ندای لرستان

آخرين مطالب

عصر ایران نوشت: ماجرای استقبال جعلی از رئیسی در سوریه مقالات

عصر ایران نوشت: ماجرای استقبال جعلی از رئیسی در سوریه
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آیا سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری از این موضوع اطلاع داشت که تزئین مسیر فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری، کار دولت سوریه نیست؟


رضا غبیشاوی| به تازگی یکی از مسوولان ایرانی حاضر در سوریه درباره سفر رئیسی به سوریه در اردیبهشت 1402 فاش کرد تزئین و استقبال خیابانی از فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری، کار مقامات سوریه نبود بلکه طرف ایرانی در سوریه وقتی متوجه شد مقامات دمشق چنین کاری نمی کنند خود دست به چنین کاری زدند.
او گفته است:
جناب رئیسی که آمدند وزارت اعلام سوریه گفتند از فرودگاه تا قصر (کاخ ریاست جمهوری سوریه) را پرچم می زنیم اما در تماس با مسوول تشریفات قصر و ... فهمیدیم قرار نیست از آقای رئیسی استقبال کنند. سریع قرارگاه تاسیس کردیم در 5 یا 6 ساعت کل جاده فرودگاه تا قصر را تزیین و آماده کردیم و شهر را تغییر دادیم. چند وقت دیگر دیدیم از فرودگاه تا قصر را پرچم امارات زدند. چون وزیر خارجه امارات می خواست صبح بیاید و عصر برگردد. ما اعتراض کردیم.
چند نکته و سوال :
1 - چرا و به چه دلیل، مسوولان ایرانی در سوریه تصمیم گرفتند با وجود خودداری دولت وقت سوریه (دولت بشار اسد) از تزیین و نصب پرچم در مسیر فرودگاه به کاخ بشار اسد، خود دست به این اقدام بزنند؟


آیا جز این است که چنین استقبالی، جعلی و غیرواقعی است و هیچ ارزشی ندارد؟ جز این است که اگر قرار باشد استقبال و خوش آمدگویی در مسیر عبور کاروان رئیس جمهوری ایران انجام شود این اتفاق انحصارا باید از سوی سوریه انجام شود و مسوولیت انحصاری دولت سوریه است؟
2- آیا طرف ایرانی مستقر در سوریه، وظیفه یا ماموریتی دارد تا به جای مسوولان و سازمان های سوریه تصمیم گیری و اجرا کند؟
وقتی مقامات سوریه خود نمی خواهند از رئیس جمهوری ایران استقبال خیابانی داشته باشند و خیابان ها را آذین بندی کنند چرا و بر چه اساس، مسوولان ایرانی حاضر در سوریه ، با نادیده گرفتن چارچوب ها، خود را جایگزین مقامات سوریه می کنند؟
همانطور که ارتش ایران قرار نیست جای ارتش سوریه بجنگند طرف ایرانی هم قرار نیست به جای دولت سوریه، کاری انجام دهد یا وظایف و تصمیم گیری های آنها را برعهده بگیرد.
3- فقط یک لحظه تصور کنید در ایران قرار است رئیس جمهور یک کشور خارجی به تهران سفر کند. میزبان ایرانی تصمیم می گیرد استقبال در سطح پایین انجام شود اما افرادی از کشور میهمان خود دست به کار می شوند و از فرودگاه مهرآباد تا کاخ سعدآباد در شمال تهران را آذین بندی و در طول مسیر، پرچم نصب می کنند. واکنش ها چه خواهد بود؟
اینکه دولت سوریه به این جمع بندی رسیده باشد که در چه سطحی و چگونه و با چه کیفیتی از میهمان ایرانی استقبال و میزبانی کنند به این کشور و مسوولان آن باز می گردد.
رئیس جمهوری ایران می توان سفر به دمشق را به استقبال سطح بالا یا انجام فعالیت هایی در مراسم استقبال مشروط کند یا بعد از سفر، واکنش متناسب مثبت و منفی داشته باشد.
4- سوالی که مطرح می شود این است آیا سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری از این موضوع اطلاع داشت؟ یعنی می دانست استقبال برپا شده از فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری و تزئین ها و نصب پرچم ها نه کار میزبان بلکه کار طرف ایرانی است؟ این حق او بود که چنین چیزی را بداند چرا که میهمان فکر می کند این ساز و برگ و فعالیت ها، حاصل کار میزبان است اما در واقعیت، این گونه نیست.
علاوه بر این، در آن زمان، کدام مقام ایرانی از این ماجرا اطلاع داشته است؟ آیا وزیر خارجه یا رئیس دفتر رئیس جمهوری یا سفیر ایران در دمشق از این ماجرا اطلاع داشتند؟ اگر اطلاع داشتند به رئیسی اطلاع دادند؟ اگر اطلاع نداشتند که باید ابراز تاسف کرد که چنین مسئله مهمی را نمی دانستند.
مقاماتی که در آن زمان از این ماجرا اطلاع داشتند حتما باید این موضوع را به شخص رئیس جمهوری، وزیر خارجه و دیگر مقامات ارشد ایران اطلاع می دادند.
5- آذین بندی جاده فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری سوریه چیزی نیست که میهمان درخواست کند بلکه میزبان خود براساس بررسی و تصمیم و برنامه ریزی ، باید به این کار بپردازد یا نپردازد. اینکه میهمان خواستار چنین چیزی می شود از عجایب روزگار است چون در این صورت، هیچ ارزشی ندارد.
اینکه دولت بشار اسد تصمیم گرفت درباره آذین بندی جاده فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری، به طرف ایرانی در سوریه، دروغ بگوید یا به اصطلاح آنها را سرکار بگذارد اما برای سفر وزیر خارجه امارات، این مسیر را پرچم نصب کند یک نشانه و نوعی انتقال پیام از دولت بشار اسد خطاب به دو طرف ایران و امارات بود.
به نظر می رسد طرف ایرانی این پیام را دریافت نکرد یا دریافت کرد اما بی توجه بود. بی توجهی که در نهایت آنچنان گسترده شد که مقامات ایرانی در پیش بینی اوضاع سوریه ناکام ماندند و از سقوط بشار اسد دهان به تعجب باز کردند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1003597/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ می‌پوسند و می‌خشکند و می‌ریزند

