ندای لرستان

آخرين مطالب

افزایش قیمت لبنیات یا گرانفروشی خرده‌فروشان در ماه‌های گذشته؟ اقتصادي

افزایش قیمت لبنیات یا گرانفروشی خرده‌فروشان در ماه‌های گذشته؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا /طی روزهای گذشته افزایش قیمت لبنیات برای چندمین بار جریان ساز شد که مشاهدات میدانی حاکی از آن است برخی فروشندگان، محصولات لبنی را با قیمت بالاتر از نرخ مصوب و قید شده بر روی محصول به فروش می‌رسانند که در واقع مصداقی از گرانفروشی و استفاده از شرایط نامناسب بازار است به گفته سخنگوی انجمن صنایع لبنی برای تامین مالی خانوار، دولت باید نظارت و اقدامات لازم را انجام دهد.
افزایش قیمت لبنیات برای چندمین بار طی سه ماه گذشته جریان ساز شده است که در این خصوص بر اساس داده‌های انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در ارتباط با 4 محصول شیر کم چرب نایلونی، شیر کم چرب بطری، شیر کم چرب غنی شده با ویتامین D، ماست کم چرب 2 و 2.5 کیلویی و پنیر نسبتا چرب 400 گرمی هیچ افزایش قیمتی با توجه به قیمت توافقی با سازمان حمایت و مندرج در سامانه 124 وجود نداشته است.
 سایر محصولات نیز پس از افزایش قیمت شیر خام در اول مهر ماه سال جاری، شرکت‌های لبنی به استناد دستورالعمل قیمت گذاری محصولات تولید داخل به صورت تدریجی نسبت به افزایش قیمت اقدام کرده‌اند. گزارش مرکز آمار ایران نرخ افزایش یکساله لبنیات منتهی به دی ماه سال جاری (1403) را 20.6 درصد و تورم نقطه‌ای را 22.1 درصد نشان می‌دهد.
تورم ماهیانه گروه محصولات لبنی به استناد گزارش‌های مرکز آمار به ترتیب در مهر ماه 4.7 درصد، آبان 4.7 درصد، آذر 2.5 درصد و دی ماه 1.9 درصد و در مجموع 13.8 درصد را نشان می‌دهد که نشانگر افزایش قیمت تدریجی محصولات لبنی در این چهار ماه شده است.
در 4 ماه گذشته علاوه بر افزایش قیمت شیر خام به مقدار 20 درصد با اثربخشی 14 درصدی در قیمت تمام شده محصولات لبنی و افزایش نرخ مصوب هر دهم درصد چربی از 2000 ریال به 3000 ریال و تغییر آن در بازار از 2300 ریال به 4000 ریال متاثر از افزایش میزان صادرات و افزایش قیمت جهانی خامه و کره مواجه بوده‌ایم که منجر به افزایش قیمت خامه و کره بسته‌بندی شده است. همچنین شاهد افزایش قیمت محصولات پتروشیمی و ارز مبادله‌ای نیز هستیم.

نکته مهم دیگر نیز جایگزینی ارز مبادلاتی به جای ارز نیمایی است که در قیمت سایر اقلام افزودنی مانند استارترها، پودر کاکائو و... افزایش قابل توجه قیمت تمام شده به همراه داشته است. لذا افزایش 14 درصدی قیمت محصولات لبنی در 4 ماه اخیر در مقایسه با افزایش قیمت نهاده‌ها کاملا قابل توجیه است.
صنعت لبنیات کشور علیرغم افزایش قیمت نهاده‌های وارده به صنعت و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و سرانه مصرف، خود را موظف به کنترل قیمت محصولات لبنی بر اساس دستورالعمل صادره و قوانین جاری کشور می‌داند.
بر اساس گزارشات میدانی خبرنگار ایسنا، برخی فروشندگان محصولات لبنی را با قیمت بالاتر از نرخ مصوب و قید شده بر روی محصول به فروش می‌رسانند و در صورت مطرح کردن این موضوع با آن‌ها نیز می‌گویند که قیمت قدیم است که بر روی محصول است اما تولید تاریخ و انقضا به پس از دوران این افزایش قیمت مربوط است و در واقع مصداقی از گرانفروشی و استفاده از شرایط نامناسب بازار است که در ادامه مطلب به این موضوع پرداخته شده است.
محمد فربد- سخنگوی انجمن صنایع لبنی- نیز در یک برنامه رادیویی درباره این افزایش قیمت‌ها اظهار کرد: برخی کالاها با عنوان کالاهای چهارجلدی مشهور هستند که قیمت‌های آن‌ها تعیین و مصوب شده و بر اساس همان قیمت‌های تعیین شده نیز عرضه می‌شوند. این کالاها، محصولاتی هستند که شرکت‌ها مسئولیت تنظیم قیمت آن‌ها را بر اساس پارامترهای هزینه و سود مصوب دارند. اما آنچه که ما از قیمت‌ها و وضعیت بازار استنباط می‌کنیم، بر اساس رصدهای انجام شده، این تغییرات در دو مرحله اتفاق افتاده است. اولین بار در مردادماه متاثر از افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت‌های انرژی، ارز، هزینه‌های حمل‌ونقل، لوازم بسته‌بندی و ... و مرحله بعدی در مهر ماه متعاقب افزایش قیمت شیر خام به میزان 14 درصد که در مجموع میزان این افزایش قیمت 30 درصد بوده که شرکت‌ها قیمت‌های قبل از تیر ماه را افزایش دادند.
وی با تاکید بر اینکه در چهارماهه اول سال شرکت‌ها هیچ رشد قیمتی نداشته‌اند، افزود: بر روی کالا دو ردیف قیمت تولیدکننده و مصرف کننده ذکر شده است بنابراین واحدهای عرضه‌ کالا نیز نمی‌توانند در این زمینه تقلب کنند درصورتی که هزینه دریافتی از سوی این واحدها با قیمت قید شده بر روی محصول مطابقت نداشت، خریداران باید فروشندگان را به قیمت‌های روی محصول ارجاع دهند. در صورتی که فروشندگان بیش از آن مبلغ قید شده دریافت کنند، مصرف‌کننده باید به سازمان‌های نظارتی شکایت و گزارش کنند.
فربد در پایان همچنین با اشاره به اینکه در بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای محصولات لبنی برای ایجاد رقابت در بازار با تخفیف حتی ارزان‌تر از قیمت درج شده بر روی محصول به فروش‌ می‌رسند، تصریح کرد: برای تامین مالی خانوار، دولت باید نظارت و اقدامات لازم را داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1008027/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله وطن امروز/ چرا نظام سلطنتی در ایران منقرض شد و هرگز برنمی‌گردد؟

