ندای لرستان

آخرين مطالب

وزیر ناکارآمد سیاسی

وزیر ناکارآمد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نزدیک به 20هزار نفر در نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواستار برکناری “ستار هاشمی”، وزیر ارتباطات به دلیل ناتوانی در رفع فیلترینگ شدند. آیا “پزشکیان” او را برکنار خواهد کرد؟ “سازندگی” به بررسی این موضوع پرداخته است
فائزه مومنی| حدود 20 هزار نفر خواستار برکناری ستار هاشمی، وزیر ارتباطات به دلیل عدم رفع فیلترینگ شدند. در این نامه که خطاب به رئیس‌جمهور نوشته شده، آمده است:‌ ‌«پس از گذشت 4 ماه از رای اعتماد مجلس به کابینه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت شما، آقای سیدستار هاشمی نه ‌تنها نتوانسته فیلترینگ را برچیند بلکه حتی رفع فیلتر را آغاز نکرده است. از سوی دیگر، قول‌هایی که مبنی بر رفع فیلتر در ماه‌های گذشته داده شده بود، هیچ‌ کدام عملی نشد». در این نامه آمده است که‌ «ما جزو افرادی بودیم که با توجه به خطراتی که کشور را تهدید می‌کرد و قول‌هایی که شما ازجمله در رفع فیلتر داده بودید، مردم را تشویق به رای دادن به شما کردیم. اکنون برای مطالبه حق مردم برای رفع فیلتر که زندگی اقتصادی و ارتباطات آنها را با چالش جدی مواجه کرده و مردم را از این حق خود محروم کرده است همچنین باعث رونق گرفتن بازار فیلترشکن‌ها شده که نه ‌تنها مخل امنیت کشورند بلکه موجب درآمد بسیار بزرگی برای برخی از افراد خاص و متصل به برخی نهادها شده است. از شما می‌خواهیم با احترام به قولی که داده‌اید، در اولین قدم وزیر ارتباطات را برکنار کرده و فردی را منصوب کنید که برنامه سیاسی مشخصی برای رفع فیلترینگ داشته باشد.
بسیاری از مردم تصور می‌کنند وزیر فعلی هیچ‌گونه برنامه‌ای برای رفع فیلترینگ ندارد و بیشتر دنبال روزمرگی است. همچنین شما اختیاری در زمینه اقدام در حوزه شورای عالی فضای مجازی ندارید».‌ آقامیری تاکید کرده که‌ «‌با این اقدام، امضاکنندگان این کارزار مطمئن می‌شوند که شما در تعهدی که داده‌اید، صادق و راسخ هستید و فرصتی پیدا خواهید کرد برای حل این گره‌ای که نیاز به یک برنامه سیاسی مشخص از سوی وزیر ارتباطات دارد».
با این حال برخلاف ناهمراهی وزیر ارتباطات سیدرضا عاملی، عضو شورای عالی فضای مجازی در مناظره با ابوالحسین فیروزآبادی، دبیر سابق این شورا در شیوه صداوسیما اعلام کرد که‌ «مساله فیلترینگ ممکن است در جلسه این هفته شورای عالی فضای مجازی به نتیجه برسد». این جلسه فردا برگزار خواهد شد. در این شرایط وزیر ارتباطات اما هنوز به گفته محمد مهاجری،‌ برادر وزیر سابق ارتباطات که از مخالفان رفع فیلتر بود را هنوز برکنار نکرده و او یکی از افراد قدرتمند در این وزارت‌خانه است.
ساز ناکوک وزیر ارتباطات
