ندای لرستان

آخرين مطالب

70 هزار تن گوشت قرمز بیش از نیاز کشور وارد شد گفتگو

70 هزار تن گوشت قرمز بیش از نیاز کشور وارد شد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تسنیم /معاون توسعه مدیریت وزارت جهادکشاورزی با انتقاد از افزایش تمایل به واردات بخش کشاورزی گفت: کشور سالانه به 100 هزارتن واردات گوشت قرمز نیاز دارد اما امسال 170 هزارتن گوشت قرمز وارد شده است.
شاهپور علائی مقدم در یازدهمین نمایشگاه نهادهای تخصصی کشاورزی تهران افزود: کشاورزی یک بخش اقتصادی مهمی در دنیا است که در همه جا فراز و نشیب دارد در گذر زمان در کشور خودمان نیز نرخ رشد متفاوتی داشته است اما برغم همه مشکلات حدود 20 درصد اشتغال و 80 درصد امنیت غذایی کشور وابسته به بخش کشاورزی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه 98 درصد اقتصاد کشور در بخش کشاورزی است، اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آب و خاک که منابع پایه هستند و همواره از امنیت غذایی و توسعه پایدار سخن می گوییم اما این را می طلبد که منابع تجدید پذیر کشور را مراقبت کنیم.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار و امنیت غذایی، باید بهره وری و راندمان را در بخش کشاورزی افزایش بدهیم، می گویند آب مایه حیات است اما خاک هم بستر حیات است و باید از آن حفاظت کرد.
وی با تاکید براینکه ما در بخش کشاورزی نگاه جامع نگری نداریم، گفت: با وجود مساحت 165 میلیون هکتاری، 7900 کیلومتر ساحل، 18.5 میلیون هکتار اراضی قابل کشت، 84 میلیون هکتار مرتع و حدود 20 میلیون هکتار جنگل در کشور اما هنوز نتواسته ایم به توسعه پایدار به دلیل یکسری مشکلات دست پیدا کنیم.

علائی اظهار داشت: اکنون برغم محدودیت های منابع آبی، افزایش جمعیت محدودیت اقلیمی بیش از 125 میلیون تن تولید داریم که نشان دهنده افزایش سرانه امنیت غذایی کشور است یعنی هر ایرانی یک هزار و 300 کیلوگرم سرانه امنیت غذایی دارد که ناشی از تلاش های محققان و پژوهشگران بوده است.
وی افزود: طبق آمارها دشت های بیابانی ما سال به سال افزایش می یابد و همچنان کشاورزی سنتی در برخی موارد پیش می رود زیرا در ابتدای انقلاب 14 دشت بیابانی داشتیم اما امروز 20 دشت بیابانی داریم که روز به روز خشک تر می شود.
وی با بیان اینکه در زمینه مکانیزاسیون و بهره وری همچنان مشکل داریم، تصریح کرد: در کشور دو قانون تشریحی و تکوینی داریم که متاسفانه قانون تشریحی به قانون تکوینی ترجیح داده می شود که همین امر باعث شده اراضی کشاورزی خرد شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی گفت: باید در زمینه یکپارچه سازی اراضی کشاورزی یک قانون جامع داشته باشیم زیرا زنجیره تولید تا مصرف از شرکت های سهامی زراعی بود ما تصور کردیم که با خرد کردن زمین و مالکیت دادن به کشاورزان می توانیم کشاورزی را تقویت کنیم اما برعکس شد و اکنون سرانه هر کشاورز ما زیر پنج هکتار است.
وی براین باور است که باید از تکنولوژی های روز دنیا استفاده کنیم و یافته های تحقیقاتی را به مزرعه منتقل کنیم که با 230 میلیمتر بارندگی نمی توان اقدام کرد زیرا با این بارندگی کشاورزی سخت و با مخاطرات است طبق آمارها از 44 مخاطره بخش کشاورزی در دنیا 36 مورد در ایران گریبان کشاورزان را گرفته است.
علائی افزود: از 18.5 میلیون هکتار اراضی کشاورزی تنها یک درصد اراضی کربن عالی دارند و خاک های درجه یک کشور 25 درصد است و مابقی تولید در خاک های درجه دو و سه انجام می شود.
وی اظهار داشت: بنابراین برای مبارزه با این مشکلات باید نهاده های خوب، مکانیزاسیون و بذر کیفی داشته باشیم و همگام با دنیا حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر تمایل به واردات بخش کشاورزی افزایش یافته است، گفت: کشور سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز نیاز دارد که 100 هزارتن آن از محل واردات تامین می شود اما امسال 170 هزارتن گوشت قرمز وارد شده است زیرا ما برنامه ای برای الگوی کشت و عدم فشار در مراتع نداریم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی تمرکز وزارت جهاد کشاورزی را تولید گندم دانست و افزود: اگر ما مشکل پنج محصول استراتژیک را حل کنیم، مسئله صنعت دام و طیور کشور حل می شود این درحالی است که 9 میلیون تن ذرت دانه ای ، 3 میلیون تن جو وارد می کنیم که ارز می خواهد.
وی با تاکید براینکه در الگوی کشاورزی در محیط های کنترل شده عقب ماندگی داریم، گفت: اکنون نباید تولید سبزی و صیفی در فضای باز داشته باشیم و بسترهای تولید در فضای کنترل شده را فراهم کنیم.
علائی مقدم با بیان اینکه تراز تجاری کشاورزی کشور ضعیف است، افزود: اکنون 24 میلیارد دلار واردات و تنها 6 میلیارد دلار صادرات داریم.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه از ماده 32 تا ماده 36 ملاحظه کنید چه اهداف آرمانی و بلندی دیده شده است؛ 20 میلیارد مترمکعب آب کمتر مصرف کنید و 90 درصد در تولید به خودکفایی برسید اما ما هنوز مزرعه آبیاریی می کنیم درحالی که در دنیا گیاه آبیاری می کنند.
وی افزود: باید بازنگری شود که چرا برنامه های توسعه ای کشور سالانه 25 تا 30 درصد تحقق پیدا می کند درحالی که باید الزاماتی قرار بدهیم و در بخش کشاورزی خیلی کار داریم که راندمان افزایش یابد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1004543/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله رسالت/ قلب دنیای اسلام!

