ندای لرستان
لزوم همکاری نهادهای مسئول برای ساماندهی شهری در خرم‌آباد
شنبه 23 فروردين 1404 - 20:21:29
ندای لرستان - شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه شهرداری به‌تنهایی قادر به رفع چالش‌های پیچیده شهری نیست، خواستار حمایت مستمر دستگاه قضائی و سایر نهادهای اجرایی در ساماندهی شهری شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، داریوش بارانی بیرانوند امروز _شنبه بیست‌وسوم فروردین _ در دیدار با دادستان خرم‌آباد، ضمن قدردانی از تلاش‌ها و زحمات بی‌وقفه مجموعه دستگاه قضائی استان، به‌ویژه در سال گذشته که در راستای خدمت به مردم شریف و نجیب خرم‌آباد انجام شده است، اظهار کرد: شهرداری‌ها به‌تنهایی قادر به حل مجموعه‌ای از چالش‌های پیچیده و متنوع در سطح شهرها نیستند و تحقق مأموریت‌ها و ارتقا کیفیت زندگی شهروندان نیازمند همکاری نهادهای مختلف، به‌ویژه دستگاه قضائی است.
وی افزود: در سال گذشته، شهرداری خرم‌آباد گام‌های مؤثری در زمینه نظم‌بخشی به حوزه شهری برداشت و اقداماتی نظیر ساماندهی مشاغل مزاحم، جمع‌آوری متکدیان، مدیریت احشام در ورودی شهر و برخورد اصولی با ضایعاتی‌ها، از جمله اقدامات پایداری بوده که برخلاف رویکردهای مقطعی گذشته، به‌صورت اساسی دنبال شده‌اند.
شهردار خرم‌آباد با بیان اینکه چالش ساماندهی مشاغل غیررسمی، به‌ویژه در بافت مرکزی شهر، همچنان یکی از دغدغه‌های مهم ماست، گفت: حضور گسترده دستفروشان، ضمن ایجاد ناهنجاری بصری، مانعی برای بهره‌برداری مطلوب از ظرفیت‌های گردشگری، تاریخی و طبیعی مرکز شهر شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه معیشت این افراد وابسته به درآمد روزانه آن‌هاست، ساماندهی این مشاغل نیازمند دقت، برنامه‌ریزی و همراهی همه‌جانبه است.
بارانی بیرانوند گفت: شهرداری خرم‌آباد به‌تنهایی قادر به حل این مسائل نیست و در این مسیر، حمایت مستمر دستگاه قضائی، فرمانداری، استانداری و سایر نهادهای مسئول را ضروری است.
وی با اشاره به اینکه همراهی مدیریت ارشد استان، دادستان، معاونان قضائی و سایر مدیران مجموعه، زمینه‌ساز امیدواری برای حل مسائل شهری شده است، گفت: این استان و به‌ویژه شهر خرم‌آباد، سرشار از ظرفیت‌های طبیعی، انسانی و تاریخی است و ما معتقدیم که با تکیه بر توان داخلی و انسجام مدیریتی، می‌توان آینده‌ای روشن برای این شهر ترسیم کرد.
بارانی بیرانوند افزود: در همین راستا برای سال 1404 برنامه‌ریزی جامع و جسورانه‌ای در حوزه مدیریت شهری انجام شده که تحقق آن مستلزم ادامه همراهی‌ها و حمایت‌های شما است.
هوشنگ نصیری، رئیس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد ، نیز در این جلسه اظهار کرد: شهر خرم‌آباد با مشکلات متعدد عمرانی، اجتماعی و زیست‌محیطی مواجه است که رسیدگی به آن‌ها مستلزم همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها، به‌ویژه مجموعه دادستانی است.
وی افزود: یکی از معضلات مهم شهری، حضور متکدیان و کودکان کار در سطح شهر است که نه‌تنها چهره شهر را مخدوش می‌کند، بلکه شأن و آبروی مرکز استان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل، با تلاش شبانه‌روزی شهرداری و سایر نهادهای مرتبط، روزانه نسبت به جمع‌آوری این افراد اقدام می‌شود.
نصیری ادامه داد: یکی دیگر از دغدغه‌های مدیریت شهری، فعالیت صنوف آلاینده در نقاط مختلف شهر است. این صنوف باید هرچه سریع‌تر به شهرک صنوف زاگرس منتقل شوند تا هم از آلودگی‌های زیست‌محیطی کاسته شود و هم نظم و آرامش شهری برقرار گردد.
