ندای لرستان
بازار طلای ایران چقدر از طلای جهانی تاثیر می‌گیرد؟
يکشنبه 6 آبان 1403 - 19:48:22
ندای لرستان - ایبنا / سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: با سیاست‌های مناسب، میزان عرضه طلا را حتی بالاتر از نیاز بازار انجام داده‌ایم.
سید روح‌اله لطیفی؛ سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت با بیان اینکه بحث نرخ ارز در کشور ما همیشه متاثر از مولفه‌های مختلف بوده، گفت: اتفاقا به خاطر اینکه در جنگ اقتصادی هستیم، یکی از زمین‌های بازی برای برهم ریختن جو روانی جامعه، تغییر مسیر فعالیت‌های اقتصادی بوده است.

وی افزود: در گذشته هم شاهد بوده‌ایم که برای اینکه دلالان قیمت ارز را در کشور بهم بریزند، یک سری هیجاناتی را بر مردم از طریق رسانه‌های خارجی و کانال‌های تلگرامی ایجاد می‌کردند و نظام ذهنی را به سمت تمایل به خرید بیشتر با منابع محدود ببرند تا نظام عرضه و تقاضا بهم بریزد و زنجیره‌ای از افزایش قیمت را در کالاهای تولید شده ایجاد کنند.
لطیفی ادامه داد: در دوسال اخیر شاهد مولفه‌ها و متغیرهایی در داخل بودیم، یعنی سیاست گذار و مجری در حوزه مدیریت منابع ارزی توانسته اند با کنترل عرضه، کنترل ورودی ارز و سیاست گذاری برای ورود عرضه بیشتر به خزانه در جهت مقابله با کاهش ارزش پول ملی، فعالیت کنند.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت مطرح کرد: سیاست گذار با عرضه‌ها و تالارهایی که داشته، دسترسی به ارزهای واقعی را امکان پذیر کرد، اتفاقات عجیبی در چندماه اخیر افتاده است که به عنوان متغیر بیرونی در بحث ارزی ما تاثیر داشته، ولی سیاست گذار توانسته با مهار هیجانات داخلی، موضوع افزایش نرخ ارز را کنترل کند.
تلاش بانک مرکزی برای پیش بینی پذیر کردن اقتصاد
وی گفت: ما توانستیم متغیرهای بیرونی را در دیپلماسی اقتصادی، سیاسی، ارزی و بانکی کنترل کنیم، مثلا خریدهایی که در هرات و سلیمانیه بوده، بر عوامل ذهنی و خرید و فروش ارز به عنوان یک کالا تاثیر می‌گذاشت، مهار شده است، انتظار مردم این است که قیمت ارز افزایش بیشتری پیدا نکند تا شاهد پیش بینی پذیر بودن اقتصاد باشیم، البته بانک مرکزی در جهت پیش بینی پذیر کردن اقتصاد درحال تلاش است.
لطیفی با اشاره به اینکه بحث طلا در دنیا شاخص‌های خودش را دارد، اظهار داشت: از نرخ بهره در فدرال رزرو گرفته تا نظام عرضه و تقاضای جهانی، تغییر سیاست‌های کشورها در حوزه افزایش ذخایر ارزی خودشان، بر بازار طلا در دنیا تاثیر گذار است و شاهد این هستیم که فلزات گرانبها مسیر رشد بیشتری را طی می‌کنند.
تاثیر افزایش قیمت طلای جهانی بر نرخ طلا در ایران
وی گفت: در دو سال گذشته روند کاهشی را در بازار طلا داشتیم که هر اونس به 1900 تا 1910 دلار رسید که الان این عدد در بازار جهانی بیش از 35 درصد افزایش داشته و هر اونس طلا به بیش از 2700 دلار رسیده و کشور ما نیز حتما از این موضوع تاثیر پذیرفته است و نظام قیمت گذاری آن براساس بورس لندن و شاخص‌های دیگر دنیاست، بخش دیگر افزایش قیمت‌ها مربوط به بحران‌ها می‌شود که بر قیمت جهانی اثر می‌گذارد.
