ندای لرستان

آخرين مطالب

فارن پالیسی: چرا مقاومت ادامه خواهد یافت؟ مقالات

فارن پالیسی: چرا مقاومت ادامه خواهد یافت؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
استیون‌ای کوک ستون نویس مجله فارن پالیسی و پژوهشگر ارشد مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی آمریکا| در سال 1948، محمود فهمی النقراشی، نخست‌وزیر مصر، اخوان‌المسلمین را ممنوع اعلام کرد، با این امید که انحلال این گروه منجر به بازگشت ثبات به کشور شود. پیش از این تصمیم، اخوان‌المسلمین در تحریک شورش‌ها، اعتصابات و خشونت‌ها از جمله مشارکت در ترور نخست‌وزیر و وزیر دارایی سابق نقش عمده و تعیین کننده‌ای را ایفا کرده بود.
اما این ممنوعیت نه تنها آرامش را بازنگرداند، بلکه به تشدید خشونت و درگیری منجر شد. اعضای مسلح اخوان‌المسلمین که از رهبر خود یعنی حسن البنا جدا شده بودند، به انتقام‌جویی و خشونت روی آوردند و در نهایت محمود فهمی النقراشی، نخست‌وزیر مصر را ترور کردند. در پاسخ، دولت هزاران نفر از اعضای اخوان‌المسلمین را بازداشت کرد. در فوریه 1949، حسن البنا نیز در تروری که بسیاری، آن را با حمایت دولت می‌دانستند، کشته شد. اکنون، پس از گذشت حدود 76 سال، دولت مصر همچنان در تلاش برای سرکوب این گروه است.
این جمله معروف که «شما نمی‌توانید یک ایده را بکشید» به‌خوبی این مسئله را بازتاب می‌دهد. اما یک واقعیت عمیق‌تر نیز وجود دارد: مقابله با یک جنبش مقاومت تنها از طریق کشتار و سرکوب به‌سختی امکان‌پذیر است. افراد متعهد به این جنبش‌ها، پیام سرکوب را نمی‌پذیرند؛ بلکه اراده خود را برای ادامه و تقویت تلاش‌هایشان بیشتر می‌کنند.
آیا کسی خلیل الوزیر را به خاطر می‌آورد؟ یا عباس الموسوی، فتحی شقاقی و احمد یاسین را؟ اینها زمانی دشمنان خطرناک اسرائیل بودند. خلیل الوزیر، معروف به ابو جهاد، همراه با یاسر عرفات، رهبری شاخه نظامی فتح را به‌عهده داشت که بعد‌ها به سازمان آزادی‌بخش فلسطین پیوست. فتحی شقاقی، پزشک و رهبر جهاد اسلامی فلسطین بود؛ عباس الموسوی پیش از حسن نصرالله رهبری حزب‌الله را بر عهده داشت؛ و احمد یاسین، بنیان‌گذار و رهبر حماس بود. هر چهار نفر در عملیات‌های نظامی و اطلاعاتی ترور شدند که به افزایش افسانه و شهرت دستگاه‌های امنیتی اسرائیل کمک کرد. با این حال، با وجود این ترورها، اسرائیل هرگز نتوانسته به پایان قطعی در برابر مقاومت‌های خشونت‌آمیز دست یابد.
شاخه مسلح سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و در جریان انتفاضه دوم نقشی محوری ایفا کرد. پس از کشته شدن عباس موسوی توسط اسرائیل در سال 1992، حسن نصرالله رهبری حزب‌الله را به دست گرفت و این گروه را به قدرتمندترین نیروی مسلح غیردولتی جهان تبدیل کرد که به‌عنوان بازوی منطقه‌ای ایران عمل می‌کرد. با وجود نابودی بخش بزرگی از رهبری حزب‌الله و کشته شدن سید حسن نصرالله توسط اسرائیل، نیرو‌های این گروه حتی پس از این ضربه‌ها به شلیک مستمر موشک به سمت اسرائیل ادامه دادند.
