ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ تاکتیک پیروزی در نبرد روایت ها سیاسی

سرمقاله خراسان/ تاکتیک پیروزی در نبرد روایت ها
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خراسان / «تاکتیک پیروزی در نبرد روایت ها» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم حامد رحیم پور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
فرمان رهبر انقلاب برای تولید محتوا علیه نفوذ دشمن در افکار عمومی، تاکیدی دوباره بر ضرورت حضور جدی و هوشمندانه در میدان جنگ نرم است؛ میدانی که دشمن در آن با تمام قوا تلاش دارد تا محاسبات افکار عمومی ایران را دگرگون کند.
دشمن به ما حمله نظامی نمی‌کند، نه که نخواهد، بلکه نمی‌تواند. بازدارندگی ایران به سطحی رسیده که هرگونه رویارویی نظامی برای دشمنان هزینه‌های جبران‌ناپذیری دارد. اما جنگی که هر روز شدیدتر می‌شود، جنگ رسانه‌ای و عملیات شناختی است. هدف اصلی این جنگ، تغییر درک عمومی از واقعیت‌ها، تزریق یأس و ناامیدی، ایجاد دوگانه‌های کاذب و بر هم زدن انسجام اجتماعی است.
تهدید نرم‌افزاری دشمن یعنی ایجاد تصویری شکست‌خورده و مأیوس از ایران. در این مسیر، رسانه‌های بین‌المللی، شبکه‌های اجتماعی و جریان‌های فکری وابسته به دشمن، به‌طور مستمر در حال القای نارضایتی و بحران‌سازی مصنوعی هستند. اما چرا ما هنوز یک نظام حرفه‌ای و به‌روز رسانه‌ای برای مقابله با این جنگ نداریم؟
موفقیت این تصویرسازی با هدف حفظ و تشدید احساسات منفی و ایجاد التهاب روانی را شاید بتوان این‌گونه ارزیابی کرد که آیا توانسته‌اند در یک کاربر ایرانی بعد از گشت‌وگذار در اینستاگرام، توییتر و سایر شبکه‌های اجتماعی، در مجموع باعث افزایش احساسات منفی شوند یا نه. اگر خشم، غم و ناامیدی یک کاربر پس از مرور روزانه شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد، این به معنی موفقیت عملیات تهدید نرم‌افزاری دشمن است. چنین فرایندی، نه‌تنها وضعیت روانی جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه باعث کاهش امید اجتماعی، ایجاد حس ناکارآمدی در حاکمیت و نهادهای داخلی و تشدید دوقطبی‌های مخرب در سطح افکار عمومی می‌شود. این همان نقطه‌ای است که دشمن به دنبال آن است: بحران‌سازی از درون و ایجاد بی‌ثباتی ذهنی و روانی در جامعه، بدون نیاز به مداخله فیزیکی.

ضعف رسانه‌های داخلی؛ مشکل کجاست؟
رسانه‌های داخلی بیش از آن که تمرکز خود را برای مقابله با تهاجم نرم‌افزاری دشمن بگذارند، درگیر رقابت‌های سیاسی و منازعات داخلی شده‌اند. این ضعف موجب شده است که فضای رسانه‌ای کشور بیش از آن که تولیدکننده گفتمان ملی باشد، به بازنشر خط رسانه‌ای دشمن بپردازد. یکی از مشکلات اساسی، رویکرد واکنشی رسانه‌های داخلی است. این رسانه‌ها اغلب در انتظار حمله رسانه‌ای دشمن می‌مانند و سپس سعی در پاسخ‌گویی دارند. این در حالی است که استراتژی صحیح رسانه‌ای، کنش‌گرایی و طراحی عملیات رسانه‌ای پیش‌دستانه است. ما نباید بنشینیم و منتظر بمانیم که ترامپ، نتانیاهو یا هر بازیگر دیگری چه می‌کند و سپس صرفاً واکنش نشان دهیم؛ بلکه باید با رصد و تحلیل دقیق خط رسانه‌ای دشمن، پویشی قدرتمند و هماهنگ در جهت هدایت افکار عمومی ایجاد کنیم.
مقابله با جنگ شناختی دشمن نیز نیازمند یک رویکرد فرابخشی و هماهنگ است. وزارت علوم، وزارت ارشاد، آموزش‌وپرورش، رسانه ملی و وزارت ارتباطات باید در یک راستا قرار گیرند و با یکدیگر همکاری کنند. این همکاری می‌تواند از طریق:
آموزش و ارتقای سواد رسانه‌ای در جامعه؛
افزایش تولید محتوای حرفه‌ای و هدفمند؛
تربیت نخبگان رسانه‌ای برای مقابله با عملیات شناختی دشمن؛
رصد و تحلیل خطوط رسانه‌ای دشمن و طراحی عملیات رسانه‌ای متقابل
و... باشد.
تحقق این اهداف نیازمند تصمیم‌گیری در سطوح کلان، نظیر شورای عالی امنیت ملی است. بدون طراحی و مدیریت یکپارچه، مقابله با جنگ نرم دشمن دشوار خواهد بود.
در این میان، مسئولان کشور نیز باید از ظرفیت رسانه‌ای خود استفاده کنند. امروزه هر مسئول دولتی، دیپلمات و سیاست‌مدار باید خود یک رسانه باشد. نمونه‌ای از این استفاده صحیح از دیپلماسی عمومی، عملکرد وزیر امور خارجه، آقای عراقچی، در ماه‌های اخیر بوده است که به‌طور نسبی توانسته از ابزارهای رسانه‌ای در عرصه دیپلماسی عمومی بهره بگیرد. اما این رویکرد باید در تمام ساختار مدیریتی کشور نهادینه شود.
یکی از کلیدی‌ترین اقدامات هم رصد، تحلیل و مهار خط رسانه‌ای دشمن است. اندیشکده‌ها، نخبگان رسانه‌ای و تحلیل‌گران داخلی باید خط اصلی رسانه‌ای دشمن را استخراج کنند و تولیدات رسانه‌ای داخلی به نحوی جهت‌دهی شوند که از تقویت این خطوط جلوگیری شود. در واقع، هر محتوایی که در داخل کشور به‌صورت ناخواسته در راستای القائات دشمن باشد، باید از دستور کار خارج شود.
جنگ شناختی، جنگی است که در آن برنده کسی خواهد بود که بتواند افکار عمومی را مدیریت کند. راهبرد رهبر انقلاب برای مقابله با تهدید نرم‌افزاری، یک نقشه راه دقیق برای نجات کشور از این تهاجم همه‌جانبه است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011557/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمبود زیرساخت‌های تخصصی، چالش اصلی توسعه ورزش‌های آبی در لرستان

