ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمایه گذاری شرکت های دولتی در سراشیبی سیاسی

سرمایه گذاری شرکت های دولتی در سراشیبی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خراسان /بررسی ها نشان می دهد گردش مالی شرکت های دولتی بدون در نظر گرفتن تورم در 13 سال گذشته از روند نسبتاً نزولی برخوردار بوده و وضعیت سرمایه گذاری این شرکت ها نیز چندان مطلوب نیست. ضمن این که ابهاماتی پیرامون وضعیت و عملکرد واقعی این بازوهای توسعه ای دولت نیز وجود دارد.
جزئیات بودجه شرکت های دولتی در سال آینده نشان می دهد که بودجه این شرکت ها در لایحه بودجه 1404، 70 درصد نسبت به سال 1403 رشد داشته، با این حال، آن چه که تاکنون مشاهده می شود این است که گردش مالی این شرکت ها در یک بازه زمانی 13 ساله تا سال 1403، از روند نزولی برخوردار بوده است. همچنین در شرایطی که هزینه های سرمایه ای شرکت های دولتی در لایحه بودجه 1404، نسبت به قانون بودجه امسال رشد 76 درصدی داشته، بررسی ها نشان می دهد این شاخص نیز بدون در نظر گرفتن اثر تورم، در مسیر کاهشی سال های اخیر قرار دارد. از چنین داده هایی می توان نتیجه گرفت که وضعیت بودجه ای شرکت های دولتی در راستای اهدافی که برای آن ها متصور است، چندان مطلوب نیست. هر چند مرکز پژوهش های مجلس توصیه کرده که به دلیل غیر دقیق بودن ارقام بودجه ای این شرکت ها و همچنین امکان اصلاح بودجه از سوی آن ها، می بایست ارزیابی آن ها با تمرکز بر خروجی های مورد انتظار و همچنین شاخص های مالی به جای اعداد و ارقام انجام شود.

ندای لرستان

ندای لرستان


بودجه واقعی شرکت های دولتی آب رفت
نخستین نکته ای که در خصوص بودجه شرکت های دولتی به چشم می خورد، روند نزولی گردش مالی این شرکت ها در 13 سال گذشته است. هر چند این رقم در بودجه سال آینده نسبت به سال جاری، افزایش را نشان می دهد. طبق محاسبات و داده های موجود، عملکرد بودجه شرکت های دولتی به قیمت ثابت (حذف اثر تورم) از حدود 85 هزار میلیارد تومان در سال 1390 به 53 هزار میلیارد تومان در سال 1403 کاهش یافته که افت 38 درصدی را نشان می دهد. البته ناگفته نماند که در سال جاری، این وضعیت با بهبود خوبی روبه رو شده و از 38 هزار میلیارد تومان در 1402به حدود 53 هزار میلیارد تومان (پیش بینی) رسیده است.


غیر شفاف بودن وضعیت سود و زیان شرکت های دولتی
بررسی منابع و مصارف بودجه شرکت های دولتی در لایحه بودجه سال آینده نشان می دهد که تعداد شرکت های سودده و سربه سر 328 شرکت و تعداد شرکت های زیان ده 15 شرکت است. این در حالی است که در عمل، تعداد شرکت های زیان ده بیش از این مقدار است. به طوری که در شش ماه امسال، تعداد این شرکت ها بالغ بر 156 شرکت بوده است. در نتیجه می توان گفت که اعداد و ارقام بودجه ای به تنهایی نمی توانند وضعیت سوددهی یا زیان دهی این شرکت ها را منعکس کنند.
 روند نزولی سرمایه گذاری در شرکت های دولتی
موضوع قابل توجه دیگر در خصوص وضعیت بودجه شرکت های دولتی، این است که هزینه های سرمایه ای این شرکت ها اگر چه در لایحه بودجه سال آینده حدود 76 درصد افزایش نسبت به قانون بودجه امسال داشته اما بررسی روند هزینه های سرمایه ای حقیقی (بدون اثر تورم) شرکت های دولتی نشانگر روندی رو به کاهش در سال های اخیر است. این مسئله، می تواند نگرانی ها نسبت به کیفیت و کمیت خدمات توسعه ای این شرکت ها در سال های آینده را افزایش دهد.
 ​​​​​

