ندای لرستان

آخرين مطالب

لرستان در کانون توجه دولت؛ از محرومیت تا الگوی پیشرفت کشور سیاسی

لرستان در کانون توجه دولت؛ از محرومیت تا الگوی پیشرفت کشور
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایرنا / در دیداری مهم میان هیأت استانی لرستان به سرپرستی سید سعید شاهرخی و رئیس جمهور، مدل راهبردی حکمرانی بومی این استان مورد تقدیر ویژه قرار گرفت , دکتر پزشکیان در این نشست با اشاره به موفقیت‌های لرستان در تحولات استانی، این مدل را "الگویی قابل تعمیم به سراسر کشور" توصیف کرد.
تحولات اخیر در شیوه مدیریت استانی، لرستان را به یکی از کانون‌های توجه سیاستگذاران کشور تبدیل کرده است، در همین راستا، دیدار روز دوشنبه سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان، به همراه هیأتی از نمایندگان مجلس این استان با رئیس‌جمهور، نقطهٔ عطفی در رسمیت یافتن این مدل مدیریتی محسوب می‌شود.
بازار


آنچه این نشست را به رویدادی قابل تأمل تبدیل می‌کند، نه صرفاً یک ملاقات تشریفاتی، بلکه تأیید و تأکید مقام عالی کشور بر موفقیت‌آمیز بودن " alt="ندای لرستان" width="100%" />

