دوره توانمندسازی مشاوران هدایت تحصیلی در لرستان برگزار شد
فرهنگي
بزرگنمايي:
ندای لرستان -
دوره توانمندسازی مشاوران هدایت تحصیلی در لرستان برگزار شد
دوره توانمندسازی و ضمنخدمت مشاوران و مدرسان هدایت تحصیلی، با حضور 85 نفر از مشاوران سراسر استان لرستان آغاز شد. این برنامه با هدف ارتقای کیفیت هدایت تحصیلی در مدارس، از روز شنبه 23 فروردینماه تا 20 اردیبهشتماه در سطح استان برگزار میشود.
در این دوره، مشاوران پس از شرکت در آزمونهای حضوری و مجازی و کسب موفقیت، بهعنوان مدرسین هدایت تحصیلی در مدارس محل خدمت خود (اعم از دولتی و غیردولتی) فعالیت خواهند کرد و به دانشآموزان و خانوادهها مشاوره تخصصی ارائه خواهند داد. این طرح که با همکاری معاونت پرورشی و فرهنگی برگزار شده، مانوری است در راستای تقویت برنامههای هدایت تحصیلی در سطح استان.
در آیین آغاز این دوره، امین رسولی، معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزشوپرورش لرستان با تأکید بر اهمیت این دوره گفت: «هدایت تحصیلی، یکی از مهمترین مراحل مسیر آموزشی دانشآموزان است. انتظار میرود مدرسین پس از گذراندن موفق این دوره، در تمامی مدارس سطح استان حضور یافته و اطلاعات کاربردی و تخصصی لازم را در اختیار دانشآموزان قرار دهند. این حرکت میتواند نقش مؤثری در انتخاب آگاهانه و آیندهساز دانشآموزان ایفا کند.»
وی با اشاره به جمعیت دانشآموزان پایه نهم در استان افزود: «در سال جاری، 27 هزار و 827 دانشآموز پایه نهم در استان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد، 13 هزار و 487 نفر دختر و 14 هزار و 340 نفر پسرند. این آمار گستردگی جامعه هدف هدایت تحصیلی را نشان میدهد و اهمیت دقت و مسئولیتپذیری مشاوران را در این مسیر دوچندان میکند.»
در ادامه، زهرا نظری، معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزشوپرورش لرستان، با اشاره به چالشهای موجود در هدایت تحصیلی عنوان کرد: «یکی از دغدغههای اصلی ما، نبود مشاور در برخی مدارس است. با اجرای این طرح، تلاش داریم از ظرفیت مشاوران توانمند بهرهمند شویم تا همه مدارس، اعم از دولتی و غیردولتی، تحت پوشش خدمات مشاورهای قرار گیرند.»
وی هدایت تحصیلی را پلی میان مدرسه، دانشگاه و بازار کار دانست و افزود: «هدف ما، شناسایی استعدادهای واقعی دانشآموزان و هدایت آنها به مسیر مناسب است. بیعلاقگی به رشته تحصیلی، پیامدی جز کاهش بهرهوری و خروجی نامطلوب ندارد.»
نظری در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت توازن در انتخاب رشتهها پرداخت و گفت: «براساس برنامه هفتم توسعه، موظفیم تا پایان این برنامه یعنی سال 1407، توازنی ایجاد کنیم که 50 درصد دانشآموزان به سمت رشتههای فنیوحرفهای و کاردانش هدایت شوند. در حال حاضر، با ناترازی در رشتههای نظری مواجه هستیم؛ بهویژه در رشته علوم انسانی که حدود 5 درصد بالاتر از میانگین کشوری است و همین امر باعث شده است شاخص توازن رشته ای ما ایده آل نباشد
وی در پایان به ظرفیتهای بومی استان نیز اشاره کرد و از برنامهریزی برای توسعه رشتههایی مانند گردشگری و صنایع دستی خبر داد: «لرستان استانی غنی از نظر ظرفیت گردشگری است. توسعه این رشتهها میتواند زمینهساز اشتغال پایدار برای آیندهسازان این مرز و بوم باشد.»









-
سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱:۲۶
-
۱۲ بازديد
-

-
ندای لرستان
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1018578/