ندای لرستان

آخرين مطالب

مبارزات خونین خرم‌آباد در روزهای پایانی بهمن 57+ عکس اجتماعي

مبارزات خونین خرم‌آباد در روزهای پایانی بهمن 57+ عکس
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - در بهمن 57، مردم خرم‌آباد مبارزات خود علیه رژیم شاهنشاهی را به اوج رساندند. در این ایام، جزئیات ناگفته‌ای از درگیری‌های خونین روزهای پایانی دهه فجر در این شهر وجود دارد که کمتر به آن پرداخته شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سال 57 برای ملت ایران یکی از مهم‌ترین مقاطع تاریخی است؛ سالی که مردم ایران با اتحاد و اراده‌ای بی‌نظیر، توانستند طاغوت را به زمین بزنند و انقلاب اسلامی را به پیروزی برسانند.
در این مقطع حساس، مردم خرم‌آباد نیز در برابر رژیم شاهنشاهی مبارزاتی جانانه و مملو از فداکاری داشتند و لحظات تاریخی بسیاری را رقم زدند.
اما در کنار این پیروزی‌ها، درگیری‌های خونین و نبردهای سختی که در روزهای پایانی دهه فجر در این شهر رخ داد، بخش‌هایی از تاریخ هستند که کمتر در منابع رسمی مورد توجه قرار گرفته‌اند.
در آن روزهای پرالتهاب، که همزمان با اوج‌گیری مبارزات مردمی در سراسر کشور بود، خرم‌آباد نیز شاهد بروز حوادثی مهم و سرنوشت‌ساز در تاریخ انقلاب اسلامی شد و این روزها، سرشار از دلاوری‌های مردم و رشادت‌های جوانان انقلابی بود.
حسن بهرامی، معلم و فعال سیاسی که از پیشگامان این مبارزات در خرم‌آباد بود، یکی از شاهدان عینی این حوادث است. او که در زمان انقلاب جوانی پرشور و مبارز بود، روایت‌های جذاب و شنیدنی از آن دوران سخت و حساس دارد.

ندای لرستان

روایتی از روزهای خونین
حسن بهرامی که در سال 1334 در خرم‌آباد به دنیا آمده، نقش پررنگی در تحولات سیاسی و اجتماعی آن دوران ایفا کرد. در شرایط بحرانی و فشارهای شدید حکومت پهلوی، گروه‌های مختلفی از جمله پلیس، ژاندارمری، کمونیست‌ها و چریک‌های فدایی در تلاش برای سرکوب مردم بودند، اما او و همرزمانش در برابر این نیروها مقاومت می‌کردند.
او گفت: مبارزات انقلابی مردم خرم‌آباد به ماه رمضان سال 57 بازمی‌گردد، زمانی که مرحوم آل‌اسحاق در منبرهای خود به نقد رژیم پهلوی پرداخت. این سخنرانی‌ها و اعتراضات علیه رژیم شاه، باعث شد که نیروهای ژاندارمری به مراسم حمله کرده و چند نفر از مردم را به شهادت برسانند.
این واقعه تلخ به‌عنوان یکی از نخستین درگیری‌های خونین خرم‌آباد، نطفه‌های مبارزه گسترده‌تر را در این شهر کاشت. به این ترتیب، مردم خرم‌آباد به‌طور پیوسته وارد فاز جدیدی از مقاومت شدند که به‌تدریج گسترش یافت.
با شروع سال تحصیلی و بازگشایی مدارس در مهرماه 57، شوروشوق انقلاب در خرم‌آباد به اوج رسید. اعتراضات مردمی در این زمان به‌صورت گسترده و سازمان‌یافته برگزار می‌شد و میدان‌های شهر به مکان‌های اصلی تجمعات تبدیل شد.
مردم از همه اقشار، با اعتقاد راسخ به پیروزی انقلاب، هر روز به خیابان‌ها می‌آمدند و علیه رژیم شاهنشاهی شعار می‌دادند. در اواخر مهرماه همان سال، حادثه‌ای مهم و نمادین در خرم‌آباد رقم خورد.