رئیس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد تصریح کرد: موضوع ساماندهی ضایعاتی‌ها نیز تاکنون در چند مرحله اجرا شده، اما متأسفانه همچنان نیاز به پیگیری و حمایت مستمر دارد و انتظار می‌رود این حمایت‌ها با قوت بیشتری ادامه یابد تا بتوانیم گام‌های مؤثری در راستای ساماندهی وضعیت شهری برداریم.
علی حسنوند، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان خرم‌آباد، نیز در این جلسه بیان کرد: مردم در صورت مشاهده کوچک‌ترین نقص در شهر، نخستین مراجعات خود را به شهرداری و نهادهای مرتبط با مدیریت شهری انجام می‌دهند؛ از این رو باید نگاه ما به مسائل شهری، نگاهی کلان، دقیق و از زاویه‌ای فراتر باشد.
وی با بیان اینکه شیوه ارائه خدمات شهری در خرم‌آباد با بسیاری از استان‌های دیگر متفاوت است، گفت: در ایام نوروز، خرم‌آباد به عنوان یکی از مقاصد گردشگری غرب کشور مورد توجه قرار می‌گیرد، اما متأسفانه در نگاه مردم، ارائه خدمات گاهی در شأن این شهر و جایگاه آن نیست؛ در حالی که مردم این دیار، شایسته بهترین خدمات و بالاترین سطح رسیدگی هستند.
دادستان خرم‌آباد با اشاره به ساماندهی دست‌فروشان و میوه‌فروشان اظهار کرد: در این زمینه باید خدماتی شایسته به این قشر ارائه و در عین حال درآمد قانونی از محل دریافت حق کمیسیون شهرداری محقق شود.
وی بیان کرد: لازم است در ساماندهی دست‌فروشان از الگوهای موفق دیگر استان‌ها نیز بهره‌گیری شود و در عین حال باید به‌گونه‌ای عمل شود که چهره نامناسبی از شهر ارائه نشود و در عین حال، معیشت مردم نیز آسیب نبیند.
حسنوند در ادامه به اقدامات صورت‌گرفته در زمینه ساماندهی مشاغل ضایعاتی اشاره کرد و گفت: این اقدام در خرم‌آباد به شکلی موفق‌تر از بسیاری از استان‌ها اجرا شده، اما همچنان نیازمند پیگیری و نظارت مستمر است تا به نقطه اول بازنگردیم و این مشاغل تحت کنترل باقی بمانند.
وی یکی دیگر از معضلات شهری را بحث ترافیک و کمبود پارکینگ دانست و افزود: هرچند در برخی نقاط شهر پارکینگ‌های موقت احداث شده است، اما ساخت پارکینگ‌های طبقاتی باید با جدیت دنبال شود، چرا که نه‌تنها از بار ترافیکی می‌کاهد، بلکه نقش مؤثری در کاهش سرقت‌های سطح شهر نیز خواهد داشت.
دادستان خرم‌آباد در ادامه با اشاره به وضعیت معتادان متجاهر تصریح کرد: وجود این افراد یکی از چالش‌های جدی شهر است. در حال حاضر، بیش از دو هزار معتاد متجاهر در سطح شهر خرم‌آباد حضور دارند. در شهرستان بروجرد نیز مقرر شده کمپ ماده 16 احداث شود. مشکل اصلی در این حوزه، مربوط به نگهداری و تأمین هزینه‌های مراکز نگهداری است، در این زمینه استانداری و شهرداری باید سهم خود را به درستی و به‌صورت کامل ایفا کنند.
وی با ابراز امیدواری که امسال موضوع جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر به‌طور کامل و صد درصدی اجرایی شود و افزود: در سال گذشته، کاهش 17 درصدی آمار سرقت را در سطح شهرستان شاهد بودیم.
دادستان خرم‌آباد افزود: بی‌تردید شهری تمیز، بدون معتاد و همراه با مدیریت مؤثر، زمینه‌ساز اجرای اقدامات مؤثرتر در حوزه‌های مختلف خواهد بود.
حسنوند گفت: باید از استان‌هایی که در زمینه‌های مختلف عمرانی، اجتماعی، گردشگری و زیباسازی شهری پیشرفت داشته‌اند، الگوبرداری شود تا خدماتی در شأن و منزلت مردم شریف خرم‌آباد ارائه شود.
وی بیان کرد. نقش دادستانی در این مسیر، صیانت از حقوق عامه است و در این زمینه آمادگی کامل برای حمایت از مدیریت شهری و دستگاه‌های اجرایی وجود دارد.
کد خبر 857004

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1019329/لزوم-همکاری-نهادهای-مسئول-برای-ساماندهی-شهری-در-خرم‌آباد
بستن   چاپ