ندای لرستان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مدعیان اصلاحات دیروز در دولت ناکارآمد برجام، مشکل بیکاری، رکود، صنعت، سرمایهگذاری، آب خوردن، آلودگی هوا، بانک و محیط زیست را معطل برداشته شدن تحریم گذاشتند و فرصتهای شکوفایی اقتصادی را بر باد دادند، امروز نیز بیاعتنا به خسارت محض برجام و روند غلط امید و اعتماد به آمریکا همان رویه را در پیش گرفتهاند و رفع مشکلات کشور از جمله ناترازی و آلودگی هوا را به رفع تحریم مشروط کردهاند.
سم برجامیزاسیون همه امور که در دولت روحانی در ظاهر دارو به گلوی مدیریت و اقتصاد کشور ریخته شد، بر اساس شواهد در دولت فعلی نیز در حال بهکارگیری است. اگر مدعیان اصلاحات - اعتدال در دولت برجام، اقتصاد ملی و دیگر عرصهها با توانمندیها و ظرفیتهای درونزای گسترده را تبدیل به گروگان شیادیهای غرب کردند، همانها امروز در حال کمکاری، اثربخشی به تحریم و معطل کردن کشور پای مذاکره و وعدههای غرب هستند.
دیروز مشکل بیکاری، رکود، صنعت، سرمایهگذاری، آب خوردن، آلودگی هوا، بانک و محیط زیست را معطل برداشته شدن تحریم گذاشتند و فرصتهای شکوفایی اقتصادی را بر باد دادند، امروز نیز بیاعتنا به خسارت محض برجام و روند غلط امید و اعتماد به آمریکا همان رویه را در پیش گرفتهاند و رفع مشکلات کشور از جمله ناترازی و آلودگی هوا را به رفع تحریم مشروط کردهاند.
آن روز، مسائل قابل حل در داخل را موکول به خارج و اقتصاد کشور را شرطی سازی کردند. ادعا میکردند به واسطه توافق با غرب، تحریمهای مالی و بانکی و نفتی برداشته میشود، نرخ دلار از 3700 تومان به زیر هزار تومان میرسد، تولید و معیشت رونق میگیرد، مردم هم از یارانه بینیاز میشوند.
ادعاها و نوع رفتار این گروه با ظرفیتهای فراوان داخلی و اعتمادشان به آمریکا باید در تاریخ ثبت شود تا روشن باشد با کشور چه کردهاند و امروز ردگم نکنند. این جمله را ببینید؛ «اینکه میگوییم تحریم ظالمانه باید از بین برود بعضیها چشمهایشان را زیاد نچرخانند! تحریمهای ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید. تا مسئله محیط زیست حل سود. تا اشتغال جوانان حل شود. تا صنعت جامعه حل شود. تا آب خوردن مردم حل شود. تا منابع آبی زیاد شود. تا بانکهای ما احیا شود.» اینها اظهارات روحانی در تاریخ 17 خرداد 94 در مراسم دهمین دوره جایزه ملی محیط زیست است که نشان میداد گویا هیچ اعتقادی به استعداد و توان داخلی نداشتند و تنها آمده بودند توانمندیهای کشور را قفل کنند، تحریمها را افزایش دهند و اثربخش سازند. منوط کردن حل مسائل اقتصادی تا حتی آب خوردن مردم به رفع تحریم و توافق با آمریکا در شرایطی بود که ایران در اوج اقتدار قرار داشت و از تحریمها عبور کرده بود. ایران اسلامی در وضعیت به اصطلاح تحریمهای فلجکننده در روز 1/5 میلیون بشکه نفت میفروخت اما مدعیان اصلاحات طرف ایرانی را ناچار از توافق به هر قیمت و گرفتار و محتاج نشان دادند.
