ندای لرستان

آخرين مطالب

ایران و اروپا؛ 24 دی سیاسی

ایران و اروپا؛ 24 دی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ایران، فرانسه، انگلیس و آلمان یک ماه پس از دور اول گفت‌وگوهای خود در ژنو و یک هفته پیش از مراسم تحلیف ترامپ در یکم‌بهمن، روز جمعه 24دی در سوئیس گرد هم می‌آیند تا مسائل اختلافی را روی میز مذاکرات قرار دهند.
یک ماه پس از دور اول گفت‌وگوهای ایران و تروئیکای اروپایی و یک هفته پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دور جدید مذاکرات تهران و سه پایتخت اروپایی 24دی‌ماه در شهر ژنو سوئیس برگزار می‌شود. معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه روز چهارشنبه تاریخ برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و سه کشور اروپایی را اعلام کرد.
کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، در حاشیه نشست گرامیداشت سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و رونمایی از دایره‌المعارف 23هزار شهید ترور کشور در جمع خبرنگاران گفت: 13ژانویه (24دی‌ماه) به عنوان دور جدید گفت‌وگوهای ایران و سه کشور اروپایی تعیین شده است.غریب‌آبادی درخصوص جزئیات این گفت‌وگوها نیز افزود: ما الان به دنبال پیش‌بینی نیستیم، همان‌طور که قبلا هم گفتیم آنچه در جریان است گفت‌وگوست و مذاکره نیست. وی افزود: این دور جدید برای تبیین موضوعات و رایزنی‌های بیشتر است که اگر قرار است مذاکراتی شکل بگیرد در چه چارچوبی و با چه روشی باشد.
پیش‌تر اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، سوم دی‌ماه در نشست خبری گفت نشست بعدی احتمالا در هفته آخر دی‌ماه برگزار می‌شود. گفت‌وگوهای میان ایران و سه کشور اروپایی با توافق طرفین ادامه خواهد داشت و در نشست اول توافق شد با همان محتوا و جنس در قالب گفت‌وگو و نه مذاکره، نشست دیگری برگزار شود. وی ادامه داد: هم در خصوص موضوعات دوطرفه، هم در خصوص مسائل منطقه‌ای و همچنین هسته‌ای بحث و تبادل نظر شده و می‌شود.
دور اول این گفت‌وگوها جمعه 9 آذر در ژنو برگزار شد. گفت‌وگوهای ایران و اروپا در حالی در ژنو آغاز شد که پرونده‌های اختلافی زیادی روی میز تهران، برلین، لندن و پاریس قرار دارد؛ از مسائل دوجانبه، هسته‌ای، تحریم‌ها تا دو جنگ غزه و اوکراین. انریکه مورا ملاقات روز پنج‌شنبه 8 آذر با مذاکره‌کنندگان ایرانی را به‌عنوان پیش‌درآمد گفت‌وگوهای 9 آذر مثبت و صریح ارزیابی کرد. همزمان کاظم غریب‌آبادی، معاون بین‌الملل وزارت خارجه، نیز پس از پایان مذاکرات روز جمعه گفت: توافق شد در آینده نزدیک گفت‌وگوها ادامه یابد که 24 دی برای این دور جدید مشخص شده است.
روایت طرف‌ها از دور اول گفت‌وگوها در 9 آذر نشان می‌دهد که چهار موضوع اصلی روی میز چهارضلعی ژنو قرار دارد. چالش‌های مربوط به روابط دوجانبه، مسائل مرتبط با تحریم‌ها، هسته‌ای و برجام، و دو جنگ اوکراین و غزه. فارغ از اولویت‌های دو طرف و اراده و برنامه مشخص برای رسیدن به یک فرمت مذاکراتی و قابل‌قبول، همه مسائل مرتبط با تهران و پایتخت‌های اروپایی نیست و بخش مهمی از این فرآیند مرتبط با بازگشت ترامپ به کاخ سفید است. به عبارت بهتر، وعده ترامپ برای صلح در اوکراین و غزه طبیعتا بر روابط ایران و اروپا سرریز خواهد شد و چالش‌ها را کمتر خواهد کرد و دو طرف می‌توانند تمرکز بیشتری روی روابط دوجانبه و حل‌وفصل مسائل مرتبط با آن بگذارند. اما پرونده هسته‌ای و به‌خصوص برجام همچنان با عدم قطعیت روبه‌روست.
به‌زعم بسیاری از کارشناسان و ناظران، حل‌وفصل این موضوع بدون مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم از طریق کانال‌های مذاکراتی با ترامپ عملا به نتیجه نخواهد رسید و اگر هم به‌فرض به جایی ختم شود و زمینه به‌روز‌رسانی برجام را فراهم کند، شکننده خواهد بود و مجددا با تلاطم همراه خواهد شد.
گفت‌وگوهای ژنو را باید آغاز یک راه فشرده بین ایران و اروپا دانست که می‌تواند مجددا یادآور مذاکرات ژنو و وین1 و 2 و 3‌ باشد که یک دهه پیش منجر به توافق برجام شد. دورهای اول و دوم گفت‌وگوهای ایران و اروپا در ادامه گفت‌وگوهایی است که مهرماه امسال به منظور ارزیابی شرایط و تبادل نظر درخصوص مجموعه‌‌‌ای از موضوعات فی‌‌‌مابین ایران و اروپا (اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی) در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک برگزار شد. در آن نشست‌‌‌ها مقرر شد طرفین در تاریخی که بعدا مورد توافق قرار می‌‌‌گیرد، مجددا ملاقات کنند و در همین چارچوب دور جدید گفت‌‌‌وگوهای ایران و اروپا روز جمعه 9آذرماه با حضور تخت‌‌‌روانچی و غریب‌‌‌آبادی برگزار شد و به نظر می‌رسد دور دوم این مذاکرات در 24دی‌ماه مجددا با حضور این دو معاون عراقچی برگزار شود. این قبیل نشست‌‌‌ها برای تبیین دقیق مطالبات و ملاحظات کشور و پرهیز دادن طرف‌‌‌های مقابل از هرگونه اشتباه محاسباتی و نیز شنیدن ‌‌‌نظرات آنها اهمیت دارد.
نظر دولت درباره FATF مساعد است
غریب‌آبادی علاوه بر اعلام تاریخ دور دوم گفت‌وگوهای ایران و اروپا، به مساله مهم FATF هم اشاره کرد و گفت: خبر رسانه‌ای آن را دیدم که گفتند مقام معظم رهبری موافقت کردند که مجددا در دستورکار مجمع تشخیص مصلحت قرار بگیرد. اگر این موضوع در دستورکار مجمع قرار بگیرد، حسب مسوولیت‌های محوله باید خروجی کارش این باشد که آیا الحاق ایران به دو کنوانسیون مورد نظر بر مبنای مصلحت کشور است یا نه. اگر آن مصلحت را مجمع تشخیص احراز کرد، سیر بعدی کار انجام می‌شود و تصویب تسهیل خواهد شد.
معاون وزیر خارجه بیان کرد: مطلع نیستیم مجمع الان چه رویکردی به این موضوع خواهد داشت، ولی نظر دولت مشخص است و رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد آن را پیگیری کردند، یعنی نظر دولت مساعد است و امیدواریم بررسی‌ها کارشناسی و از روی مصلحت، منافع مردم و نظام صورت بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1001961/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهلت تعریف حساب وکالتی و ثبت‌نام‌ خودروهای وارداتی تمدید شد

