ندای لرستان

آخرين مطالب

تحلیل تجارت نیوز از رابطه کاهش انتظارات تورمی و ریزش دلار سیاسی

تحلیل تجارت نیوز از رابطه کاهش انتظارات تورمی و ریزش دلار
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تجارت نیوز / در شرایطی که بازارهای مالی با موجی از فروش دارایی‌های دلاری و طلایی مواجه شده‌اند، حمید‌رضا جیهانی کارشناس اقتصادی به تجارت‌نیوز گفته است، کاهش انتظارات تورمی عامل اصلی این روند بوده، نه تغییرات بنیادی. وی معتقد است، توافق میان ایران و آمریکا که در روزهای اخیر اخبار مربوط به آن در صدر توجه معامله‌گران قرار گرفته، در کوتاه‌مدت دور از دسترس است، اما در صورت وجود اراده سیاسی می‌توان در میان‌مدت به گشایش‌هایی امیدوار بود.
طی روزهای اخیر بازارهای مالی ایران تحت تاثیر اخبار و گما‌نه‌زنی‌های سیاسی و اقتصادی، روندی نزولی را در پیش‌ گرفته‌اند.
کاهش قیمت دلار، طلا و سکه باعث شده است بسیاری از فعالان بازار از خود بپرسند که آیا این افت قیمت ناشی از تحولات اقتصادی است یا بیشتر ریشه در انتظارات تورمی دارد؟ در این میان تحلیلگران بر این باورند که عامل اصلی، تغییر در ذهنیت و انتظارات فعالان بازار نسبت به آینده است، نه تغییرات بنیادی.
روند فعلی بازارهای مالی تحت تأثیر اقتصاد رفتاری و انتظاری است
حمیدرضا جیهانی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» با اشاره به وضعیت بازارها و چشم‌انداز توافق، اظهار کرد: «از نگاه من، دستیابی به توافق در کوتاه‌مدت دور از دسترس است، اما در میان‌مدت، اگر ظرفیت سیاسی لازم در طرفین شکل بگیرد، می‌توان به تحقق توافق امیدوار بود.»
وی با بیان اینکه روند فعلی بازارهای مالی در ایران و جهان بیشتر از هر چیز تحت تأثیر اقتصاد رفتاری و انتظاری است، افزود: «این انتظارات هستند که در قالب رفتارهای اقتصادی بازارها را دستخوش نوسان می‌کنند.»
بازار
از نظر بنیادی، اتفاق خاصی در اقتصاد رخ نداده است!
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: «در حال حاضر و در روزهای اخیر با کاهش انتظارات تورمی شاهد فروش گسترده دلار، تتر، سکه و صندوق‌های طلا هستیم. دارندگان این دارایی‌ها، از بیم کاهش بیشتر قیمت‌ها، فروشنده شده‌اند.»
وی با تاکید بر اینکه از نظر بنیادی، اتفاق خاصی در اقتصاد رخ نداده است، گفت: «صرفاً در برخی از این دارایی‌ها حباب‌های انتظاری تخلیه شده است.»
آثار مثبت توافق در اشتغال‌زایی، سرمایه‌گذاری، رشد ارزش افزوده صنایع و بهبود تولید ناخالص داخلی نمایان می‌شود
جیهانی تأکید کرد: «در صورت تحقق هر گونه توافقی، می‌توان شاهد آثار مثبتی در حوزه‌هایی نظیر اشتغال‌زایی، سرمایه‌گذاری، رشد ارزش‌افزوده صنایع و بهبود تولید ناخالص داخلی بود.»
وی افزود: «از سوی دیگر، یکی از مزایای توافق، امکان کاهش تحریم‌ها و باز شدن برخی گره‌های صادراتی و جابه‌جایی پول است.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تجربه برجام، خاطرنشان کرد: «اگر توافق به‌درستی انجام نشود، ممکن است در بلندمدت تبعات منفی به همراه داشته باشد؛ همان‌طور که امروز، پس از گذشت یک دهه از برجام، با تهدید هر روزه مکانیسم ماشه روبه‌رو هستیم و اقتصاد ما را شرطی کرده است.»
اقتصاد ایران در شرایط کنونی حتی ظرفیت جذب 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را هم ندارد!
جیهانی در ادامه درباره واکنش بازارها به اخبار گفت: «بازارها معمولاً به اخباری که برد رسانه‌ای بالایی دارند، واکنش سریع و جدی نشان می‌دهند. در فضای فعلی، حجم زیادی از اخبار منتشر شده توسط رسانه‌ها فاقد اعتبار هستند و بیشتر جنبه غیرواقعی دارند.»
این کارشناس اقتصادی توضیح داد: «واقعیت این است که اقتصاد ایران در شرایط کنونی حتی ظرفیت جذب 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را ندارد؛ چه برسد به ارقام بزرگ‌تری که گاهی افراد متوهم در برخی تحلیل‌ها مطرح می‌کنند.»
او همچنین درخصوص چشم‌انداز سیاست خارجی افزود: «با توجه به شرایط سیاسی بین‌المللی، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی کرد که آیا رئیس جمهوری آمریکا، بدون در نظر گرفتن منافع و دیدگاه‌های اسرائیل، حاضر به توافق با ایران خواهد شد یا نه.»
در کوتاه‌مدت، اخبار نامساعدی به بازار تزریق نمی‌شود
جیهانی در پایان با اشاره به پیش‌بینی روند قیمت دلار، گفت: «به نظر نمی‌رسد در کوتاه‌مدت، اخبار نامساعدی به بازار تزریق شود. فضای فعلی بیشتر خوش‌بینانه است و در بدترین حالت که بهم خوردن روند مذاکرات است، احتمال می‌رود قیمت دلار سقف قبلی خود را لمس کند.»