دولت روحانی در سیاست و تجارت خارجی، کشور را معطل و گروگان چند دولت خبیث و بدعهد مثل آمریکا و تروئیکای اروپایی گذاشت و 8 سال بهترین فرصتهای تدبیر و رشد درونزای اقتصادی را پای اعتماد به غرب سوزاند. مدعیان اصلاحات - اعتدال 8 سال با شعار برداشتن تحریمها فرصتسوزی کردند و باید پاسخگو باشند چرا فرصتهای گسترش شرکای سیاسی و اقتصادی را ضایع کردند و سپس برای جبران، به جای اصلاح رویکرد خود، در قالب استقراض از بانک مرکزی، رهاسازی قیمتها و... دست به جیب مردم شدند و تورمهای سرسامآور را سر سفره مردم آوردند؟ و چرا همواره آمریکا را تبرئه کردند و ایران را مقصر جلوه دادند و وقتی پای خسارتها و هزینههای برجام به میان آمد، تقصیر را متوجه نظام کردند که همان ابتدا، عقیم و ناکام بودن این رویه را هشدار دارد اما با وجود این، وقتی رویکرد دولت بر مذاکره قرار گرفت و به دلیل تجربه و عبرتآموزی عمومی، توافق را با شروطی پذیرفت.
فجایع دولت روحانی
دستاندرکاران برجام پس از امضای توافق فاقد تضمین، فاقد توازن تعهدات و فاقد مکانیسم معتبر شکایت، روند معیوب «توافق به هر قیمت» و «اجرای آن به هر قیمت» را در پیش گرفتند و آنچنان نقض عهد آمریکا در برجام را توجیه کردند که دشمن به تحریم بیشتر تشویق و 700 تحریم پیشابرجامی به بیش از 1500 تحریم پسابرجامی تبدیل شد.
18 میلیارد دلار ارز بیزبان را در سال 97 به کام رانتخواران ریختند. 144 هزار میلیارد تومان را در اثر حذف کارت سوخت و قاچاق آن به مدت 4 سال نابود کردند. پیاپی وعده گشایش اقتصادی دادند اما تورمهای 700 تا 100 درصدی را به بخشهایی مانند مسکن، خودرو، ارز و سکه و اقلام مصرفی عمومی تحمیل کردند و صدها کارخانه را به تعطیلی کشاندند.
اصرار بر تحمیل رکود به بخش مسکن به مدت حداقل پنج سال، کوتاهی در اصلاح نظام بانکی تورمساز، فساد دهها هزار میلیارد تومانی در واگذاری و زدن چوب حراج به برخی شرکتها و کارخانهها (کشتوصنعت مغان، نیشکر هفتتپه، ماشینسازی تبریز، هپکو اراک، آلومینیوم المهدی، پالایشگاه کرمانشاه و...)، غارت صندوق ذخیره فرهنگیان، دپو شدن میلیونها تن کالای اساسی در گمرکات و بنادر، حقوقهای نجومی، کاهش شرکای تجاری ایران، کوتاهی در حمایت از تولید و صادرات، اتخاذ سیاستهای ضدشفافیت و مسبب قاچاق (حذف کارت سوخت، ایران کد، شبنم و...)، کوتاهی در تامین و اخذ مالیات از فعالیتهای غیرمولد و اقشار پردرآمد و پرمصرف، افزایش ضریبجینی (شکاف طبقاتی) از رقم کاهشیشده 365 در سال 92 به رقم 409 در سال 97، نابودی 18 میلیارد دلار و 60 تن طلا از ذخایر استراتژیک، کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی، بدهی انباشته 1500 هزار میلیارد تومانی، و سررسید اصل و سود اوراق به میزان 532 هزار میلیارد تومان از دیگر خسارات مدعیان اصلاحات به کشور در دولت روحانی است. همچنین در اثر سوءمدیریت آنها ایران در رتبهبندی اقتصادی جهان شش پله پسرفت کرد، رکود تورمی بیسابقه ایجاد شد.
باید پرسید، اینها و دهها سوءمدیریت مشابه آن، چه ربطی به تحریم داشت؟
شدت ناکارآمدی و سوءمدیریت مدعیان اصلاحات ـ اعتدال به حدی بود که شائبه عمدی بودن را بهوجود میآورد و البته نشانههایی، این شائبه را به واقعیت تبدیل کرد.