رفع تعرض از هزار و 615 هکتار اراضی دولتی در 10 ماهه گذشته

ایران در رتبه 5 منابع طبیعی دنیا با ارزش 27.5 تریلیون دلار

منابع گواهی‌30درصدی منقضی شده به بورس میرودیاپلتفرم‌های طلا؟

صدور 190 مجوز فروش طلای آنلاین در 1403

درآمد ترکیه از گردشگری چند میلیارد دلار است؟

رتبه پنجم ایران در مصرف آب

پتانسیل رمزدارایی‌ ها برای کمک به مقابله با تحریم‌ها

عضو کمیسیون انرژی: «مردم» ضلع چهارم مدیریت ناترازی‌ها هستند

اوج‌گیری دوباره آمار چک های برگشتی

واکنش رئیس سازمان برنامه و بودجه به احتمال افزایش یارانه‌های نقدی

حرکت نامتوازن بازارهای موازی؛ تحلیلی از تغییرات قیمت طلا و ارز

نقش برجسته امام خمینی(ره) در احیای ابعاد سیاسی و اجتماعی اسلام

ضرورت مشارکت مردمی در جشن‌های دهه فجر

دهه فجر، شناسنامه جمهوری اسلامی ایران است

باید با تمام توان در جشن‌های دهه فجر حضور یابیم

استاندار لرستان: بهبود معیشت مردم ورونق تولید واشتغال مهم‌ترین اولویت کاری دولت چهاردهم است

ترکیب متفاوت ذوب آهن مقابل خیبر خرم آباد

دخالت در انتصابات از عوامل عدم توسعه و عقب‌ماندگی لرستان است

ترکیب ذوب‌آهن و خیبر خرم‌آباد مشخص شد

گرم کردن بازیکنان ذوب آهن – خیبر خرم‌‌‌‌آباد پیش از بازی

گزارش زنده: ذوب آهن 0 - خیبر خرم‌آباد 0

سراب‌های زاگرس در مسیر ثبت جهانی

گل اول ذوب آهن به خیبر خرم آباد توسط گرامی

گل مردود خیبر خرم آباد به ذوب آهن توسط سفید چغایی

پیروزی یک نیمه‌ای ذوب‌آهن مقابل خیبر خرم‌آباد

افتتاح یا کلنگ‌زنی 250 پروژه در معمولان در ایام دهه فجر

بازدید رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از خبرگزاری تسنیم

نواخته شدن زنگ انقلاب در کیش

سرمقاله همشهری/ شهروند آگاه؛ شهر هوشمند

سرمقاله شرق/ سکوت و انزوای کنشگرانه

سرمقاله جمهوری اسلامی/ امام خمینی و اصالت دادن به مردم

سرمقاله جوان/ ایران و تصویر ایران

سرمقاله فرهیختگان/ تا آخر فیلم را نگاه کنید

«فشار حداکثری» از دستورکار خارج می‌شود؟

آخرین وضعیت پرداخت وام فرزندآوری توسط بانک‌ها

زیان سنگین خودروسازان در پاییز؛ زیان انباشته 223 همت شد!

استان‌های رکورد دار در زمین خواری معرفی شدند

چطور در بیت کوین ثبت نام کنیم؟

گلایه یک فعال اقتصادی از قطعی برق و فاسد شدن شیرخام

مرحله جدید عرضه خودروهای وارداتی

زنگ هشدار در بازار کار 6 استان کشور

بلاتکلیفی سپرده‌های 30درصدی بانک‌ها

سخنگوی دولت: نوسانات بازار صیفی جات در حال کنترل است

نجات آب در مرز بحران

دهه فجر، نسیمی از بعثت نبوی است

کشف 15 قبضه اسلحه شکاری از متخلفان محیط زیستی در لرستان

زنگ انقلاب در مدارس لرستان نواخته شد

ثبت 143 اثر صنایع‌دستی هنرمندان لرستانی در جشنواره بین‌المللی «سرو سیمین»

بهره برداری از 100 پروژه مخابراتی در لرستان آماده به مناسبت دهه فجر