ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ مایکروسافت یا اسرائیل‌سافت سیاسی

سرمقاله وطن امروز/ مایکروسافت یا اسرائیل‌سافت
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - وطن امروز / «مایکروسافت یا اسرائیل‌سافت» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مصطفی نصری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
 ‌اخیراً اعتراضاتی از سوی کارمندان مایکروسافت در جریان جشن این شرکت رخ داده که توجهات را به سمت همکاری این غول فناوری با رژیم صهیونیستی جلب کرده است. کارمندان معترض خواستار شفافیت و پایان دادن به این همکاری‌ها شده‌اند که به گفته آنها، به‌ طور غیرمستقیم در عملیات نظامی اسرائیل بویژه در جنگ غزه نقش داشته است. این اعتراضات تنها بخشی از انتقادات گسترده‌تری است که مایکروسافت به دلیل ارائه خدمات فناوری پیشرفته به ارتش اسرائیل با آن مواجه شده است. مایکروسافت به ‌طور مستقیم تسلیحات نظامی تولید یا عرضه نمی‌کند اما فناوری‌های پیشرفته‌ای که در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده، به ‌عنوان ابزاری کلیدی در عملیات نظامی این رژیم به کار گرفته شده است. این همکاری‌ها بر حوزه خدمات ابری، هوش مصنوعی و پشتیبانی فنی متمرکز است.
* خدمات ابری مایکروسافت آژور (Azure)
پلتفرم ابری آژور به ارتش اسرائیل امکان ذخیره‌سازی حجم عظیمی از داده‌ها و اجرای برنامه‌های نظامی را داده است. پس از آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر 2023، استفاده از این خدمات به ‌طور چشمگیری افزایش یافت. داده‌ها نشان می‌دهد مصرف ذخیره‌سازی ابری از ژوئن 2023 تا آوریل 2024 بیش از 155 درصد رشد داشته و استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مبتنی بر آژور تا مارس 2024 به 64 برابر میزان سپتامبر 2023 رسیده است. این افزایش نشان‌دهنده نقش حیاتی این فناوری در پشتیبانی از عملیات نظامی، از جمله جمع‌آوری اطلاعات و هماهنگی حملات است.
* هوش مصنوعی و مدل‌های GPT- 4
بازار
مایکروسافت از طریق همکاری با OpenAI که خود یکی از سرمایه‌گذاران اصلی آن است، مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی مانند GPT-4 را در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده است. این فناوری‌ها در ترجمه اسناد (50 درصد مصرف ماهانه)، تحلیل خودکار داده‌ها، تبدیل گفتار به متن و احتمالاً شناسایی اهداف نظامی استفاده شده‌اند. اسناد فاش‌شده حاکی از آن است این ابزارها در عملیات جنگی غزه، از جمله بمباران‌های هدفمند نقش داشته‌اند. به عنوان مثال سیستم Lavender که برای شناسایی اهداف در غزه به کار رفته، ممکن است از زیرساخت‌های مایکروسافت بهره برده باشد.
* پشتیبانی فنی و مهندسی
بین اکتبر 2023 و ژوئن 2024، مایکروسافت بیش از 19,000 ساعت پشتیبانی مهندسی به ارزش تقریبی 10 میلیون دلار به وزارت جنگ اسرائیل ارائه کرده است. این خدمات شامل توسعه سیستم‌های نظامی حساس، از جمله سیستم‌های جدا از اینترنت 
(air-gapped) است که برای عملیات محرمانه و امنیتی حیاتی هستند. این سطح از پشتیبانی نشان‌دهنده عمق همکاری مایکروسافت با ساختار نظامی اسرائیل است.
* همکاری با واحدهای نظامی خاص
واحدهای اطلاعاتی و نظامی اسرائیل مانند واحد 8200 (اطلاعات سایبری) و واحد افک (نیروی هوایی)، از خدمات مایکروسافت برای توسعه پایگاه داده‌ها، بانک اهداف و برنامه‌های عملیاتی بهره برده‌اند. این همکاری‌ها به ‌طور غیرمستقیم در عملیات جنگی، از جمله حملات هوایی به غزه که به شهادت ده‌ها هزار نفر منجر شده، نقش داشته است.
* سابقه تاریخی همکاری
همکاری مایکروسافت با ارتش اسرائیل به دهه‌ها پیش بازمی‌گردد. سال 2002 این شرکت قراردادی 35 میلیون دلاری برای ارائه محصولات و دانش فنی به ارتش اسرائیل امضا کرد که بخشی از آن با کمک‌های نظامی آمریکا تأمین شد. اگرچه مایکروسافت سال 2021 در مناقصه پروژه ابری نیمبوس (Nimbus) به آمازون و گوگل باخت اما همچنان یکی از تأمین‌کنندگان اصلی فناوری برای ارتش اسرائیل باقی مانده است.
* اعتراضات کارمندان و انتقادات حقوق بشری
اعتراضات اخیر کارمندان مایکروسافت در جشن این شرکت نشان‌دهنده نارضایتی داخلی از این همکاری‌هاست. کارمندان معترض معتقدند فناوری‌های ارائه‌شده توسط مایکروسافت به ‌طور غیرمستقیم در نقض حقوق بشر و جنایات جنگی در غزه نقش داشته است. گروه‌های حقوق بشری نیز این شرکت را متهم کرده‌اند با ارائه ابزارهای پیشرفته به ارتش اسرائیل، به تشدید درگیری‌ها و رنج غیرنظامیان کمک کرده است. با این حال، مایکروسافت به ‌صورت رسمی این اتهامات را رد نکرده و تنها اعلام کرده خدمات خود را به مشتریانش در سراسر جهان ارائه می‌دهد.
* ارتباط مایکروسافت با پروژه جهانی صهیونیسم
بیل گیتس به‌ عنوان یکی از بنیان‌گذاران و چهره‌های برجسته مایکروسافت، همواره در مرکز توجهات قرار داشته است. اگرچه او در سال‌های اخیر از مدیریت روزمره مایکروسافت فاصله گرفته و بیشتر بر فعالیت‌های به اصطلاح بشردوستانه از طریق بنیاد بیل و ملیندا گیتس تمرکز کرده، نفوذ تاریخی و ایدئولوژیک او بر این شرکت غیرقابل انکار است. همکاری مایکروسافت با اسرائیل بخشی از یک پروژه جهانی صهیونیستی است که گیتس به ‌طور غیرمستقیم در آن نقش دارد. قرارداد 35 میلیون دلاری سال 2002 با ارتش اسرائیل زمانی امضا شد که بیل گیتس هنوز مدیرعامل مایکروسافت بود. این قرارداد نشان‌دهنده آغاز یک رابطه استراتژیک بود که تا امروز ادامه یافته است. گیتس با امضای این قرارداد، مایکروسافت را به بخشی از ماشین نظامی اسرائیل تبدیل کرد.
همچنین عدم انتقاد بیل گیتس از سیاست‌های اسرائیل و سکوتش در برابر اعتراضات کارمندان مایکروسافت، به تأیید ضمنی این همکاری‌ها تعبیر می‌شود. این سکوت در تضاد با مواضع او در مسائل بشردوستانه دیگر مانند تغییرات اقلیمی یا فقر جهانی قرار دارد. گیتس به ‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین افراد جهان، با رهبران سیاسی و اقتصادی متعددی از جمله در اسرائیل ارتباط داشته و دارد. دیدارهای او با مقامات اسرائیلی در دهه‌های گذشته و حضورش در کنفرانس‌های فناوری که اسرائیل نقش برجسته‌ای در آنها دارد، به این گمانه‌زنی دامن ‌زده که او بخشی از یک شبکه گسترده‌تر حامی صهیونیسم جهانی است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1018767/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیین اختتامیه مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت در لرستان برگزار شد+ عکس

