ندای لرستان

آخرين مطالب

آیا کانادا در پی تهدیدات ترامپ با بحران اقتصادی مواجه می‌شود؟ سیاسی

آیا کانادا در پی تهدیدات ترامپ با بحران اقتصادی مواجه می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شفقنا / تنش‌ها بین ایالات متحده آمریکا و کانادا در پی تهدید رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، مبنی بر وضع تعرفه‌های گمرکی بر واردات کانادایی، رو به افزایش است. این امر روابط اقتصادی میان این دو کشور همسایه را به خطر می‌اندازد.
دویچه وله، در گزارشی نوشت در حالی که برخی از تحلیلگران معتقدند سخنان ترامپ تنها تهدیداتی اغراق‌آمیز است، دیگران این سخنان را حمله‌ای نگران‌کننده می‌دانند، زیرا پیش از این هیچ یک از حامیان رئیس‌جمهور منتخب، کانادا را «شر بزرگ» نمی‌دانستند.
ترامپ چند هفته پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری، تهدید کرد که از روز اول ریاست جمهوری خود، تعرفه‌های 25 درصدی را بر تمام واردات کانادایی، از جمله خودروها و قطعات خودرو، اعمال خواهد کرد.
به گزارش این مقاله، دونالد ترامپ کانادا را مسئول مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر از مرز شمالی می‌داند.
از آن زمان، ترامپ لحن خود را تشدید کرده و به شوخی گفته است که می‌تواند کانادا را به عنوان ایالت پنجاه و یکم آمریکا ضمیمه کند. حتی او از جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا که هفته‌ گذشته به دلیل کاهش محبوبیت استعفا داد، به عنوان «حاکم کشور کانادای بزرگ» یاد کرده است.
نویسنده از دوگلاس پورتر، اقتصاددان ارشد بانک مونترال (BMO)، نقل می‌کند: «در ابتدا، نگرانی‌هایی در مورد مرزها وجود داشت که فکر می‌کنم کانادا خوشحال خواهد شد که به آن رسیدگی کند. سپس در مورد عدم تعادل تجاری بین ایالات متحده و کانادا صحبت کردند. و در کنفرانس مطبوعاتی خود در روز گذشته، ترامپ از اعمال مشکلات اقتصادی بر کانادا صحبت کرد.»
دوگلاس پورتر معتقد است که منطق ترامپ ممکن است با نزدیک شدن به زمان تحلیف خود در 20 ژانویه، تغییر کند.
واقعیت عدم تعادل تجاری
تونی استیلو، مدیر بخش اقتصاد کانادا در شرکت مشاوره اقتصادی آکسفورد اکونومیکس، نوشت : «معروف است که ترامپ معاملات خود را برای به دست آوردن معاملات بهتر، می‌شکند.»
او اضافه می‌کند که با وجود کمک به مذاکره در توافقنامه «ایالات متحده، مکزیک و کانادا» که جایگزین «نافتا» (توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی) شد، اکنون آن را «بدترین توافقنامه‌ی ممکن» می‌نامد.
نویسنده نوشت که با وجود حمایت و امضای ترامپ از توافقنامه‌ی ایالات متحده، مکزیک و کانادا که در سال 2020 اجرایی شد، اکنون او می‌گوید همسایگان واشنگتن در رعایت مفاد اساسی این توافقنامه، از کنترل مرزها گرفته تا تجارت، ناکام مانده‌اند.
نویسنده توضیح می‌دهد که ایالات متحده با چین، مکزیک، ویتنام، آلمان و ژاپن، عدم تعادل‌های تجاری بسیار بدتری نسبت به کانادا دارد. طبق آمار دفتر آمار آمریکا، کسری تجاری با کانادا در سال گذشته حدود 55 میلیارد دلار آمریکا (53.6 میلیارد یورو) بوده است.
برای مقایسه، عدم تعادل در تراز تجاری بین ایالات متحده و چین تقریباً 5 برابر بیشتر بوده و به 270.4 میلیارد دلار رسیده است.
نویسنده نوشت که ترامپ این هفته در پلتفرم رسانه‌ی اجتماعی «تروث سوشال» نوشت که کسری تجاری در واقع به معنای حمایت ایالات متحده از کانادا است و گفت که بزرگترین اقتصاد جهان «دیگر نمی‌تواند کسری تجاری عظیمی را که اقتصاد کانادا برای بقا به آن نیاز دارد، تحمل کند.»