در سال 1995، فتحی شقاقی، رهبر جهاد اسلامی در مقابل هتلی در مالت ترور شد، اما جهاد اسلامی سال‌ها بعد نیز همچنان با استفاده از حملات انتحاری و شلیک موشک از غزه، اسرائیل را هدف قرار می‌داد. احمد یاسین نیز همانند سید حسن نصرالله، در حمله‌ای هوایی توسط اسرائیل کشته شد، اما این ترور‌ها هرگز جانشینان آنها را وادار نکرد تا در استراتژی‌های خود بازنگری صورت دهند. حال، این پرسش مطرح است: چرا باید کشته شدن یحیی سنوار متفاوت باشد؟
برخی ممکن است استدلال کنند که کشته شدن یحیی سنوار می‌تواند ضربه‌ای قاطع به حماس وارد کند؛ گروهی که طی ماه‌ها هدف حملات شدید نیرو‌های نظامی اسرائیل قرار گرفته و به شدت تضعیف شده است. عده‌ای از تحلیلگران و مقامات ایالات متحده بر این باورند که تنها از طریق شکست کامل حماس می‌توان به صلح دست یافت. آیا کشته شدن یحیی سنوار می‌تواند نشانگر فرا رسیدن این لحظه باشد؟
بیانیه جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پس از کشته شدن یحیی سنوار این امیدواری را به‌خوبی بازتاب داد. اما تجربه تاریخی نشان می‌دهد که در چنین مواقعی، افرادی که به تغییر امیدوارند، اغلب جزئیات مهم و ناخوشایند را نادیده می‌گیرند. احتمال بیشتری وجود دارد که نیرو‌های بدون رهبر حماس، همانند اعضای مخفی اخوان‌المسلمین در گذشته، با پراکندگی و خشم، به مبارزه ادامه داده و از دشمنانشان انتقام بگیرند.
مقاومت، در نهایت، نه‌تنها بی‌فایده نیست بلکه بخشی از هویت بسیاری از جنبش‌هاست. به همین دلیل بود که یحیی سنوار ترجیح داد در میدان نبرد و در برابر گلوله تانک اسرائیلی جان ببازد، نه بر اثر یک سکته. او بر این باور بود که مرگ خشونت‌آمیزش الهام‌بخش نسل‌های آینده مقاومت خواهد بود و شواهد زیادی برای تأیید این اعتقادش وجود داشت.
پس از تأیید خبر کشته شدن یحیی السنوار، با دوستان نزدیکم که بین تل‌آویو و اورشلیم زندگی می‌کنند، گفت‌وگویی داشتم. آنها فرزندی دارند که اکنون در ارتش اسرائیل خدمت می‌کند. در پاسخی که تقریباً بلافاصله دریافت کردم، موجی از اضطراب و اندوه عمیق را حس کردم: «ابتدا باید گروگان‌ها بازگردند و سپس نوعی صلح برقرار شود. من تنها می‌خواهم پسرم به خانه بازگردد» امیدوارم فرزندشان به زودی به خانه بازگردد، اما این بازگشت نشانه پایان جنگ نخواهد بود. شاید کشته شدن السنوار به عنوان پیروزی بزرگی تلقی شود، اما در گذر زمان، افراد دیگری جای او را خواهند گرفت—چنان‌که همیشه چنین بوده است—و مقاومت ادامه خواهد یافت.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/983897/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارشناسی داوری بازی چادرملو اردکان – خیبر خرم آباد