سرمقاله جوان/ «مرگ بر امریکا» مقاومت گفتمانی در برابر استکبار

سرمقاله اعتماد/ دولت؛ زمان امید و اعتماد

سرمقاله صبح نو/ ائتلاف جبهه سلفی از ریاض تا آنکارا

رکوردشکنی‌های پی‌در‌پی در بازار طلا و ارز؛ صعود سکه به کانال 67 میلیون!

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهای اساسی شب عید و ماه رمضان تامین است؛ قیمت سیب‌زمینی باید پایین بیاید

جزئیات مصوبات ستاد تنظیم بازار؛ برنج هندی 48 هزار تومان شد

وزیر نفت: بزودی بزرگ‌ترین قرارداد نفتی کشور امضا می‌شود

وزیر راه و شهرسازی: تعیین نرخ بلیط هواپیما بر عهده دولت نیست

زرپاد در نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر تهران از شمش‌های خود رونمایی کرد

خبر خوش همتی برای حمایت از حضور شرکت‌های خصوصی در پروژه‌های بین‌المللی

پاسخ عارف به سوال خبرنگار آخرین خبر در خصوص افزایش نرخ ارز

آخرهفتهٔ بی‌حرکت بورس

روند بررسی جداول لایحه بودجه 1404 در مجلس

اژه‌ای به لرستان سفر می‌کند

رئیس قوه قضائیه به لرستان سفر می‌کند

22 بهمن نماد اصالت و هویت انقلاب اسلامی است

دهه فجر، تجلی وحدت و میثاق مردم با انقلاب است

رئیس قوه قضاییه به استان لرستان می رود

رئیس دستگاه قضا فردا به لرستان سفر می‌کند

سفر رئیس قوه قضاییه به لرستان + برنامه ها

تعریف 107 پروژه پیشران در سند توسعه لرستان

لرستان ظرفیت قابل توجهی در تولیدات کشاورزی دارد

ورود سامانه بارشی سرد به لرستان

رئیس قوه قضاییه در رأس هیات‌عالی قضایی به استان لرستان سفر می‌کند

جزئیات برنامه‌های سفر رئیس قوه قضائیه به لرستان

محسنی اژه‌ای در رأس هیئت‌عالی قضایی به استان لرستان سفر می‌کند

مطالبات جدی نمایندگان لرستان از دولت؛ از توسعه زیرساخت‌ها تا حل بحران اشتغال

تعطیلی ادارات استان لرستان پنجشنبه 18 بهمن 1403 / آیا ادارات خرم آباد و استان لرستان پنجشنبه 18 بهمن تعطیل است؟

تشریح برنامه‌های سفر رئیس قوه قضاییه به لرستان

افتتاح 2 طرح وزارت تعاون در لرستان با سرمایه‌گذاری 369 میلیارد ریال

سهم ناچیز اعتبارات دولتی در لرستان

همراهی و ارتباط با جانباران نیاز روزِ بنیاد است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «داودی»

خدمات به خانواده‌های شهدا با برنامه‌ریزی ارتقا می‌یابد

لرستان، مقصد سی‌ و هشتمین سفر استانی رئیس قوه قضاییه

سرمقاله ایران/ سیگنال‌دهی و قدرت، زبان خاموش سیاست جهانی

مرور تجربه پیشرفت چین، مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان

بی‏‌بی در منگنه

سرمقاله کیهان/ «عدالت آموزشی» تستی نیست

مسئله ارسال پالس در پرونده هسته‌ای

سرمقاله همشهری/ ترامپ نسخه 2؛ جدید یا همان همیشگی؟

2 پرونده فساد سنگین گندم و آرد کشف شد

آیا ژنتیک نقشی در چاقی دارد؟

نوبخت: تک نرخی‌سازی، تورم را تشدید خواهد کرد

مدیرعامل تأمین‌ اجتماعی: باید بانک بازنشستگان را پس بگیریم

پیش‌بینی افزایش مصرف گاز در کشور

معرفی بهترین جاهای دیدنی ترکیه | گردشگری در ترکیه

سخنگوی کمیسیون تلفیق: بررسی بخش دوم بودجه از اوایل اسفند در مجلس آغاز می‌شود

رکوردشکنی‌های پی‌در‌پی در بازار طلا و ارز؛ سکه در آستانه کانال 66 میلیون!