ندای لرستان
کمبود فضای آموزشی؛ چالش اصلی توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای در لرستان
چهارشنبه 19 دي 1403 - 23:27:55
ندای لرستان - معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش لرستان با اشاره به پایین بودن سهم هنرستان‌ها از فضاهای آموزشی گفت: کمبود زیرساخت‌های مناسب، مهم‌ترین مانع در تحقق هدف‌گذاری هدایت 50 درصدی دانش‌آموزان به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، نورالدین سبزیان امروز _چهارشنبه نوزدهم دی_ در جلسه شورای آموزش و پرورش که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، با اشاره به وضعیت توسعه فضاهای آموزشی و رشته‌های فنی و حرفه‌ای در استان اظهار کرد: شهرستان الیگودرز بیشترین و رومشکان کمترین میزان توسعه در این حوزه را تجربه کرده‌اند.
وی افزود: بر اساس مصوبات هیئت وزیران و ابلاغیه وزارت کشور، آموزش و پرورش موظف است در راستای توسعه فضاهای هنرستانی و گسترش رشته‌های فنی و حرفه‌ای گام‌های اساسی بردارد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش لرستان گفت: در حال حاضر 33.9 درصد از دانش‌آموزان استان به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش هدایت شده‌اند؛ این در حالی است که طبق اهداف برنامه ششم توسعه، این میزان باید تا سال تحصیلی 1402 به 50 درصد می‌رسید، اما این هدف محقق نشده و کمبود فضای آموزشی مناسب از موانع اصلی این موضوع است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 34 درصد از دانش‌آموزان در رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش مشغول به تحصیل هستند و این در حالی است که 66 درصد به سمت رشته‌های نظری هدایت شده‌اند. از سوی دیگر، تنها 28 درصد از فضاهای آموزشی استان به هنرستان‌ها اختصاص یافته است.
سبزیان با اشاره به ظرفیت کلاس‌های فنی و حرفه‌ای و نظری، بیان کرد: کلاس‌های فنی و حرفه‌ای حداکثر ظرفیت پذیرش 20 دانش‌آموز را دارند، در حالی که این میزان در کلاس‌های نظری تا 40 نفر افزایش می‌یابد. این توزیع نامتوازن و فرسودگی برخی از فضاهای آموزشی باعث شده تا زیرساخت‌های موجود پاسخگوی نیاز فعلی نباشد.
وی خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری سال آینده، افزایش سهم دانش‌آموزان رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش به 36.9 درصد است که به معنای افزایش سه درصدی نسبت به وضعیت فعلی و جذب حدود یک هزار هنرجوی جدید در استان خواهد بود. با این حال، بدون تأمین فضاهای آموزشی مناسب، دستیابی به این هدف با چالش‌های جدی همراه خواهد بود.
معاون آموزش و پرورش لرستان با اشاره به میانگین سرانه فضای کارگاهی کشور تصریح کرد: میانگین سرانه فضای کارگاهی در کشور 6.2 متر مربع است، اما این رقم در لرستان تنها 4.1 متر مربع است. با توجه به پیش‌بینی افزایش چهار هزار و 500 هنرجو در برنامه هفتم توسعه، تعداد سوله‌ها و هنرستان‌های موجود پاسخگوی این نیاز نخواهد بود.
سبزیان تأکید کرد: برای جبران عقب‌ماندگی 16 درصدی لرستان در این حوزه، ضروری است تدابیر ویژه‌ای برای ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی و کارگاهی در نظر گرفته شود تا بتوانیم به اهداف تعیین‌شده دست یابیم.
کد خبر 827807

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1003308/کمبود-فضای-آموزشی؛-چالش-اصلی-توسعه-رشته‌های-فنی-و-حرفه‌ای-در-لرستان
بستن   چاپ