ندای لرستان

آخرين مطالب

آقای رییس‌جمهور! ساعت رسمی کشور را 2 ساعت جلو بکشید سیاسی

آقای رییس‌جمهور! ساعت رسمی کشور را 2 ساعت جلو بکشید
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رییس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی سراسر کشور از رییس‌جمهور درخواست کرد که به خاطر بی‌برقی در تابستان و تاثیر آن بر تولید کشور، طرح مجلس برای تثبیت ساعت در آغاز سال را لغو کرده و ساعت رسمی تا 2 ساعت جلو کشیده شود. متن توییت مهدی بستانچی، رییس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی سراسر کشور خطاب به رییس‌جمهور چنین است: «باتوجه به افزایش میانگین دما و کاهش بارش و‌ تولید برق‌آبی، عدم تامین 25هزار مگاوات کسری روشن است و احتمالا بی‌برقی به 3ساعت در روز افزایش می‌یابد. لطفا دستور دهید طرح احمقانه تثبیت ساعت لغو و 1.5تا 2ساعت، ساعت رسمی جلو کشیده شود. و الا تولید کشور می‌خوابد.»
لغو تغییر ساعت
تغییر ساعت رسمی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، برای اولین‌بار در سال 1916 در کشور آلمان عملی شد و در ادامه برخی دیگر از کشورها از جمله امریکا، انگلستان، و برخی از کشورهای اروپایی نیز دست به اقدام مشابهی زدند.در ایران پس از انقلاب تا سال 1370 خبری از تغییر در ساعت رسمی کشور نبود تا اینکه در سال 1370 قانون تغییر ساعت تابستانی به تصویب رسید و اجرا شد. قانون مذکور تا سال 1384 به‌طور مداوم اجرا شد اما با ورود محمود احمدی‌نژاد به جغرافیای سیاسی کشور، از همان ابتدا ساز مخالفت با این قانون به صدا درآمد و در نهایت دولت وقت مصوبه سال 1370 را ملغی کرد و قانون تغییر ساعت در سال‌های 1385 و 1386 اجرا نشد. با این وجود نمایندگان مجلس طی مصوبه‌ای در مرداد سال 1386 بار دیگر دولت را ملزم به اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور کردند و قانون مذکور بار دیگر به مدت 15 سال به‌طور مداوم اجرا شد. بنا بر قانون تغییر ساعت رسمی کشور، ساعت رسمی کشور هر سال در ساعت 24 روز یکم فروردین یک ساعت به جلو کشیده می‌شد و در ساعت 24 روز سی‌ام شهریور به حالت قبلی برگردانده می‌شد. 16‌سال پس از دولت احمدی‌نژاد، این‌بار نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی درصدد لغو قانون تغییر ساعت رسمی کشور برآمدند و در اسفند 1401 نمایندگان مجلس طرحی را به تصویب رساندند که بر مبنای آن تغییر ساعت رسمی کشور که از سال 1386 در روز اول فروردین یک ساعت به جلو کشیده می‌شد و در اول مهر یک ساعت عقب می‌رفت، لغو شد. و ساعت رسمی کشور از آغاز سال 1402 تغییر نکرد. طرفداران ملغی کردن تغییر ساعت تابستانی، قانون تغییر ساعت رسمی را قانونی وارداتی از کشور فرانسه دانسته و معتقد بودند در کاهش مصرف انرژی تاثیر زیادی نخواهد داشت. همچنین آن را به صرفه‌جویی اقتصادی بی‌ارتباط دانسته و بروز اختلالات رفتاری، سردرگمی و بی‌انضباطی در روزهای ابتدایی سال را از دلایل خود برای لغو قانون تغییر ساعت رسمی کشور عنوان کردند. این در حالی بود که طبق آمارها تغییر ساعات در 6 ماه اول سال بسیار تاثیرگذار بوده است یعنی آمار بیان می‌کند که همین یک ساعت در حوزه انرژی تاثیرگذار است و باعث می‌شود صرفه‌جویی در حوزه انرژی در کشور داشته باشیم. چنان‌که در زمان لغو قانون تغییر ساعت در ایران نیز مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی به زیان‌های این اقدام اشاره کرده و گفته بود: «در سال‌های گذشته تغییر ساعت موجب کاهش پیک مصرف برق و صرفه‌جویی در برق و در نهایت کاهش هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای شده و این قانون در صرفه‌جویی مصرف انرژی برق کشور تاثیری بین 1 تا 3درصد و در کاهش پیک مصرف برق کشور تاثیری بین 1 تا 1.5 درصد دارد.» اکنون هفتاد و هفت کشور جهان با استفاده از این تکنیک، ساعات رسمی خود را تنظیم می‌کنند. اما زمان جلو و عقب کشیدن ساعت در این کشورها یکسان نیست.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1015307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خانه‌تکانی به سبک لری

