ندای لرستان

آخرين مطالب

2392 روستای لرستان گازدار شد‌ اجتماعي

2392 روستای لرستان گازدار شد‌
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - مدیرعامل شرکت گاز لرستان از پنج پروژه بزرگ بهبود شبکه گاز و گازرسانی به 2392 روستای این استان خبر داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، لرستان، در غرب ایران با رشته‌کوه‌های زاگرس یکی از استان‌های کوهستانی ایران است که همین شرایط جغرافیایی موجب پیچیدگی‌هایی در اجرای پروژه‌های گازرسانی شده‌است.
در این شرایط، گازرسانی به بسیاری از روستاهای لرستان در حال پیشرفت است و از مجموع 2467 روستای واجد شرایط گازرسانی، 2361 روستا هم‌اکنون از گاز طبیعی بهره‌مند شده‌اند که معادل 98.7 درصد از کل روستاهای این استان است.
تقویت تاب‌آوری شبکه گاز لرستان با 380 میلیارد تومان 31 روستای دیگر نیز در بهمن 1403 به شبکه گاز متصل شده‌اند و به این ترتیب، مجموع روستاهای گازدار لرستان به 2392 روستا رسید که معادل 99 درصد است.
در بخش شهری نیز، ضریب نفوذ گازرسانی به 99.9 درصد رسیده است و فقط شهر بزنوید الیگودرز هنوز از این خدمات محروم است.
به‌طور کلی، 647 هزار مشترک در لرستان از گاز طبیعی بهره‌مند هستند که 40 درصد این آمار در روستاها، 55 درصد در بخش شهری و باقی‌مانده در صنایع کوچک و بزرگ فعال هستند.
اما آیا این آمار به معنای رفع تمام مشکلات گازرسانی در لرستان است؟ کرم گودرزی، مدیرعامل شرکت گاز لرستان، تأکید دارد که با وجود این پیشرفت، هنوز برخی مناطق، به‌ویژه در نقاط صعب‌العبور، با دشواری‌هایی در تأمین پایدار گاز مواجه هستند.
شرایط جغرافیایی باعث شده‌است که اجرای شبکه گاز در برخی روستاها نیازمند عملیات عمرانی پیچیده‌ای باشد. این موضوع هزینه اجرای پروژه‌ها را افزایش داده‌است و زمان بهره‌برداری را طولانی‌تر کرده است.
از سوی دیگر شبکه‌های گاز که از 30 سال پیش در مناطقی همچون الیگودرز، بروجرد، و خرم‌آباد ایجاد شده‌اند، اکنون به‌دلیل قدیمی‌شدن نیاز به بهسازی دارد.
بسیاری از این شبکه‌ها به‌ویژه در بخش‌هایی همچون خرم‌آباد و بروجرد، به‌دلیل فرسودگی و فرسایش، ظرفیت کافی برای ارائه خدمات ایمن را ندارند و باید به‌روزرسانی و ترمیم شوند.
یکی از اقدامات اخیر برای بهبود این وضعیت، تعویض شیرهای خیابانی غیراستاندارد و آسیب‌دیده است. به‌طور مثال، در یک روز مشخص، 11 شیر خیابانی تعویض شدند.
همزمان با این اصلاحات، طرح‌هایی برای ایجاد مسیرهای جایگزین انتقال گاز در لرستان برای افزایش تاب‌آوری شبکه در شرایط بحرانی، اجرا شده‌است.
در این طرح‌ها، برخی شهرها و صنایع به چندین خط انتقال متصل شده‌اند تا در صورت بروز مشکل در یک مسیر، امکان تأمین گاز از مسیر دیگر وجود داشته باشد.
پنج پروژه بزرگ بهبود شبکه گاز در لرستان هم‌اکنون در حال اجرا است که دو مورد از این پروژه‌ها در شرق و غرب لرستان به‌عنوان زیرساختی پروژه‌های کلیدی معرفی شده‌اند. هزینه پیش‌بینی‌شده برای دو پروژه حدود 384 میلیارد تومان برآورد شده‌است.
به‌گفته گودرزی، پایش لحظه‌ای شبکه گاز در لرستان ادامه دارد و تیم‌های فنی به‌صورت شبانه‌روزی فشار گاز را کنترل می‌کنند. او تأکید کرده‌است که تاکنون هیچ گزارشی از قطعی گاز در مناطق مسکونی دریافت نشده‌است.
از سوی دیگر لرستان در کنار پروژه‌های زیرساختی، با ناترازی انرژی مواجه بوده‌است؛ به این معنا که میزان تولید و مصرف انرژی در این منطقه همخوانی ندارد. این ناترازی به‌ویژه در فصول سرد سال و در استان‌های سردسیر و کوهستانی مانند لرستان، نمود بیشتری پیدا می‌کند.
سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان، در جلسه کارگروه مدیریت مصرف انرژی اعلام کرد که این استان پس از اقدامات شاهد تحقق صرفه‌جویی 18 درصدی در مصرف برق و 5 درصدی در مصرف گاز بوده‌است.
او بر اهمیت گازرسانی به صنایع تأکید و بیان کرد که این امر می‌تواند به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و بهبود وضعیت اقتصادی لرستان کمک کند.
یکی از موضوعات کلیدی که استاندار لرستان بر آن تأکید دارد، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است. شاهرخی اعلام کرده‌است که نصب پنل‌های خورشیدی برای ادامه روند کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری، باید به طور جدی دنبال شود.
استاندار لرستان بر این باور است که این استان با برخورداری از شرایط مناسب جغرافیایی برای استفاده از انرژی خورشیدی، باید به‌عنوان الگو در زمینه توسعه این انرژی‌های پاک مطرح شود.
انتهای پیام/ 644/.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1010748/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکاوی کشتار علویان در بستر منطقه‌ای