همزمان بررسی‌ها نشان می‌دهد که ستار هاشمی، گویی تنها وزیری است که اراده جدی برای رفع فیلترینگ ندارد و مابقی اعضای کابینه پزشکیان به طور جد پیگیر رفع فیلتر هستند. عبدالناصر همتی،‌ وزیر اقتصاد چندی پیش گفته بود که «‌استفاده 80 درصد مردم کشور از فیلترشکن و تشکیل بازار سیاه در پهنه اقتصاد کشور تحت عنوان فیلترشکن فروشی که بنا بر برخی گزارش‌ها با اقتصاد رسمی ارتباطات کشور برابری دارد! خسارت ده‌ها هزار میلیارد تومانی کسب‌وکارهای اینترنتی و گره خوردن معیشت و درآمد و خدمات گروه‌های عمده‌ای از مردم به بسترهای شبکه‌های اجتماعی، آسیب جدی فیلترینگ به امنیت اقتصاد دیجیتال و در معرض خطر قرار گرفتن شبکه اینترنت کشور و تحدید آزادی‌های مشروع مردم و جامعه، تاثیر منفی در روند پیشرفت و توسعه کشور دارد».
با این حال ستار هاشمی،‌ وزیر ارتباطات در آخرین اظهار نظرهایش در پاسخ به پرسشی درباره برداشته شدن پلکانی فیلترینگ، گفته که‌ «این یکی از بحث‌هایی است که مورد بررسی قرار گرفته و شاید یک روال این‌گونه باشد که فیلترینگ به صورت گام‌به‌گام برداشته شود. طرح‌های متعددی توسط اعضای مختلف مطرح شده و باید رویکردهای دبیر محترم را جمع‌بندی کنیم. روز گذشته با ایشان صحبت می‌کردیم، ان‌شاالله ایشان مباحث را جمع کنند و امیدواریم که جلسه شورای عالی در آینده نزدیک برگزار شود».
غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس به اظهارات وزیر ارتباطات واکنش نشان داد و نوشت: «‌وزیر ارتباطات شاید ‎فیلترینگ به صورت‌ ‎گام به گام برداشته شود» شاید هم نشود؟ ممنون از اطلاع‌رسانی و این‌ همه ‎شفافیت. فعالان فضای مجازی نیز واکنش تندی نسبت به این اظهارنظر نشان دادند،‌ آنها معتقدند که طرح رفع فیلترینگ به صورت گام‌به‌گام‌ در واقع ادامه‌دار شدن بی‌نتیجه جنجال‌ها بر سر رفع فیلترینگ تا پایان دوره است.
بدون پیچیدگی!
همچنین وزیر ارتباطات و برخی از نزدیکان به دولت مدعی‌اند که رفع فیلتر نیاز به ایجاد زیرساخت دارد به طوری که ستار هاشمی گفته که «‌ما وضعیت موجود را مناسب نمی‌دانیم اما اینکه چه باید کنیم، پیچیدگی‌های رویکردی دارد و روی آن صحبت می‌کنیم».
با این حال سعید سوزنگر، کارشناس اینترنت معتقد است که فیلترینگ نیاز به ابزار دارد و برای رفع فیلتر نیازی به فعالیت زیرساختی نیست. در نتیجه ادعای نزدیکان دولت مبنی بر زمانبر بودن رفع فیلتر از اساس اشتباه است. او می‌گوید: «صحبت‌هایی که درباره سخت ‌بودن رفع فیلترینگ می‌شود کاملاً اشتباه است. ایجاد فیلترینگ تجهیزات و زیرساخت می‌خواهد. باید در مسیر ترافیک درست شبکه، ابزار‌هایی را تعریف کنند که بتواند پردازش کند و فیلترینگ را انجام دهد. رفع فیلترینگ فقط باید مسیر را تغییر دهد و این سخت‌افزار‌ها جمع‌آوری شود. مساله فیلترینگ سربار زیادی به شبکه تحمیل می‌کند. شما زمانی که یک بسته را در حالت عادی ارسال می‌کنید، این بسته ممکن است 100 کیلوبایت حجم داشته باشد اما با وی.‌پی.ان 200 کیلوبایت می‌شود. ما در شرایط فعلی بیشتر از حالتی که فیلترینگ نبود، منابع را مصرف می‌کنیم و جمع‌آوری فیلترینگ استفاده از منابع را کاهش می‌دهد. همین میزان پهنای باندی که برای فیلترینگ مصرف می‌شود اگر به شبکه برگردد، کیفیت و سرعت و پایداری به شدت افزایش پیدا می‌کند».