ندای لرستان

از نام‌های انقلابی تا سخنرانی‌های شورانگیز
سینما رنگین‌کمان که به‌عنوان یکی از نمادهای فرهنگی رژیم شاه شناخته می‌شد، به آتش کشیده شد. این اقدام انقلابی به نوعی اعلام جنگ مردم خرم‌آباد علیه رژیم طاغوت بود و نشان از عزم راسخ آن‌ها برای نابودی نمادهای سلطنت داشت.
در این دوران، نام‌گذاری خیابان‌ها نیز یکی از جلوه‌های تغییرات اجتماعی بود. خیابارن‌ها که به‌نام شاه و اطرافیانش بود، به نام‌های شهدا و شخصیت‌های انقلابی تغییر یافت.
خیابان سعدی به خیابان شهدا تبدیل شد و خیابان پهلوی به خیابان امام خمینی تغییر پیدا کرد. این تغییرات نمادین نشان‌دهنده تغییرات فکری و سیاسی مردم بود که در آن روزها به‌طور ملموسی در سطح شهر به چشم می‌خورد.
یکی از لحظات بسیار تأثیرگذار در تاریخ انقلاب خرم‌آباد، سخنرانی شهید سید فخرالدین رحیمی بود. رحیمی که از تبعید خود در ایرانشهر به خرم‌آباد بازگشته بود، در مسجد علوی سخنرانی‌ای تاریخی کرد که در روحیه مردم تأثیر شگرفی گذاشت.
مردم خرم‌آباد پس از این سخنرانی، با تمام وجود در برابر نیروهای گاردی که از تهران به لرستان اعزام شده بودند ایستادگی کردند. این نیروها که در متل شهرداری مستقر شده بودند، به‌دلیل مقاومت و تلاش‌های مردم نتوانستند در این استان بمانند و به‌زودی مجبور به عقب‌نشینی شدند.

ندای لرستان

یادها و خاطره‌ها
مردم این شهر، در روزهای 18 و 19 بهمن، به‌ویژه زمانی که خبر رسید تهران در بحران است، به‌سمت تهران حرکت کردند تا از اعزام نیروهای لشکر 84 برای سرکوب مردم جلوگیری کنند.
در روز 19 بهمن، فرمانده ارتش در خرم‌آباد با اعلام بی‌طرفی خود، نقش مؤثری در کاهش تنش‌ها و پیشبرد انقلاب در این منطقه ایفا کرد. این اعلام بی‌طرفی یکی از عوامل اصلی در آرامش نسبی در لرستان بود.
وقتی که خبر پیروزی انقلاب در 22 بهمن به خرم‌آباد رسید، مردم به خیابان‌ها ریختند و با شادی و سرور به جشن پرداختند. در این میان، نیروهای ژاندارمری و ارتش که دیگر در برابر مردم مقاومت نمی‌کردند، پرچم سفید بالا بردند تا نشان دهند که از مردم حمایت می‌کنند.
اما روز 23 بهمن، روزی خونین برای مردم خرم‌آباد بود. درگیری شدیدی بین مردم و نیروهای ژاندارمری رخ داد که منجر به شهادت چندین نفر از نیروهای ژاندارمری و همچنین ورود مردم به ژاندارمری و برداشتن اسلحه‌ها شد.

ندای لرستان

تصویری روشن از انقلاب
این درگیری‌ها تا حد زیادی به تحریک گروه‌های چپ‌گرا و چریک‌ها بود که پس از تیراندازی از سوی ژاندارمری، مردم را به واکنش واداشتند. در نهایت، این درگیری‌ها به شهادت 35 نفر از مردم و زخمی‌شدن نزدیک به 100 نفر دیگر انجامید.
با وجود این درگیری‌ها، وضعیت خرم‌آباد پس از پیروزی انقلاب به‌تدریج آرام گرفت و تنها در هفته‌های بعد از پیروزی، برخی درگیری‌های پراکنده بین مردم و ساواکی‌های باقی‌مانده در شهر رخ داد.

