ندای لرستان

آخرين مطالب

ادعای ترور ترامپ و چند تحلیل سیاسی

ادعای ترور ترامپ و چند تحلیل
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مصطفی نصری| ایالات متحده از گذشته تاکنون رویکردی تهاجمی در برابر ایران اتخاذ و به دفعات تلاش کرده ایران را به ‌عنوان تهدیدی برای امنیت ملی خود و امنیت غرب آسیا معرفی کند. در تازه‌ترین مورد، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد فردی به نام فرهاد شاکری، تبعه افغانستان، با همکاری احتمالی ایران درصدد ترور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا بوده و این طرح به کمک «اف‌بی‌آی» خنثی شده است. بر اساس این ادعا، شاکری هنگام بازجویی ادعا کرده ایران به او مأموریت داده ترامپ را تحت نظر بگیرد و طرحی برای ترور او آماده کند. این ادعا توسط ایران رد شده و سخنگوی وزارت امور خارجه آن را بی‌اساس خوانده است. اسماعیل بقایی در واکنش به ادعای آمریکا درباره تلاش ایران برای ترور ترامپ گفت: «این موضوع توطئه محافل صهیونیست است». سابقه پرونده‌سازی‌ها علیه ایران نشان می‌دهد آمریکا در پی اتهامات ضدایرانی اهداف دیگری را دنبال می‌کند که در این‌ باره نیز همین اصل، قابل توجه است. 

