ندای لرستان
شکست دیپلماسی دولت بایدن در منطقه
يکشنبه 6 آبان 1403 - 19:49:10
ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آنتونی جی.بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در این چند وقت تلاش کرده است نخست‌وزیر اسرائیل را متقاعد به پذیرش طرحی کند که بتوان برای جنگ در غزه پایانی متصور شد؛ اما تا کنون هیچ نشانه‌ای از پیشرفت وجود نداشته است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، شرایط فعلی چیزی نیست که دولت بایدن درحالی‌که کمتر از دو هفته به پایان انتخابات مانده، خواستار آن باشد. حملات اسرائیل با بمب‌های ساخت آمریکا همچنان خانواده‌های فلسطینی را در غزه از بین می‌برد. جنگ در لبنان در حال گسترش است.

پس از حملات هوایی اسرائیل به سایت‌های نظامی ایران در اوایل روز شنبه، تبادل حملات مستقیم اسرائیل و ایران ممکن است تشدید شود. در شرایطی که بسیاری از رای‌دهندگان مترقی و آمریکایی‌های عرب‌تبار و مسلمان در ایالت‌های چرخشی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به‌دلیل حمایت بی‌دریغش از حملات اسرائیل خشمگین هستند، مقامات آمریکایی به دنبال راهی می‌گردند که خاورمیانه به سمت ثبات پیش برود.سپس خبر شهادت یحیی سنوار، رهبر حماس توسط اسرائیل در 16اکتبر رسید که مقامات دولت بایدن آن را فرصتی تازه برای دستیابی به صلح می‌دانستند؛ جایی که افزون بر 40هزار نفر جان باخته‌اند. کمتر از سه هفته پیش از انتخابات، بایدن، وزیر امور خارجه‌اش آنتونی جی.بلینکن را به این منظور به خاورمیانه اعزام کرد. آنتونی بلنیکن در هفته‌ای که گذشت یک سفر بدون برنامه را آغاز کرد. او در آنجا، روز جمعه جداگانه با مقامات لبنان، اردن و امارات متحده عربی دیدار کرد.
در دوحه، بلینکن اعلام کرد که مذاکره‌کنندگان آمریکایی و اسرائیلی به زودی به قطر باز خواهند گشت تا مذاکرات گروگان‌گیری و آتش‌بس با حماس را احیا کنند. با این حال امیدها به پیشرفت، پس از شهادت سنوار بسیار کوتاه‌مدت بود. بلینکن هیچ مدرکی پیدا نکرد که نشان دهد شهادت رهبر حماس، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را آماده دستیابی به توافق آتش‌بس فوری در غزه کرده است. در عوض، بلینکن در حالی منطقه را ترک کرد که خاورمیانه پس از هفتم اکتبر بیش از پیش مخاطره‌آمیزتر شده است. جت‌های جنگنده اسرائیلی در حالی از روی زمین بلند شدند که بلینکن هنوز پایش به آمریکا نرسیده بود و همچنان در حال عبور از اقیانوس اطلس به سمت واشنگتن بود. به نظر می‌رسد تمرکز بلنیکن بر مدیریت جنگ در غزه به خوبی پیش نرفت و تصور یک آتش‌بس برای او سخت‌تر شده است.
بلینکن به خبرنگاران در دوحه گفت: «این یک لحظه مهم برای کشورهای منطقه است تا تصمیم بگیرند چه نقشی را آماده بازی کنند و چه کمکی در انتقال غزه از جنگ به صلح ایفا کنند تا منطقه از جنگ به سمت صلح حرکت کند. برای پایان دادن به جنگ در غزه باید اطمینان حاصل کنیم که برنامه‌های مناسب را در دست اجرا داریم.» بایدن و معاونش در آستانه انتخابات این امید را داشتند که طرف‌های متخاصم در منطقه سلاح‌های خود را به زمین بگذارند؛ اما سفر بلینکن نشان داد که هیچ اراده‌ای برای این امر وجود ندارد. بنیامین نتانیاهو هم هیچ انگیزه قوی برای پایان دادن به هیچ‌یک از جنگ‌هایی که به راه انداخته است، ندارد.
تحلیلگران می‌گویند که در طول جنگ اسرائیل و غزه، تلاش‌های دیپلماتیک دولت بایدن با شکست مواجه شده است؛ زیرا اهداف دولت بایدن با کابینه نتانیاهو در تضاد بوده است. همچنین بایدن تمایلی به استفاده از اهرمی که در دست دارد- یعنی عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل- ندارد. نادر هاشمی، استاد سیاست خاورمیانه در دانشگاه جورج‌تاون گفت: «امتناع یا عدم تمایل دولت بایدن به ایجاد نرده‌های محافظ یا خطوط قرمز برای اسرائیل منجر به گسترش این جنگ شده است. بنیامین نتانیاهو متوجه شده است که تقریبا می‌تواند هر کاری را که بخواهد انجام دهد، بدون اینکه عواقبی برایش داشته باشد.»

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/985686/شکست-دیپلماسی-دولت-بایدن-در-منطقه
بستن   چاپ