او معتقد است که فیلترینگ و قطع اینترنت با ابزار چینی اما دانش بومی‌سازی ‌شده در ایران صورت گرفت و حالا ایران دارای فیلترینگی پیچیده‌تر از چین است. او می‌گوید: «در آبان 98 اگر از دسترس خارج شدن اینترنت را داشتیم، حاکمان ما به این نتیجه رسیدند که دوباره این هزینه را در 1401 ندهند. هزینه‌های بسیار زیادی نیز برای این کار در شرکت‌های داخلی و خارجی انجام شد و با کمک چین، سیستم‌هایی پیاده‌سازی شد. دولت سعی کرد، اختلالات حداکثری با فناوری چینی ایجاد کند اما ریسک اینکه دوباره کشور ما یک خاموشی کامل را تجربه کند، نپذیرفتند. بحث دانش فنی قطع اینترنت در کشور ما اصلاً وجود نداشت، بعد با کمک ابزار‌های چینی، دانش مفصلی در این حوزه شکل گرفت. فیلترینگی که امروز داریم هم برپایه تجهیزات چینی و بومی‌سازی‌ شده است. بخشی از زیرساخت فیلترینگ وارد شده و آن را یاد گرفته‌ایم. ما فیلترینگی را تجربه می‌کنیم که از چین قوی‌تر است. فیلترینگ با این مدل بسیار پیچیده‌تر از کشور‌ها دیگر است».
سوزنگر معتقد است که رفع تمامی مسیر‌های فیلتر شده اینترنت در ایران، نهایتاً یک هفته طول می‌کشد و ادامه این روند نیز تنها منجر به هزینه بیشتر برای دولت خواهد شد. او می‌گوید: «از لحاظ فنی رفع فیلترینگ فعلی نهایتاً 3 روز طول می‌کشد. این کار برای دولت در حد این است که مسیر ترافیک را دور بزنند و کار پیچیده‌ای نیست و برداشتن کل فیلترینگ اینترنت یک هفته طول می‌کشد. این کار باعث کاهش هزینه‌های دولت خواهد شد. دولت هزینه‌های بسیار زیادی برای فیلترینگ پرداخت می‌کند. هرچه پروتکل‌ها بیشتر استفاده می‌شوند، آدم‌های بزرگی مثل یوسف قبادی و دیگر دوستان، راه‌های جدیدی را ایجاد می‌کنند و یک دزدوپلیس دائمی شکل می‌گیرد. مشکل اساسی کاسبان فیلترینگ هستند که این هزینه‌ها برایشان مهم نیست. مساله بزرگ‌تر این است که سیستم فیلترینگ به تنهایی یک مسیر درآمدی گسترده برای عده‌ای شده است».
زمان عمل به وعده
وعده‌های انتخاباتی و اظهارنظرهایی که در ماه‌های اخیر از سوی مقامات دولت چهاردهم مطرح شد، حضور مسعود پزشکیان و تیمش در زمین بازی فیلترینگ را برای کاربران شبکه‌های اجتماعی، کارشناسان و مردم امیدوارکننده کرد؛ مسعود پزشکیان بارها از وضعیت فعلی فیلترینگ انتقاد کرده بود و حتی آن را بسترسازی برای مهاجرت نیروها و مغزهای کشور توصیف کرده بود. وی حتی در یکی از سخنرانی‌های انتخاباتی خود به این موضوع اشاره کرده بود که امروز فیلترینگ راه‌حل رفع مشکلات نیست و دولتمردان باید صدای مظلومان باشند و برای تغییر تلاش کنند.
پزشکیان حتی در صحبت‌های خود به آسیب‌هایی که فیلترینگ به همراه داشته نیز اشاره کرده است؛ بنا بر گفته مسعود پزشکیان، فیلترینگی که به راه افتاده است، منجر شده که بسیاری از شغل‌ها از دست بروند و خیلی از کسانی که از این طریق امرار و معاش می‌کنند، زندگی‌شان به هم ریخته است و حتی با صراحت عنوان کرده که همه ما مخالف فیلترینگ و موافق برخورد کرامت‌گونه با زنان در جامعه هستیم.
رئیس‌جمهوری همچنین پیش از این اظهار کرده بود که روی کار آمدن آنها برای مقابله با حامیان فیلترینگ و کاسبان تحریم و کسانی که راه آزادی را مسدود کردند، بوده است و حتی در یکی از مناظرات انتخابی خود اظهار کرده بود که بساط فیلترینگ برچیده خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/999990/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شکست استراتژی افزایش جمعیت