از رفیق‌دوست تا سعید قاسمی

ضربه برکناری وزیر اقتصاد به بورس

اتهام به رئیس‌جمهور

تجمّع عجیب علیه سران قوا

پیش بینی قیمت دلار 23 اسفند 1403

برای سورپرایز در بازار رمزارزها آماده باشید

فشار بر بزرگترین خریدار نفت ایران

اولین گزارش رسمی از کشف لیتیوم در ایران

روایت تجارت نیوز از بلای ممنوعیت واردات؛ بازار شب عید در تسخیر پوشاک بنگلادشی

ایران چگونه از حمل و نقل دنیا حذف شد؟

تحلیل اکوایران از وضعیت بازار داغ شب عید

پیش بینی قیمت طلا و سکه 23 اسفند 1403

عاملی: رفع فیلتر در دستور جلسه شورایعالی فضای مجازی نبود

وضعیت تهران هولناک‌ شد؛ 4 سد تهران فقط پنج درصد آب دارد

عملیات نخاله برداری از حاشیه آرامستان سراب یاس و فلک الدین انجام شد

600 تن سیب زمینی احتکار شده در ازنا کشف شد

تولید سالانه 250 تن گوشت خاویار در لرستان

روستای لک‌لک‌های بروجرد ظرفیت جهانی شدن را دارد

مراسم افطاری در یادمان شهدای شهرستان ازنا

یادواره شهدای دانشجوی دانشگاه پیام نور لرستان برگزار می‌شود

کاشت نهال در محوطه یادمان شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی لرستان+ عکس

طرح ملی ورزش و مردم در استان لرستان برگزار شد

زمان قطعی برق خرم آباد امروز چهارشنبه 22 اسفند (خاموشی برق)

تولیدات دانش بنیان، برگ برنده توسعه لرستان

پایش آب شرب 1650 روستای لرستان

فعالیت 400 مربی در لرستان برای آموزش رایگان ورزش

تحصیل 1250 طلبه در 13 مدرسه علمیه لرستان

محور پلدختر به خرم آباد بازسازی می‌شود

775 هزار لرستانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند

12 هزار لرستانی در دولت چهاردهم از اینترنت پرسرعت بهره مند شدند

سرپرست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان معرفی شد

سرپرست مدیریت درمان تأمین اجتماعی لرستان منصوب شد

تعامل دستگاه‌های اجرایی رمز موفقیت استانداردسازی لرستان

12 هزار لرستانی در دولت چهاردهم به اینترنت پرسرعت متصل شدند

پرداخت 181 میلیارد وام کارگشایی به مددجویان لرستان

ایثارگران سرمایه‌های معنوی جامعه هستند

آمادگی راهداری لرستان برای خدمات رسانی به مسافران نوروزی

پایتخت سمنوپزی ایران/ وارثان یک سنت کهن در بروجرد+ عکس

اجرای 45 همت پروژه در شهرک‌های صنعتی لرستان

35 هکتار اراضی طرح های راکد شهرک های صنعتی لرستان بازپس گرفته شد

مدیرکل درمان تأمین اجتماعی لرستان معرفی شد

تعامل میان دستگاه های اجرایی عامل اصلی پیشبرد ضوابط استاندارد سازی است

بازپس‌گیری 35 هکتار اراضی راکد شهرک‌های صنعتی لرستان

کشف آثاری از نئاندرتالها در غار قمری خرم‌آباد

ترویج عدالت در جامعه، حرکت در مسیر شهداست

پیش بینی آب و هوای لرستان برای فردا پنجشنبه 23 اسفند 1403

ایجاد پارکینگ‌های موقت برای پنجشنبه آخر سال در خرم‌آباد

عملیات بهسازی ورزشگاه تختی خرم‌آباد/زمین چمن زیر کشت می‌رود

پیش‌بینی بارش‌های رگباری و وزش باد در لرستان