ندای لرستان - ایسنا / رئیس سازمان چای، از صادرات 11 هزار تنی چای ایرانی در 11 ماهه امسال به ارزش 15 میلیون دلار خبر داد و گفت: امسال 28 هزار تن چای خشک تولید شده است.
حبیب جهانساز با بیان اینکه تسهیلات سرمایه ای و سرمایه در گردش به چایکاران و کارخانه داران پرداخت می شود، اظهار کرد: در 11 ماهه امسال از محل اعتبارات صندوق حمایت از توسعه صنعت چای 96 میلیارد و 800 میلیون تومان سرمایه در گردش بابت تامین نقدینگی خرید برگ سبز، بیمه فراگیر، قرارداد کود و... پرداخت شده است.
وی همچنین از پرداخت بالغ بر 37 میلیارد تومانی تسهیلات سرمایه ای از محل قرارداد صندوق چای با بانک های کشاورزی، توسعه تعاون و مهر ایران خبر داد و گفت: بانک کشاورزی 6.1 میلیارد تومان، بانک توسعه تعاون 16 میلیارد تومان و بانک مهر ایران 15.1 میلیارد تومان به چایکاران و کارخانه داران پرداخت کرده اند.
![]()
رئیس سازمان چای کشور بهای خرید برگ سبز را 2017 میلیارد تومان دانست و تاکید کرد: صد درصد سهم دولت معادل 512 میلیارد تومان پرداخت شده است؛ کارخانجات نیز بالغ بر 1300 میلیارد تومان از سهم 1505 میلیارد تومانی خود را پرداخت کردند که در مجموع به 1812 میلیارد تومان می رسد.
جهانساز از پرداخت 90 درصد مطالبات چایکاران خبر داد و عنوان کرد: چای خشک تولید شده در گیلان و مازندران 28 هزار تن است. با توجه به واردات بی رویه چای در سال 1401 و سرریز شدن آن به بازار، واردات چای را طی دو سال گذشته محدود کردیم.
وی با اشاره به واردات 40 هزار تنی چای در 10 ماهه امسال، خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز 42 هزار تن وارد کردیم که نشان دهنده کاهش 50 درصدی واردات دو ساله نسبت به سال 1401 است تا بازار چای آسیب نبیند.
رئیس سازمان چای همچنین از صادرات 11 هزار تنی چای ایرانی در 11 ماهه امسال به ارزش 15 میلیون دلار خبر داد و گفت: شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی در نیمه نخست اسفند بهای خرید تضمینی برگ سبز در سال آینده را تعیین می کند.
جهانساز بهای خرید تضمینی برگ سبز را متناسب با نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید و باغداری و بازاررسانی دانست و یادآور شد: به دنبال افزایش 35 درصدی قیمت خرید تضمینی و حفظ سهم 25 درصدی دولت هستیم تا پرداخت مطالبات چایکاران را به موقع انجام دهیم.