مسعود پزشکیان، رییس جمهور ایران در این دیدار با اشاره به دستاوردهای قابل اندازه‌گیری این استان، صراحتاً آن را "الگویی برای تعمیم به سطح ملی" خواند؛ توصیفی که می‌تواند نویدبخش تغییر در پارادایم مدیریت استانی در کشور باشد.
لرستان این روزها نه فقط به عنوان یک استان، که به نماد امیدی ملموس در عرصه مدیریت بومی تبدیل شده است و دیدار اخیر استاندار و نمایندگان این استان با رئیس جمهور، فراتر از یک گزارش عملکرد معمول، بازتابی از یک تحول سیاسی قابل توجه بود؛ تحولی که می‌تواند معادلات مدیریت استانی در کشور را دگرگون کند.
تأکید صریح رئیس جمهور بر الگوسازی ملی از تجربه لرستان، پیامی روشن به تمام استان‌ها است: " امکان تغییر وجود دارد ."
این اتفاق در شرایطی رخ داده که لرستان سال‌ها با چالش‌های متعدد اقتصادی و اجتماعی دست به گریبان بود، اما امروز به واسطه مدیریت یکپارچه و برنامه‌ریزی مبتنی بر واقعیت‌های محلی، به نمونه‌ای موفق از حکمرانی مردمی بدل شده است.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که این مدل سه پیام مهم از جمله اثبات کارایی مدیریت غیرسیاسی و تخصص‌محور در سطح استان‌ها، ایجاد امیدواری برای سایر مناطق محروم و ترسیم الگویی عملی برای عبور از مدیریت کلیشه‌ای استانی دارد.
تصویر دیروز لرستان محرومیت، مهاجرت، مشکلات زیرساختی بود و تصویر امروز الگوی ملی مدیریت بومی است. این تحول شگفت‌انگیز که مورد تأیید مستقیم رئیس جمهور قرار گرفته، فقط یک موفقیت استانی نیست، بلکه پیام‌آور این نوید است که هیچ منطقه‌ای در کشور محکوم به عقب‌ماندگی نیست.
رئیس‌جمهور از مدل راهبردی توسعه لرستان تمجید کرد
در نشست اخیر استانداران کشور با رئیس‌جمهور، سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان، با ارائه گزارشی از اقدامات استان، از تدوین برنامه راهبردی توسعه لرستان خبر داد. برنامه‌ای که برای نخستین‌بار در کشور، مبتنی بر ویژگی‌های بومی، اکولوژیکی و ظرفیت‌های خاص هر شهرستان طراحی شده است.
این طرح، حاصل نگاهی نو به توسعه‌محوری در بستر واقعیت‌های محلی است؛ الگویی که تلاش می‌کند تا با اتکاء به توانمندی‌های موجود، مدل متفاوتی از حکمرانی منطقه‌ای را ارائه دهد.
رئیس‌جمهور در واکنش به این گزارش، با ابراز خرسندی از رویکرد علمی و بومی استان لرستان، این برنامه را ابتکاری ارزشمند خواند و از سایر استانداران خواست تا با الگو گرفتن از مدل لرستان، متناسب با شرایط اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی استان خود، برنامه‌ای راهبردی و بومی تهیه نمایند.
پزشکیان همچنین تاکید کرد که توسعه پایدار و اثربخش، تنها زمانی محقق می‌شود که از دل جغرافیا و داشته‌های واقعی مناطق بجوشد، نه نسخه‌های واحد و غیرمنعطف. همچنین این حمایت آشکار از رویکرد بومی‌سازی برنامه‌های توسعه‌ای، نقطه عطفی برای لرستان و گامی مهم برای تعمیم الگوی حکمرانی منطقه‌محور در سطح ملی خواهد بود.
نشست راهبردی در عالی‌ترین سطح؛ لرستان در آستانه جهش
در دیداری کم‌سابقه و تعیین‌کننده، استاندار لرستان، به‌همراه اعضای مجمع نمایندگان استان، با رئیس‌جمهور دیدار کرد؛ نشستی که با طرح راهبردهای تحول‌ساز در حوزه‌های کلان، لرستان را در مسیر پیشرفتی متوازن، هوشمند و پایدار قرار می‌دهد.
شاهرخی با مجمع نمایندگان استان با حضور در نهاد ریاست جمهوری، در دیداری اختصاصی با دکتر پزشکیان، با هدف بررسی دقیق ظرفیت‌ها، نیازها و راهبردهای توسعه‌ای لرستان، گزارش جامعی از نیازمندی های استان و نحوه تامین اعتبارات لازم در راستای پیگیری کارآمد و حل مطالبات استان در جلسات هیئت دولت، مطرح نمود.
همچنین در این نشست مهم، مجموعه‌ای از موضوعات کلیدی و سیاست‌های برنامه های راهبردی با هدف ارتقاء جایگاه لرستان در نقشه پیشرفت ملی مورد بررسی قرار گرفت.
توسعه متوازن و هدفمند استان با تأکید بر عدالت‌محوری و محرومیت‌زدایی، حمایت ویژه از پروژه‌های پیشران و کلان در حوزه‌های زیربنایی، تولیدی و خدماتی، نقش‌آفرینی استان در برنامه هفتم پیشرفت کشور با تعریف نقش‌های مؤثر و پایدار، تدوین برنامه‌های اقتصادی منسجم برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در راستای سرمایه گذاری کارآمد برای بهبود تولید، بهبود زیرساخت‌های حیاتی استان در بخش حمل‌ونقل، انرژی، ارتباطات و آب، توسعه هدفمند گردشگری با نگاه به مزیت‌های بی‌نظیر طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان از موضوعات مهم مطرح شده در دیدار با رییس‌جمهور بود.
