ندای لرستان

آخرين مطالب

بهبود دیابت با رژیم غذایی حاوی فلاونوئید علمي

بهبود دیابت با رژیم غذایی حاوی فلاونوئید
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - رژیم غذایی غنی از فلاونوئید خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 28 درصد کاهش می‌دهد.

فلاونوئیدها، ترکیبات گیاهی هستند و در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند و به‌ دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی خود بسیار مورد توجه هستند.
دیابت نوع 2 به‌دلیل شیوع روزافزون آن در سراسر جهان، به نگرانی قابل توجه برای سلامت عمومی تبدیل شده و در حال حاضر 415 میلیون نفر با دیابت زندگی می‌کنند و بیش از چهار میلیون مرگ در سراسر جهان با این بیماری مرتبط است.
برخی از عوامل خطر قابل تغییر، مانند چاقی و اضافه وزن، با ایجاد دیابت نوع 2 مرتبط هستند و خطر ابتلا به چندین عارضه سلامتی از جمله بیماری قلبی عروقی، بیماری کلیوی، زوال عقل و انواع خاصی از سرطان را افزایش می‌دهد.
رژیم غذایی گیاهی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شناخته شده است. گیاهان منابع غنی از ترکیبات پلی‌فنلی مختلف با دسترسی زیستی و زیست فعالی متفاوت هستند. فلاونوئیدها دسته‌ای از ترکیبات پلی‌فنلی هستند که به 6 زیر گروه اصلی دسته‌بندی می‌شوند: فلاونون‌ها، فلاون‌ها، فلاوان-3-اول‌ها، فلاونول‌ها، آنتوسیانین‌ها و ایزوفلاون‌ها.
شواهد حاصل از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده نشان می‌دهد که مصرف بیشتر فلاونوئیدها با افزایش حساسیت به انسولین، کاهش مقاومت به انسولین و بهبود پروفایل لیپید خون مرتبط است.
در این تحقیق، دانشمندان ارتباط بین رژیم غذایی غنی از فلاونوئید و ابتلا به دیابت نوع 2 را در جمعیت بزرگ بریتانیا بررسی کردند.
طراحی تحقیق
در مجموع 113 هزار و 97 شرکت‌کننده در بانک زیستی انگلستان در این تحقیق ثبت‌نام کردند. بانک زیستی بریتانیا، تحقیق هم‌گروهی آینده‌نگر مبتنی بر جمعیت در مقیاس بزرگ است که روی بیش از 500 هزار شرکت‌کننده بزرگسال که بین سال‌های 2006 تا 2010 از بریتانیا انجام شده‌است.
دو یا چند ارزیابی رژیم غذایی 24 ساعته به‌دست آمده از شرکت‌کنندگان با استفاده از پایگاه داده وزارت کشاورزی ایالات‌متحده برای محاسبه دریافت فلاونوئید مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. 10 ماده غذایی غنی از فلاونوئید بر اساس میانگین مصرف روزانه (وعده‌های روزانه) انتخاب شدند. امتیاز رژیم غذایی حاوی فلاونوئید با جمع کردن تعداد کل وعده‌های مصرف شده در 10 ماده غذایی منتخب محاسبه شد.
تجزیه‌و تحلیل‌های آماری مناسب با در نظر گرفتن عوامل مخدوش کننده بالقوه برای تعیین ارتباط بین استفاده از رژیم غذایی و بروز دیابت نوع 2 انجام شد.

