15 هزار تن به ظرفیت تولیدات کشاورزی لرستان اضافه شد
سیاسی
بزرگنمايي:
ندای لرستان - به گزارش خبرگزاری مهر، سید عماد شاهرخی در سخنانی، اظهار داشت: فرمانداران در کمیتههای برنامهریزی شهرستانی به موضوع تأمین اعتبار استانی تکمیل ایستگاههای پمپاژ و همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی عنایت ویژه داشته باشند.
وی بیان کرد: بر اساس آمار بلندمدت سازمان هواشناسی، لرستان از استانهای پرباران کشور بوده که میانگین 11 درصد آبهای سطحی کشور در آن جاری است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: در راستای تحقق چشمانداز آبی کشور و استفاده بهینه از منابع آبی موجود، جمعآوری و مدیریت آبهای سطحی و روانابهای ناشی از بارندگی و استفاده در بخش کشاورزی در شرایطی که امروزه با منابع آبی محدود مواجه هستیم، احداث و تکمیل ایستگاههای پمپاژ یک راهکار مناسب است.
شاهرخی با اشاره به اهمیت تکمیل ایستگاههای پمپاژ در بخش کشاورزی، عنوان کرد: یکی از مزیتهای این امر این است که باوجود منابع محدود آبی موجب کاهش چشمگیر مصرف آب، افزایش راندمان و همچنین آبی شدن اراضی دیم میشود.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از آب مورد نیاز در شبکههای آبیاری و زهکشی با پمپاژ آب از رودخانه تأمین میشود، تصریح کرد: ایستگاههای پمپاژ در بخش کشاورزی در نقش تسهیل تأمین آب مورد نیاز از طریق منابع آبی در دسترس ظاهر میشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: تا کنون هشت ایستگاه پمپاژ در سطح استان به بهرهبرداری رسیده که سه هزار هکتار از اراضی استان را تحت پوشش قرار میدهند و طبق برآورد سازمان، موجب افزایش 15 هزار تُن به ظرفیت تولیدات استان است.
نیاز 8 هزارمیلیاردی برای تکمیل ایستگاههای پمپاژ آب
شاهرخی، ادامه داد: ایستگاههای پمپاژ تکمیل نشدهای در استان وجود دارد که زمانبر شدن اتمام و بهرهبرداری از این پروژهها به دلایلی چون سیل، کمبود اعتبار، مباحث حقوقی و قانونی، تأمین برق، مشکلات محلی و اجتماعی و … بازمیگردد.
وی با بیان اینکه برای تکمیل و بهرهبرداری از 15 ایستگاه پمپاژ به حدود هشت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، افزود: این در حالی است که کل اعتبار مصوب سازمان جهاد کشاورزی برای تمام زیرمجموعه حوزه بخش عمرانی کشاورزی استان اعم از قنوات، ایستگاههای پمپاژ، کانالها و… در سال 1403 حدود هزار و 500 میلیارد ریال بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: بالغ بر 80 درصد اعتبارات ایستگاههای پمپاژ از محل اعتبارات طرحهای تملک دارایی سرمایهای استانی تأمین میشود؛ ضمناً برای دریافت اعتبار از محل ردیف دیگر اعتبارات، مکاتبات و رایزنی لازم با مقام عالی وزارت انجام شده است.
وی تأکید کرد: از راهکارهای برونرفت از این چالش استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تکمیل ایستگاهها و تأمین اعتبارات کافی است.
احداث 3 ایستگاه پمپاژ
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به پروژههای در اولویت اجرا، گفت: سه ایستگاه پمپاژ در برنامه اجرایی این سازمان قرار دارند که ایستگاه پمپاژ «دیلاوند» به بسیج واگذار شده و مراحل واگذاری دو ایستگاه پمپاژ دیگر در حال بررسی است.
شاهرخی، عنوان کرد: از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای تحقق تدابیر مقام معظم رهبری و گسترش عدالت اجتماعی، محرومیتزدایی، دستیابی به امنیت غذایی، افزایش بهرهوری و حفظ منابع آبی در بخش کشاورزی، توافقنامهٔ منعقد شده فیمابین سازمان جهاد کشاورزی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) است.
وی افزود: بر اساس قرارداد مذکور 16.657 هزار میلیارد ریال برای انجام طرحهای کوچک تأمین آب اعم از ایستگاههای پمپاژ، استخرهایی تنظیم آب، آببندان و… در نظر گرفته شده است؛ چنانچه مبلغ مذکور تأمین شود قطعاً ایستگاههای پمپاژ متعددی به بهرهبرداری خواهند رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: در پایان میطلبد فرمانداران در کمیتههای برنامهریزی شهرستان به این موضوع عنایت ویژه داشته باشند و ضمن اولویتبندی در سال 1404 برای ایستگاههای پمپاژ تأمین اعتبار خوبی در نظر گیرند.
کد خبر 6434885
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019699/