ندای لرستان - رونق کسب و کار در راستای بهبود معیشت مردم شهرستان خرم آباد با سرمایهگذاری بخش خصوصی شدنی است.
به گزارش روابط عمومی استانداری لرستان: نورالدین درمنان در جلسه مشترک کمیته اجرایی برنامه راهبردی و عملیاتی توسعه و کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان، که در سالن جلسات فرمانداری خرمآباد برگزار شد، برش شهرستانی برنامه راهبردی و عملیاتی توسعه استان را ابلاغ کرد و افزود: عملکرد مدیران براساس تحقق سند راهبردی با برش شهرستانی ارزیابی میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه در دولت وفاق ملی ملاک کارایی و استفاده از تمام ظرفیتهای کشور است، اضافه کرد: طبیعی است که متفاوت هستیم ولی برای ارائه خدمات ارزنده به مردم باید در کنار هم و با هم باشیم.
توجه به روستائیان به عنوان قشر مولد
فرماندار خرمآباد در ادامه بر توجه به روستائیان به عنوان قشر مولد تاکید داشت و با بیان اینکه حمایت از روستائیان از اولویتهای ماست، خاطرنشان کرد: باید شرایط و بستر مناسب را برای آنان مهیا کنیم تا منجر به ماندگاری در روستا و حتی مهاجرت معکوس شود.
درمنان در ادامه به مساله اشتغال و بهبود وضعیت معیشت مردم اشاره کرد و بابیان اینکه چنانچه پروژهها فعال شود و با ایجاد بستر مناسب برای حضور سرمایهگذار بخش خصوصی، کسب و کار در شهرستان رونق گیرد قطعا این مهم در بهبود معیشت مردم و در نهایت تقویت سرمایه اجتماعی که دو کلید واژه تاکیدی استاندار هست موثر خواهد بود، گفت: برای تحقق این نقشه محوری راهی نداریم جز اینکه باهم و در کنار هم باشیم.
تسلط مدیران و آشنایی آنان با مفهوم سند راهبردی و عملیاتی توسعه استان
وی خطاب به مدیران گفت: تسلط مدیران و آشنایی آنان با مفهوم سند راهبردی و عملیاتی توسعه استان امری ضروری است و با شناخت از اهداف سند، دسترسی به اهداف راحتتر خواهد بود.
فرماندار در ادامه با اشاره به مساله ناترازی انرژی، بیان کرد: براساس نظرکارشناسان با 30 درصد ناترازی انرژی مواجه هستیم و در این مسیر چارهای جز رعایت و صرفهجویی نداریم و باید این فرهنگ درست مصرف کردن را در جامعه نهادینه کنیم.
درمنان گفت: یکی از راهها برای صرفهجویی در انرژی استفاده از انرژی پاک و توسعه و گسترش پنلهای خورشیدی است.
نماینده عالی دولت در شهرستان خرمآباد در ادامه بر کشت گلخانهای در شهرستان تاکید داشت و با بیان اینکه میتوان از ظرفیت فارغالتحصیلان دانشگاهی حوزه کشاورزی در راستای کشتهای گلخانهای هیدروپونیک بهره ببریم، تصریح کرد: ایجاد اشتغال، رونق تولید و توسعه هوشمندانه و به حرکت درآمدن چرخهای اقتصادی با محوریت صادرات از جمله آیتمهایی است که میتوان با توسعه کشتهای گلخانهای در شهرستان به آن دست یافت.
در ادامه این جلسه معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری خرمآباد ضمن تشریح کامل بخشهای مختلف برنامه راهبردی و عملیاتی توسعه این شهرستان، گفت: این برنامه به عنوان نقشه راه توسعه، سعی کرده با استفاده از تمام ظرفیتها، برنامهریزی لازم برای توسعه خرمآباد را انجام دهد و با هدف ایجاد هماهنگی بیندستگاهی و بینبخشی با نگاه تحولی و جهشی در میزان اهداف و شاخصها، مبنای اقدامات هماهنگ کلیه دستگاههای اجرایی تا سال 1407 قرارگیرد.
مسعود شفیعیان بیان کرد: در این برنامه گزارشی از وضع موجود ظرفیتها، توانمندیها، فرصتهای سرمایهگذاری، مشکلات و چالشهای توسعه، طرحهای پیشران و طرحهای اولویتدار و محرک توسعه، برنامه اشتغال به تفکیک دستگاه اجرایی، هدفگذاری شاخصهای عملیاتی اقتصادی، عمرانی، اجتماعی و فرهنگی توسعه شهرستان و نحوه تامین منابع مالی برنامه (طی پنج سال)، ارائه و به گونهای تنظیم شده است که امکان رصد خروجی فعالیتها و تلاشهای صورت گرفته در بخشهای مختلف را فراهم کند و تغییرات ملموس توسعه را بهصورت دورهای نشان دهد لذا لازم است اجرای این برنامه در صدر اولویتهای مدیران دستگاههای اجرایی، قرار گیرد.