ندای لرستان


مشاهدات مهم
در طول متوسط دوره پیگیری تحقیق 12 ساله، 2628 مورد بیماری دیابت نوع 2 شناسایی شد. پیروی به نسبت بالاتری از رژیم غذایی غنی از فلاونوئید در میان شرکت‌کنندگان زن، مسن‌تر، شرکت‌کنندگان فعال از لحاظ بدنی، یا افرادی که سوابق تحصیلی بالاتری داشتند، مشاهده شد.
میانگین کل مصرف فلاونوئید در روز 805.7 میلی‌گرم بود. در بین زیر گروه‌های مختلف، پلیمرها ازجمله پروآنتوسیانیدین‌ها و فلاوان-3-اول‌ها به‌ترتیب 67 و 22 درصد از کل دریافت فلاونوئید را تشکیل می‌دهند. مصرف چای منبع اولیه برای این 2 زیرگروه بود.
کمترین زیرگروه کمک‌کننده به کل فلاونوئیدها، فلاون‌ها بودند که بیشتر از فلفل مشتق می‌شوند.
ارتباط بین مصرف فلاونوئید و خطر ابتلا به دیابت نوع 2
تجزیه‌وتحلیل متناسب با ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و سبک زندگی شرکت‌کنندگان نشان داد که امتیاز رژیم غذایی حاوی فلاونوئید بالاتر (6 وعده غذای غنی از فلاونوئید در روز) با 28 درصد کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با امتیاز رژیم غذایی حاوی فلاونوئید پایین (یک وعده غذاهای غنی فلاونوئید در روز) مرتبط است.
تجزیه‌وتحلیل دوز-پاسخ نشان داد که افزایش یک وعده در روز از غذاهای غنی از فلاونوئید با کاهش 6 درصدی خطر ابتلا به دیابت مرتبط است.
در مورد مواد غذایی خاص غنی از فلاونوئید، این تحقیق نشان داد که مصرف بیشتر چای سیاه یا سبز، انواع توت‌ها و سیب به‌ترتیب با 21 درصد، 15 درصد و 12 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
با توجه به زیرگروه‌های خاص فلاونوئید، دریافت بالاتر آنتوسیانین‌ها، فلاوان-3-اول‌ها، فلاونول‌ها، فلاون‌ها، پلیمرها و پروآنتوسیانیدین‌ها به‌ترتیب با 19 درصد، 26 درصد، 28 درصد، 19 درصد، 26 درصد و 27 درصد کمتر خطر ابتلا به دیابت مرتبط بودند.

ندای لرستان


تحلیل مبتنی بر ساز و کارهای دقیق
این تحقیق چندین نشانگر زیستی بالقوه مرتبط با دیابت نوع 2 برای شناسایی مکانیسم‌های بیولوژیکی مسئول ارتباط‌های مشاهده‌ شده، را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داد.
تحلیل میانجی، شاخص توده بدن، فاکتور رشد شبه‌انسولین 1، پروتئین واکنشی C، سیستاتین C، اورات، گاما گلوتامیل ترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز را به‌عنوان واسطه‌های بالقوه شناسایی کرد.
به‌طور خاص، یافته‌ها نشان داد که اثرات مفید رژیم غذایی غنی از فلاونوئید بر کنترل وزن بدن، متابولیسم گلوکز، التهاب پایه، عملکرد کلیه و کبد تا حدی مسئول کاهش خطر دیابت نوع 2 مشاهده شده در این تحقیق است.
اهمیت تحقیق
نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که غذاهای غنی از فلاونوئید با تنظیم چاقی، متابولیسم گلوکز، التهاب، عملکرد کلیه و عملکرد کبد می‌توانند به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهند.
مقالات و متون علمی موجود نشان می‌دهد که فلاونوئیدها، به‌ویژه آنتوسیانین‌ها، فلاوان-3-اول‌ها و فلاونول‌ها، می‌توانند با بهبود ترشح انسولین و سیگنال‌دهی و تسهیل انتقال و متابولیسم گلوکز، اثرات ضد دیابتی داشته باشند.
همانطور که دانشمندان ذکر کردند، جمعیت مورد تحقیق شامل بزرگسالان میانسال بریتانیایی است که تعمیم یافته‌ها را به سایر جمعیت‌های غیر اروپایی محدود می‌کند.
به‌طور کلی، این تحقیق از توصیه فعلی برای افزایش مصرف میوه‌ها، به‌ویژه انواع توت‌ها و سیب، برای کاهش خطر دیابت نوع 2 حمایت می‌کند.
یافته‌های این تحقیق در مجله Nutrition & Diabetes منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/956212/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محدودیت اعتباری مانع بزرگ توسعه سطح گلخانه‌های لرستان

