ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ حرف آخر؛ منافع است سیاسی

سرمقاله هم میهن/ حرف آخر؛ منافع است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - هم میهن / «حرف آخر؛ منافع است» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ریشه موضع‌گیری‌های افراد چیست؟ چرا اغلب افراد، قاطعانه با برخی سیاست‌ها موافقت و با برخی دیگر مخالفت می‌کنند؟ شاید گمان کنیم که ریشه اصلی موضع‌گیری‌ها در تحلیل و برداشت‌ها و ارزش‌های آنان است.
شاید چنین باشد ولی فراموش نکنیم که اغلب این تحلیل‌ها و برداشت‌ها خودشان ناشی از منافع فردی، گروهی و ملی هستند. کسی که نان او در روغن تحریم است به همان اندازه موافق ادامه تنش و تداوم تحریم است که آن دیگری مخالف است، چون تحریم زندگی او را نابود می‌کند.
بازار
خیلی ساده است و می‌توانیم ببینیم که فلان امام جمعه سه سال پیش در زمانی که نزدیکانش در ریاست‌جمهوری بود درباره مذاکرات هسته‌ای چنین گفت: «در رأس تیم مذاکرات قهرمان ایرانی، یک جوان متدین نمازشب‌خوان قرار دارد.»
ولی او اکنون که به هر دلیلی آنان در مسند قدرت نیستند درباره گفت‌وگوهای در حال اجرا، چنین می‌گوید: «خلاف غرور ملی است. بی‌توجهی به تکلیف شرعی و دینی است که باعث گرفتاری ما در محاصره دشمن خواهد شد.»
در این فاصله نه پیامبر جدیدی آمده نه وحی نازل شده و نه آمریکا تغییری کرده و نه رهبری و حکومت ایران دچار تغییر شده‌اند فقط منسوبین ایشان از پاستور و دولت رفته‌اند و نتیجه‌بخش بودن مذاکرات سودی برای آنان ندارد، بر عکس همه‌اش زیان است.
دیگرانی هم که از مذاکرات و رسیدن به تفاهم دفاع می‌کنند دنبال منافع خود هستند. مثلاً امروز آن کسانی که ارز و طلا داشتند عزا گرفته و دنبال شکست مذاکرات هستند. ولی کسانی که سهامدار بورس هستند به‌شدت از گفت‌وگوها دفاع می‌کنند و خوشحال هستند.
آیا این دو گروه ارزش یکسانی دارند؟ قطعاً خیر. چون گران شدن ارز و طلا به نفع افراد اندکی است و کمکی هم به تولید و رفاه عمومی نمی‌کند. در نقطه مقابل بالا رفتن شاخص بورس یعنی ایجاد شغل و رفاه همگانی و رشد اقتصادی. اولی منافع گروهی اندک و‌ انگل‌صفت را تامین می‌کند و گروه دوم منافع ملی و اکثریت قاطع مردم را تامین می‌کند و این دو سودجویی متفاوت است. امروز دو گروه در دو سر طیف تندروهای داخلی و خارجی با این گفت‌وگوها مخالف هستند.
براندازان به جلوی کاخ سفید رفته و اعتراض کرده‌اند که گفت‌وگو نکنید جنگ کنید. چرا؟ چون توافق موجب بسته شدن دکان سیاسی آنان خواهد شد و بساط براندازی جمع می‌شود. تنها امیدشان به آینده تحریم و حمله نظامی آمریکا است تا حالا با همین امید زندگی و فعالیت کرده‌اند حتی اگر ایران تخریب شود هم برایشان مهم نیست چون منافع حقیرشان چنین اقتضا می‌کند.
براندازان داخلی هم مخالف گفت‌وگو هستند؛ همان‌هایی که نانشان در روغن تحریم و شگردهای متقلبانه و بسیار فاسد برای دور زدن آن و امنیتی کردن فضاست و این دو جناح افراطی با رسیدن به یکدیگر در دشمنی با گفت‌وگوها، اتحاد پیدا کرده‌اند.
شاید بگویید که اینها به لحاظ ارزشی و دینی و انقلابی چنین افکاری دارند و منافع دخالتی ندارد. گرچه پشت صحنه این انقلابی‌گری و بازی‌های ارزشی منافع گروه‌های سیاه قرار دارد؛ ولی تجربه تاریخی از این موارد نیز در تاریخ اسلام وجود دارد.
این نمونه‌ها در ماجرای صلح امام‌حسن و نیز ولایتعهدی امام‌رضا مسبوق به سابقه است. در هر دو مورد مخالفانی که صادق بودند، به سرعت متوجه خطای خود می‌شدند و تغییر عقیده می‌دادند ولی بسیاری از آنان هم که دنبال منافع و مادیات بودند به اردوگاه معاویه و یا مامون خلیفه عباسی پیوستند و این وضعیتی است که امروز تجربه آن را داریم بخش مهمی از تندروهای قبلی امروز در اردوگاه و خیمه مخالفان و براندازان هستند و این قاعده برای اغلب تندروهای کنونی نیز صادق است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019803/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مذاکره با آمریکا تصمیم صحیح نظام بوده است