ندای لرستان

سودآورترین و زیان ده ترین شرکت ها
گزارش مرکز پژوهش ها در بخشی دیگر، شرکت های سودده و زیان ده دولتی را معرفی کرده است.در این راستا و بر اساس عملکرد سال 1402، ایمیدرو با بیش از 76 هزار میلیارد تومان سود در رده نخست قرار دارد و بانک مرکزی با سودی حدود 40.8 هزار میلیارد تومان در رده دوم قرار گرفته است. از سوی دیگر در فهرست زیان ده ترین شرکت ها نیز شرکت تولید نیروی برق حرارتی، صادا و سیما و سهامی خدمات حمایتی کشاورزی دیده می شوند. نکته ای که در این جا باید در نظر داشت، این است که علت ایجاد زیان لزوماً به خاطر ضعف در عملکرد این شرکت ها نیست بلکه به دلیل قیمت های تکلیفی، خروج قابل توجه سود، برداشت درصدی از هزینه ها، بازنگشتن وجوه حاصل از واگذاری بنگاه های زیر مجموعه (در خصوص سازمان های توسعه ای) و سایر عوامل مرتبط با سیاست گذاری ایجاد شده است. همچنین جالب توجه این است که از 10 شرکت مشخص شده در نمودار زیان ده ترین شرکت ها، تنها دو شرکت به عنوان شرکت های زیان ده در قانون بودجه سال 1402 درج شده و باقی شرکت ها در فهرست شرکت های سودده و سر به سر آمده بوده اند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011202/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش عجیب تعداد واحدهای صنفی مصالح‌ فروشی از سال 90

خودروسازان، پسته‌ فروش شدند؛ صادرات 25 میلیون دلار پسته

تولید 20 میلیون قطعه لوازم خانگی در سال 1403

جوشش دوباره چشمه فصلی سراب کیو خرم‌آباد + فیلم

انقلابی که ترامپ در طول پنجاه روز به پا کرد

کمبودی برای تامین کالاهای مورد نیاز ماه رمضان و ایام عید وجود ندارد

500 هزار تومان هدیه اپلیکیشن آبانک با افتتاح حساب و دعوت از دوستان

ریزش 15 درصدی یک شاخص مهم در بورس

زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

لرستان| تفسیر آیه ١٢٨ سوره مبارکه توبه به زبان لری

تجلیل روسای کارگروه‌های تخصصی شاهد و ایثارگر از مدیرکل نخبگان و دانش پژوهان بنیاد

پلمب 33 مرکز استخراج رمزارز غیرمجاز در لرستان

عدم توجه به جلو عامل نیمی از تصادفات لرستان

روزنامه نگار آمریکایی: ترامپ همان‌ کسی است که آمریکا را نابود می‌کند

اسکناس جدید 200 هزار تومانی منتشر شد

تحویل بیش از 46 هزار مگاوات برق به شبکه از مجتمع گاز پارس جنوبی

آمار جدید بارندگی در لرستان/ پیش‌بینی برای فروردین 1404

ساخت واکسن چینی جهت جلوگیری از سکته قلبی

توجه جامعه به فرهنگ ایثار و شهادت تسکینِ درد فراغ خانواده‌های شهدا

انجام 1071 پرواز فوق‌العاده به 30 کشور در نوروز 1404

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد

زمان قطعی برق خرم آباد امروز جمعه 24 اسفند (خاموشی برق)

شکسته شدن یک رکورد ملی در مسابقات دوومیدانی جام رمضان

میوه‌های شب عید در لرستان ارزان‌تر از بازار عرضه می‌شود

راز عمر 117 ساله؛ پیرترین زن جهان ژن‌هایی داشت که سلول‌هایش را «جوان‌تر» نگه می‌داشتند

نگرانی امنیتی از اجرای قانون حجاب چیست؟

آجیل شب عید امسال 20 درصد گران تر از پارسال

نماینده اسبق ایران در ایکائو: امکان خرید هواپیمای جوان وجود دارد، اما نمی‌صرفد

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

نقش ممتاز روحانیت و طلاب لرستان در تاریخ ایران

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آتش زدن تسلا در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

دو نوجوان دو و میدانی کار لرستانی سهمیه بازی‌های آسیایی را گرفتند

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

سالار عقیلی حنجره طلایی خود را بیمه کرد

پایان رقابت‌های دوومیدانی ماه مبارک رمضان با ثبت یک رکورد ملی

حجت الاسلام شاهرخی: لرستان، مهد روحانیت پیشگام و نقش آفرین در تاریخ ایران است

برگزاری آخرین نشست هم اندیشی روسای شوراهای اسلامی کار لرستان در خرم آباد

افشای حقیقت موجودات فرازمینی

نمازخانه‌های مدارس استثنایی لرستان تجهیز می‌شود

زخم کاری مصوبات تکراری بر پیکر پسماند لرستان

ردیابی جهش نرخ ارز در نیمه دوم سال

معاویه آل‌سعود