تجارت بین ایالات متحده و کانادا یکی از گسترده‌ترین و یکپارچه‌ترین مشارکت‌های تجاری جهان است. به گفته‌ نویسنده، در 11 ماه اول سال 2024، ارزش مبادلات تجاری به 699.4 میلیارد دلار آمریکا رسیده است.
کانادا بزرگترین بازار صادرات ایالات متحده است و از مکزیک، اروپا و چین پیشی گرفته است. صادرات ایالات متحده به کانادا شامل کامیون‌ها، خودروهای سبک، خودروها، قطعات خودرو و همچنین سوخت‌های فسیلی است.
نویسنده می‌افزاید که ایالات متحده نیز مقصد اصلی صادرات کانادا است و بیش از سه‌چهارم کالاها و خدمات صادراتی کانادا از مرز جنوبی عبور می‌کند.
نویسنده اشاره می‌کند که طبق اداره اطلاعات انرژی آمریکا نفت خام یک‌چهارم صادرات کانادا به جنوب را تشکیل می‌دهد که در جولای 2024 به رقم بی‌سابقه‌ی 4.3 میلیون بشکه در روز رسید.
نویسنده نوشت که با وجود اینکه ایالات متحده یکی از تولیدکنندگان اصلی نفت است، اما میلیون‌ها بشکه نفت خام از کانادا وارد می‌کند.
نویسنده به هشدار دانیل اسمیت، نخست‌وزیر استان آلبرتا در کانادا که سرشار از نفت است، اشاره می‌کند که می‌گوید اگر ترامپ تهدیدات خود را عملی کند، به خود ایالات متحده آسیب می‌زند. او این هفته در پلتفرم «ایکس» نوشت: «هر تعرفه پیشنهادی بلافاصله به پالایشگاه‌های نفت آمریکا آسیب می‌زند و باعث می‌شود که مصرف‌کنندگان در پمپ بنزین هزینه بیشتری بپردازند.»
مشکلات بخش‌های نفت و خودرو
نویسنده اشاره می‌کند که خشم ترامپ همچنین صنعت خودرو در کانادا را هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌گوید که این صنعت در سال‌های اخیر تولید را از طریق مرز شمالی تغییر داده و منجر به اخراج کارگران آمریکایی شده است.
نویسنده می‌افزاید که بخش خودرو در آمریکای شمالی به شدت یکپارچه است و قطعات و خودروها اغلب در طول تولید چندین بار از مرز آمریکا و کانادا عبور می‌کنند.
به گفته‌ی نویسنده، مدیران اجرایی کانادایی در بخش خودرو هشدار داده‌اند که تعرفه‌های گمرکی می‌تواند زنجیره‌های تأمین پیچیده را مختل کند که منجر به افزایش هزینه‌ها و افزایش قیمت خودروهای نو در هر دو کشور می‌شود.
شبکه‌ی بی‌ان‌ان بلومبرگ کانادا از قول کارشناسان اقتصادی گزارش داده است که تعرفه‌های گمرکی آمریکا می‌تواند تولید ناخالص داخلی کانادا را 2 تا 4 درصد کاهش دهد و ممکن است اقتصاد را به رکود بکشاند.
اقدامات تلافی‌جویانه
نویسنده در ادامه نوشت که حزب لیبرال حاکم در کانادا تا 9 مارس آینده رهبر جدیدی را انتخاب نخواهد کرد. در حالی که این خروج، کشور را بدون رهبری سیاسی می‌گذارد، سیاست‌گذاران کانادایی فهرستی از واردات آمریکایی را تهیه کرده‌اند که ممکن است در صورت اجرای برنامه‌ی ترامپ برای وضع تعرفه‌های گمرکی، با واکنش روبرو شوند.
تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که کانادا مانند اختلاف تجاری مشابه با ترامپ در سال 2018 که پس از یک سال حل شد، به دنبال وضع تعرفه‌های گمرکی بر محصولات حساس سیاسی و اقتصادی آمریکا خواهد بود.
به گفته نویسنده، اتاوا در حال بررسی وضع تعرفه‌های گمرکی بر فولاد، سرامیک، شیشه، گل و آب پرتقال فلوریدا، در میان کالاهای دیگر، است.
اما با توجه به تهدیدات غیرمعمول ترامپ، رهبران کانادایی هنوز نمی‌دانند که ترامپ دقیقاً چه می‌خواهد. آیا تهدیدات مربوط به تعرفه‌ها یک تاکتیک مذاکراتی برای بهبود نظارت بر مرزها، یا تقویت همکاری در زمینه‌ی انرژی و خودرو، یا افزایش مشارکت کانادا در ناتو است؟