محدودیت اعتباری مانع بزرگ توسعه گلخانه‌های لرستان

شهدای 17 شهریور آگاهانه راه ایستادگی و شهادت‌طلبی را انتخاب کردند

17 شهریور نقطه ی عطف تاریخ انقلاب اسلامی

ضرورت به تقریب مذاهب در کنگره آیت‌الله بروجردی

بزرگ‌ترین شگفتی سال خاورمیانه

استاندار لرستان: 17 شهریور نقطه عطف تاریخ انقلاب اسلامی است

رقابت با همسایه طماع

رانت مومنانه

پزشکیان خاتمی نیست

عصرایران نوشت: از بازرگان تا عشقی!

علم موتور محرکه برای پیشرفت جامعه است

همه مسائل و مشکلات جامعه باید در دانشگاه حل و فصل شود

کشف آتشکده ی دوره ساسانی در رشید آباد کوهدشت

رکوردزنی تهران در آمار شاغلان فقیر

تصورتان از تایلند چیست؟

نفی دوقطبی‌سازی

قحطی بنزین در شهرهای شمالی

اولین اظهارنظر مدیرعامل تلگرام پس از آزادی

اعلام خط قرمز ایران

سد بلند بازدارندگی حزب‌الله لبنان

تحلیل مسعود نیلی از ترس مواجهه با ناترازی‌های اقتصاد ایران

بی‌تفاوتی بازار به استعفای عشقی

تشکیل پرونده قضائی برای برخی مدیران ازنا

روایت تجارت نیوز از رکوردشکنی تعداد و مبلغ تراکنش های بانکی

وزیر تعاون: یارانه 13 هزار معلول به‌زودی پرداخت می‌شود

تحلیل احمد میدری از خطای بزرگ ایران در مسیر توسعه

سخنگوی مرکز مبادله: بیش از 25 هزار قطعه سکه فروخته شد

معرفی رئیس هیئت انجمن‌های ورزشی لرستان

هفدهم شهریور از نقاط عطف مبارزات مردم علیه رژیم ستمشاهی است

اولویت مسکنی خانم وزیر با چرتکه مرکز آمار

استاندار لرستان:‌اتحاد جامعه اسلامی از اهداف کنگره آیت الله بروجردی است

مخاطب محوری باعث تاثیرگذاری برگزاری کنگره‌ها می‌شود

خنجر روس‌ها را کُند کنید

شمال؛ مسافران گرفتار کمبود بنزین، ترافیک و اقلام اساسی

تدبیر برنامه هفتم برای پرداخت یکجای مالیات و بیمه

بحران اقتصادی در آلمان: اخراج‌های گسترده در راه است!

صحبت های رئیس سازمان برنامه و بودجه از تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی

تحلیل سفیر اسبق ایران از سیاست دلارزدایی اقتصاد ایران

عقب‌نشینی متقاضیان از خرید خانه‌ های نوساز

«همتی» با استعفای «عشقی» رییس بورس موافقت کرد

25شهریور، آخرین مهلت بخشودگی جرائم مالیاتی در لرستان

با توجه به عملکرد «عشقی» فارغ‌التحصیلان «دانشگاه امام صادق»، نام این دانشگاه را تغییر دهید

هم اشتراک بخرید، هم تبلیغ تماشا کنید

ادامه روند کاهش قیمت طلا و ارز؛ ساز مخالف سکه بهار آزادی با رنگ سرخ بازار

ثبت یک اتفاق خاص در خودپردازها: اثر پولی قطعی اینترنت در 1401

ثبت معاملات غیرمنقول در دفاتر رسمی لرستان

بهربرداری از ایستگاه‌ه پمپاژ کلین شهرستان کوهدشت طی 20 روز آینده

محسن بهاروند رییس هیات انجمن های ورزشی لرستان شد

امام جمعه ازنا منصوب شد