شور زندگی در سنت‌های کهن عید در لرستان

پل‌های تاریخی لرستان، دومین بنا‌های بزرگ سنگی در جهان

2 سانحه رانندگی در جاده اراک به ازنا هشت مصدوم برجای گذاشت

در ازای چند میلیارد دلار ترامپ به عربستان خواهد رفت؟

شاهرخی:مایحتاج شب عید مردم با قیمت مناسب تامین شود

آقای رییس‌جمهور! ساعت رسمی کشور را 2 ساعت جلو بکشید

مردم عراق اجازه نمی‏‌دهند دولت‌‏شان علیه منافع ایران اقدام کند

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

عکسی که ماجرای مرگ مارادونا را بار دیگر شعله‌ور ساخت

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

بودجه 1404 در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد

بی‌آبی ده محسن خرم آباد در ماه رمضان؛ مسئولان کی پاسخگوی مردم روزه‌دار خواهند بود؟

کارکنان بنیاد از لحاظ رضایت‌مندی نسبت به سایر دستگاه ها بالاترین نمره را داشته باشند

صدور حکم اعدام برای عامل قتل نیان دختر 7 ساله بوکانی

پوتین میانجی می‌شود؟

چطور به فلان موسسه چند برابر بودجه می‌دهند اما به ورزش نه؟

حرکت نو در بازی کهنه‌ هسته‌ای

افزایش دستمزد کارگران؛ بالاتر از تورم

ویترین روسی در دل اژدها

مشت ترامپ باز شد!

اندیشکده آمریکایی مطرح کرد: حذف ایران از عراق

نرخ نقدینگی 27.8 درصد شد؛ رشد 22 درصدی پایه پولی

کاهش 30 درصدی تاخیر پروازها در فرودگاه امام خمینی

امکان صفر کردن صادرات نفت ایران وجود ندارد

شرایط ثبت نام متولدین 1402 در صندوق‌های قابل معامله بورس

اولین اظهارنظر وزیر کار بعد از تعیین حداقل حقوق کارگران

اجرای 118 حکم قضایی برای تغییر کاربری غیرمجاز در لرستان

شروع تست‌های نیروگاه رودبار لرستان

بازشدن دریچه های سد رودبار الیگودرز از فردا / مردم از نزدیک شدن به حاشیه سد خودداری کنند

مدال آوران و قهرمانان سپاه و بسیج لرستان مورد تقدیر قرار گرفتند

کشف 15 تن کنسانتره دامی فاقد مجوز در کوهدشت

«پایداری» در ناپایداری

تهدید در یمن، پاسخ در عمان؟

مقصر شماره‌ یک تورم کیست؟

استاد روابط بین الملل: زمان انتخاب‌ است

مذاکره در مسیر منافع ملی معنا دارد

انعکاس مبهم پزشکیان

همشهری مطرح کرد: سراب تهدیدها علیه ایران

پیش‌بینی جمع‌آوری 16 میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت تا پایان برنامه هفتم

سونامی در بازار طلا؛ سکه رکورد 90 میلیون تومان را زد!

یارانه دهک‌های چهارم تا نهم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد

سرمایه‌گذاری پربازده و تضمینی با دونگی: فرصتی که نباید از دست بدهید!

رشد قیمت خودروهای داخلی با افزایش تعرفه واردات خودرو

تعیین مالیات مودیان فاقد اظهارنامه بر اساس اظهارنامه برآوردی

رئیس کمیسیون کشاورزی: مردم نگران میوه شب عید نباشند

جبران بخشی از جاماندگی حقوق کارگران از هزینه‌های زندگی

بهترین خواننده سال 1403؛ محسن چاوشی/ نظر شما چیست؟

توقف تغییر کاربری‌های غیرمجاز در لرستان

غندی پور دومی است! اولین شکار پرسپولیس برای فصل بعد مشخص شد