ندای لرستان
پیش بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 | هواشناسی لرستان و خرم آباد طی 24 آینده
يکشنبه 30 دي 1403 - 21:18:53
ندای لرستان - صفحه اقتصاد - هواشناسی لرستان با صدور هشدار سطح زرد نسبت به ورود سامانه بارشی به استان و مخاطرات آن هشدار داد.
صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در لرستان به نقل از روابط عمومی هواشناسی لرستان، بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، سامانه بارشی فعال از بعدازظهر دوشنبه اول بهمن وارد استان می شود که باعث بارش پراکنده و رگباری باران، گاهی رعدوبرق، رگبار برف در شهرهای سردسیر و بارش برف در ارتفاعات و نواحی کوهستانی خواهد شد.
هواشناسی خرم آباد طی روزهای آینده

ندای لرستان

وزش باد به نسبت شدید و کاهش دما از دیگر اثرات این سامانه است و این وضعیت تا صبح سه‌شنبه 2 بهمن ادامه و اغلب نقاط استان تحت تاثیر سامانه بارشی قرار خواهند گرفت.
اثرات مخاطره‌ای این وضعیت شامل اختلال در تردد، لغزندگی سطح جاده‌ها، احتمال جاری‌شدن روان آب، کولاک برف در گردنه‌ها و محورهای مواصلاتی و مه‌آلودگی هوا خواهد بود.
هواشناسی لرستان توصیه کرده است مردم برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، از سفرهای غیرضروری به‌ویژه در گردنه‌های برف‌گیر و مسیرهای کوهستانی پرهیز، خودروها به وسایل زمستانی و سوخت کافی مجهز و از فعالیت‌های کوهنوردی نیز خودداری شود.
رؤیای تالاب‌های لرستان تعبیر می‌شود؟ با وعده ثبت جهانی دریاچه و تالاب «گهر»، امیدواری برای بهبود وضعیت تالاب‌های هفت‌گانه پلدختر، تالاب‌های بروجرد و دورود زنده شد.
مهر نوشت، تالاب‌ها از مولدترین محیط‌های کره زمین محسوب می‌شوند و به همین دلیل تداوم حیات در روی کره زمین به‌شدت وابسته به تداوم شرایط بوم‌شناختی این اکوسیستم‌های بی‌نظیر است.
به دیگر سخن، تالاب‌ها شریان‌های حیاتی زیست‌کره محسوب شده و به همین دلیل جز پرتولیدترین محیط‌های طبیعی همچون تولید محصولات شیلاتی، حفظ سطح آب برای مناطق کشاورزی، تولید چوب، ذخیره آب و کاهش بلایای طبیعی و به‌ویژه سیلاب هستند.
این اکوسیستم‌های آبی در راستای تثبیت خطوط ساحلی، ازبین‌رفتن مواد زائد و تصفیه آب، برخورداری از چشم‌اندازهای زیبای طبیعی و ایجاد بستر مناسب برای حیات بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی از جایگاه ارزشمندی برخوردار هستند.
این در حالی است که اکثر تالاب‌های ایران‌زمین به دلایلی همچون خشکاندن و تغییر کاربری، ایجاد آلودگی و برداشت بی‌رویه از گونه‌های زیستی در معرض خطر ازبین‌رفتن قرار گرفته‌اند.‌
فلات ایران که بیش از 80 درصد از خاک این سرزمین را دربرگرفته تنوعی از چشم‌اندازهای کوهستانی، کوهپایه‌ای، دشتی و کویری است و به علت قرارگرفتن در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان دارای میکرو اقلیم‌های بسیار متنوعی از جمله تالاب‌های فراوانی است که در جای‌جای این سرزمین اسلامی واقع شده‌اند.