کشف فرار مالیاتی 7 صندوق قرض‌الحسنه

چرا ارز تک نرخی نشد؟

ساعت دقیق و محل بازی تیم های پرسپولیس و خیبر خرم آباد

اجرای 58 اثر در جشنواره قصه‌گویی لرستان

نوشیدن چای و قهوه احتمال برخی سرطان ها را کم می‌کند، بعضی دیگر را زیاد

کیش وزیر به بازار

تهدید به تغییر دکترین هسته‌ای، تاثیر خود را گذاشت

پزشکیان هدف پروژه‌ بگیران‌

پازل جدید تندروها برای حذف ظریف

بررسی مشکلات حمل و نقل ریلی در کمیسیون اصل نود

روایت ایسنا از استفاده 85 درصد مردم از فیلترشکن با گردش مالی 20 هزار میلیارد تومان

196 کیلوگرم شمش طلا معامله شد

ورود نیم سکه به کانال 30 میلیون تومانی؛ دلار همچنان می‌تازد!

ساعت دقیق و محل بازی پرسپولیس مقابل خیبر خرم آباد

بلیت فروشی دیدار پرسپولیس – خیبر خرم‌آباد آغاز شد

انتقال بیش از 163 هزار تن بار از طریق شبکه ریلی لرستان

ورود سامانه بارشی سرد به لرستان

سیگنال‌های مذاکره؛ اظهارنظر مقامات ایران و آمریکا درباره سناریوهای پیش‌رو

نقشه ضعیف شدن سوریه

تخلف مجلس با ادعای صیانت از قانون

«واتس‌اپ» و «گوگل‌پلی» رفع فیلتر شد

رالی صعودی بازار طلا و دلار ادامه یافت

10 دنیای رنگی برای 7 تا 18 ساله‌ها / بلوجونیور از 7 طرح جدید برای کارت‌های بانکی خود رونمایی کرد

هدفگذاری افزایش تولید 30 هزار بشکه‌ای نفت از سپهر و جفیر

جلوی افزایش افسارگسیخته دلار گرفته میشود

برف و باران در راه لرستان

استقبال مردم از فصل جدید کنسرت‌ های موسیقی در لرستان

تعطیلی مدارس لرستان فردا 5 دی ماه 1403 | مدارس لرستان فردا چهارشنبه پنجم دی ماه 1403 تعطیل است؟

اعلام ساعت دقیق و محل بازی پرسپولیس و خیبر خرم آباد

بلیط فروشی بازی پرسپولیس و خیبر آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir

روز و ساعت بازی پرسپولیس خیبر خرم آباد

رشد 10درصدی تولید گوشت قرمز در لرستان/ تولید 25هزار تن برنج

باید در مسیر شهدا گام برداریم

مراسم اختتامیه مسابقات رالی خانوادگی ایثارگران سراسر کشور در استان مازندران برگزار شد

سرمقاله وطن امروز/ تروریست خوب؛ تروریست بد!

سرمقاله صبح نو/ واقعیت قدرت سخت ایران

تلاش دولت و مجلس برای بهبود عملکرد سیاست‌های ارزی

وزیر جهاد کشاورزی: قطع برق و گاز در بخش کشاورزی به حداقل می‌رسد

رئیس سازمان برنامه و بودجه: ایران سومین کشور تربیت‌کننده مهندس در جهان است

سکه های 86 فردا حراج میشوند

آغاز واکسیناسیون رایگان دام‌های عشایر لرستان

ویرایش ژن عوامل آلزایمر را در مغز موش‌ها کاهش داد

کشف بقایای یانا؛ بچه‌ماموت 50‌ هزار ساله از سیبری/ ویدیو

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «مهجور»

مراسم اختتامیه مسابقات رالی ایثارگران در استان مازندران برگزار شد

کلید بازی ترامپ و پوتین برای کنترل اروپا

سرمقاله ابتکار/ لزوم عبور از بلاتکلیفی در سیاست‌ خارجی

سرمقاله رسالت/ تازه‌ترین تأملات نظامی

واردات بخشی از گوشت با ارز توافقی