ندای لرستان

آخرين مطالب

نگاهی به چهار دهه حضور زنان در المپیک و پارالمپیک؛

حرکت قطار موفقیت در ریل ارزش‌ها معاونت امور زنان و خانواده

حرکت قطار موفقیت در ریل ارزش‌ها
  بزرگنمايي:

ندای لرستان -

توسعه ورزش زنان در انقلاب اسلامی و حضور موفق این قشر در میادین جهانی و المپیک با حجاب اسلامی، اکنون در حال تبدیل شدن به یک الگوی جهانی برای دیگر کشورهای اسلامی است.
حضور دختران ایرانی در میادین جهانی و المپیکی یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته بوده است؛ دستاوردی که نه تنها کسی منکر آن نیست بلکه پایبندی زنان به ارزش‌های اسلامی در اعزام‌ها و حفظ کرامت زنان ورزشکار اکنون به یک رویه مثبت در ایران و سایر کشورهای اسلامی تبدیل شده است؛ رویه‌ای که برخی از آن به عنوان الگو یاد می‌کنند.
این الگو نه تنها حجاب را مانع موفقیت نمی‌داند بلکه کسب مدال بزرگترین جشنواره ورزشی جهان با حجاب اسلامی اهمیت مدال را چند برابر خواهد کرد. این همان واقعیتی است که «هاشمیه متقیان» دختر طلایی ایران در توکیو به آن اشاره کرد.
دارنده مدال طلای پارالمپیک توکیو در رشته دوومیدانی با اشاره به تعجب ورزشکاران دیگر کشورها از موفقیت زنان ایرانی با حجاب اسلامی به خبرنگار ایرنا گفت: در جریان تورنمنت‌های بین‌المللی در نگاه نخست برخورد بسیاری از ورزشکاران دیگر کشورها با ما تعجب‌آمیز است اما بعد از موفقیت این نگاه عوض خواهد شد. حجاب مانع موفقیت نیست بلکه من، ساره جوانمردی و زهرا نعمتی با حجاب اسلامی در توکیو علاوه بر کسب مدال طلا، رکوردشکنی هم کردیم.
وی گفت: برخی از ورزشکاران جهان اسلام ناکامی خود را به حجاب اسلامی نسبت می‌دهند اما واقعیتی که وجود دارد این است که دختران ایرانی ثابت کردند حجاب محدودیت نیست. کسب سه مدال طلا در توکیو توسط بانوان ایرانی با تحسین سایت‌های خبری کشورهای عربی روبرو شد و آنان موفقیت ما را با حجاب اسلامی ستودند.
بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی نشان از آن دارد که زنان ایرانی سهم چشمگیری در پیروزی یکی از انقلاب‌های بزرگ جهانی در سده بیستم میلادی داشتند. با به ثمر رسیدن این انقلاب نه تنها نوع نگاه به زنان دچار تغییر فراوان شد بلکه میزان حضور آنان نیز در جامعه و سطح بین‌المللی چشمگیر شد. یکی از مهمترین جلوه ارزش بخشیدن به شخصیت زنان، انتخاب ورزشکارانی از این قشر به عنوان پرچمدار المپیک بود. در ادوار مختلف المپیک، پارالمپیک و المپیک زمستانی دختران ایرانی نقش مهمی در کاروان ورزشی کشور داشتند. با تصمیم مسوولان ورزش ایران لیدا فریمان در المپیک 1996 آتلانتا پرچمدار ایران شد و از آن زمان تا امروز قهرمانانی مانند زهرا نعمتی(تیراندازی)، هما حسینی(قایقرانی)، مرجان کلهر(اسکی)، سمانه بیرامی‌باهر(اسکی)، عاطفه احمدی (اسکی) هانیه رستمیان (تیراندازی) و ساره جوانمردی (تیراندازی) پرچمدار ایران در ادوار مختلف المپیک، پارالمپیک و المپیک زمستانی بودند.
انتخاب زنان به عنوان پرچمدار کاروان ایران در چند دوره گذشته در حالی است که کمیته بین‌المللی المپیک از سال 2020 میلادی و در راستای برابری جنسیتی تاکید دارد که همزمان از پرچمدار زن و مرد در افتتاحیه المپیک استفاده شود.
حضور دختران ایرانی با حجاب اسلامی در پیشانی کاروان ایران در افتتاحیه بزرگترین جشنواره های ورزشی جهان، خط بطلان بر ادعای نقض حقوق زنان در ایران بود. انتخاب زنان ایرانی به عنوان پرچمدار نه تنها این پیش‌فرض را باطل کرد بلکه حضور آنان با حجاب اسلامی موجب شد تا نگاه جهانیان بیش از پیش به کاروان ایران باشد. به عبارتی، رسانه المپیک برای دختران ایرانی جایی برای تبلیغ ارزش‌های اسلامی بود. نمونه ملموس این کار نیز حضور ساره جوانمردی با حجاب برتر در اختتامیه پارالمپیک توکیو بود.
افتخارآفرینی در آوردگاه های بزرگ المپیکی و جهانی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی برای زنان بود. نخستین حضور زنان ایران در ادوار بازی های المپیک به سال 1964 باز می‌گردد؛ جایی که چهار ورزشکار زن به توکیو اعزام شدند. سه نفر از دختران اعزام شده در رشته دومیدانی و یک نفر در رشته ژیمناستیک بودند. سه دوومیدانی کار ایران در آن رقابت ها در جایگاه آخر قرار گرفتند و جملیه سروری نیز موفق به حضور در مسابقه نشد.
در نیم قرن گذشته نه تنها شمار سهمیه زنان المپیکی ایران به عدد 10 (المپیک توکیو) رسیده است بلکه در المپیک 2016 ریو، ایران موفق به کسب مدال برنز در رقابت‌های تکواندو شد. همچنین در بازی‌های پارالمپیک دختران ایرانی موفق به کسب 10 مدال رنگارنگ شدند. در این بازی ها زهرا نعمتی با کسب سه مدال طلا، یک نقره و یک برنز پرافتخارترین است. نعمتی سابقه حضور در بازی های المپیک و پارالمپیک 2016 ریو را در کارنامه دارد.
همچنین ساره جوانمردی در سه دوره گذشته موفق به کسب سه مدال طلا و یک برنز شده است. هاشمیه متقیان نیز در رشته دوومیدانی نخستین مدال پارالمپیکی زنان ایران را در توکیو ضرب کرد. پیش از این نیز اعظم خدایاری موفق به کسب مدال برنز پارالمپیک 2004 آتن شده بود. نیره عاکف نیز در المپیک 200 سیدنی مدال برنز کسب کرد.
گشایش تالار مشاهیر ورزش ایران در کمیته ملی المپیک فرصت مناسبی برای قدردانی از تلاش های زنان ورزشکار بود. در این تالار سردیس بزرگانی مانند طاهره‌ طاهریان (مدیر ورزشی)، زهرا نعمتی، ساره جوانمردی، اعظم خدایاری، مرضیه شیرمحمدی و نیره عاکف نصب شده است.

