ندای لرستان

آخرين مطالب

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری معاونت امور زنان و خانواده

مشاغل خانگی، راهی برای کاهش نرخ بیکاری
  بزرگنمايي:

ندای لرستان -

تمرکز برگسترش مشاغل خانگی که یکی از ظرفیت‌های مهم در اقتصاد هستند ،به طور خاص می‌تواند بهترین راه ایجاد اشتغال که نیازمند منابع مالی زیادی نیز ندارد، راهکاری مهم و اثرگذار در کاهش نرخ بیکاری باشد.به عبارتی مشاغل خانگی ازجمله شیوه های نوین و جدید کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلایلی از جمله نیاز به حجم پایین سرمایه‌گذاری و سودآوری مطلوب، مورد توجه و استقبال بسیاری از افراد جویای کار به ویژه زنان و جوانان قرار دارد.
همه مسئولین و مردم به این امر واقفند که دولت به تنهایی توانایی ایجاد شغل گسترده برای همه جوانان تحصیل کرده را ندارد و در این راستا، مشاغل خانگی البته با حمایت دولت و ایجاد تسهیلات می تواند پیرامون کاهش بیکاری راهگشا باشد، البته درگسترش و ایجاد مشاغل خانگی، همواره مشکلات و چالش هایی نیز وجود دارد و باید آن ها را حل نمود.صاحبان بسیاری از کسب و کارها، از آنجایی که منابع مالی و فیزیکی کافی در خور شروع یک کسب و کار در اختیار نداشته اند، ترجیح داده اند، به گونه ای خلاقانه فکر کنند که بتوانند حتی در منزل و بدون اجاره کردن مغازه یا محلی برای کسب و کار و البته بدون نیاز به نیروی کار زیاد کسب درآمد کنند. کسب و کارهای خانگی یکی از جذاب ترین انواع کسب و کار است که به علت خصوصشیات منحصر به فرد خود در تمام دنیا یکی از مطمئن ترین راه های درآمد زایی محسوب می گردد. از آنجایی که این مشاغل در فضای خانه و امکانات منزل بهره می گیرند، در صورت بروز رکودهای اقتصادی، از مقاومت بیشتری برخوردارند. همچنین معاف از مجوزهای دست و پاگیر و پرداخت مالیات هستند. از این ‌رو، بهترین و شاید کارآمدترین اقدام پسندیده برای کاهش نرخ بیکاری خود اشتغالی در منازل است که در مقابل باید همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد، مسئوولین با حمایت‌های خود تسهیلات ویژه‌ای را برای محقق ساختن این امر مهم در نظر بگیرند و تمامی راهکارها و تسهیلات در حد حرف و روی کاغذ باقی نماند.
براساس آخرین آمارها، 88 شرکت تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی در سراسر کشور با عضویت 4170 نفر و با سرمایه 3519180 هزار ریال و ایجاد 1800 فرصت شغلی در سامانه ثبتی وزارت تعاون به فعالیت اشتغال دارند. اما آنچه از این آمار روشن و مبرهن است که متاسفانه تا به امروز از ظرفیت مشاغل خانگی و تاثیرات شگرف آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و محرومیت زدایی از خانواده های کم‌ درآمد و آسیب پذیر،آنطور که شایسته است ،مورد توجه قرار نگرفته است. درحالیکه هر خانه می تواند به عنوان یک واحد تولیدی و خدماتی نقش موثری در راستای تحقق اقتصاد درآمدزا و مقاومتی ایفا کند. صنایع دستی همچون قالیبافی، خیاطی، دامپروری ، شیلات و... فعالیت های تولیدی و صنعتی و کسب و کارهایی با گرایش فناوری اطلاعات تنها بخشی از مشاغل خانگی محسوب می شوند که با شناسایی چالش ها و فرصت های پیش روی آن می‌توان به رونق هرچه بیشتر آن کمک کرد.
اکنون با گسترش فضای مجازی، مشاغل خانگی با رویکردی نوین در حال گسترش هستند و طیف وسیعی از رشته ها را در بر می گیرند. از تشکیل گروه های خرید و فروش اجناس مصرفی از جمله
صنایع دستی، پوشاک تا سفارش انواع شیرینی ها و غذاهای خانگی همگی از جمله مشاغل خانگی هستند که تعداد آن ها رو به فزونی و تنوع است. این فضا ،امکان حضور افراد در محیط خانه و استفاده از رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز را به سادگی فراهم می سازد. البته ناگفته نماند که زنان نقش اول را در تحقق مشاغل خانگی عهده دارند و به عنوان یکی از محورهای اساسی آن نقش ایفا می کنند و بطور قطع در برنامه ریزی ها و اجرای آن حرف اول را می زنند. در کشورهای توسعه یافته، زودتر از ما به فکر ساماندهی و حمایت و برنامه ریزی برای مشاغل خانگی افتاده اند و این در حالی است که از سال 1389 عملا قانون ساماندهی و حمایت از اشتغال خانگی به تصویب رسید. به گفته کارشناسان، کسب و کارهای خانگی 15 تا 80 درصد نیاز به اشتغال 150 کشورهای جهان را تامین می کنند. در حال حاضر، بسیاری از کشورها نظیر چین، هند ،انگلیس ، استرالیا وآمریکا از جمله کشورهای موفق در زمینه توسعه کسب و کار خانگی و کارآفرینی به شمار می‌روند. کشور چین در حوزه مشاغل خانگی، پیشتاز و فعال بوده و با راه اندازی 1040 شغل خانگی، مولد بیش از سی درصد محصولات بازار چین می باشد، و این در حالی است که در ایران حدود 300 حرفه تصویب شده مشاغل خانگی وجود دارد. در انگلیس هم بیش از پنجاه درصد مشاغل کوچک در خانه انجام می شود تا جایی که مشاغل خانگی در سال 2014 حدود 400 میلیون پوند در اقتصاد این کشور تاثیر داشته است.علاقمندان این شاخه می توانند با کمی تحقیق و جستجو در فضای اطراف زندگی خود نیازها را شناسایی و با توجه به بازارهدف ،کسب و کاری را راه اندازی نمایند. با توجه به اهمیت کسب و کارهای خانگی و تاکید صاحب نظران بر درآمدزایی و اشتغال زایی بالای این مشاغل، اهتمام هر چه بیشتر مسئولین در راستای تسهیل روند اشتغال و استفاده از ظرفیت های موجود وطنی در مشاغل خانگی بستر حل بسیاری از معضلات نشات گرفته از بیکاری و مسائل اقتصادی جامعه را فراهم می سازد.
ناگفته نماند ،بحث اشتغال خانگی در قالب بنگاه‌های کوچک در جهت کاهش بیکاری می تواند راه حل ایجاد شغل در کوتاه مدت باشد، ولی راه مستمر و نهایی نیست و باید برای حل معضل بیکاری و ریشه کن کردن آن در بلندمدت به سمت اشتغال های پایدار دیگر برویم.
منبع: روزنامه تفاهم