نشانههای عمدی بودن سوءمدیریتها در دولت روحانی
از جمله خبرآنلاین که در گزارشی درباره ماجرای موهن توزیع سبد کالا، این اتفاق را عمدی، در راستای نشان دادن وضعیت اسفبار از داخل به غرب و نمایش اثرگذاری تحریمها دانست. همچنین، سردبیر نشریه حزب اتحاد ملت که گران شدن بنزین در سال 98 را برای عصبانی کردن جامعه و زمینهچینی برای مذاکره با ترامپ عنوان کرد. یا مدیر شبکه فاسد آمدنیوز که در سال 97 در گفتوگو با یکی از شبکههای ضدانقلاب گفت: «ما در انتخابات تحلیل داشتیم. این جوری نبود که راه بیفتیم و بگوییم اصلاحطلبیم... مجموعه ما، تحلیل امنیتی داشت... آیا اگر رئیسی یا قالیباف سر کار بود، این مشکلاتی که در کشور وجود دارد، الان بود؟... کشور باید به نقطه جوش میرسید و اگر آدمی مثل رئیسی یا قالیباف سر کار میآمد، کار به نقطه جوش نمیرسید. آن وقت روند چهل سال ادامه پیدا میکرد.»
دروغ عدم امکان واردات واکسن به دلیل تحریم و FATF
بانیان این خسارات و سوءمدیریتها نهتنها مسئولیت نپذیرفتند، بلکه جاخالی دادند و روی پله تحریم و FATF پریدند. تعداد قربانیان کرونا به 709 نفر در روز رسید اما خبری از اراده جدی برای واردات واکسن نبود. روحانی گفته بود: «واکسن کرونا سوهان قم نیست که در دنیا فراوان باشد... گرفتن واکسن آسان نیست.» ربیعی، سخنگوی دولت روحانی هم میگفت: «واردات واکسن کرونا پشت سد FATF قرار گرفته و معطلFATF است.»
اما دیدیم که اینگونه نبود. شهید رئیسی روی کار آمد و با توکل بر خدا، تبعیت از رهنمودهای ولایت، اخلاص، اتکا به توانمندیهای درونی و مدیریت جهادی، غیرممکنها را ممکن ساخت. ایشان بیاعتنا به بهانه تحریم و FATF توانست قتلعام کرونایی بیش از 700 نفر در روز را به یک دهم کاهش دهد و کسب و کارهای تعطیل شده در اثر شیوع کرونا را احیا کند که نه در عضویت ایران در FATF تغییری ایجاد شده بود و تحریمهای آمریکا رفع شده بود.
این موفقیت همچنین در شرایطی بود که پیش از آن طیف غربگرا و مدعی اصلاحات - اعتدال به تأمین منافع آمریکا در ایران اقدام کرده، استقلال و امنیت کشور را هدف گرفته بود و علاوهبر پمپاژ یأس و ناامیدی، به امنیت ملی، امنیت روانی و اقتصاد و معیشت مردم ضربات عمیقی وارد کرده بود.
شهید رئیسی؛ معتقد و پایبند به آرمانهای انقلاب اسلامی و به دنبال تحقق سیاستهای کلان نظام بود
شهید آیتالله رئیسی، دولت را به ریل اصلی خود برگرداند. ایشان به آرمانهای انقلاب اسلامی معتقد و پایبند و به دنبال تحقق سیاستهای کلان نظام بود و توانست کشور را در داخل و خارج قوی کند. راهبرد دولت سیزدهم عدم برجامزدگی و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و پیشرفت درونزا بود. دولت رئیسی بر رویه وادادگی، غربزدگی و برجامزدگی افراطیون مدعی اصلاحات - اعتدال در دولت برجام نقطه پایان گذاشت و با تفکر و مدیریت جهادی و انقلابی، حرکت درونزا بر پایه توانمندیهای ملی و سیاست خارجی فراگیر و چندجانبه، دروغ بزرگِ متوقف بودن کارها به برجام و FATF را برملا کرد، موفقیتهای گستردهای به دست آورد و بر حقوق ملت ایستادگی کرد. دولت شهید رئیسی بدون برجام و FATF و با وجود تحریمها چتر دیپلماسی اقتصادی و سیاسی را بهویژه در آسیا، اوراسیا و آمریکای لاتین گسترش داد. دامنه این سیاست خارجی فعال از عضویت در پیمان شانگهای و گروه بریکس تا ارتقای روابط با همسایگان و توسعه تجارت خارجی را در بر گرفت. آیتالله رئیسی روابط میان ایران با سایر همسایگان را تقویت و زنده و تجارت با همسایگان را دگرگون کرد.