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019693/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حجت الاسلام ابراهیمی: اختتامیه سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی برگزار می‌شود

ارزیابی «تحلیلگر اسرائیلی» از شطرنج هسته‌ای آمریکا و ایران

شناسایی رادار پنهان باکتری‌ها جهت شناسایی دشمنان

مذاکرات اخیر ایران و آمریکا؛ دیپلماسی با حفظ عزت و منافع ملی

ناگفته‌های مدارس خیرساز

چه کسی لیبی را به حضیض رساند؟

رفع فیلترینگ مشمول مرور زمان نشود

پیام ویدئویی گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

لحظه شکار کردن تک‌تیرانداز اسرائیلی توسط مقاومت در غزه (زیرنویس فارسی)

جنوب تشنه؛ درباره سواحل و جزایری که از توسعه بازمانده‌اند

ترکیه در مسیر استبداد؟

بازار سهام در انتظار تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی؛ تحلیلی بر بورس تهران در روزی که گذشت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 27 فروردین 1404

واریز اعتبار گام سوم از مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهار تا هفت از فردا

ادعایی درباره میزان بدهی دولت سابق

«موسی کلیم‌الله» در نورآباد اکران شد

الحاق روستاهای هفت‌چشمه،بانقلان،چالسرا و فاطمیه به شهر ایلام

اجرای 15 طرح زیباسازی در ورودی‌های خرم‌آباد

استقبال از سفر هیئت‌های رسمی بلاروس به لرستان

حوزه معیشت و اقتصاد خانواده‌های لرستانی در اولویت قرار گرفته است

استاندار موفقیت دانش‌آموزان لرستانی در المپیک صربستان را تبریک گفت

استقبال از افتخار آفرینان لرستانی در  المپیک دانش آموزی 2025 صربستان

ادامه بازدیدهای شبانه و سرزده مدیرکل آموزش و پرورش لرستان؛ این‌بار در مدارس شبانه‌روزی بخش پاپی

اوحدی: *خدمت رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویا تر شده است*

مرگ حدود 4 هزار کارگر در محیط کار

رشوه هنگفت ترامپ به مردم گرینلند

فعال اصولگرا: همه ما باید از مذاکرات حمایت کنیم

بازی جدید نتانیاهو؛ پیشنهاد تازه تل‌آویو برای آتش‌بس چیست؟

اولتیماتوم دولت به صاحبخانه‌ها!

کاهش نرخ دلار ادامه دارد؟

دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس طبق تعرفه سال گذشته

«یک تهران» زمین مسکونیِ رها شده

هشدار جدی به مالکان خانه‌: مستاجر می‌تواند از شما شکایت کند

خرم‌آباد و «لیدا» اشتراکات فراوان فرهنگی و اقتصادی دارند

تاریخچه رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی کشور از 1370 تا 1379

دیدار فرماندهان و کارکنان ارتش لرستان با نماینده ولی فقیه در استان+ عکس

ورودی‌های خرم‌آباد جان می‌گیرد/ آغاز طرح تحول شهری از پلیس‌راه تا فرودگاه

شاهرخی: خرم‌آباد و «لیدا» اشتراکات فراوان فرهنگی و اقتصادی دارند

ساعات قطعی برق لرستان فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | جدول خاموشی برق خرم‌آباد چهارشنبه بیست و هفتم فروردین 1404 اعلام شد | جزئیات قطعی برق لرستان و خرم‌آباد

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

تعطیلی مقاطع مختلف مدارس کیش بر اثر وقوع گرد و غبار

پیام تبریک استاندار در پی درخشش دانش آموزان لرستانی در مسابقات صربستان

آمادگی لرستان برای گسترش روابط با بلاروس

هدف گذاری تولید 60 هزار تن آبزی در لرستان

رکوردشکنی نفتی ایران در دل تحریم‌ها

از طبری تا کرسنت

فاجعه در دشت نیشابور

چهار سیگنالی که از عمان منتقل شد

پیش بینی قیمت دلار 27 فروردین 1404

لندو مجددا وام خرید کالا اعطا می‌کند: اینبار با طرح جدید وام‌کارت!