وجود دشمن ساختگی و تقویت نظامی اسرائیل
یکی از اهداف مطرح‌ کردن اتهاماتی از این دست علیه ایران، ایجاد یک تهدید ساختگی خارجی علیه منافع ملی آمریکاست. چنین تهدیدی بویژه در شرایط فعلی که آمریکا از جانب افکار عمومی خود برای حمایت‌ها از رژیم صهیونیستی تحت فشار است، می‌تواند به ‌عنوان توجیهی برای تداوم حمایت‌های مالی و تسلیحاتی و تقویت نظامی رژیم عمل کند. این کمک‌ها معمولا با این توجیه انجام می‌شود که ایران به‌ عنوان بزرگ‌ترین تهدید منطقه، باید با ائتلافی قدرتمند از همپیمانان آمریکا مهار شود. ردپای چنین نیتی را به ‌وضوح در اظهارات دادستان کل آمریکا نیز می‌توان دید. دادستان کل آمریکا با انتشار بیانیه‌ای در این‌ باره ایران را جزو معدود بازیگران دنیا دانست که می‌توانند عامل خطر جدی علیه امنیت ملی آمریکا باشند. 
درآمدزایی با تهدیدسازی
ایجاد چنین پرونده‌هایی علیه ایران می‌تواند به افزایش ترس از نفوذ ایران در غرب آسیا کمک کند. با ایجاد چنین تصویری، آمریکا می‌تواند به کشورهای عرب منطقه مانند عربستان و امارات این پیام را بدهد که ایران همچنان به ‌دنبال بی‌ثبات‌سازی منطقه است. از این طریق، آمریکا می‌تواند فروش تسلیحات به این کشورها را افزایش دهد و سرمایه‌گذاری‌های نظامی خود را در منطقه توجیه کند. این مساله در شرایطی که روابط ایران با برخی کشورهای عرب منطقه در حال بهبود است و احتمال کاهش تنش‌ها وجود دارد، اهمیت بیشتری می‌یابد، چرا که با مطرح‌ کردن اتهاماتی علیه ایران، تنش‌ها در غرب آسیا زنده نگاه داشته می‌شود. 
تشدید تنش‌های شخصی بین ایران و ترامپ
هدف سومی که به‌ نظر می‌رسد آمریکا در پی آن باشد، افزایش فشار بر ایران از طریق تحریک دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور برگزیده ایالات متحده به تشدید اقدامات ضدایرانی است. از آنجا که ترامپ در دوران ریاست‌ جمهوری‌اش سخت‌ترین سیاست‌ها را علیه ایران اتخاذ کرد، دولت آمریکا ممکن است با این ادعاها سعی کند او را در بدو آغاز به کار مجدد به‌ عنوان رئیس‌جمهور آمریکا درگیر یک فضای ضدایرانی کند. ترامپ با خارج‌ شدن از برجام و اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران، یکی از تهاجمی‌ترین رویکردها را در قبال تهران در پیش گرفت. ایجاد پرونده‌ای مبنی بر تلاش برای ترور ترامپ، می‌تواند وی را به موضع‌گیری‌های تندتر علیه ایران دعوت کند. 
زمینه‌چینی برای ترور ترامپ
سناریویی پیچیده‌تر نیز در راهبرد متهم‌سازی ایران وجود دارد. جریان‌های مخالف ترامپ با ایجاد چنین پرونده‌ای ممکن است به ‌دنبال آسیب‌رسانی به او باشند؛ انگیزه‌ای که پس از شکست در انتخابات بیشتر هم شده است اما بدون مقدمه‌سازی، در صورت بروز چنین رخدادی، انگشت اتهام بلافاصله به سمت رقبای انتخاباتی ترامپ خواهد رفت.
به همین دلیل، آنها نیاز دارند با آماده‌سازی افکار عمومی و ایجاد یک پیش‌زمینه، این اتفاق را گردن یک دشمن خارجی بیندازند. این ادعا اگرچه تاکنون در سطح تئوری و تحلیل‌های سیاسی مطرح شده اما با توجه به سابقه اقدامات آمریکا در زمینه پرونده‌سازی علیه ایران و کشورهایی که منافعش را به چالش می‌کشند، نمی‌توان چنین احتمالی را به‌ کلی رد کرد.
دوباره 11 سپتامبر‌؟
هدف قرار گرفتن برج‌های دوقلو در 11 سپتامبر 2001 به نقطه‌ عطفی در سیاست خارجی ایالات متحده و سیاست‌های امنیت داخلی این کشور تبدیل شد. پس از این حملات، دولت ایالات متحده به ریاست جورج بوش پسر، سیاست‌های جدیدی را تحت عنوان «جنگ با تروریسم» اتخاذ کرد که به واسطه آن آمریکا فرصت یافت در کشورهای غرب آسیا مداخله کند. بلافاصله پس از حملات 11 سپتامبر، آمریکا افغانستان را به ‌عنوان پایگاه القاعده معرفی کرد و اکتبر 2001 با هدف سرنگونی حکومت طالبان و نابودی القاعده، حمله نظامی گسترده‌ای را آغاز کرد. این عملیات به دلیل حضور القاعده در افغانستان توجیه شد و آمریکا به مدت 2 دهه در این کشور حضور نظامی داشت که در نتیجه آن، تعداد زیادی از مردم افغانستان کشته شدند و آسیب‌های فراوان اقتصادی، اجتماعی و امنیتی به این کشور وارد شد. در نهایت نیز آمریکا دست از پا درازتر این کشور را ترک و آن را باز به طالبان واگذار کرد! مشابه این رویکرد درباره عراق نیز به کار گرفته شد و سال 2003 آمریکا و متحدانش به بهانه وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق و ارتباط این کشور با تروریسم به بغداد حمله کردند، با اینکه هیچ مدرکی مبنی بر وجود تسلیحات کشتار جمعی یا ارتباط واقعی عراق با حملات 11 سپتامبر پیدا نشد. آمریکا همچنین پس از 11 سپتامبر شبکه‌های جاسوسی و پایگاه‌های نظامی خود را در کشورهای مختلف غرب آسیا افزایش داد و پیمان‌های نظامی و امنیتی جدیدی با دولت‌های منطقه امضا کرد. حضور نظامی آمریکا در کشورهای منطقه همچنان برقرار است و این مساله به تعمیق بی‌اعتمادی و افزایش تنش‌ها در غرب آسیا منجر شده است. یکی دیگر از نتایج سیاسی ـ اجتماعی حملات 11 سپتامبر، گسترش اسلام‌هراسی و بدبینی به مسلمانان در کشورهای غرب بود. این روند به شکل‌گیری سیاست‌های سختگیرانه‌تری علیه مهاجران مسلمان و افزایش تبعیض علیه آنان منجر شد و تأثیرات فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ای به همراه داشت. به‌ طور کلی، حادثه 11 سپتامبر بهانه‌ای برای آمریکا شد تا سیاست‌های خود را در غرب آسیا توسعه دهد و منافع استراتژیک خود را پیگیری کند. در پی حملات 11 سپتامبر، آمریکا همچنین قوانین امنیتی سخت‌گیرانه‌ای برای شهروندان خود تصویب کرد که از جمله آنها می‌توان به «Patriot Act» اشاره کرد. این قانون به دولت واشنگتن اجازه می‌داد به شکل گسترده‌ای بر ارتباطات مردم آمریکا و حتی افراد خارج از آن کشور نظارت داشته باشد. این نظارت‌ها با انتقادات زیادی از سوی فعالان حقوق بشر روبه‌رو و به‌عنوان نقض حریم خصوصی افراد شناخته شد اما تاکنون ادامه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/988941/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سازهای تالار وحدت دچار فرسایش شده‌اند