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

مادر تارکان ستاره مشهور موسیقی ترکیه بر اثر سکته قلبی درگذشت

خیبر در لیگ‌برتر ماندنی شد

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

تهران در محاصره 55 بحران

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

دقیقی: در خیبر موهایم سفید شد/ دارو قضاوت بی‌نظیری داشت

نماینده ولی فقیه در لرستان به مناسبت روز ارتش پیامی صادر کرد

پیام تبریک فرمانده سپاه لرستان به مناسبت روز ارتش

آیین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد+ عکس

باورنکردنی؛ الهامی نیامده استعفا داد!

ساکت الهامی نیامده از هدایت نساجی استعفا کرد!

ساکت الهامی نیامده از هدایت نساجی استعفا داد؛ در قائمشهر چه خبر است؟!

وضعیت آب و هوا لرستان فردا جمعه 29 فروردین ماه 1404 | هواشناسی خرم آباد 29 فروردین ماه

چهارخطه‌های لرستان افزایش و نقاط حادثه‌خیز رفع می‌شوند

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی

دو پست با یک نفر!

ترسیدن با صدای بلند!

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

استقبال از واقعیت

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

شکوری: تبریک به مردم غیور لرستان

برد مقابل نساجی را به روح هوادار نوجوانمان تقدیم می‌کنم

خیبر در لیگ‌برتر ماندنی شد؛ پایکوبی لرتباران + ویدئو

نساجی یک قدم دیگر به سقوط نزدیک شد/ 3 امتیاز برای ذوب‌ آهن با درخشش مجدد قاضی‌پور

فوری: خداحافظی ساکت از بازیکنان نساجی!

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

نقش مساعد منطقه در مذاکرات

ادعای نیویورک تایمز درباره مخالفت ترامپ با اقدام نظامی علیه ایران

چرا «اخبار خاص» مذاکرات توسط این خبرنگار اسرائیلی مخابره می‌شود؟

تبدیل پسماند به سوخت جامد

زمان برگزاری حراج جدید شمش طلا

قول وزیر راه به مستاجران؛ دولت خریدار مسکن خواهد شد

خیبر 1 – نساجی 0: جشن بقا در خرم آباد

خیبر 1 - نساجی 0: جشن بقا در خرم آباد

خیبر برد و نساجی را به سقوط نزدیک کرد/ هشتمین پیروزی ذوب‌آهن

خلاصه بازی خیبر خرم آباد 1 – نساجی مازندران 0

بازگشت الهامی هم فایده نداشت؛ نساجی به سقوط نزدیک‌تر شد!

رسمی؛ خیبر خرم آباد در لیگ برتر ایران ماندنی شد

خیبر برد و نساجی را سقوط نزدیک کرد/ پیروزی ذوب‌آهن تلخ شد