همچنین تحول در کشاورزی با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین و حمایت از بهره‌برداران محلی، ارتقاء جایگاه آموزش عالی، پژوهش و نوآوری در مراکز علمی استان، صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی به‌عنوان سرمایه‌های استراتژیک لرستان، توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی متناسب با جمعیت و نیازهای منطقه‌ای، ایجاد سامانه‌های مدیریت بحران‌های طبیعی و افزایش تاب‌آوری شهری و روستایی، بررسی فرصت‌های تعامل و همکاری بین‌المللی برای انتقال دانش، سرمایه و فناوری و تقویت و نهادینه‌سازی مشارکت مردمی در فرآیند توسعه از دیگر موضوعات مهم مطرح شده بود.
در پایان این دیدار، رئیس‌جمهور با استقبال از طرح‌ها و پیشنهادهای ارائه‌شده، بر عزم جدی دولت برای پشتیبانی از پیشرفت لرستان تأکید کرد و خواستار پیگیری مستمر، هم‌افزایی نمایندگان و تعامل سازنده با دولت شد.
پزشکیان ضمن برقراری ارتباط با چند تن از وزرا، در راستای حل مسائل و پیگیری موضوعات مطرح شده مقرر گردید که استاندار لرستان، جلسه ویژه ای با وزرای نفت و صمت با هدف تأمین مالی پروژه ها ، احیاء و فعال سازی واحد های راکد و همچنین حمایت از واحد های در حال ساخت استان، داشته باشد.
دولت مصمم به تحول زیرساختی در لرستان با رویکردی متوازن و عادلانه است
رئیس جمهور با اشاره به لزوم ترسیم چشم‌اندازی عدالت‌محور و پایدار برای توسعه استان لرستان بر رفع ریشه‌ای مشکلات و تقویت زیرساخت‌ها به عنوان محورهای اصلی برنامه دولت برای این استان تاکید کرد.
مسعود پزشکیان ، عصر (دوشنبه) یکم اردیبهشت در نشستی با استاندار و اعضای مجمع نمایندگان استان لرستان، ضمن بررسی دقیق وضعیت موجود، ظرفیت‌ها، چالش‌ها و نیازهای اولویت‌دار استان، بر اهتمام دولت برای تحقق توسعه‌ای متوازن، پایدار و مبتنی بر عدالت در این استان تأکید کرد.
رئیس‌جمهور در این نشست با تصریح بر اینکه «توسعه بدون چشم‌انداز و هدف‌گذاری اصولی، منجر به اتلاف منابع خواهد شد»، اظهار داشت: دولت به دنبال توسعه ماندگار در استان لرستان است؛ توسعه‌ای که با رفع ریشه‌ای مشکلات و نه صرفاً پاسخ مقطعی به نیازها، زمینه پیشرفت واقعی را فراهم سازد.
وی با بیان اینکه در این مسیر از نظرات و دیدگاه‌های نمایندگان مردم استفاده خواهد شد، افزود: تمرکززدایی از منابع و اعتبارات، یکی از رویکردهای مهم دولت در زمینه توزیع عادلانه امکانات در سطح استان‌هاست.
رئیس جمهور حفاظت از منابع آبی لرستان را یکی از ضروریات جدی در این استان عنوان کرد و گفت: مصوبات مربوط به آبخیزداری در استان، از سوی دولت با پیگیری خواهد شد و تلاش خواهیم کرد تا با اجرای این مصوبات، از منابع طبیعی استان حفاظت شود.
پزشکیان در ادامه به اهمیت سرمایه‌گذاری هدفمند در استان اشاره کرد و اظهار داشت: پیش از جذب سرمایه و توسعه صنایع، باید ظرفیت‌ها، زمینه‌ها و زیرساخت‌های توسعه صنعتی در استان به‌دقت ارزیابی شود تا از تکرار تجربه بنگاه‌های زیان‌ده در استان‌ها جلوگیری شود.
رئیس جمهور با اشاره به اولویت‌های دولت در پاسخ به مطالبات استاندار و نمایندگان لرستان تصریح کرد: توسعه و تقویت شبکه جاده‌ای، تکمیل پروژه‌های ریلی و تأمین انرژی پایدار از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و اتمام سدهای نیمه‌تمام، سه محور اصلی برنامه‌های دولت برای تحول در زیرساخت‌های لرستان خواهد بود.
پزشکیان همچنین تأکید کرد: رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان، آموزش و معیشت در استان‌های کم‌برخوردار و محروم از جمله لرستان، بر مبنای عدالت در دستور کار دولت قرار دارد.
رئیس جمهور توسعه عدالت آموزشی را یکی دیگر از اولویت‌های دولت برشمرد و اظهار داشت: استاندار محترم اهداف و برنامه های دولت در زمینه رفع کمبود تجهیزات و بهبود فضای آموزشی استان را با جدیت دنبال خواهد کرد تا زمینه رشد و تعالی فرزندان لرستان در شرایطی برابر با سایر نقاط کشور فراهم شود.