توسعه فیبرنوری در ایران با یک شرط

خبر ویژه وزیر کار برای بازنشستگان تأمین اجتماعی

سرمقاله خراسان/ فراموشی تئاتر کودک در عصر تبلت‌ها

ارتباط خواب آلودگی با بیماری های مغزی

70 درصد از محصول سیب لرستان به سایر استان‌ها صادر می‌شود

جزئیات برنامه‌های هفته کتاب در لرستان

امنیت امروز کشور مرهون تلاش‎ها و رشادت‌های بسیج است

آیا خلیج فارس برای طوفان دوم ترامپ آماده است؟

چگونه ترامپ، جهان را به هم می‌ریزد؟

رسانه‌های اسرائیل: نتانیاهو زیرزمین‌نشین شده است

ترامپ پیش‌بینی‌ناپذیر

رسانه‌هایی اسرائیل: نتانیاهو زیرزمین‌نشین شده است

نایب رئیس کمیسیون انرژی: مشکلات ناترازی انرژی متوجه دولت‌های گذشته است

ارسال 400 اثر به نخستین جشنواره «فردخت» در لرستان

ضربان قلب سگ و صاحبش هنگام تعامل هماهنگ می‌شود

هشدارهای جدی درباره کاهش کیفیت زندگی ایرانی‌ها

ترویج فرهنگ و هنر در جشنواره فردخت لرستان

بداقبال و بداقبال‌تر

رابطه ترامپ با اقتصاد ایران

خاموشی‌ها و فراموشی‌ها

به قدرت رسیدن مجدد ترامپ چه پیامی برای ایران دارد؟

پیش بینی قیمت دلار 23 آبان 1403

آماده‌باش بی‌سابقه در پاریس برای بازی با اسرائیل

جهش 40 درصدی سهام تسلا با پیروزی ترامپ

راه ماندن خریداران کم‌توان در بازار خودرو

جزئیات قیمت بنزین سوپر وارداتی

اولتیماتوم به نیسان آبی تا پایان 1403

گزارشی از حکایت گران فروشی و کم فروشی نان

7 اولویت دولت چهاردهم در حوزه مسکن و ساختمان

رتوش خاموشی

پیوند روبل و ریال رسمی شد

ترامپ به تنظیمات کارخانه بازگشت

محصول مشترک ارزی بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی

نزاع بی‌پایان فردوسی‌پور و تمامیت‌خواهان

هشدار به خریداران طلا در فضای مجازی

پیش‌بینی رگبار برف در گردنه‌های جنوب‌شرق لرستان

دونالد ترامپ و معمای مواجهه با 3 جنگ بزرگ

13 هزار مسافر _ 82 پرواز, سلام گردشگران به کیش زیبا

مروری به اخبار اقتصادی هفته از حداقل ارز مورد نیاز کشور تا ناترازی انرژی

تخلیه فاضلاب در مکان‌های متروکه و رودخانه‌ها ممنوع است

وزارت صنعت که 16000 نیرو دارد را می‌توان با 800 نفر اداره کرد

رفع تصرف از 40 هزار مترمربع اراضی منطقه کمالوند در خرم آباد

شیب تند افزایش قیمت طلا و ارز؛ افزایش دو میلیون تومانی سکه امامی تنها در نصف روز!

تحلیلی از راز معاوضه یورو با دلار در بازار

رشد 5 برابری تولیدات کشاورزی در لرستان

رفع تصرف بیش از 40 هزار متر مربع از اراضی خرم آباد

عضویت رایگان در کتابخانه‌های لرستان در هفته کتاب و کتاب‌خوانی

برگزاری پویش‌های ایران همدل نمونه‌ای از انسجام و وحدت امت اسلام است

این خانم 102 ساله شما را شگفت‌زده می‌کند!