در این‌ بین استان لرستان نیز به دلایل خاص زمین‌شناسی دارای تالاب‌های متعددی است به‌طوری‌که در حال حاضر پلدختر به‌عنوان شهر تالاب‌های لرستان با دارابودن هفت تالاب دائمی، بروجرد با تالاب «بیشه دالان» و دورود با تالاب «تنوردر» چشم‌به‌راه احیا این ظرفیت‌های بی‌نظیر مانده‌اند، پتانسیل‌هایی که به دلیل زهکشی‌های متعدد و انتقال آب حال‌وروز چندان خوشی ندارند.
کامران فرمان پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان در این‌ رابطه اظهار داشت: تالاب‌ها سرمایه‌هایی هستند که یا به‌صورت فصلی و یا به‌صورت دائمی هستند.
وی عنوان کرد: تعارض‌های مردم با این تالاب‌ها الان زیاد شده است، مردم به دنبال حق‌وحقوق خود هستند و سازمان محیط‌زیست هم به دنبال حفظ این تالاب‌ها به دلیل منافع اکولوژیکی که دارند هست.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم در این حوزه کارهای خوبی انجام و سند تالاب‌ها را بگیریم، افزود: امیدواریم بتوانیم از حق آبه تالاب‌ها حفاظت کنیم و بیشتر کنیم و آنها پرازآب باشند.
فرمان پور، بیان داشت: الان فصل زمستان گذاری پرندگان مهاجر را در تالاب‌ها داریم، اگر تالابی وجود نداشته باشد، همین پرندگان مهاجر که از مرزهای جغرافیایی بالاتر به سمت جنوب می‌آیند هم نمی‌توانند اینجا زمستان‌گذرانی و استراحتی داشته باشند. 
وی تصریح کرد: تعداد زیادی گونه پرندگان داریم که همه آنها به‌صورت مهاجر و دائم در این تالاب‌ها مستقر می‌شوند.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه البته مردمی که در حاشیه این تالاب‌ها زندگی می‌کنند، حق و حقوقی دارند و باید طبق قوانین و سندهایی که در اختیار دارند به حق‌وحقوق خود برسند، گفت: این دید حفاظت مشارکتی را ما داریم، امیدواریم که مردم هم این موضوع را رعایت کنند و اگر ما یک‌قدم جلو رفتیم، آنها نیز به سمت ما بیایند تا بتوانیم تعاملی برای حفاظت از عرصه‌ها و همچنین تأمین منافع مردم از تالاب‌ها فراهم شود.
فرمان پور با بیان اینکه به دنبال این هستیم که تالاب «گهر» در کنوانسیون رامسر ثبت شود، عنوان کرد: اگر این امر محقق شود شاهد اتفاق بزرگی در استان خواهیم بود.
وی ادامه داد: با این امر، دریاچه «گهر» ثبت جهانی خواهد شد و این به حفاظت از منطقه حفاظت شده «اشترانکوه» و «گهر» کمک می‌کند. 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با بیان اینکه الان نیز پرونده ثبت جهانی دریاچه «گهر» در وزارت امور خارجه است، افزود: امیدواریم دراین‌رابطه به نتیجه برسیم.
بنابراین گزارش، به توجه به ارزشمندبودن تالاب‌های در حفظ اکوسیستم منطقه حفاظت و احیا تالاب‌های استان لرستان به‌خصوص تالاب‌هایی همچون «گری بلمک» در پلدختر، «تنوردر» در دورود و «بیشه دالان» در بروجرد ضروری‌تر از گذشته به نظر رسیده و امید است که به‌زودی شاهد بازگشت کامل حیات به این تالاب‌های ارزشمند لرستان باشیم. 
مطالعه بیشتر: هواشناسی خرم آباد و لرستان طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا یکشنبه 30 دی ماه 1403

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1005527/پیش-بینی-وضعیت-آب-و-هوا-لرستان-فردا-دوشنبه-1-بهمن-ماه-1403-|-هواشناسی-لرستان-و-خرم-آباد-طی-24-آینده
بستن   چاپ