پزشکیان در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ به برخی مطالبات استاندار و نمایندگان، در تماس‌های تلفنی با وزیر نفت و وزیر صنعت، معدن و تجارت، دستور بررسی فوری مسائل مطرح‌شده و برگزاری جلسه ویژه برای پیگیری آن‌ها را صادر کرد.
قول مساعد وزیر صمت برای معافیت مالیاتی واحدهای اقتصادی لرستان
در ادامه جلسات هدفمند استاندار با هیات دولت سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت نسبت به معافیت مالیاتی واحدهای اقتصادی و مساعدت برای حمایت از شهرک‌های صنعتی استان قول مساعد داد.
در جلسه سید سعید شاهرخی استاندار لرستان به اتفاق برخی از نمایندگان استان با سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت رایزنی های در خصوص کمک به این حوزه و حمایت از فعالان اقتصادی صورت گرفت.
در این جلسه ضمن مطرح شدن درخواست تخصیص تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای واحدهای صنعتی استان(طرح های نیمه تمام و راکد)، پیشنهاد 10 سال معافیت مالیاتی واحدهای اقتصادی در هفت استان محروم کشور (لرستان، سیستان و بلوچستان ،خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و کردستان) توسط سید سعید شاهرخی استاندار لرستان بیان شد.
وزیر صمت نیز با بیان نظر مساعد در خصوص پیشنهاد مشاهرخی قول حمایت از این طرح در هیات دولت را داد و نیز نظر مساعد وزارت را برای کمک به شهرک های صنعتی لرستان اعلام نمود.
در ادامه استاندار مسائل و مشکلات حوزه صنعت، معدن و تجارت لرستان را برای وزیر تشریح نمود و اعلام کرد با تسهیلات تبصره ای سهم صنعت استان نمی توان چشم انداز روشنی پیش رو داشت، اما اگر خط اعتباری از محل صندوق توسعه ملی به لرستان تزریق شود، می توان امیدوار بود که طرح های نیمه تمام صنعتی استان به بهره برداری برسد و موجب تولید و اشتغال شود.
به گفته سیروس ابراهیمی که به تازگی با معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان خداحافظی کرده است، یک هزار و 324 واحد صنعتی در استان پروانه فعالیت دارند که 235 واحد آنها راکد است.
همچنین 194 واحد نیز نیمه فعال هستند و از مجموع 52 واحد تملک شده توسط بانک های استان، پرونده 29 واحد در دستگاه قضایی است که باید دستور داده شود در برخوردها با واحدهای مشکل دار نظر مدیریت های مربوطه دولتی نیز اخذ تا اقدامات، جزیره‌ای و جداگانه نباشد.
موافقت وزیر نفت برای رفع محرومیت در مناطق کم برخوردار لرستان
در دیدار استاندار با رییس جمهور و وزیر نفت، با در خواست وی در خصوص بهره‌مندی مناطق محروم استان از محل اعتبارات مسوولیت اجتماعی این وزارتخانه موافقت شد.
در ادامه رایزنی های هدفمند سیدسعید شاهرخی استاندار لرستان با دکتر پزشکیان و محسن پاک نژاد وزیر نفت در خصوص سرمایه‌گذاری در میادین نفتی در مقابل اجرای پروژه‌های تحول‌زا در کشور، مدل پیشنهادی استان با پاکنژاد وزیر نفت مطرح شد و مورد استقبال وی قرار گرفت.
همچنین وزیر نفت با طرح پیشنهادی استاندار در خصوص بهره مندی مناطق محروم لرستان از اعتبارات مسولیت اجتماعی وزارت نفت موافقت کرد و با نظر پاکنژاد مقرر شد بنا به در خواست استاندار لرستان اعتبار لازم برای موضوعات مختلفی نظیر مدارس، آب روستایی و اجرای طرح هادی تامین شود.
735 کیلومتر خطوط سراسری انرژی از این استان عبور می کند و هیچگونه مجوز بهره برداری یا منفعتی برای مردم لرستان ندارد.
همچنین با توجه به تردد تانکرهای عراقی از مرزهای غربی لرستان و تبادل فرآورده های نفتی از جاده های شهرستان های کوهدشت و پلدختر، مردم و مسوولان استان خواستار جبران بخشی از خسارات و استهلاک جاده ای همچنین بروز تصادفات مرگبار توسط وزارت نفت هستند.
این نشست‌ها، نویدبخش دوران تازه‌ای از تحول در لرستان است و نقطه آغازی برای عبور از چالش‌های مزمن و گشودن مسیرهای تازه به سوی پیشرفت، اشتغال، و توسعه پایدار خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1022299/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ این پیام‌ها نباید بی‌پاسخ بمانند‌!

