ندای لرستان

آخرين مطالب

تابستانی خشک در راه است گفتگو

تابستانی خشک در راه است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایرنا /وضعیت منابع آبی کشور با گذشت نیمی از سال آبی ( از ابتدای مهر1403) نشان دهنده کاهش محسوس ذخایر است و به همین دلیل مدیریت مصرف باید در سرلوحه همه مشترکان آب اعم از خانگی، صنعتی و کشاورزی قرار گیرد.
ایران کشوری خشک و نیمه خشک است که همواره مسئله تامین آب مورد نیاز ساکنان این محدوده جغرافیایی دغدغه جوامع از گذشته‌های دور تا همین امروز بوده است؛ وجود کیلومترها قنات در این کشور باستانی نشان از آن دارد که همیشه تامین آب از بایدها و نبایدهای جدی برخوردار بوده است.
در سال‌های اخیر اما با بروز پدیده تغییر اقلیم مسئله آب به مشکل جدی تری در این سرزمین تبدیل شده و می رود تا تبدیل به بحرانی همه جانبه شود؛ روند بارش های اخیر نشان از کاهش محسوس آن از یک طرف و نبود تناسب در وضعیت بارش ها از طرف دیگر به بحران آب بیشتر دامن زده است.
درحالی که بخش‌هایی از کشورمان دارای بارش های نسبتاً خوب است بخش های زیادی کمترین میزان بارش را دریافت می کنند و همین امر تامین آب را پیچیده‌تر می‌کند؛ کاهش بارش ها بیشترین اثر را بر ذخیره آب سدها گذاشته و باعث کاهش حجم آب آنها می شود.
بازار
سدها به عنوان مهمترین منبع تامین آب مورد نیاز همه بخش ها با کاهش بارش ها دچار افت شده و روند تامین آب را با چالش روبرو می کنند.
براساس اعلام دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور از ابتدای سال آبی (مهر ماه) تا 11 اسفند ماه میزان ورودی مخازن کل معادل 8 میلیارد و 440 میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته این عدد به 12 میلیارد و 180 میلیون متر مکعب رسید که نشان دهنده کاهش 31 درصدی ورودی سدها است.
خروجی سدها با 10 میلیارد و 720 میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته کاهش یک درصدی را نشان می‌دهد زیرا در مدت زمان مشابه خروجی سدها به 10 میلیارد و 790 میلیون متر مکعب می‌رسید.
حجم آب موجود مخازن همان زمان 22 میلیارد و 260 میلیون متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل 23 میلیارد و 540 میلیون متر مکعب بوده که نشان دهنده کاهش 5 درصدی است.
همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور 43 درصد و 57 درصد مخازن سدها خالی است.
ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور تا 10 اسفند ماه معادل 86.7 میلیمتر گزارش شده است که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (149.7 میلیمتر) 42 درصد کاهش و نسبت به مدت زمان مشابه سال آبی گذشته (114.1 میلیمتر) 24 درصد کاهش را نشان می‌دهد.
این روند بیانگر آن است که در تامین آب مشکلات بیشتری بروز خواهد کرد. در همین زمینه مسعود پزشکیان رئیس جمهوری گفته بود، خطر ناترازی آب برای تهران جدی است
وی در پاسخ به سوالی درباره همراهی با دولت در رفع ناترازی ها بیان کرد: باید از نظرات همه کارشناسان و دلسوزانی که در کشور حضور دارند و به مسائل آگاهی دارند استفاده کرد، باید جلسات مختلفی در صداوسیما و رسانه های دیگر برگزار کنیم و اطلاع رسانی لازم را انجام دهیم، خطری که امروز در رابطه با ناترازی آب، تهران و منطقه را تهدید می کند وحشتناک است، خطر کمبود سوخت با وجود این که ما دومین کشور دارنده ذخایر نفتی و گازی در دنیا هستیم، وجود دارد، اگر این موضوعات اطلاع رسانی شود و آگاهی درست انجام گیرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
پزشکیان افزود: ما باید در رسانه ها راه درست استفاده از نعمت های خدادادی را بگوییم و اطلاع رسانی کنیم و آگاهی مردم را بالا ببریم تا همه جامعه را برای آینده بچه‌هایمان همراه کنیم، اگر ما درست مدیریت نکنیم به مشکل می خوریم کارشناسان باید بنشینند و دنبال راه حل برای مشکلات بگردند.
250 لیتر سرانه آب مصرفی هر شهروند
محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از شهروندان خواسته است با توجه به کاهش 45 درصدی بارندگی‌ها، مصارف خود را 20 درصد کاهش دهند.
وی سرانه مصرف هر شهروند تهرانی را 250 لیتر در شبانه‌روز اعلام کرد و افزود: این میزان با توجه به الگوی 130 لیتری سرانه مصرف، رقم بسیار بالایی است.
مدیرعامل آبفای استان تهران شمار مشترکان خوش‌مصرف شرکت آبفای استان تهران را که مطابق با الگوی 12 مترمکعبی به ازای هر خانوار در ماه، آب مصرف می‌کنند، حدود 35 درصد مجموع مشترکان دانست.
اردکانی افزود: این در حالی است که 60 درصد مشترکان به عنوان مشترکان پرمصرف تا دو برابر الگوی تعیین‌شده، آب مصرف می‌کنند و بیش از پنج درصد مشترکان نیز با مصرف بیش از دو برابر الگو، به عنوان مشترکان بدمصرف محسوب می‌شوند.
وی ادامه داد: شایسته نیست در شرایطی که تهران در پنجمین خشکسالی پیاپی قرار گرفته و ناترازی شدیدی بین منابع و مصارف ایجاد شده است، برخی از شهروندان تا 500 لیتر در شبانه‌روز آب مصرف کنند.
مدیرعامل ابفای استان تهران از برخورد با مشترکان بدمصرف خبر داد و گفت: برای این دسته از مشترکان در نوبت نخست اخطار صادر می‌شود و در صورت بی‌توجهی، محدودیت موقت و در بار سوم محدودیت‌های بیشتری ایجاد خواهد شد.
اردکانی با این حال از همه شهروندان تهرانی درخواست کرد: مصارف آب خود را در ایام خانه‌تکانی 20 درصد کاهش دهند.
وی منابع آب موجود و در دسترس را با توجه به شرایط بارندگی‌ها محدود خواند و گفت: افزون بر کاهش بارندگی‌ها، استان تهران هم‌اکنون با بودجه برفی ضعیفی نیز مواجه است و با وجود هوای سرد حاکم بر این استان در روزهای اخیر، بارش‌های برفی ضعیفی رخ داده است و در چنین شرایطی، باید با مدیریت فشار در شبکه توزیع و همکاری شهروندان در استفاده بهینه از آب و مدیریت مصرف، از منابع موجود برای ماه‌های پیش رو و فصل گرما محافظت کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در باره اینکه آب تهران جیره بندی می شود یا خیر، گفت: در حال حاضر برنامه‌ای برای نوبت‌‎بندی آب نداریم.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1015963/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا اسرائیل می‌تواند روسیه را از ایران جدا کند؟

