ندای لرستان
سرمقاله آرمان ملی/ اروپا و ورود به مذاکرات مسقط
چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404 - 09:44:22
ندای لرستان - آرمان ملی / «اروپا و ورود به مذاکرات مسقط» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم حسن هانی‌زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ابراز تمایل تروئیکای اروپا برای ورود به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا نشان می‌دهد که انگلیس، فرانسه و آلمان درصدد تغییر روند مذاکرات و تحمیل شرایط خود به طرف‌های مذاکره برآمده‌اند.
این 3 کشور در طول مذاکرات سابق و پس از امضای توافقنامه برجام در سال 2015 کارنامه درخشانی در اجرای تعهدات خود در این توافقنامه از خود باقی نگذاشتند. انگلیس، فرانسه و آلمان اگر چه مدعی هستند که خارج از سیاست‌های کلی آمریکا تصمیمات سیاسی خود را اتخاذ می‌کنند اما در عمل ثابت کردند که تابعی از اراده کاخ سفید هستند. ورود احتمالی این 3 کشور به دایره بسته مذاکرات ایران و آمریکا دو گمانه‌زنی را تقویت می‌کند که قطعا تیم مذاکره کننده ایرانی به دقت اهداف پنهان اتحادیه اروپا را رصد می‌کند. گمانه‌زنی نخست اینکه تروئیکای اروپا در طول دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ از سال 2016 تا سال 2020 تجربه تلخی در تعامل با وی دارند. رفتار تهاجمی و تحقیرآمیز دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود نسبت به اروپا و وضع تعرفه‌های سنگین بر کالاهای اروپایی در طول ماه‌های اخیر شکاف میان این کشورها و ایالات متحده را عمیق‌تر ساخته و تلقی کشورهای اروپایی این است که دونالد ترامپ با رفتارهای غیر قابل پیش‌بینی خود تلاش دارد تا نقش اتحادیه اروپا در رخدادهای منطقه‌ای و جهانی را کمرنگ سازد. از سوی دیگر موضوع دیگری که برای اتحادیه اروپا بسیار حیاتی و راهبردی است تنوع بخشی به استفاده از انرژی نفت و گاز غرب آسیا است. انحصار واردات گاز از روسیه و تکیه اروپا به گاز روسیه با توجه به همراهی اتحادیه اروپا با اوکراین در جنگ با روسیه ممکن است مسکو را به اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه اروپا در حوزه صادرات گاز وادار سازد. لذا پروژه گاز خلیج فارس که مقدمات اجرایی آن در دست مطالعه است و ایران نیز به عنوان تولیدکننده بزرگ گاز طبیعی می‌تواند شریک قابل اطمینانی در این طرح تلقی شود، اروپا را به تغییر رفتار با ایران وادار کرده است. هر چند طی سال‌های اخیر تروئیکای اروپا هیچگاه نسبت به ایران حسن نیت نشان نداده، اما در فضای تعاملات سیاسی به‌طور طبیعی رفتارهای عملی کشورها تابعی از متغیرات محیطی و پیرامونی و سرانجام منافع ملی قرار دارد. اگر این گمانه‌زنی با واقعیت‌های موجود همخوانی داشته باشد قطعا ورود تروئیکای اروپا درروند مذاکرات آینده ایران و آمریکا می‌تواند به یک خروجی مثبت منجر شود. گمانه‌زنی دیگر اینکه رژیم صهیونیستی و شخص بنیامین نتانیاهو نخست وزیراسرائیل نتوانست مانع آغاز مذاکره بین ایران و آمریکا شود و لذا به اتحادیه اروپا متوسل شده تا روند مذاکره را به بن‌بست بکشاند. از این رو تروئیکای اروپا تلاش دارد تا با ورود به مذاکرات مسقط موضوعاتی خارج از فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را در دستور کار تیم‌های مذاکره کننده قرار دهد. در چنین فضائی اتحادیه اروپا که در طول 10 سالی که از عمر توافقنامه برجام می‌گذرد به تعهدات خود عمل نکرده باید ضمانت‌های لازم را برای لغو همه تحریم‌های اعمال شده علیه ایران بدهد. اتحادیه اروپا در صورتی می‌تواند شریک تجاری قابل اعتمادی برای ایران قرار گیرد که از همسویی با سیاست‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و ملت‌های منطقه خودداری کند. کمک مالی، سیاسی و لجستیکی اتحادیه اروپا به رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه ثابت کرد که این کشورها تحت تاثیر لابی صهیونیستی قرار دارند و نمی‌توانند تصمیمی مستقلی اتخاذ کنند. با این حال قطعا تیم مذاکره کننده با هوشمندی بالا اهداف تروئیکای اروپا برای ورود به مذاکرات مسقط را مورد تجزیه وتحلیل قرار می‌دهد و سرانجام تصمیم نهایی با ایران خواهد بود.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/1023546/سرمقاله-آرمان-ملی--اروپا-و-ورود-به-مذاکرات-مسقط
بستن   چاپ