عراقچی: برجام نه!

سرمقاله همشهری/ الزامات تحقق رشد 8 درصد

چگونه بهترین مشاور مالی و سرمایه گذاری را انتخاب کنیم؟

عارف: بازار بزرگ منطقه به پیشرفت‌های فناورانه جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه ساخت پتروشیمی میانکاله

ارز توافقی هم کاهشی شد

جذب 380 میلیارد اعتبار برای دانشگاه علوم پزشکی لرستان

تقویت پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، آب‌رسانی و انرژی در اولویت سپاه لرستان

برگزاری نمایشگاه خوشنویسی «بوی عشق» در الیگودرز

صدور مجوز ماده 23 سد «ماربره» دورود

‌ از وفاق استانی تا اجماع ملی

سرمقاله آرمان ملی/ مذاکرات هسته‌ای و نقدها

قاطعیت در سرکوب اراذل اجتماعی، الگویی برای برخورد با اوباش اقتصادی

اعتراض خبرگزاری حامی دولت به تعلل در معرفی وزیر اقتصاد

سرمقاله اعتماد/ چالش‌های پیش روی مذاکرات ایران و امریکا

عباس عبدی: بدون پذیرش نظم بین‌المللی موجود، اصل مذاکرات بی‌معنا است

آیا تغییر ساعت در کاهش مصرف انرژی تاثیر دارد؟

خاندوزی: کسانی که می‌گویند بعد از توافق، 1000 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کشور می‌شود توهم دارند

قانون مالیات بر سوداگری تیر خلاص به دلالان

شرایط بخشودگی جرائم مالیات ارزش افزوده ابلاغ شد

عضو هیئت‌رئیسه مجلس: بنزین سوپر با نرخ آزاد مثل کالای لاکچری است

لاهوتی: صدور کارت‌های بازرگانی دو برابر رشد کرده است

پلمب 3 واحد صنعتی متخلف زیست‌محیطی دورود

یک تن مواد مخدر در الیگودرز کشف شد

پرداخت بیش از 380 میلیارد تومان مطالبات کادر درمان در لرستان

مشاور سابق وزیر دفاع آمریکا: جنگ با ایران فاجعه‌ای با بهای سنگین است

حذف بی سر و صدای گوشت دولتی!

نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال 1404 اعلام شد

اظهارات وزیر اقتصاد دولت شهید رئیسی در مورد ناترازی‌ها ‌

طلای جهانی دنده عقب زد

سدهای دست خالی!

بهار زیبای بروجرد + فیلم

پیگیری وزارت راه برای اجرای پروژه‌‌های پادگان 07 خرم‌آباد

پیش‌بینی وضعیت جوی و دریایی استان هرمزگان چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

آغاز طرح تعویض کنتور‌های قدیمی با کنتور‌های هوشمند در ازنا

آجر به آجر، صبوری برای ساختن مدرسه‌ای نو

سرمقاله دنیای اقتصاد/ بازگشت به شرایط عادی

عراقچی اهل کجاست؟

سرمقاله سازندگی/ نقض شایسته سالاری!

کشف و ضبط 19427 ماینر غیرمجاز در سال 1403

ارزش سهام عدالت بیش از 5 میلیون تومان بالا رفت

آغاز واریز متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری از امروز

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

نصب 235 کنتور هوشمند برق در شهرستان ازنا

زمان قطعی برق خرم آباد امروز چهارشنبه 3 اردیبهشت (خاموشی برق)

دشمنان به تحریک جامعه، اغتشاش و ناآرامی روی آورده‌اند

برنامه‌های هفته سلامت توسط معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام شد

پیش نشست هماهنگی برگزاری یادواره ملی شهدای بهزیستی برگزار شد

دشمنان جرأت تجاوز به خاک ایران قدرتمند را ندارند