ایشان رئیسجمهور مکتبی و کارآمد بود و تقوای دینی و سیاسی داشت. ایشان تراز ریاست جمهوری را ارتقا داد و تجربه ارزشمندی برجای نهاد تا مسائل کشور به مذاکرات گره نخورد، به دشمن امید و اعتمادی نباشد و یک سیاست خارجی فعال و پویا وجود داشته باشد.
در حالیکه در دولت روحانی حتی آب خوردن مردم به تحریمها و اخم و لبخند دشمن گره خورد، و کار به جایی رسید که در مناطقی از جمله غیزانیه در خوزستان، مردم با مشکلات زیادی در حوزه تأمین آب مواجه شدند، در دولت انقلابی شهید رئیسی با وجود تحریمها، پروژههای عظیم آبرسانی در خوزستان و کردستان و همدان و سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط کشور به بهرهبرداری رسید.
تداوم برجامزدگی در دولت فعلی
با وجوی الگوی موفق دولت شهید رئیسی، دولت فعلی نیز رویه دولت برجامزده روحانی را در پیش گرفته و به بهانه تحریم در دام کمکاری افتاده است.
مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری روز سهشنبه خود گفت: «یک قسمتی از آلودگی هوا برمیگردد به موضوع تحریمها.»
پیشتر آمار وزارت نیرو مشخص کرد که کاهش 3 میلیارد متر مکعبی گاز طبیعی و همچنین تخلیه 500 میلیون لیتری ذخایر مازوت نیروگاهها از شهریور تاکنون سبب شده خاموشی 2 ساعته به خانه مردم برسد.
سخنگوی دولت چندی پیش نیز برای توجیه بازگشت خاموشیها مدعی توقف مازوتسوزی شد. فاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشته بود؛ «شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همینرو به دستور رئیسجمهور مازوتسوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژهای دارند، متوقف میشود. میتوان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.»
گفتنی است، مازوت فقط 5 درصد سوخت نیروگاهها بود و ماجرا به بیتدبیری در ذخیرهسازی گازوئیل برمیگشت. پس از آن نیز مازوتسوزی در نیروگاهها ادامه داشت، همزمان، آلودگی هوا جریان داشت و چندین روز ادارات و مدارس و دانشگاهها تعطیل شد.
رئیسجمهور برخلاف سخنگوی دولت، در حیاط دولت علت خاموشیها را ناترازی دانست و گفت که «چون ذخایرمان کم است اگر الان تن به خاموشی ندهیم، در زمستان با مشکل جدی مواجه میشویم.» سخنگوی دولت همچنین بعد از 4 روز قطعی برق در منازل مردم، در توجیه خاموشیها گفت که دولت از شهریور مستقر شده، ذخایر نیروگاهی در ایامی که باید پر میشد، پر نشده و «معمولا ذخایر از فروردین تا مرداد پر میشوند.» بر خلاف ادعای سخنگوی دولت، بر اساس اطلاعات شرکت برق حرارتی، سال 1400 در زمان انتقال دولت دوازدهم به سیزدهم دو سوم ذخیره سوخت نیروگاهی بعد از شهریور پرشده بود اما از شهریور تا نیمه آبان امسال نهتنها ذخیره گازوئیل نیروگاهها افزایش نیافت بلکه یکسوم آن نیز تخلیه شد.