خداحافظی با بازرسان آژانس؟

«جوچه» به سبک روسی

چرا چشم‌انداز مذاکرات مثبت است؟

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

بازدهی بورس در هفته چهارم فروردین 1404

اکبری دبیر انجمن تولیدکنندگان قند ایران: سال سخت شکری

پیش بینی قیمت دلار 28 فروردین 1404

جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال 1404 اعلام شد

عذرخواهی سرمربی نساجی از رسانه‌ها/ پروازمان تأخیر داشت

صنایع لرستان درگیر ناترازی برق/ از صنعت فولاد حمایت می‌کنیم

بازگشت 51 واحد راکد صنعتی لرستان امسال به چرخه تولید

تقویت اردوهای راهیان نور؛ رسالتی برای تبیین معنویت و مقاومت

واحد صنعتی تولید کابین آسانسور در لرستان بهره‌برداری شد

الهامی: روحیه بازیکنان ما خوب است

«ساکت الهامی» به نشست خبری نیامد؛ سریال تکراری «غیبت سرمربی‌ها»!

حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، راه‌حل توسعه اقتصادی لرستان

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران

سرمربی خیبر: فردا با نساجی جنگی تمام‌عیار داریم!

شصت ثانیه خبری

قدرت‌‏های عربی این بار از توافق تهران و واشنگتن حمایت می‏‌کنند

تندروها 25 درصد دارایی ایران را به باد دادند

سردرگمی پادو‌های فارسی زبان ترامپ در تحلیل مذاکرات مسقط

تناقضات درباره تعرفه خودروهای وارداتی

چشم پوشی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از یک تخلف بزرگ

طلا و سکه روند نزولی به خود گرفتند؛ دلار به کانال 87 هزارتومانی بازگشت

تکذیب خبر تعرفه واردات خودرو توسط رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت

آیین تکریم و معارفه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل برگزار شد

کیش مهیای حضور کشورهای عضو اکو در سمپوزیوم بازار گردشگری

افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان

افتتاح فاز نخست تولید کابین آسانسور در لرستان

نقش‌آفرینی آژانس در معادله هسته‌ای

رفیق قالیباف، مورد قبول اصلاح‌‎طلبان؛ استاندار خراسان رضوی کیست؟

چگونه به عمان رسیدیم

فرصتی برای مذاکره‏‏‌کنندگان قدیمی

افزایش باورنکردنی تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی؛ 100 درصد!

حدود 25 هزار نفر ساعت بر روی اصلاح قوانین ایثارگران کار کردند

مادر شهیدان والامقام «کردنیرسی» از مازندران آسمانی شد

آماری عجیب از دور ریز برنج در کشور؛ روزانه 8 تُن!

چرا شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو متوقف شد؟

بازدید سرزده رئیس کل بیمه مرکزی از شعبه لرستان بیمه سرمد

دستگیری 75 تبعه خارجی غیرمجاز در لرستان

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل

رتبه اول کشوری در شاخص درمان توسط بیمه دی در سال گذشته برای اولین بار/ بنیاد شهید و امور ایثارگران مسئول ستاد برگزاری یادواره شهدای خدمت

ویرایش پنجم مبحث 19 مقررات ملی ساختمان به‌زودی ابلاغ می‌شود

زمان واریز «حقوق» فروردین ماه بازنشستگان

واردات خودرو بدون انتقال ارز بعد از وقفه 10 ساله کلیدخورد

لغو افتتاح 100 مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر

تعرفه های گمرکی 1404 ابلاغ شد

مدیرکل دفتر هوشمندسازی توانیر: برق تمام مشترکانی که مصرف بیش از الگو دارند قطع می‌شود