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/233629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تحمیل ریسک سیستماتیک به بانک‌ها

سرمقاله روزنامه جوان/ انتقال پایتخت؟ شوخی می‌کنید؟!

آخرین سهمیه سوخت پاییز شارژ شد

توضیح سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها درباره پرداخت نشدن یارانه برخی دهک ها: یارانه هیچ‌کس حذف نشده است

سکه امامی از نیمه 52 میلیون تومان عبور کرد؛ تثبیت دلار در کانال 69 هزار تومان

وزیر کار: ما تا می‌خواهیم یک کاری بکنیم می‌گویند برو جلوی دزدی را بگیر!

لرستان را جهانی کنیم/ نگرش شرقی الگویی برای نجات زمین

تیم داوری بازی فرد البرز - خیبر اعلام شد+ پوستر لرتباران

پیگیر عضویت خرم‌آباد در اتحادیه شهرهای تاریخی هستیم

نخبگان و مدیران به حل مشکلات اجتماعی توجه بیشتری داشته باشند

میراث 60 هزار سال تمدن بشری در لرستان/ 2600 اثر ملی داریم

حوزه هنری لرستان در «رویداد محله باهنر» درخشید

تعهد لرستان به برنامه‌های جهانی کاهش کربن تا سال 2050

بسیج نیرویی گمنام و استوار در مسیر خدمت و مقاومت است

خرم‌آباد به اتحادیه بین‌المللی شهرها می‌پیوندد

لزوم ورود اداره کل تبلیغات اسلامی استان به اخذ وجه نامتعارف کانون مداحان از صاحبان عزا در خرم ‏آباد

یک رستوران و کارگاه سمنوپزی در بروجرد پلمب شد

بدهی 700 میلیون دلاری وزارت نفت، دلیل عدم واریز یارانه؟

کبیری مدیرعامل کیش: رقبای کیش در ایران نیستند باید نگاهمان بین‌المللی شود

فنی یا سیاسی‌؟

سرمقاله هم میهن/ سرحد عدم

فروش سکه‌های حراجی به مرز 500 هزار سکه رسید

سخنگوی سازمان هدفمندی: منابع یارانه هنوز تامین نشد

تامین 45.5 میلیارد دلار ارز واردات

کارشناس خودرو: 29 نهاد در خودروسازی کشور دخالت می‌کنند

مهرداد قنبری: با حمایت هواداران‌مان ملوان را شکست می‌دهیم/ هدف ما بقا در لیگ است

شهردار خرم‌آباد: ظرفیت‌های گردشگری لرستان در تراز بین‌المللی است

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق خرم آباد امروز و فردا پنجشنبه 1 آذر و جمعه 2 آذر 1403

خرم‌آباد یکی از کهن‌ترین شهرهای دنیا است

استاندار لرستان: ثبت جهانی دره خرم‌آباد یک فرصت بی‌بدیل است

راهپیمایی جمعه های خشم در استان های البرز، خراسان رضوی و لرستان برگزار می شود

سفر سرزده به باغ ملی

پاسخ «کیهان» به «انتخاب»: عصبانیت از واقع‌بینی تحلیلی

سرمقاله وطن امروز/ تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

مدیرعامل راه‌آهن ایران: جا به جایی ریلی مسافر در کشور پنج درصد کاهش یافته است

سرانه پایین مطالعه در لرستان

اینفوگرافی/ دانستنی‌های جالب شهر اصفهان

سرمقاله کیهان/ استقامت، دشمنان خارجی و شبهه‌آفرینان داخلی

سرمقاله اعتماد/ وفاق ملی برای حفظ بنیان اخلاقی جامعه

با دورزدن قانون مجلس به اروپا برای تحریم‌ها پاداش ندهید!

اعلام برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت در زاهدان

مدیر عامل شرکت ملی نفت: تولید روزانه نفت 60 هزار بشکه افزایش یافت

فعالیت 130 کتابدار در 59 کتابخانه عمومی لرستان

سرمقاله شرق/ فلفل و خال مهرویان

سواری دولت به خودروسازان

اظهارات سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره قانون همسان‌سازی بازنشستگان

عبور بیت‌کوین از 97 هزار دلار

تسنیم: یارانه آبان واریز نشد

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 1 آذر

سرمقاله خراسان/ تحول؛ یک مطالبه 40 ساله