تخلیه 600 میلیون لیتر از راهبردیترین دارایی نیروگاهها در فصل سرد
به گزارش فارس، از اول شهریور تا نیمه آبان طی سالهای 1400، 1401 و 1402 به ترتیب ذخایر نیروگاهی 1100، 900 و 400 میلیون لیتر پر شد اما امسال به جای پر کردن، 600 میلیون لیتر از راهبردیترین دارایی نیروگاهها در فصل سرد تخلیه شد.
در نیمه اول سال 1400 و در مقطعی که دولت روحانی روی کار بود شاهد قطع مداوم و گسترده برق در شهرهای مختلف کشورمان بودیم. در همان مقطع رسانههای زنجیرهای مدعی شدند که قطعی برق ناشی از تحریمهاست.
این در حالی بود که به دلیل سوءمدیریت در دولت روحانی، واحدهای نیروگاهی در اوج بار به دلیل تعمیرات نیروگاهی از مدار خارج میشدند اما در دولت سیزدهم با مدیریت جهادی به نقطهای رسیدیم که هیچ واحد نیروگاهی، خارج از مدار قرار نداشت. علاوهبر این، در کنار تعمیرات نیروگاهی، ارتقای ظرفیت نیروگاهی موجود در کشور با اتکا به روشهای دانشبنیان با هزینه بسیار کم و بدون نیاز به سوخت نیز در دستور کار قرار گرفت. نتیجه آن شد که با وجود گرمای زیاد، شاهد قطعی برق نبودیم.
اما روزنامه اعتماد نیز در مطلبی با عنوان «کمبود برق؛ موضوعی فنی یا سیاسی؟» نوشت: «تاکسیهای قدیمی را یادتان است؟ صندلیهایش آستر نداشت، فنرهای آن وارد بدن میشد، شیشههایش بالا و پایین نمیرفت، چرک سر و روی تاکسی را گرفته بود، چرا؟ چون کرایه آن ارزان بود و تعمیر و نگهداری خودرو صرف نمیکرد. تازه دود هم وارد اتاق میشد. نیروگاههای ایران با قیمت فعلی برق، مشابه همان تاکسیهای خطی است. سرمایهگذاری نمیشود، چون تحریم هستیم، از خارج سرمایه نمیآید، بیاید هم با این رقم فروش، تولید برق بهصرفه نیست.»
سیاهترین دوره اقتصاد ایران در دولت روحانی
همچنین، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در دولت روحانی در گفتوگو با خبرآنلاین گفته است: «شرایط فعلی در برق و گاز و ناترازیهای انرژی یکی از تبعات و دستاوردهای این تحریم است. به مردم ایران ظلم کردند. ما به عنوان مسئولین کشور نباید خواب راحت داشته باشیم، وقتی میبینیم که تحریم جلوی مردم است. باید از تمام ابزارهای قدرت استفاده میشد و با نهایت عزت میرفتند مذاکره میکردند و معضل تحریمها را حل میکردند.» وی گفته است: «قطعی برق نیز دستاورد تحریمهاست. بر کسی پوشیده نیست که اقتصاد ایران در سه سال گذشته، سیاهترین دوران خود را داشته است. درواقع از سال 97 که ترامپ از برجام خارج شد، رفتهرفته پایههای اقتصادی ایران آسیبهای فراوانی دید. بسیاری در آن دوران، تحریمها را «نعمت» خواندند و یادآوری کردند که با وجود تحریمها، میتوانیم کشور را به رشد برسانیم.»
