ندای لرستان
ظرفیت بالای لرستان برای تبدیل به پایتخت گیاهان دارویی
شنبه 6 ارديبهشت 1404 - 18:52:46
ندای لرستان - به گزارش خبرنگار مهر، سید عماد شاهرخی امروز شنبه در جلسه‌ای که با محوریت توسعه کشت گیاهان دارویی و معرفی کشت‌های جایگزین گیاهان ممنوعه تشکیل شد، اظهار داشت: در سه سال اخیر دو هزار هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان اضافه شده یعنی از چهارهزار و 300 هکتار به شش هزار و 200 هکتار رسیده که میزان تولید این سطح 24 هزار تن است.
وی افزود شهرستان‌های خرم‌آباد، نورآباد، الیگودرز، الشتر و بروجرد بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی را دارند. همچنین گشنیز، موسیر، آویشن، زعفران، گل محمدی دارای بیشترین سطح زیر کشت در استان هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: در سال‌های اخیر برای توسعه کشت گیاهان دارویی، جلسات زیادی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های مرتبط گرفته شده که نهاده‌ها را در اختیار کشاورزان قرار داده و محصول را نیز به‌صورت قراردادی از تولیدکنندگان خریداری کنند.
شاهرخی، ادامه داد: با کمک بنیاد برکت و بنیاد علوی تسهیلاتی در اختیار کشاورزان گذاشته شده تا بتوانند نهاده‌ها را خریداری کرده و شروع به کار کنند.
وی گفت: اقدامی خلاقانه در راستای ترویج کشت گیاهان دارویی در استان صورت‌گرفته که با اعطای تسهیلات سه‌ساله به کشاورز، در یک مزرعه الگویی به مساحت دو هکتار، موسیر کشت شده که بعد از اتمام بهره‌برداری و بازپرداخت آن این مبلغ به‌صورت چرخشی در اختیار سایر کشاورزان قرار خواهد گرفت. همچنین آموزش کشت آنغوزه نیز با ایجاد مزرعه الگویی ترویجی به مساحت یک هکتار اجرا شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان داشت: متأسفانه در سال قبل، ردیف بودجه توسعه کشت گیاهان دارویی استان حذف شد؛ ولی علی‌رغم این مشکل در سال گذشته 200 هکتار گیاه دارویی کشت کردیم.
شاهرخی، یادآور شد: درصورتی‌که به توسعه این حوزه در استان توجه شود و طرح پایلوت که با مشورت استاندار در حال انجام است اجرا شود، می‌توان لرستان را به پایتخت گیاهان دارویی تبدیل کرد و سطح زیر کشت را از شش هزار هکتار به 12 هزار هکتار افزایش داد.
وی عنوان کرد: زمینه توسعه کشت این محصولات با اقدامات ترویجی فراهم شده و در بحث پایش هم باتوجه‌به اقلیم هر منطقه مشخص شده که در هر منطقه چه محصولی کشت شود، این آمادگی وجود دارد که در قالب تسهیلات کم‌بهره یا بلاعوض و تعیین برش هر شهرستان، کشت گیاهان دارویی به شکل وسیع‌تری در استان انجام شود.
کد خبر 6447453

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1022888/ظرفیت-بالای-لرستان-برای-تبدیل-به-پایتخت-گیاهان-دارویی
بستن   چاپ