ندای لرستان

آخرين مطالب

احتمال شکل‌گیری ائتلاف ایران‌ستیزان علیه ترامپ سیاسی

احتمال شکل‌گیری ائتلاف ایران‌ستیزان علیه ترامپ
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مالک مصدق| در‌حالی‌که تنها یک هفته از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید می‌گذرد، طبق برخی گزارش‌ها‌ یک کمپین گسترده و پنهانی در حال شکل‌گیری است که توسط نئومحافظه‌کاران در واشنگتن هدایت می‌شود. در همین زمینه، انتخاب به نقل از نشریه آمریکایی «دراپ سایت نیوز» خبر داد:‌ «این افراد از انتصاب مجموعه‌ای از مشاوران سیاست خارجی توسط دونالد ترامپ که از مخالفت جنگ با ایران صحبت کرده‌اند، وحشت‌زده شده‌اند». اولین ضربه به جناح جنگ‌طلبان آسیب‌دیده زمانی وارد شد که مایک پمپئو از دستیابی به سمتی در کاخ سفید منع شد و اخیرا نیز حفاظت امنیتی از او گرفته شد. این اقدام پس از بی‌اعتنایی‌های مشابه به جان بولتون و برایان هوک، دو چهره ضدایرانی دیگر، صورت گرفت که هر دو از حفاظت امنیتی محروم شده و از دولت کنار گذاشته شده‌اند. در ادامه این مطلب آمده است:‌‌ «اخراج برایان هوک به یک نمایش طنزآمیز از تحقیر ترامپی تبدیل شد. چیزی که در توصیف ترامپ از هوک به‌عنوان عضوی از دولت قبلی و قرار‌دادن او در کنار دموکرات‌ها و افرادی مانند میلی (چهره‌ای منفور برای ترامپ) جالب بود، این است که هوک در نوامبر گذشته توسط خود ترامپ برای ریاست بر انتقال تیم وزارت امور خارجه انتخاب شده بود. جمهوری‌خواهان ضدجنگ در آن زمان متعهد شدند‌ هوک هرگز شغلی در دولت دوم ترامپ پیدا نکند و منابع گفتند‌ ترامپ او را پس از اطلاع از سوابق طولانی‌اش در انتقاد از ترامپ و لفاظی‌های جنگ‌طلبانه‌اش اخراج کرد. اکنون او کنار گذاشته شده و به‌طور خصوصی رهبری مخالفت‌ها با نامزدهای ترامپ را بر عهده دارد».
گفته می‌شود‌ بخش زیادی از این مخالفت‌ها را می‌توان در بین سطور گزارش‌های نشریه (Jewish Insider (JI دید. اگر تلاش‌های آیپک (AIPAC) را برای تأثیرگذاری بر انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها در سال‌های 2022 و 2024 جهت حذف منتقدان اسرائیل‌ دنبال کرده باشید، دقیقا می‌دانید که نشریه جوئیش اینسایدر منبعی است که از طریق آن می‌توان فهمید آیپک اکنون در حال پول خرج‌کردن علیه کدام افراد است. در این نشریه، همواره گزارش‌هایی منتشر می‌شد که هشدار می‌داد ‌گروه‌های حامی اسرائیل از ظهور برخی نامزدها «نگران» هستند‌؛ اغلب به دلایل کاملا بی‌مورد یا گاهی تنها به دلیل رابطه آن نامزدها با کسی که مورد علاقه آنها نبوده است. همین الگو اکنون علیه انتصابات ترامپ به کار گرفته شده است.
حلقه نئوکان‌ها تأثیری بر اتخاذ سیاست ترامپ علیه ایران ندارد
با‌این‌حال، علیرضا راستین در گفت‌وگو با «شرق»، این دست گزارش‌ها‌ی رسانه‌ای را نزدیک به واقعیت نمی‌داند و با یادآوری جایگاه، نقش و نفوذ بسیار پررنگ دونالد ترامپ در میان جمهوری‌خواهان، متذکر می‌شود:‌ «حلقه نئوکان‌ها اگرچه ارتباطات بنیادینی با لابی‌های اسرائیلی و آیپک دارد، اما نمی‌توانند در کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت تهدیدی را متوجه کابینه ترامپ بکنند». بنابراین وی نتیجه‌گیری می‌کند:‌ «حلقه نئوکان‌ها تأثیری بر اتخاذ سیاست ترامپ علیه ایران ندارد». ضمن آنکه این کارشناس مسائل آمریکا باور دارد‌: «دونالد ترامپ علاوه بر بازگشت به کاخ سفید، هم‌زمان مجلس نمایندگان و مجلس سنا را هم در اختیار دارد که می‌تواند نقش حلقه یا کمپین ضدایرانی را کم‌رنگ‌تر کند». با‌این‌حال، راستین در ادامه گپ‌و‌گفتش با «شرق» این نکته را هم گوشزد می‌کند که «مجموعه سیاست‌ها و تحولات پیش‌رو بین ایران و آمریکا به‌عنوان پارامتر تعیین‌کننده در دوری یا نزدیکی دولت ترامپ با حلقه نئوکان‌ها عمل خواهد کرد‌. به این معنا که اگر تهران و واشنگتن در مسیر تقابل قرار بگیرند‌،‌ ‌امکان همسویی بیشتر بین این کمپین با دونالد ترامپ وجود دارد». به گفته این کارشناس «نباید نقش‌آفرینی مخرب اسرائیل و شخص نتانیاهو را هم در اتخاذ سیاست‌های ضدایرانی و نزدیکی این حلقه با برخی افراد نظیر مارکو روبیو و مایکل والتز ‌فراموش کرد».