افزایش 8 درصدی مصرف بنزین در کشور

رالی طلا در در 1404 هم ادامه خواهد داشت؟

بازرس کل لرستان از ستادهای نوروزی شهرداری خرم‌آباد بازدید کرد

شاهرخی: بخش خصوصی محور توسعه استان می‌شود

رضایتمندی مسافران اولویت ستاد نوروزی آموزش‌وپرورش لرستان است

اسکان 3 هزار مسافر نوروزی در مدارس ناحیه دو خرم‌آباد

پیام نماینده ولی فقیه در لرستان به مناسبت درگذشت همسر شهید قنوتی

تدوین گزارش نهایی خسارات سیل 98 پلدختر

رسیدگی به مناطق سیل‌زده فیروزآباد از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان

زیان بانک مرکزی آمریکا به 77.6 میلیارد دلار رسید

توضیحات سخنگوی سازمان ثبت اسناد درباره تعیین تکلیف املاک و اراضی فاقد سند

افرادی که با طعنه و کنایه صحبت می‌کنند احتمالاً باهوش‌تر و خلاق‌تر هستند

تقویت زیرساخت های کیش به عنوان افتخار ملی؛ نشان از عزم جدی تیم مدیریتی سازمان دارد

رضایتمندی مسافران نوروزی کیش؛ نتیجه برنامه‌ریزی منسجم است

چشم انداز و برنامه های سازمان منطقه آزاد کیش در سال 1404 با حضور رضا مسرور مرور شد

ما مردم عصبانی

نوبخت: جراحی اقتصادی دولت سیزدهم اشتباه بود

قیمت پراید ترمز برید

اقدام فوری برای جبران خسارات سیل در فیروزآباد کرمانشاه

کاهش سطح و حجم یخچال‌های طبیعی ایران تا 50 درصد در یک سال

قاچاق ماهیانه 10 تن زعفران از کشور

متحیر شدن بلاگر آلمانی از اهنگ ایرانی/ ویدئو

22 هزار و 535 فرهنگی در لرستان اسکان یافتند

خطر نظامی‌گری اروپایی

بررسی نرخ طلا در سال 1403؛ قیمت‌ها 150 درصد تکان خورد

نرخ مالیات و عوارض ارزش‌ افزوده دخانیات اعلام شد

جزئیات افزایش حقوق کارمندان دولت در سال 1404

مصرف 121 میلیون لیتر بنزین در دومین روز سال جدید

ارائه خدمات اضطراری نوروزی در لرستان/ انجام 1877 مأموریت و ثبت 22 فوتی در اورژانس 115

تکمیل بیمارستان نیایش خرم‌آباد تا بهار 1406

شرایط آب‌وهوایی 10 روز آینده در لرستان پیش‌بینی شد

مردم با پول کالابرگ بیشتر چی خریدند؟

سامانه ای که بازار املاک را متحول کرد

آخرین وضعیت قیمت تلویزیون در بازار

تمرکز ویژه‌ای بر تولید و سرمایه‌گذاری در لرستان خواهیم داشت

توزیع بروشورهای «نه به‌تصادف» در بین مسافران نوروزی خرم‌آباد

بهره برداری بیمارستان نیایش خرم آباد در سال 1406

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سال نو و ایام شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)

حال روبه‌بهبود بیمارستان نیایش خرم‌آباد

حضور 2 کشتی‌گیر لرستانی در تیم اعزامی به ارمنستان

ظریف و متحدانش چگونه آرای خاکستری را به سبد رای پزشکیان ریختند؟

آخرین وضعیت قیمت طلای جهانی

قیمت سکه در 5 سال گذشته چقدر رشد کرده است؟

نفت روی 70 دلار می‌ماند؟

عاملان جنایت هولناک در بازار تهران دستگیر شدند

اسکان بیش از 60 هزار مسافر نوروزی در لرستان

142 هزار مسافر نوروزی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی لرستان دیدن کردند

گرداب سنگی خرم‌آباد

اجرای سند توسعه استان با محوریت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی