 7 میلیونی سفره‌ای برای کارگران باقی نمانده است

11/5 میلیون ایرانی در 9 ماهه امسال به مسافرت خارجی رفته‌اند

پیش‌ بینی برگزاری 18برنامه شاخص برای گرامیداشت هفته شهید در مازندران

کشتیرانی ایران رکورد زد

افزایش تعداد مراکز تجاری ایران در کشورهای غرب آسیا

رئیس انجمن صنفی کارگران: افزایش دستمزد کارگران باید حداقل از 50 درصد باشد

حذف 14 سم پر خطر کشاورزی

سقف برداشت از خودپرداز 300 هزار تومان شد

ثبت نام خودروهای وارداتی تمدید شد

افزایش چند برابری قیمت گوشی در سال آینده تکذیب شد

جام رمضان و محفل شهدایی ویژه ایثارگران در 15 استان کشور برگزار می‌شود