سرمقاله وطن امروز/ جهش تعداد تلفات اسرائیل در نوار غزه

بایدن، قهرمان طبقه کارگر یا رئیس‌جمهور فراموش‌شده؟

ماجرای اشتیاق ترامپ برای تصاحب گرینلند

سرمقاله صبح نو/ حقیقت مقاومت

سرمقاله فرهیختگان/ آقای بایدن! ساعت خواب

برنج ایرانی گران شد

وزیر جهاد کشاورزی: قیمت‌گذاری میوه بر عهده بازار است

موج جدید هک و سرقت رمزارزی

اولین پرواز برنامه‌ای هواپیمای ایرباس بعد از انجام تعمیرات سنگین

کاهش 550 هزارتومانی نرخ سکه

عدم همکاری بانک‌ها متقاضیان نهضت ملی مسکن را مجبور به افزایش آورده کرد

لو رفتن شبکه مالی حزب‌الله نتیجه اجرای FATF توسط لبنان

رئیس سازمان امور اراضی‏ کشور: ارائه تسهیلات ویژه به سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر

افزایش تورم تولید خدمات در مقایسه با سال قبل

پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد در انتظار تأیید قرارداد و اعتبار

پیشرفت 65 درصدی بیمارستان نیایش/ پایین بودن 2 درصدی سرانه تخت در لرستان

شورای هماهنگی تبلیغات‌اسلامی بازویی توانمند در اجرای مراسمات ملی و مذهبی است

رکود پروژه‌های راه‌سازی دلفان؛ طرح ملی مسکن پیشرفت مناسبی ندارد

بزرگداشت «اکبر فرید» به‌عنوان چهره ماندگار پزشکی لرستان برگزار می‌شود

نمی‌توان انتظار داشت همه مشکلات لرستان یک‌ساله حل شود

«برج فناوری» در لرستان ساخته می‌شود

مراسم اعتکاف دانش آموزان در مساجد لرستان+تصاویر

ارتقای سلامت اجتماعی اولویت مهم لرستان است

ورود سامانه بارشی سرد به لرستان؛ بارش رگباری و برف در راه است

38 مسجد میزبان اعتکاف دانش‌آموزان و فرهنگیان لرستانی است

بازدید اصحاب رسانه از روند پیشرفت بیمارستان نیایش خرم آباد+فیلم

کشف الگوی ماهرانه خالکوبی مومیایی 800 ساله پرو که با تتوهای امروزی رقابت می‌کند/ تصاویر

جلسه هم افزائی مدیر کل بنیاد سمنان با سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مورد مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری

پیشرفت 65 درصدی بیمارستان نیایش خرم‌آباد

لرستان از فردا پنج‌شنبه بارانی می‌شود

سرمقاله جمهوری اسلامی/ طرحی نو برای سیاست خارجی

سرمقاله شرق/ قانون، توهم، کابوس

سرمقاله جوان/ ایران بدون پهلوی

وزیر نیرو از کشف تعداد زیادی ماینر غیر مجاز خبر داد

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 81 هزار تومان ماند

تعیین‌ تکلیف گوشی‌های آیفون 14 و 15 کارکرده طی چند هفته آینده

بیت‌کوین سطح مقاومتی را شکست

کاهش محدود شاخص کل بورس تهران

وزیر ارتباطات: شناسایی فروشندگان فیلترشکن در حوزه ماموریت ما نیست

وعده وزیر راه برای پایان سال؛ بیش از 50 هزار واحد مسکونی در مسیر افتتاح و تحویل

تزریق 4 همت به شبکه بانکی در قالب عملیات بازار باز

ارسال 442 اثر به هشتمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر در لرستان

دانش آموزان روستای فیروزآباد نوشهر روز ولادت امام علی (ع) را گرامی داشتند + فیلم

خداحافظی آقای اوت‌ انداز از خیبر خرم‌ آباد

لرستان| مراسم اعتکاف دانش‌آموزی در مسجد

49 پروژه درمانی در لرستان/ 1130 تخت جدید افزوده می‌شود

«جایزه معلم» به مرحله نیمه نهایی رسید

پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد در انتظار اعتبار و تأیید قرارداد جدید

کشف الگوی ماهرانه خالکوبی مومیایی 800 ساله پرو را که با تتوهای امروزی رقابت می‌کند/ تصاویر