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1004501/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ اجماع ملی و رادیکال‌ها

التماس مذاکره، دیوانگی است نه رفتار شرافتمندانه و اصولی

سرمقاله اعتماد/ مقصر کیست؟

FATF قابل دفاع نیست پس خبر دروغ جعل کنید!

چین، مقصد اصلی کالاهای غیر نفتی ایران

گردشگری ایران در مسیر جاده ابریشم

گاز و برق به‌ خاطر FATF قطع شد؟

10 تاکسی هوایی وارد صنعت هوایی کشور شد

قیمت طلای جهانی کاهشی شد

کمبود 7 میلیون مسکن در ایران؛ نماینده مجلس: اراده ‌ساخت در دولت نیست!

آغاز پویش درختکاری در بروجرد با هدف توسعه فضای سبز

گرامیداشت یاد و خاطره شهدای امدادگر هلال احمر لرستان

برگزاری یادواره 51 شهید امدادگر استان لرستان

زمان قطعی برق خرم آباد امروز چهارشنبه 26 دی (خاموشی برق)

کسب مقام دوم خبرنگار تسنیم در جشنواره ابوذر لرستان

اینفوگرافی/ 6 فایده باورنکردنی غذاهای تند

سرمقاله هم میهن/ کی راضی است؟

آتلانتیک: آیا بایدن واقعا می‌توانست ترامپ را شکست دهد؟

کیهان: اعترافات ظریف را بخوانید، خسارت‌های برجام را تکرار نکنید

سرمقاله آرمان امروز/ تلاش اروپا برای تثبیت جایگاه و فرصتی برای ایران

70 هزار تن گوشت قرمز بیش از نیاز کشور وارد شد

ردپای بیکاری در مهاجرت های داخلی

خطر "افت فشار گاز" بیخ گوش پارس جنوبی

دردسر جدید خودروسازان؛ مطالبات قطعه‌سازها پرداخت نشد

توزیع عادلانه خدمات به خانواده معظم شهدا و ایثارگران از اولویت‌های سازمان است

سرمقاله خراسان/ خداوند علی(علیه‌السلام) را آفرید تا ...

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خزان سوری

کلاهبرداری با طلای رنگ پریده

افزایش 40 درصدی قیمت شوینده‌ها در انتظار تصویب سازمان حمایت

سرشماری پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در لرستان

سیاهه وام‌های خبرساز بانکی

کشف کرم های غول پیکر در اعماق تاریک اقیانوس

سقوط «آبشاری» جمعیت؛ لرستان در آستانه پیری قرار دارد

تعطیلی مکرر تنها جایگاه «سی‌ان‌جی» پلدختر

خدمات و مواد غذایی؛ دو مولفه تمرکز تورم در منطقه یورو

قدرانی دانش آموز خبرنگاران پانا لرستان از مدیران و مسئولان

اعتکاف دانش آموزی پلدختر؛ فرصتی برای رشد معنوی و فرهنگی

مردان 3 برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از ضربه مغزی هستند

چراغ سبز هسته‌ای پوتین به تهران؟

جولان طلافروشان بدون مجوز در فضای مجازی

وزیر اقتصاد: دولت در صدد جبران کاهش قدرت خرید اقشار ضعیف است

گزارش اکونومیست از مقابل تهاجم اقتصادی همه‌جانبه آمریکا به ایران

قیمت طلای جهانی بر مدار صعود

رفتار مشابه کشورهای تحریم شده؛ از ایران تا روسیه

الگوی خارجی در اقتصاد ایران قابل کپی است؟

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

موج همدلی با مردم مظلوم فلسطین و لبنان در آموزش و پر.رش نورآباد

سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی در لرستان در 18 منطقه انجام می‌شود

مشکل اصلی رئال پرز است!

اژدهای دو سر ماسک-ترامپ، اروپا را از هم‌اکنون درمانده کرده است