ندای لرستان
خاموشی برق، کشت پاییزه را 30 درصد کاهش داد
شنبه 1 دي 1403 - 13:26:44
ندای لرستان - مهر /رئیس اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به کاهش 30 درصدی تولید کشت پاییزی عنوان کرد: خسارات محدود به محصولات کشاورزی نشده و تجهیزات چاه‌ها نیز دچار صدمه جدی می‌شوند.
قاسم پیشه‌ور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی درباره خاموشی‌های چاه‌های کشاورزی و وضعیت کشت دوم محصولات به مهر گفت: پیامک برای بهره برداران مبنی بر قطعی روزانه 5 ساعت از قبل آمده بود. در حال حاضر روزانه از ساعت 16 تا 21 برق چاه‌های کشاورزی قطع است.
وی افزود: از سوی دیگر چاه‌های کشاورزی پست مستقل و جدای برق فشار قوی ندارد و برق آن روی شبکه برق روستا است و با قطعی برق روستا دوباره چاه‌های کشاورزی دچار خاموشی می‌شوند.
وی ادامه داد: قطعی اتوماتیک برق چاه‌ها در کنار قطعی شبکه برق روستا ساعت‌های خاموشی را افزایش داده و کشت‌های پاییزی گندم، جو، کلزا و چغندرقند را با اشکال مواجه کرده است. برخی کشاورزان موفق به انجام کشت نشده‌اند یا اگر کشت صورت گرفته دچار آسیب جدی شده‌اند.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به کاهش 30 درصدی تولید کشت پاییزی عنوان کرد: خسارات محدود به محصولات کشاورزی نشده و تجهیزات چاه‌ها نیز دچار صدمه جدی می‌شوند.

وی گفت: با هر قطع و وصل برق، چشمه‌های چاه و ریزش آنها بر اساس بالا و پایین رفتن آب، تجهیزات فنی را دچار صدمه می‌کند.
این مسئول صنفی اضافه کرد: عمده چاه‌های آب کشاورزی با عمق متوسط 100 متر است و اگر در طول روز 2 تا 3 بار برق قطع شود خواسته و ناخواسته که خاموشی ناخواسته به اشکال فنی در شبکه برمی‌گردد، حفاظت و نگهداری از تجهیزات فنی را بسیار هزینه بر می‌کند.
پیشه‌ور با بیان این که دست کشاورز به جایی نمی‌رسد، اظهار کرد: درست کردن تجهیزات زمان بر است همراه با خسارت‌های مالی که دارد.
چرا خلاف قانون عمل شد
رئیس اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به قانون تصریح کرد: به صراحت در قانون آمده تأمین برق چاه‌های کشاورزی، قدیم و جدید باید انجام شود؛ اما مفاد این مصوبه رعایت نشد. اگر کشاورز بخواهد دوباره سوخت مورد نیاز چاه کشاورزی خود را با گازوئیل تأمین کند نیاز به سرمایه گذاری مجدد دارد؛ علاوه بر این که چون در پروانه چاه ذکر شده چاه برقی است سوختی از سوی دولت به آن اختصاص نمی‌یابد.
پیشه‌ور با بیان این که آسیب خاموشی برق بین صنایع و بخش کشاورزی تفاوت دارد، اظهار کرد: قطعی کارخانجات در یکی دو ماه ممکن است تیراژ تولید را در صنعت کاهش دهد اما در ماه بعد این خاموشی‌ها می‌توان جبران کرد؛ اما کشاورز اگر کشت پاییزی که زمان خاصی دارد و به سال زراعی معروف است از دست بدهد، دیگر نمی‌تواند کشت کلزا را مثلاً اسفند به انجام برساند. بهره بردار تا کشت زراعی بعدی باید صبر کند.
این مسئول صنفی افزود: یا خسارات قطعی برق انبارهای صنایع به اندازه صدمات محصولات کشاورزی و مواد غذایی با خاموشی سردخانه‌ها نیست.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/998839/خاموشی-برق،-کشت-پاییزه-را-30-درصد-کاهش-داد
بستن   چاپ