ندای لرستان
دخالت انسانی در زیستگاه‌های حیات‌وحش لرستان
شنبه 23 فروردين 1404 - 15:18:09
ندای لرستان - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان دربا ۀ دخالت انسانی در طبیعت بهاری این استان هشدار داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، در لرستان، بهار فقط فصل نیست. آییین طبیعت است. نور عمیق‌تر می‌تابد، و در گوشه‌گوشۀ دره‌ها، طنین ضعیفی می‌پیچد؛ صدایی شبیه مکیدن توله‌ای تازه‌به‌دنیا‌آمده، یا فریاد خاموش یک تخم در حال شکستن.
در این لحظات، طبیعت در شکننده‌ترین وضعیت خود قرار دارد. حیات، تازه در حال بند خوردن است، و هر قدم ناخواسته، می‌تواند این زنجیر نازک را از هم بگسلد.
گیاهان نیز در بهار، در مرز بین مرگ و زندگی‌اند. جوانه‌هایی که از دل سنگ بیرون زده‌اند، قارچ‌هایی که فقط یک هفته فرصت حیات دارند، یا خزه‌هایی که با کوچک‌ترین تغییر رطوبت از بین می‌روند.
حیات‌وحش لرستان زیر برف/ توزیع علوفه در پناهگاه سفیدکوه در لرستان، هر دره یک روایت است. روایت تولد. روایت ترس. روایت امید. دره‌هایی که برای قرن‌ها پناهگاه بوده‌اند؛ نه‌فقط برای وحوش، که برای انسان‌ها.
دره‌ها فقط چین‌خوردگی‌های زمین نیستند. دره‌ها. بستر تولدند. پناهگاه راز.هر دره‌ای، لانه‌ای، غاری، شکافی در صخره، یا سایه‌ای از درخت در خود پنهان کرده.
کامران فرمان‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، از شهروندان، پژوهشگران، گردشگران و طبیعت‌گردان خواسته از هرگونه حضور یا فعالیت غیرضروری در زیستگاه‌های طبیعی خودداری کنند.
او توضیح داده که هر لانه یا شکافی در طبیعت، می‌تواند مأوای جوجه‌ای یا توله‌ای باشد که با شنیدن صدای انسان یا استشمام بوی بدن او، مادرش دیگر به سراغش بازنمی‌گردد.
لرستان، با بیش از 80 درصد پوشش کوهستانی، یکی از غنی‌ترین استان‌های ایران از نظر تنوع زیستی‌ است. زاگرس در اینجا پیچیده‌تر، دره‌ها عمیق‌تر، و سکوت، سرسخت‌تر است.
در همین دره‌ها است که زایش رخ می‌دهد: میان درختان بلوط کهنسال، در عمق غارهایی گمنام، پشت صخره‌هایی که برای چشم انسانی تنها سنگ‌اند، اما برای روباه، شنگ، جغد، بزکوهی یا حتی خزنده‌ای بی‌نام، خانه‌ای‌ست موروثی.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان گفته که تا پایان فصل بهار، انجام هرگونه فعالیت پژوهشی، تصویربرداری، کمپینگ، آفرودسواری، نمونه‌برداری یا حتی بازدید عمومی در زیستگاه‌های حساس بدون هماهنگی با محیط‌زیست ممنوع است.
او تأکید کرده که رهاسازی گونه‌های آبزی نیز، حتی با نیت کمک، بدون مجوز رسمی غیرقانونی تلقی می‌شود و ممکن است اکوسیستم رودخانه‌ها را دچار آسیب کند.
به‌گفته او، دستورالعملی رسمی به همۀ واحدهای محیط‌بانی لرستان ابلاغ شده تا با مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی صورت گیرد.
انتهای پیام/644/.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1019258/دخالت-انسانی-در-زیستگاه‌های-حیات‌وحش-لرستان
بستن   چاپ