حزب الله این‌گونه متجاوزان اسرائیلی را لت و پار می‌کند

دیدار  جامعه ورزش وجوانان پلدختر با امام جمعه شهرستان  به مناسبت هفته تربیت بدنی

شهرستانی کوچک با دشت‌های سحرآمیز لوبیا/ اینجا قطب تولید لوبیا است

بگو جزایر ایرانی دهنت عادت کنه

انتقاد از هر سـو؛ پزشکیان دوستانش را فدا کرد

خبررسانی تکان دهنده رسانه ملی

کنگـره آمریکا رقابتی‌‏تر از همیشه

سکوت میلیاردی؛ چرا منتقدان امروز زمان حذف ارز ترجیحی ساکت بودند؟

چرا ایران در دهه 40 توانست صنعتی شود؟

برای جنگ و صلح آماده‌ایم

وال‌استریت ژورنال: یحیی سنوار به صلح سرد اسراییل و اعراب پایان داد؟

جواد ظریف، مثل ناصر حجازی!

استفاده از بمب‌افکن‌های بی-2 چه کسی را متوقف خواهد کرد؟

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 1 آبان 1403

عضو اتاق ایران: کسری تراز تجاری به 20 میلیارد دلار خواهد رسید

افتتاح مدرسه 3 کلاسه در سلسله

طرح پایش سلامت 200 نفر از کارکنان قضایی و اداری در کلینیک دادگستری کل استان لرستان برگزار شد

میز خدمت دادگاه های عمومی و انقلاب شهرستان خرم آباد فعال شد

مسئولان قضایی استان لرستان به مشکلات مددجویان زندان دورود رسیدگی کردند

کمک به آزادی 220 زندانی جرایم غیرعمد با تلاش ستاد دیه استان لرستان/ 184 مددجو همچنان چشم‌انتظار کمک نیکوکاران هستند

جلسه هم اندیشی و تعاملی معاون پیشگیری دادگستری لرستان با مدیریت و پرسنل صندوق تامین خسارات بدنی برگزار شد

فرماندار خرم آباد در پیامی افتخار آفرینی و قهرمانی تیم آکادمی رستاخیز در لیگ برتر کاراته کشور را تبریک گفت.

برگزاری جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان دورود

بازدید سرزده کارشناسان بازرسی استانداری لرستان از مدیریت آموزش و پرورش شهرستان دورود

گرامیداشت شهدای جبهه مقاومت در دانشگاه لرستان

راه اندازی مرکز پایش تصویری پلیس در خرم آباد

آغاز عملیات اجرایی ساخت کارخانه شن و ماسه در خرم آباد

اهدای 20 ویلچر به بانک امانات هلال احمر لرستان

ما را آواره کردند؛ ماجرای عجیب خانه ای در سهروردی

اسرائیل رکب خورد

جزئیاتی از اسناد فاش شده جاسوسی آمریکا از اسرائیل

برنامه شوم؛ امارات در مسیر تحقق رویای پنجاه ساله است؟

جای روزنامه‌نگاران زندان نیست

عبور نرم از‌ مجلس

فروش بیش از 13 هزار سکه در حراج امروز

سکه همچنان می‌تازد؛ بهار آزادی به کانال 49 میلیون تومان رسید

یارانه از ساعت 12 امشب قابل برداشت است

نمود مشکلات در ناترازی برق در معاملات بورس

حذف قیمت گذاری دستوری خواست اصلی شرکت های بورسی‌ است

یارانه دهک های 4تا 9 واریز شد

صحبت های عضو کمیسیون صنایع و معادن از قیمت ارز در بودجه 1404

آیا روند صعودی قیمت طلا ادامه می‌یابد؟

پیش بینی قیمت دلار 1 آبان 1403

تحلیلی از طوفان هیجان در بازارهای مالی و سرمایه‌ای

سعید و خیبر در خرم آباد به هم‌ رسیدند

چرخش مداوم روی نیمکت خیبر؛ آیا این تیم به آرامش می‌رسد؟

کاهش محسوس دما‌های شبانه در لرستان

پیش بینی تولید 40 هزار تن انواع لوبیا در لرستان

جنگ فرسایشی رژیم صهیونیستی را ضعیف خواهد کرد