معاون اول رئیس‌جمهور: مشکل کامیون‌دارها در مرز ترکیه تا دو روز دیگر برطرف می‌شود

وزیر اقتصاد: درباره نرخ دلار نظر نمیدهم

صنعت ساختمان آرام گرفت

جلسه مشترک 4 نهاد مسئول برای تامین مالی نهضت ملی مسکن

تخصیص 10 هزار قطعه انواع سکه ضرب 1386 به متقاضیان

پرونده عجیب قاچاق سوخت

احتیاط؛ استیضاح راه اول نیست

تولید برق چین معادل مجموع تولید آمریکا، اروپا و هند

یارانه میلیاردی 4 کشور اروپایی به خودروهای بنزینی

آخوندی: بیش از 6 میلیون تن ظرفیت بندر چابهار بی‌استفاده است

استقراض 37 میلیارد دلاری عربستان برای جبران کسری بودجه

جزئیات موافقت هیات دولت با افزایش حق‌العمل جایگاه‌داران

اولین جلسه تعیین مزد کارگران فردا برگزار می‌شود

بیکاری در 26 استان تک رقمی شد

اجرای مشترک مهران مدیری و علی زند وکیلی بیشتر به نفع کدامشان بود؟

دیدار استاندار اردبیل با خانواده معظم شهدا در شهرستان نمین

دستگیری کلاهبردار رسیدساز جعلی در بروجرد

بیچاره غلامرضا

مصائب قالیباف در تقابل با پایداری ها

روابط ایران- عربستان تنش‌آلود می‌شود؟

رانت 5 میلیارد دلاری صادرکنندگان از محل کم‌اظهاری در یک سال

سرمایه‌گذاری 18 همتی در صنایع و مکانیزاسیون کشاورزی

ربع سکه در جا زد؛ دنده عقب طلا و دلار

انتقال پایتخت چقدر خرج دارد؟

سفره دلواپسان

چرا مقایسه استیضاح همتی و فاطمی امین نادرست است؟

پیش‌فروش دو محصول سایپا آغاز شد

آمارهای عجیب از بازار پوشاک و کفش کشور/ ثروتمندان 27 برابر فقرا پوشاک می‌خرند

خبر خوش برای فرهنگیان فاقد مسکن

نماینده مجلس: به کارگران ماهی 5 میلیون تومان سبد کالا بدهید

خیال مردم راحت؛ مالیات بر عایدی سرمایه مشمول سوداگران می‌شود

فعالیت سامانه بارشی در لرستان/کولاک برف در محورهای کوهستانی

تولید محتوای مناسب از تحریف گفتمان انقلاب اسلامی جلوگیری می‌کند

برگزاری باشکوه دهه فجر در لرستان با محوریت مردم

برگزاری باشکوه جشن‌های انقلاب در لرستان با محوریت مردم

50 هزار واحد خون در لرستان اهدا شد/ افزایش مشارکت مردم در پویش‌های اهدای خون

جولان 3 ویروس در کشور

رکورد تولید گاز شکسته شد

مقایسه حقوق و دستمزد کارگران ایرانی با آفریقایی

حجم معاملات تالار ارز تجاری به 40 میلیون دلار رسید

پیش بینی آب و هوای لرستان برای فردا سه شنبه 18 دی 1403

کاهش دما و بارش‌های رگباری در لرستان

دانشمندان اتم‌ها را خم کردند؛ آزمایشی که غیرممکن تصور می‌شد

جزیره کیش میزبان گردهمایی و فستیوال سایکل توریست ها

اعلام زمان نام نویسی آزمون تخصصی دفاتر مشاور املاک کیش

447 هزار رأس دام در لرستان واکسینه شدند

دستگیری عامل تیراندازی در خرم‌آباد

سرمقاله ابتکار/ به یاد تختی جوانمردی که جاودانه ماند

سرمقاله جوان/ خون شهید هرگز هدر نمی‌رود