لطیفی با اشاره به عرضه سکه طلا و شمش در حراج‌های مرکز مبادله ایران، افزود: در کشور ما براساس این میزان رشدی که در جهان اتفاق افتاده، با سیاست عرضه طلا در تالارهایی که داشتیم، میزان عرضه را حتی بالاتر از نیاز بازار انجام داده ایم، این عرضه‌ها به گونه‌ای بود که تنها بخشی از عرضه به فروش می‌رود، پس نشان می‌دهد که ما بیشتر از کشش بازار عرضه می‌کنیم و سیاست بانک مرکزی توانسته عطش بازار را کنترل کند.
وی ادامه داد: هیجانات ناشی از بحران‌های جهانی بر ارزش ریال ما تاثیر می‌گذارد، با سیاست‌های بانک مرکزی درحال حاضر بخشی از تعهدات ارزی مان را با واردات طلا انجام می‌دهیم، در تاریخ کشورمان هیچوقت این میزان طلا وارد کشور نشده است و این سیاست نشان می‌دهد هزینه تبادل مالی را با تهاتر طلا در کشورمان کاهش می‌دهیم و همچنین ذخایر ارزی مان و ارزش ریالمان را با پشتوانه طلا تقویت می‌کنیم و هیجانات و بحران‌ها را با استوارسازی نظام پولی و بانکی مان کنترل می‌کنیم و آسیب‌های کمتری را می‌بینیم.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ادامه داد: اگر ذخایر طلا و سیاست گذاری ارزی مان به این شکل نبود، بسیاری از اقتصاددان‌ها پیش بینی می‌کردند که طلا قیمت گران تری خواهد داشت و ارز به بالای 100 هزار تومان می‌رسید، ولی امیدواریم به سمتی برویم تا منابع طلای پایداری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بریکس علاوه بر اینکه یک اتحاد و سازمان متشکل از چند کشور است، در ساختار شکل گیری آن یک نوع اعتراض به نظام فعلی پولی و بانکی و تجاری دنیاست، کشورهایی که در این مجموعه حضور دارند، اقتصادهای نوظهور هستند و سهم زیادی از نظام اقتصاد جهانی دارند، در گذشته بحث سوئیفت، بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، سازمان‌های برساخته کشورهای پیروز بعد از جنگ جهانی دوم بود که براساس نظام غربی شکل گرفته است و بریکس یک نوع جایگزین برای آن هاست که کشورهای مستقل بتوانند سیاست‌های جایگزین تجاری خودشان را ایجاد کنند.
دلار زدایی؛ پیام بزرگ بریکس
لطیفی گفت: پیام بزرگ بریکس دلارزدایی است و این کار می‌تواند تسلط دلار را بر بازار کاهش دهد و هژمونی غرب را به چالش بکشد، یکی از شعارهای بریکس آموزش و توسعه زیرساخت‌های کشورهای عضو است، طبیعتا منابعی که در صندوق مرتبط با بریکس جمع آوری شود، علاوه بر کمک به تجارت، زیرساخت‌های اعضا را هم برای سرمایه گذاری هدایت خواهدکرد تا شاهد رشد اقتصادی اعضا باشیم.
وی ادامه داد: عضویت ایران در بریکس که غربی‌ها با تحریم به دنبال انزوای آن بودند، می‌تواند نظام تحریم را به چالش بکشاند و کشور به مدار جذب سرمایه ببرد، از طریق ساختار سوئیفت با چین و روسیه دچار مشکل بودیم، اما بریکس می‌تواند مشکلات بین اعضا را حل کند.
لطیفی در پایان سخنان خود اظهار داشت: بریکس پی هم به دو موضوع کمک می‌کند، ابتدا بحث خرید از طریق QR کد هست که با یک اپلیکیشن می‌توانید خریدهایتان را با ارزهای ملی انجام دهید که برای تامین قطعات و حتی خریدهای معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرد، مسئله دوم بحث B to B است تا فعالان بتوانند پرداخت هایشان را از طریق پول غیردلار انجام دهند و از نظام‌های بانکی اعضا در این پیمان و ساختار استفاده کنند که می‌تواند هزینه‌های تبادل پول را برای کشورهای تحت تحریم کاهش دهد.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/985676/بازار-طلای-ایران-چقدر-از-طلای-جهانی-تاثیر-می‌گیرد؟
بستن   چاپ