تغییر ریل ترامپ در برابر تهران
در مقاله‌ای با عنوان «انتخاب احتمالی ترامپ، دیدگاه‌های صلح‌طلبانه البریج کولبی در مورد ایران برجسته است»، جوئیش اینسایدر هشدار داد که کولبی «به‌طور درخور توجهی با اقدام نظامی مستقیم علیه ایران مخالف بوده است». با‌این‌حال، او سمت خود را گرفت و اکنون یکی از مقامات ارشد پنتاگون است. همچنین، ترامپ بیش از 12 انتصاب دیگر را اعلام کرد‌ بدون حضور حتی یک نئومحافظه‌کار‌ که دوباره زنگ خطر را در جوئیش اینسایدر به صدا درآورد.
این رسانه (جوئیش اینسایدر) از انتصاب مایکل دیمینو‌ که پیش‌تر در سیا و پنتاگون کار کرده بود، وحشت‌زده شد. او به‌عنوان معاون وزیر دفاع در امور خاورمیانه منصوب شده است. جوئیش اینسایدر هشدار داد: ‌«سال گذشته، [دیمینو] دومین حمله موشکی بالستیک ایران به اسرائیل را به‌عنوان یک واکنش «نسبتا معتدل» توصیف کرد و به‌جای بمباران حوثی‌ها در یمن، خواستار فشار آمریکا بر اسرائیل برای کاهش درگیری‌های منطقه‌ای شد». این مجله همچنین ابراز نگرانی کرد که دن کالدول، یکی دیگر از محافظه‌کاران مخالف جنگ با ایران، به نظر می‌رسد در وارد‌کردن افراد همفکر به پنتاگون نقش داشته باشد. در این میان، «یکی از مخالفان برجسته سیاست خارجی سنتی جمهوری‌خواهان که خواستار کاهش چشمگیر حضور آمریکا در خاورمیانه است، به‌طور مخفیانه در فرایند انتقال در وزارت دفاع دخیل بوده است.‌ طبق گفته چهار نفر که با این موضوع آشنایی دارند، این موضوع نشان‌دهنده تغییر ایدئولوژیک در پنتاگون است. در‌حالی‌که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ دولت جدید خود را می‌سازد».
مبارزه بر سر نامزدهای ترامپ مستقیما به قدرت بالقوه آتش‌بس در غزه مرتبط است. انتظار می‌رود ترامپ نماینده خود در خاورمیانه و دوست املاکی‌اش، استیو ویتکاف‌ ‌که نتانیاهو را وادار به پذیرش آتش‌بس کرد، برای مذاکره با ایران منصوب کند. برای دستیابی به عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل و توافق هسته‌ای با ایران، ترامپ نیاز دارد نسل‌کشی در غزه پایان یابد‌ که این سه موضوع را به هم مرتبط می‌کند و دلیل خصومت شدید اسرائیل با گسترش نقش ویتکاف است. ترامپ درباره نقش فزاینده ویتکاف اظهاراتی کرد که جوئیش اینسایدر آن را به‌عنوان انتقاد از ویتکاف گزارش داد.
ترامپ و سپر فکری ویتکاف و دیمینو
علیرضا راستین در ادامه گفت‌وگوی خود با «شرق» و ذیل تحلیل عمیق‌تر این مواضع از منظری کلان‌تر بر این باور است که «دونالد ترامپ اکنون با یک هوشمندی سعی دارد معادلات خاورمیانه و مشخصا پرونده ایران را به شکلی متفاوت از حلقه نئوکان‌ها مدیریت کند». بنابراین به گفته این تحلیلگر مسائل آمریکا، «اگرچه دونالد ترامپ خبر به‌کارگیری استیو ویتکاف را به‌عنوان مسئول پرونده ایران تکذیب کرد»، اما به زعم این کارشناس «استفاده از افرادی مانند دیمینو از پنتاگون نشان می‌دهد ‌دونالد ترامپ با سیاست و راهبردی که در قبال منطقه غرب آسیا و تهران برای دولت دوم خود تعریف کرده است، نهایتا فردی را به‌عنوان مسئول مذاکرات و پرونده ایران برخواهد گزید که سپهر فکری نزدیک به دیمینو و ویتکاف داشته باشد تا از تشدید تنش، تقابل، درگیری و حتی جنگ نظامی بین ایران و آمریکا جلوگیری کند و اصطلاحا با کمترین هزینه برای آمریکا، در نهایت‌ اهداف ترامپ محقق شود».

