ندای لرستان

آخرين مطالب

شناسایی یک نوع میکروب معده با قدمت بیش از 100هزار سال گفتگو

شناسایی یک نوع میکروب معده با قدمت بیش از 100هزار سال
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - در پژوهشی که توسط عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است، یک نوع بسیار متمایز از سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری به صورت غیرمنتظره کشف و شناسایی شد که احتمالاً صدها هزار سال پیش پدید آمده است.

مقاله‌ای تحت عنوان «زیست گونه‌های باستانی هلیکوباکترپیلوری» "An ancient ecospecies ofHelicobacter pylori" که به همت دکتر عباس یادگار؛ دکترای تخصصی باکتری شناسی پزشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد، طی یک پروژه و همکاری بین‌المللی با محققین چندین دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی برتر جهان در مهر ماه سال 1403 به چاپ رسیده بود، در مجله Nature منتشر شد.
این مقاله در شماره ماه اکتبر 2024 مجله Nature که یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان در حوزه علوم زیستی و پزشکی با ضریب تاثیر 50 است، به چاپ رسید.
این مطالعه به صورت مشترک توسط دانشمندان و محققین صاحب‌نام جهان در حوزه مباحث ژنومیکس، تکامل و بیماری‌زایی عفونت میکروب معده یا همان باکتری هلیکوباکتر پیلوری، نحوه زندگی، تعامل و ارتباط طولانی این میکروب بیماری‌زا در معده انسان و ارتباط آن با بیماری‌های مرتبط با معده و سرطان معده انجام شد.
یادگار در خصوص اهمیت این پژوهش عنوان کرد: در این مطالعه یافته‌ها و ویژگی‌های جدید و بسیار ارزشمندی در مورد ارتباط و تعاملات طولانی مدت بین انسان و میکروب معده کشف و ارائه شده است.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از زمان کشف هلیکوباکتر پیلوری در سال 1983، این باکتری عامل حدود یک میلیون مورد سرطان معده در سال و همچنین بروز سایر بیماری‌های مرتبط با معده انسان شامل گاستریت مزمن و زخم‌های معده و دوازدهه بوده است.
میکروبی با بیش از صدهزار سال سابقه سکونت در معده انسان
نویسنده این مقاله تصریح کرد: احتمال می‌رود میکروب هلیکوباکتر پیلوری در دوران ما قبل تاریخ نیز یکی از عوامل اصلی بروز بیماری‌ها و دردهای معده در انسان بوده و طبق تحقیقات انجام شده بیش از صد هزار سال در معده انسان ساکن شده است.
وی همچنین ادامه داد: در این مطالعه، مجموعه‌ای بی سابقه از بیش از 9هزار ژنوم کامل تعیین توالی شده گونه‌های هلیکوباکتر به ویژه هلیکوباکتر پیلوری از سراسر جهان جمع آوری و با هدف بررسی تکامل، گسترش و شیوع واریانت‌های مختلف این باکتری‌ها در نقاط مختلف کره زمین مورد استفاده قرار گرفت.
یادگار با اشاره به وسعت داده‌های جمع‌آوری شده بیان کرد: برای جمع‌آوری باکتری‌ها از سراسر جهان با مشارکت دانشمندان، محققان و پزشکان حوزه‌های مختلف علوم زیستی و پزشکی همچون میکروبیولوژی، بیماری‌های عفونی، ژنومیکس، بیوانفورماتیک، زیست‌شناسی مولکولی و تکاملی، تحقیقات سرطان و دستگاه گوارش، از بیش از 20 کشور، تلاش‌های بسیاری انجام گرفت.
رئیس آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا همچنین افزود: از ایران نیز در کل 244 سویه هلیکوباکتر پیلوری با ویژگی‌های ژنتیکی مختلف که طی سال‌های متوالی در بانک میکروبی آزمایشگاه تحقیقات هلیکوباکتر واقع در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد از بافت معده بیماران مختلف کشت، جداسازی، جمع آوری و ذخیره شده بودند، در این مطالعه استفاده و مورد تعیین توالی کامل ژنوم باکتری قرار گرفت. این اطلاعات با ژنوم سایر سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری دنیا مقایسه و نتایج حاصل تجزیه و تحلیل شدند.
به گفته نویسنده این مقاله، این مجموعه بی‌سابقه از ژنوم سویه‌های مختلف هلیکوباکتر پیلوری به دانشمندان و محققان این امکان را می‌دهد تا با مطالعه دقیق آنها به سوال‌های بی‌شماری که در خصوص مباحث مربوط با چگونگی تعاملات، تکامل و همزیستی میکروب‌ها با انسان و همچنین روند بیماری‌زایی، اکتساب و انتقال ژن‌های بیماری‌زا در میان سویه‌های مختلف هلیکوباکتر پیلوری مطرح هستند، با هدف یافتن و توسعه راهکارهای پیشگیرانه و ارایه درمان‌های مناسب و کارآمد پاسخ دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه از کشف و شناسایی غیرمنتظره یک نوع بسیار متمایز از سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری حین این مطالعه خبر داد و گفت: این گونه "گونه بومی سرسخت" و یا Hardy ecospecies نامگذاری شد که براساس نتایج حاصل این واریانت‌ها احتمالا صدها هزار سال پیش پدید آمده و همراه با انسان در سراسر نقاط و قاره‌های جهان گسترش یافتند.
به گفته وی، نتایج مطالعه نشان داد که به طور شگفت انگیزی این گونه زیست محیطی مختص معده انسان‌هایی است که رژیم غذایی آنها به طور عمده شامل گوشت یا ماهی است.
یادگار اظهار کرد: تنوع ژنتیکی که امروزه در باکتری‌های معده انسان مشاهده می‌شود، می‌تواند اطلاعات ارزشمند و جالبی در مورد رژیم‌های خوراکی مورد استفاده اجداد و نیاکان ما فراهم کند.
رئیس آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا با بیان اینکه معده انسان به دلیل اسیدیته بالایی که دارد محیطی نامناسب برای سکونت و رشد میکروارگانیسم‌ها محسوب می‌شود، گفت: "آنزیم اوره آز" هلیکوباکتر پیلوری محیط اسیدی اطراف باکتری را خنثی کرده و شرایط کلونیزاسیون و رشد باکتری را فراهم می‌کند.
یادگار ادامه داد: سویه‌های Ubiquitous هلیکوباکتر پیلوری یک پروتئین در آنزیم اوره آز خود می‌سازند که اتم‌های نیکل را درون خود جای می‌دهد. اما اکثر سویه‌های Hardy هلیکوباکتر, از جمله آنهایی که در جمعیت‌های بومی و همچنین ببرها و یوزپلنگ‌‌ها هستند، اوره آز نوع دوم را کدگذاری کردند که به جای نیکل، اتم‌های آهن را در خود جای داده بودند.
وی در پایان عنوان کرد: طبق یافته‌های این مطالعه، این نوع از آنزیم اوره آز به هلیکوباکتر برای زنده ماندن در معده گوشتخواران که اسیدی‌تر از معده همه چیزخواران است و همچنین ممکن است دسترسی بیشتری به اتم‌های آهن و دسترسی کمتری به نیکل داشته باشند، کمک می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/993225/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میراث احمدی نژاد بر باد رفت

افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار

کرباسچی هم ظریف را مسئله مردم نمی‌داند

مواضع ایران بستگی به رفتار ترامپ دارد

2 قتل و 13 مصدومیت کادر درمان

دیپلمات پیشین: منتفی شدن توسل به مکانیسم ماشه باید طی گفتگو با دولت ترامپ حاصل شود

محسن هاشمی مطرح کرد: از ترامپ تا فهد و صدام

ائتلاف ناپایدار لیبرترینیسم و ناسیونالیسم

اندیشکده کارنگی: ترامپ راه پوتین را از تهران جدا می‌کند؟

آغاز ثبت سفارش برنج از 5 آذر

اعلام مدارک مورد نیاز برای انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث

توانیر: تعرفه پرمصرف‌ها تا 5 برابر هزینه تامین برق افزایش می یابد

وام‌های بلندمدت 50 ساله بانک‌ها به اشخاص مرتبط

شرایط ابطال گارانتی خودرو چیست؟

آشنایی با 9 غاری که در لرستان درجه‌بندی شدند

از این روز،چترها را آماده کنید؛باران شدید در راه است

هشدار هواشناسی: مردم این استان‌ها آماده باشند؛ بارش شدید باران و برف در راه است / چترها را اماده کنید!

بهره‌برداری از 18 طرح بسیج سازندگی در بروجرد

چتر‌ها را آماده کنید؛ باران شدید در راه است

18 طرح بسیج سازندگی در بروجرد به افتتاح شد

لرستان پایلوت طرح غربالگری اوتیسم شد

قاچاقچی کالا در دام پلیس دورود

تأمین 500 تن پرتقال و سیب شب عید

در تعقیب«بی‌بی»

فروپاشی جهان!؟

با دوستان مروت

دیپلمات پیشین: اروپا خواهان توافق مستقل میان تهران و واشنگتن نیست

حمایت «عبدی» از تغییر شکل و محتوای سفر استانی

عربستان میانجی ترامپ و خاورمیانه می‌شود؟

فعال سیاسی اصولگرا: نباید در تله مذاکره مجدد بیفتیم

شورای تهران تناسبی می شود؟

تیر تندروها باز هم به سنگ خورد!

توضیحات پژمان‌فر درباره وام ازدواج و فرزندآوری

الزام خودروسازان به تخصیص 20 درصد تولید برای مالکان خودروهای فرسوده

رئیس کمیسیون اصل 90: در همه کشور در حال سوزاندن مازوت هستیم

جداول کسری بودجه بر اساس اعلام دیوان محاسبات

ربع‌ سکه 1403 چند قیمت خورد؟

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن منصوب شد

وزیر جهاد کشاورزی: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود

آغاز پرداخت تسهیلات 400 میلیون تومانی مسکن روستایی از دی ماه

فقط با پرداخت 390 هزار تومان صاحب یک ریش تراش فوق العاده شوید

نوسانات قیمتی در بازار روغن خوراکی

پیش‌بینی قیمت دلار 4 آذر 1403/ سایه شورای حکام بر بازار ارز افتاد

بهره برداری از 18 طرح عمرانی بسیج سازندگی در بروجرد

تلاش برای ارتقای فرهنگ عمومی از سوی رسانه‌ها همواره مورد توجه قرار گیرد

بارش باران، برف و توفان شدید در راه 24 استان است +جزئیات

تلف شدن تعداد 14 گراز وحشی در چاه‌های کوه بوری فارس/محیط زیست فیروزآباد دست به کار شد

9 گونه بومی ایران را بشناسید | این حیوانات فقط در ایران زیست می‌کنند | پروانه ایران‌دخت تا امپراتور کوه‌های لرستان

شناسایی یک نوع میکروب معده با قدمت بیش از 100هزار سال

پنج توصیه مهم و کاربردی برای از بین بردن نفخ