جهانگیری در حالی دستاوردهای گسترده دولت شهید رئیسی را نادیده میگیرد و مدعی سیاهترین دوران اقتصاد ایران در سه سال گذشته است که دولت انقلابی شهید رئیسی، دولت کار و اقدام و خدمت و جهاد بود و به جبران فجایع دولت اشرافیت غربگرا اقدام کرد. اقدامات گسترده دولت سیزدهم در خنثیسازی تحریمها، تولید گسترده واکسن و مهار کرونا، عضویت ایران در پیمان شانگهای، انعقاد قرارداد سوآپ گازی با ترکمنستان و آذربایجان، رساندن حجم تجارت خارجی به سقف سال 96 (اوج اجرای برجام)، آغاز اجرای سند همکاری 25 ساله میان ایران و چین، پیگیری همکاری بلندمدت با روسیه، سفرهای استانی و مدیریت جهادی و میدانی برای حل مشکلات و خدمت به مردم، رشد صادرات به همسایگان، افزایش صادرات نفت و رشد متوسط ماهانه صادرات غیرنفتی نسبت به میانگین هشت سال عملکرد دولت روحانی در پنج ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم، صادرات سوخت، احیای کارخانههای تعطیل شده، آبرسانی به مناطق مختلف کشور، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و دستور محدود کردن واردات دارای مشابه داخلی، اجرای طرح جهش تولید مسکن، مبارزه با فساد و بستن گلوگاههای فساد، بازگرداندن دلارهای بلوکه شده، حل مشکل قطع پیدرپی برق، کاهش رشد نقدینگی از 40 درصد به 24 درصد، کاهش تورم از 60 درصد به 35 درصد، افزایش صادرات نفت از حدود 300 هزار بشکه به رقم 1/5 تا 2 میلیون بشکه در روز، افزایش رشد اقتصادی نزدیک صفر درصدی به بالای 6 درصد، افزایش 60 درصدی خرید تضمینی گندم، ساماندهی خلق پول توسط بانکها، تسویه هزاران میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات دولت روحانی، کسب تراز تجاری مثبت در تعامل اقتصادی با 84 کشور، افزایش تولید و اشتغال، افتتاح فاز 14 پالایشگاه پارس جنوبی، پرتاب ماهواره، بهرهبرداری از مرکز دیسپاچینگ (راهبری) برق شمالغرب کشور با کارویژه مدیریت انرژی سه استان و امکان تبادل برق همسایگان شمالی، بخشیهایی از موفقیتهای به دست آمده با رویکرد راهگشا و پربرکت دولت مردمی است.
دستاوردهای دولت سیزدهم به روایت گزارشهای بینالمللی؛ از رشد اقتصادی تا کاهش فقر
اولا، گزارش چشمانداز اقتصادی صندوق بینالمللی پول نیز حکایت از آن دارد که در سه سال دولت شهید آیتالله رئیسی در شاخص رشد اقتصادی، بودجه و عملکرد مالی دولت، تجارت خارجی و در عین حال کاهش بیکاری و بهبود وضعیت فقر و نابرابری به مراتب آنچه محقق شده بیش از پیشبینیها بوده است.
ثانیا، خروج آمریکا از برجام به دلیل تضمین روحانی به موگرینی مبنی بر پایبندی ایران به برجام حتی در صورت خروج آمریکا بود. ثالثا، مدعیان اصلاحات بودند که در دولت روحانی با سوءمدیریت عمدی به تحریم ضریب اثربخشی دادند و با وادادگی و بیعملی، در زمینه افزایش تحریم با غرب همکاری کردند. جهانگیری اگر هم خود به ظاهر باور ندارد، میتواند با مراجعه به نشریات اصلاحطلب سیاهترین دوره اقتصاد ایران را درک کند.
ادامه تفکر و منش شهید آیتالله رئیسی نویدبخش آینده روشن برای کشور
با این اوصاف، باید گفت، دولت فعلی نباید مانند دولت روحانی بهانهتراشی کند و فرصتها را پای امید به مذاکره و وعدههای پوچ غرب بسوزاند بلکه میبایست از گذشته سیاهی که مدعیان اصلاحات - اعتدال بر کشور تحمیل کردند عبرت بگیرد، آستین همت به کمر ببندد و مانند دولت شهید رئیسی با نگاه انقلابی و مدیریت جهادی تحول و پیشرفت ایجاد کند.
http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1000515/کمکاری-به-بهانه-«تحریم»؛-دیروز-واکسن-و-آب-خوردن،-امروز-ناترازی-و-آلودگی