رئیس اتاق اصناف تهران: کالاهای عرضه‌شده در نمایشگاه‌های بهاره بی کیفیت نیستند

کاهش ساعات کاری بخش خصوصی؛ فشار مضاعف به تولید

انتشار سری جدید ایران‌چک 200 هزار تومانی

مذاکره با آمریکا خسارت‌بار است/ فریب وعده‌ها را نخوریم

آمریکا و هم‌پیمانانش قابل‌اعتماد نیستند

تأمین کالاهای اساسی در لرستان بدون کمبود ادامه دارد

رمضان فرصتی برای تعالی معنوی

طلاب و اساتید حوزه همیشه در صف اول تاریخ ایران پیشگام بودند

لرستان با زبان هنر به پیشواز نوروز می‌رود

توزیع 400 تن گوشت قرمز و 600 تن برنج در لرستان

جوشش چشمه فصلی سراب «کیو» خرم‌آباد

کاهش عجیب تعداد واحدهای صنفی مصالح‌ فروشی از سال 90

خودروسازان، پسته‌ فروش شدند؛ صادرات 25 میلیون دلار پسته

تولید 20 میلیون قطعه لوازم خانگی در سال 1403

جوشش دوباره چشمه فصلی سراب کیو خرم‌آباد + فیلم

انقلابی که ترامپ در طول پنجاه روز به پا کرد

کمبودی برای تامین کالاهای مورد نیاز ماه رمضان و ایام عید وجود ندارد

500 هزار تومان هدیه اپلیکیشن آبانک با افتتاح حساب و دعوت از دوستان

ریزش 15 درصدی یک شاخص مهم در بورس

زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

لرستان| تفسیر آیه ١٢٨ سوره مبارکه توبه به زبان لری

تجلیل روسای کارگروه‌های تخصصی شاهد و ایثارگر از مدیرکل نخبگان و دانش پژوهان بنیاد

پلمب 33 مرکز استخراج رمزارز غیرمجاز در لرستان

عدم توجه به جلو عامل نیمی از تصادفات لرستان

روزنامه نگار آمریکایی: ترامپ همان‌ کسی است که آمریکا را نابود می‌کند

اسکناس جدید 200 هزار تومانی منتشر شد

تحویل بیش از 46 هزار مگاوات برق به شبکه از مجتمع گاز پارس جنوبی

آمار جدید بارندگی در لرستان/ پیش‌بینی برای فروردین 1404

ساخت واکسن چینی جهت جلوگیری از سکته قلبی

توجه جامعه به فرهنگ ایثار و شهادت تسکینِ درد فراغ خانواده‌های شهدا

انجام 1071 پرواز فوق‌العاده به 30 کشور در نوروز 1404

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد

زمان قطعی برق خرم آباد امروز جمعه 24 اسفند (خاموشی برق)

شکسته شدن یک رکورد ملی در مسابقات دوومیدانی جام رمضان

میوه‌های شب عید در لرستان ارزان‌تر از بازار عرضه می‌شود

راز عمر 117 ساله؛ پیرترین زن جهان ژن‌هایی داشت که سلول‌هایش را «جوان‌تر» نگه می‌داشتند

نگرانی امنیتی از اجرای قانون حجاب چیست؟

آجیل شب عید امسال 20 درصد گران تر از پارسال

نماینده اسبق ایران در ایکائو: امکان خرید هواپیمای جوان وجود دارد، اما نمی‌صرفد

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

نقش ممتاز روحانیت و طلاب لرستان در تاریخ ایران

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آتش زدن تسلا در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید