ندای لرستان
بررسی نابسامانی‌ مدیریت شهری خرم‌آباد و راهکارهای پیشگیری از فساد
دوشنبه 10 دي 1403 - 19:34:34
ندای لرستان - پس از دستگیری تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر و کارکنان شهرداری خرم‌آباد، نشست تخصصی با حضور کارشناسان اجتماعی، حقوقی و رسانه‌ای برگزار شد تا علل این نابسامانی‌ها بررسی و راهکارهای پیشگیرانه‌ای برای جلوگیری از تکرار چنین وقایعی ارائه شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، در پی دستگیری چند تن از اعضای شورای اسلامی شهر خرم‌آباد و برخی کارکنان شهرداری، امروز _ دوشنبه دهم دی _نشست تخصصی با حضور کارشناسان اجتماعی، حقوقی و رسانه‌ای به‌منظور بررسی علل این نابسامانی‌ها و ارائه راهکارهای پیشگیرانه برگزار شد.
در این نشست کارشناسان و صاحب‌نظران ضمن تأکید بر لزوم اصلاح قوانین شهری، شفافیت در فرآیندها و افزایش نظارت، راهکارهایی را برای جلوگیری از تکرار چنین وقایعی ارائه دادند.
لزوم اصلاح قوانین حوزه شهری محمد فتحی بیرانوند، جانشین مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر خرم‌آباد با اشاره به مشکلات ساختاری در قوانین شهری اظهار کرد: قوانین فعلی شهرداری به دلیل ضعف در ابزارهای نظارتی و پاسخگویی، زمینه‌ساز بروز خطاها و سوءاستفاده‌های احتمالی است.
وی افزود: اصلاح قوانین به‌گونه‌ای که امکان دخالت و اعمال‌نظر اعضای شورا در کمیسیون‌های معاملات و توافقات را محدود کند، می‌تواند مانع از بروز فساد شود.
فتحی بیرانوند همچنین با اشاره به نحوه انتخاب شهردار گفت: انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم و تعیین شرایط تخصصی برای نامزدهای شورای شهر می‌تواند از بروز تخلفات پیشگیری کند.
ضرورت نظارت بر عملکرد شورا و شهرداری محمد تقی‌زاده، فعال رسانه‌ای و کارشناس حقوقی با اشاره به سابقه تخلفات در شوراها و شهرداری‌ها گفت: شهرداری به دلیل مراجعات حضوری و نبود نظارت کافی، یکی از ارگان‌های مستعد فساد است. الکترونیکی‌کردن فرآیندها و کاهش مراجعات حضوری می‌تواند به کاهش فساد کمک کند.
وی افزود: برای بازسازی اعتماد عمومی به شوراها، باید نظارت بیشتری بر عملکرد اعضای شورا و مدیران شهری صورت گیرد و این نظارت به‌صورت شفاف در دسترس مردم قرار گیرد.
شفافیت و رفع خلاءهای قانونی مسعود کریمی بیرانوند، عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان لرستان ، با اشاره به ضرورت شفافیت در عملکرد شوراها و شهرداری‌ها گفت: سامانه شفافیت شهرداری به شکل مؤثری عمل نمی‌کند و لازم است تمام مصوبات و اقدامات به‌صورت شفاف و آنلاین در دسترس عموم قرار گیرد.
وی تأکید کرد: شورا نباید به ماشین امضای مصوبات شهرداری تبدیل شود و باید به وظایف سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی خود عمل کند.
کریمی بیرانوند همچنین به رشد نامتناسب بودجه و کادر شهرداری اشاره کرد و افزود: سوال اینجاست که آیا درآمد مردم به‌اندازه افزایش بودجه شهرداری رشد داشته است؟ این مسائل نیازمند شفاف‌سازی و بررسی دقیق است.
نقش مطالبه‌گری و آگاهی عمومی فرید رحمتی، کارشناس فرهنگی بر نقش آگاهی عمومی تأکید کرد و گفت: آگاهی‌بخشی به مردم و تقویت روحیه مطالبه‌گری در آن‌ها می‌تواند از بروز بسیاری از فسادها جلوگیری کند.
وی افزود: فرآیندهای شورا و شهرداری باید شفاف باشد و تعهد اخلاقی به‌عنوان یک شاخص اساسی در انتخاب و عملکرد اعضای شورا مورد توجه قرار گیرد.
شناسایی گلوگاه‌های فساد و بازسازی اعتماد عمومی عبدالمجید کشوری، مدیرکل زندان‌های لرستان با بیان اینکه دستگیری اعضای شورای شهر ضربه بزرگی به اعتماد عمومی وارد کرده است، اظهار کرد: یکی از گلوگاه‌های فساد، ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حاشیه شهرهاست. شناسایی و اصلاح این گلوگاه‌ها ضروری است.
وی افزود: انتخاب مدیران باید بر اساس شایستگی، برنامه و رزومه باشد و فرآیند تأیید صلاحیت اعضای شورا نیاز به بازنگری و دقت بیشتری دارد.
در پایان این نشست، کارشناسان بر لزوم اصلاح قوانین شهری، افزایش نظارت، شفافیت در عملکرد شوراها و شهرداری‌ها، کاهش مراجعات حضوری، آگاهی‌بخشی عمومی و بازسازی اعتماد اجتماعی تأکید کردند. همچنین، اصلاح فرآیندهای انتخاب شهردار و اعضای شورا به‌عنوان گامی مؤثر برای جلوگیری از فساد مطرح شد.
امید است با اجرایی‌شدن این راهکارها و نظارت مؤثر بر عملکرد مدیران شهری، گام‌های مؤثری در راستای بازگشت اعتماد عمومی و ارتقا کارآمدی شوراها و شهرداری‌ها برداشته شود.
کد خبر 824714

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1001281/بررسی-نابسامانی‌-مدیریت-شهری-خرم‌آباد-و-راهکارهای-پیشگیری-از-فساد
بستن   چاپ