ندای لرستان

آخرين مطالب

مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار» علمي

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار»
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یکی از اهداف اصلی جشنواره ملی ایثار، شناسایی و تشویق جامعه هدف نخبگانی و همچنین معرفی دستگاه‌های آموزشی است که بیشترین تلاش را برای نخبه‌پروری در جامعه ایثارگران داشته‌اند. ما تلاش می‌کنیم که بهترین‌های علمی و پژوهشی این جامعه را در سطح کشور و حتی در عرصه بین‌المللی معرفی کنیم.

به گزارش ایثار، «جایزه ملی ایثار» یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی، آموزشی و پژوهشی کشور است که با هدف تجلیل از برترین‌های علمی و آموزشی جامعه هدف طرح شاهد برگزار می‌شود. این جشنواره که امسال نهمین دوره خود را پشت سر گذاشت، تغییرات و تحولات مهمی را در شیوه اجرا و مدل ارزیابی تجربه کرد. به همین منظور، با هاشم صابریان، مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت‌وگویی داشتیم تا ابعاد مختلف این جشنواره را بررسی کنیم.
نهمین دوره جایزه ملی ایثار و اهداف آن
هاشم صابریان درباره اهداف برگزاری این رویداد بزرگ توضیح داد: جایزه ملی ایثار، بزرگ‌ترین رویداد علمی، آموزشی و پژوهشی بنیاد شهید و امور ایثارگران است که هر سال در معاونت فرهنگی و از سوی اداره کل آموزش برگزار می‌شود. این جشنواره با هدف معرفی و تجلیل از برترین‌های آموزشی و تحصیلی جامعه هدف طرح شاهد، ایجاد پویایی، تحرک و افزایش انگیزه تحصیلی برگزار می‌شود. ما امسال نهمین دوره این جشنواره را برگزار کردیم. البته در دو سال اخیر روش اجرا و مدل کار تغییراتی داشته، اما اساساً برای نهمین بار برگزار شد. این رویداد در تمامی دستگاه‌های آموزشی پنج‌گانه کشور برگزار شد و افراد برگزیده بر اساس شاخص‌های مشخص انتخاب شدند و به جشنواره راه پیدا کردند.
مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تاثیر جایزه ملی ایثار بر جامعه علمی و نخبگانی کشور گفت: یکی از اهداف اصلی این جشنواره، شناسایی و تشویق جامعه هدف نخبگانی و همچنین معرفی دستگاه‌های آموزشی است که بیشترین تلاش را برای نخبه‌پروری در جامعه ایثارگران داشته‌اند. ما تلاش می‌کنیم که بهترین‌های علمی و پژوهشی این جامعه را در سطح کشور و حتی در عرصه بین‌المللی معرفی کنیم. در شرایطی که بحث سهمیه‌بندی در جامعه مطرح است، این جشنواره نشان می‌دهد که جامعه هدف طرح شاهد نه‌تنها شایسته این حمایت‌ها است، بلکه به لحاظ علمی و پژوهشی سرآمد است. این یعنی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق علم و دانش.
وی افزود: ایثار و شهادت فقط به مفهوم جنگ و میدان‌های نبرد نیست؛ بلکه یکی از جلوه‌های مهم آن، پیشرفت‌های علمی است. جامعه علمی ما ثابت کرده که مسیر علم و پژوهش، می‌تواند جایگاهی برای ترویج فرهنگ ایثار، ازخودگذشتگی و تلاش برای عزت کشور باشد.
تغییرات جدید در جشنواره نهم
هاشم صابریان به تغییرات جشنواره در دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: امسال نسبت به سال‌های گذشته تغییرات زیادی داشتیم. یکی از مهم‌ترین تغییرات، نوع انتخاب برگزیدگان بود. در هفت دوره قبلی، هر دستگاهی تعدادی سهمیه مشخص داشت، اما در این دو سال اخیر این سهمیه را حذف کرده‌ایم. دلیل این کار این بود که برخی دستگاه‌ها به حدنصاب مورد نظر نمی‌رسیدند و ممکن بود برای تکمیل سهمیه خود، استانداردهای علمی را پایین بیاورند. از طرف دیگر، برخی دستگاه‌ها بیش از حدنصاب، افراد توانمند داشتند اما به دلیل محدودیت سهمیه نمی‌توانستند همه را معرفی کنند. با این تغییر، برترین‌ها صرفاً بر اساس معیارهای علمی و پژوهشی انتخاب شدند.
معیارهای انتخاب برگزیدگان
مدیرکل آموزش بنیاد شهید درباره نحوه انتخاب برگزیدگان توضیح داد: یکی از تغییرات عمده امسال در شاخص‌های انتخاب برگزیدگان بود. برخی از افراد بدون نیاز به داوری و صرفاً بر اساس دستاوردهای علمی خود، به عنوان برگزیده معرفی شدند. این گروه شامل؛ «نفرات اول تا دهم کنکور سراسری (بدون استفاده از سهمیه)»، «نفرات اول تا سوم المپیادهای بین‌المللی»، «نویسندگان کتاب سال حوزه یا کتاب سال جمهوری اسلامی»، «مخترعانی که ثبت اختراع به نام آن‌ها انجام شده است» و «نفرات اول تا سوم آزمون‌های پره‌انترنی، علوم پایه، دستیاری و بورد تخصصی» هستند.
وی خاطرنشان کرد: امسال 82 نفر به عنوان برگزیده نهایی معرفی شدند که از این میان، 12 نفر بدون داوری و صرفاً بر اساس موفقیت‌های علمی خود به این جایزه دست یافتند.
افزایش نقش دانش‌آموزان در جشنواره
صابریان با اشاره به تغییرات صورت گرفته در بخش دانش آموزی این رویداد بزرگ بیان کرد: یکی دیگر از مهم‌ترین تغییرات این دوره، افزایش سهم دانش‌آموزان بود. در دوره‌های گذشته، دانش‌آموزان سهمیه کمتری داشتند و جوایز آن‌ها نیز کمتر بود. اما امسال، جوایز به طور مساوی بین برندگان تقسیم شد. علاوه بر این، بروشوری ویژه برای برگزیدگان تهیه شده که شامل اطلاعاتی درباره حمایت‌ها و امتیازات ویژه‌ای است که این افراد از آن برخوردار خواهند شد. به عنوان مثال، برندگان می‌توانند از طریق این جشنواره به عضویت جامعه نخبگانی بنیاد شهید درآیند.
فرآیند انتخاب و میزان استقبال
مدیرکل آموزش بنیاد شهید درباره استقبال از جشنواره ملی ایثار توضیح داد: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته استقبال بسیار بیشتری داشتیم. بیش از 8 هزار نفر در مرحله شهرستانی شرکت کردند که از این میان، 6 هزار نفر به مرحله استانی راه یافتند. پس از داوری، 2 هزار نفر به مرحله ستادی راه پیدا کردند و در نهایت، 80 نفر به عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شدند. این فرآیند با دقت بالا و از طریق تیم‌های داوری تخصصی در ستاد مرکزی انجام شد.
چالش‌های برگزاری جشنواره
هاشم صابریان با اشاره چالش‌های پیش رو در این دوره از جشنواره گفت: با توجه به سابقه چندین ساله این جایزه، چالش‌های زیادی نداشتیم. اما مهم‌ترین چالش ما در جذب برخی دانشجویان بود. برخی دانشجویان نمی‌خواستند به عنوان دانشجویان ایثارگر شناخته شوند، در حالی که این جشنواره تأکید دارد که استعدادهای علمی جامعه ایثارگران بسیار فراتر از تصور عمومی است. استعدادهای ما بسیار بیشتر از این است که برخی تصور می‌کنند و باید تلاش کنیم که این توانایی‌ها به درستی معرفی شوند.
برنامه‌های آینده و بین‌المللی شدن جشنواره
مدیرکل آموزش بنیاد شهید درباره برنامه‌های آینده جشنواره ملی ایثار اظهار کرد: ما در نظر داریم که این جشنواره را به سطح بین‌المللی ارتقا دهیم. طبق تمهیدات صورت‌گرفته، امیدواریم که تا سال آینده بخش بین‌المللی این رویداد را راه‌اندازی کنیم و از رقابت‌های خارجی نیز استفاده کنیم.
وی درباره مراسم اختتامیه این جشنواره گفت: مراسم اختتامیه این رویداد بزرگ، روز هفتم اسفندماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. این مراسم در فضایی علمی و رسمی برگزار شده و از مقامات عالی‌رتبه کشور از جمله معاون اول رئیس‌جمهور، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزرای مرتبط برای حضور در این رویداد دعوت کرده‌ایم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011825/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صعود تورم ماهانه خوراکی به سقف 2 ساله

ارزبری نوین از ایران؛ سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف

آربیتراژ؛ سکه دو روی بازارها

بازار طلا در موقعیت جدید؛ شیوه خرید طلا از سوی مردم تغییر کرد

فدرالیسم و بحران بی‌دولتی

پیش بینی قیمت طلا و سکه 4 اسفند 1403

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی کی پرداخت می‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار 4 اسفند 1403

پیش بینی بورس شنبه 4 اسفند 1403

هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز

الاکلنگ بازی خودرو در شب عید

ویلاهای خالی بی‌گاز شدند

علت بیماری آلزایمر ممکن است از داخل دهان نشأت بگیرد

اولین جلسه میز تخصصی دیپلماسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

در عربستان چه خبر بود؟

ضعیف نیستیم

شکر باز هم کمیاب شد

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

عملکرد امیدوارکننده واکسن «mRNA» در درمان سرطان لوزالمعده

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

مدارس کانکسی و سنگی برچیده می‌شود

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

خروج بیش از 3 همت پول حقیقی در هفته پرتلاطم بورس تهران

صادرات 15 میلیون دلاری چای ایرانی

سایه سنگین رکود بر سر بازار خودرو

سهم ملوانان و کولبران در بودجه غیب شد

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت

واگذاری بیش از 10 هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی

سهم تسهیلات کلان در بانک‌های خصوصی و دولتی

مدیرعامل بانک مسکن: وام 650 میلیونی ساخت مسکن هنوز ابلاغ نشده است

یارانه دارو و شیرخشک پرداخت شد

متوسط دستمزد در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی چقدر است؟

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

احیای بیش از 60 واحد راکد تولیدی و صنعتی در استان تهران

کاهش 40 درصدی قدرت خرید کارگران

ارائه آموزش‌های مهارت آموزی به بیش از 1 میلیون سرباز

افزایش استقبال مودیان مالیاتی از سامانه مودیان

2500 جایگاه سوخت جوابگوی تمامی خودرو‌های دوگانه‌سوز هستند