وی تاکید کرد: دستگاههای اجرایی برای هر طرح پیشران، محرک و اولویتدار و شاخص عملیاتی توسعه، برنامه اقدامات یک ساله تهیه و اعلام و یک نفر را نیز به عنوان مسئول پیگیری انتخاب کنند تا پایش اقدامات بهنحو مطلوب، میسر شود.
در ادامه این جلسه، مجری برنامه های بنیاد علوی در استان، اظهارکرد: بنیاد علوی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در راستای محرومیتزدایی و توانمندسازی مناطق هدف و براساس ظرفیتهای مناطق و با مشارکت مردم و هم افزایی دستگاههای اجرایی اقدام به اجرای طرحهایی در حوزههای توانمندسازی اقتصادی (طرح حیات) سلامت (طرح اسما)، آموزش پرورش و مهارت و عمرانی میکند.
شرفیزاد ادامه داد: بر این اساس در سال گذشته و در حوزه توانمندسازی اقتصادی با حمایت این بنیاد در شهرستان خرمآباد 190 طرح اشتغالزایی با 25 میلیارد تومان اجرا شد و برای امسال اجرای 350 طرح اشتغالزایی خرد و خانگی، 20 طرح کارگاهی، دو طرح بنگاهی، احیاء و مرمت قنوات و برگزاری دو نمایشگاه عرضه محصولات از جمله برنامههای این بنیاد در حوزه توانمندسازی اقتصادی و اجرای طرح ارتقا سلامت محرومین ایران (اسما) در حوزه سلامت در سطح شهرستان میباشد.
مدیر تعان، کار و رفاه اجتماعی شهرستان، با بیان اینکه در سال 1403 برای خرمآباد تعداد 3649 نفر تعهد اشتغال پیشبینی شده بود ولی با تلاش جمعی تعداد 5350 نفر توسط کاربران سامانه ملی رصد ثبت شد و 146.62 درصد تحقق تعهدات داشته ایم.
مرادی ادامه داد: بر اساس درصد پیشرفت در بین 12 شهرستان در رتبه چهارم قرار داریم و براساس تعداد ثبت حائز رتبه نخست هستیم.
وی بیان کرد: 749 نفر تعهد فارغالتحصیلان پیشبینی شده بود که با ثبت 1153 نفر در رتبه اول قرار داریم و در بین دستگاههای اجرایی شهرستان، ادارات ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهزیستی، نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، صمت و بنیاد علوی بر اساس درصد پیشرفت رتبههای اول تا پنجم را دارند و براساس تعداد ثبت دستگاههای اجرایی کمیته امداد امام خمینی(ره)، جهادکشاورزی، بهزیستی، بنیاد برکت و صمت در رتبههای اول تا پنجم قرار گرفتهاند.
دبیر کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان خرمآباد گفت: برخی دستگاهها مانند مهارتآموزی نیروهای مسلح، بنیاد کرامت رضوی و سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی با اینکه هیچگونه تعهدی نداشته اشتغال ایجادی خود را در سامانه ثبت کردهاند.
همچنین مجری طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت در استان، بیان کرد: سال گذشته تعهد بنیاد برکت 250 فرصت شغلی بوده و این درحالیست که موفق به تحقق 324 شغل معادل 130 درصد شدیم.
پورامرایی گفت: شغلهای ایجاد شده در حوزه آبرسانی به زمینهای دیم، کشت زعفران، ایجاد واحدهای پنج کیلوبایتی از طریق پنلهای خورشیدی بوده است.
مجری طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت در لرستان ادامه داد: برنامه امسال برای ایجاد اشتغال با توجه به سند راهبردی شهرستان انجام میشود که عمده فعالیتهای ما در خصوص ایجاد گلخانهها، پنلهای خورشیدی و آبرسانی و ایجاد پمپاژها در روستاها خواهد بود.

ضرورت رونق کسب و کار در راستای بهبود معیشت مردم شهرستان
http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1023259/ضرورت-رونق-کسب-و-کار-در-راستای-بهبود-معیشت-مردم-شهرستان-خرم-آباد