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1007610/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ چرا طرح ترامپ برای انتقال مردم غزه «احمقانه» است؟

سرمقاله شرق/ نمایشگاه پیشرفت نمایشگاه پس‌رفت

سرمقاله جوان/ غزه کابوس ابدی غرب

ثبت رکورد جدید برای طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 93 هزار تومان شد

بیگدلی: قشر متوسط در تامین مایحتاج خود مانده، چگونه سکه پیش‌خرید کند؟

عبدالعلی‌زاده: با مسکن مهر، انبوه سازان را بیکار کردند

نماینده مجلس: روزانه 7 هزار میلیارد تومان خلق پول جدید انجام می‌شود

تورم بهمن چقدر بود؟

90هزار مازندرانی ایثارگر تحت پوشش بیمه دی هستند

مرحله دوم پیامک واگذاری خودرو به جانبازان ارسال شد

13 فقره کلاهبرداری سایبری در دورود کشف شد

غیرتی شدن «شرق» پس از شکست عاطفی اروپا در قبال ترامپ!

سرمقاله ایران/ دیپلماسی گفت‌و‌گو؛ پیام سفر امیر قطر به تهران

عبرت شد

سرمقاله کیهان/ تجربه اوکراین عبرتی برای غربگرایان

سرمقاله همشهری/ عوامل شکست کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دوحه در جست‌وجوی نقش جدید

قیمت جهانی طلا 2 اسفند؛ اونس به 2940 دلار و96 سنت

سریال ادامه‌دار افزایش قیمت در بازار حبوبات

واکنش «کیهان» به سخنان پزشکیان درباره FATF

سرمقاله آرمان امروز/ معادله ایران، کشورهای عربی و آمریکا

سرمقاله اعتماد/ وفاق برای توسعه گردشگری

بلومبرگ: ایران و روسیه راه‌های دور زدن تحریم‌های نفتی را بلدند

هشدار سازمان بازرسی به بانک مرکزی درباره پیش‌فروش سکه

رای دیوان عدالت اداری در ماجرای ایران‌خودرو به سمت کروز چرخید +سند

سرمقاله خراسان/ تفاوت ما و روسیه

سرمقاله هم میهن/ ارزیابی سیاسی وزارتخانه کلیدی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ رویکرد ساده‌انگارانه به نظام مالی

هزینه معیشت کارگران از 50 میلیون تومان بیشتر می‌شود

قیمت خودرو امروز 2 اسفند 1403

جزئیات پرداخت عیدی ، حقوق و معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

بازدهی روزانه صندوق‌های طلا از 25 درصد عبور کرد

دست رد بر محبت تصنعی/هنرمندان موسیقی به جای تقدیر، مجوز می‌خواهند

روسیه و چین در تولید تسلیحات از آمریکا پیشی می‌گیرند

ایران باید فوری تصمیم گیری کند

بودجه 43 هزار میلیاردی تلویزیون؛ نمک به زخم مخاطب

چرا پیروزی روسیه در اوکراین به معنای شکست آمریکا در خاورمیانه است؟

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار»

سیاست فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران با همفکری و نیازسنجی از تشکل‌ها تدوین می‌شود

ترامپ به رویای 30 ساله ایران ستیزانه نتانیاهو چراغ سبز نشان می‌دهد؟

مقابله با گردش مالی چند هزار میلیاردی قمار در فضای مجازی

خسارت 8 هزار میلیارد تومانی طرح ورود LPG به سبد سوخت خودروها

رئیس جمهور مأموریت‌های مهم وزارت اقتصاد را شرح داد

بهمن پیروز برای صندوق‌های طلا؛ تحلیلی بر بازار بازار ارز و سکه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 2 اسفند 1403

روایت تجارت نیوز از فاجعه‌بار شدن بازدهی بورس در هفته پایانی بهمن

شمارش معکوس برای یارانه‌های جدید

خط فقر روی پیشانی سالخوردگان

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

ثاقب فرد مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در امور اقتصادی شد

ویکی پدیاجستجو