ندای لرستان


ندای لرستان


ندای لرستان


لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/246423/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت‌های سالار عقیلی و نحوه انتخاب اسمش/ ویدئو

پیام تبریک فرمانده لشکر 84 پیاده لرستان

پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران

داستان آفریدن ترانه گل ارکیده، اثر ایلیا منفرد چیست؟

جشن عید فطر در کوهدشت؛ نمایش وحدت و همدلی مسلمانان

شناسایی 7 مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در لرستان

همه راه‌ها دوباره به چین می‌رسد

بهمن 1403؛ بازگشت ترامپ و این‌بار امضای بخش‌نامه فشار حداکثری با دعوت به مذاکره

بیش از 4 میلیون و 168 هزار جلد سند روستایی و شهری صادر شد

استراتژی چین برای تسلط بر بنادر جهان

طلا، دلار یا مسکن، بهترین سرمایه‌گذاری در سال 1404 چیست؟

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟

742 هزار مسافر نوروزی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی لرستان دیدن کردند

پیش بینی هواشناسی خرم آباد 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا لرستان فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای خرم آباد در روز 13 بدر + هواشناسی لرستان

4100 دستگاه ماینر در لرستان امحا فنی شد

61 هزار مسافر نوروزی در مراکز اقامتی آموزش‌وپرورش اسکان یافتند

تردد در محورهای مواصلاتی لرستان روان است

680 بازدید نظارتی از مراکز اقامتی و خدمات مسافرتی لرستان انجام شد

بازدید بیش از 700 هزار نفر از جاذبه‌ های تاریخی و طبیعی لرستان

شهرستان کوهدشت همچنان پذیرای مهمانان نوروزی

جشن یک ماه بندگی در روز عید سعید فطر

جوی آرام و صاف برای آسمان لرستان

اجرای کانال دفع آب‌های سطحی در پارک «ملل» خرم‌آباد

اقامت 181 هزار مسافر نوروزی در لرستان

چگونه پوتین به قدرت رسید؟

هزینه بسته‌بندی 200 درصد گران شد

رکوردزنی واردات ایران در سال 1403؛ طلا پرچمدار شد

رشد 2.5 برابری پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته

قیمت نفت تثبیت شد

اقامه نماز عید فطر در لرستان

اسکان بیش از 181 هزار مسافر نوروزی در لرستان

بازدید بیش از 700 هزار نفر از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی لرستان

برنامه ریزی مسئولان استان لرستان برای روز طبیعت

تشریح برنامه‌های 12 فروردین در لرستان

پایتخت 7؛ از ماکت ناصر تقوایی تا ناپلئونی بدون دایی‌جان

توزیع 85 میلیون تن میلگرد برای تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن

تورم 1401 به دلیل حذف ارز 4200 بود!

ثبت قراردادهای برجسته نفتی و گازی در سال 1403

رشد 26.2 درصدی نقدینگی در بهمن 1403

کاهش 30 درصدی تولید رانا در زمستان 1403

برگزاری رویداد «آیه‌نگار» در خرم‌آباد

آب‌گیری مطلوب 13 تالاب پلدختر

کلاهبردار 30 میلیاردی در دام پلیس افتاد

فریبِ سندسازی/ فروش زمین دیگران با مهر جعلی

تصادف خونین در جاده زالی حدفاصل نورآباد و نهاوند

پیام تسلیت فرمانده سپاه لرستان در پی درگذشت دو تن از نیروهای سپاه و ارتش

آمریکا بهترین راه برای رسیدن به اهدافش را مذاکره با ایران می‌داند

نظم نوین ترامپ؛ وقتی متحدان بی‌مصرف می‌شوند

ذخایر آب سد‌ها دو و نیم میلیارد متر مکعب کمتر از پارسال

نصب 4 میلیون کنتور هوشمند در کشور