ندای لرستان

این حوادث و مبارزات خونین، نه‌تنها نشان از اراده مردم خرم‌آباد در مبارزه با رژیم طاغوت داشت، بلکه تصویری روشن از دلاوری‌ها و فداکاری‌های مردم در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی است که باید برای نسل‌های آینده حفظ و منتقل شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1010473/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شورای ذی‌نفعان؛ گفت‌وگویی درباره تعدد شوراهای عالی در ایران

وضعیت بازار طلا و سکه در روزهای پایان سال

خرید جهیزیه در آستانه نوروز 1404 چقدر هزینه دارد؟

فشار فروش نهنگ‌های آدا کاردانو؛ آیا امیدی به تغییر روند نزولی هست؟

تکذیب شایعات آب نمک بالای نفت صادراتی ایران

ماشین شانس رو امتحان، یک میلیارد تومان جایزه طلا

خیبر المپیک لرستان را شکست داد

حجت الاسلام شاهرخی: آمریکا و هم‌پیمانانش قابل‌اعتماد نیستند

تأکید بر اتمام پروژه‌های آموزشی با پیشرفت 70 درصدی در لرستان

طرفداران افراطی سلبریتی‌ ها عملکرد مغزی ضعیف‌تری دارند

بحران مالی فولکس‌واگن را به سمت تولید سلاح کشاند

جشن گلریزان آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در خرم‌آباد

برگزاری میز خدمت ویژه خانواده‌های شهدا و ایثارگران در نماز جمعه شهرستان رودان

سخنرانی مدیر کل بنیاد سمنان در مراسم نماز جمعه به مناسبت بزرگداشت روز شهید

لزوم حفظ و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌های آینده

خروج بنیاد مستضعفان از بنگاه‌‏داری؟

پیش‌بینی بازار خودرو در آخرین هفته سال 1403

سود 4 میلیونی سهام عدالت تکذیب شد

چرا نظریه کوانتوم پس از گذشت 100 سال هنوز برای فیزیکدانان معما است؟

واکاوی کشتار علویان در بستر منطقه‌ای

رئیس اتاق اصناف تهران: کالاهای عرضه‌شده در نمایشگاه‌های بهاره بی کیفیت نیستند

کاهش ساعات کاری بخش خصوصی؛ فشار مضاعف به تولید

انتشار سری جدید ایران‌چک 200 هزار تومانی

مذاکره با آمریکا خسارت‌بار است/ فریب وعده‌ها را نخوریم

آمریکا و هم‌پیمانانش قابل‌اعتماد نیستند

تأمین کالاهای اساسی در لرستان بدون کمبود ادامه دارد

رمضان فرصتی برای تعالی معنوی

طلاب و اساتید حوزه همیشه در صف اول تاریخ ایران پیشگام بودند

لرستان با زبان هنر به پیشواز نوروز می‌رود

توزیع 400 تن گوشت قرمز و 600 تن برنج در لرستان

جوشش چشمه فصلی سراب «کیو» خرم‌آباد

کاهش عجیب تعداد واحدهای صنفی مصالح‌ فروشی از سال 90

خودروسازان، پسته‌ فروش شدند؛ صادرات 25 میلیون دلار پسته

تولید 20 میلیون قطعه لوازم خانگی در سال 1403

جوشش دوباره چشمه فصلی سراب کیو خرم‌آباد + فیلم

انقلابی که ترامپ در طول پنجاه روز به پا کرد

کمبودی برای تامین کالاهای مورد نیاز ماه رمضان و ایام عید وجود ندارد

500 هزار تومان هدیه اپلیکیشن آبانک با افتتاح حساب و دعوت از دوستان

ریزش 15 درصدی یک شاخص مهم در بورس

زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

لرستان| تفسیر آیه ١٢٨ سوره مبارکه توبه به زبان لری

تجلیل روسای کارگروه‌های تخصصی شاهد و ایثارگر از مدیرکل نخبگان و دانش پژوهان بنیاد

پلمب 33 مرکز استخراج رمزارز غیرمجاز در لرستان

عدم توجه به جلو عامل نیمی از تصادفات لرستان

روزنامه نگار آمریکایی: ترامپ همان‌ کسی است که آمریکا را نابود می‌کند

اسکناس جدید 200 هزار تومانی منتشر شد

تحویل بیش از 46 هزار مگاوات برق به شبکه از مجتمع گاز پارس جنوبی

آمار جدید بارندگی در لرستان/ پیش‌بینی برای فروردین 1404

ساخت واکسن چینی جهت جلوگیری از سکته قلبی

توجه جامعه به فرهنگ ایثار و شهادت تسکینِ درد فراغ خانواده‌های شهدا