ندای لرستان

آخرين مطالب

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟ سیاسی

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ناظران با استناد به دستور فشار حداکثری که روز سه‌شنبه توسط ترامپ امضا شد، براین باورند که رئیس جمهوری آمریکا در ارتباط با ایران به رویکرد متفاوتی متوسل شده و به دنبال توافق است. با این همه، گروهی دیگر با استناد به متن تند این دستورالعمل براین باورند که واکنش تهران به کنش ترامپ با توجه به معادلات خاورمیانه می‌تواند سرنوشت رایزنی‌های احتمالی را رقم بزند.
نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد: دونالد ترامپ چندی پیش ادعا کرد برای دستیابی به «توافقنامه صلح هسته‌ای» با ایران رایزنی خواهد کرد؛ چرا که می‌خواهد با دستیابی به توافقی در این باره بستر را برای جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران هموار و مانع از هرگونه فعل و انفعال نظامی شود.
این در حالی است که ترامپ در دوره نخست ریاستش از توافق هسته‌ای 2015 موسوم به برجام خارج و عملاً خواستار پایان این توافق شد. ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی‌اش نوشت که ایالات متحده و ایران باید فوراً در باب توافقی رایزنی داشته باشند و پس از امضا و تکمیل آن جشن بزرگ خاورمیانه برگزار کنند. ترامپ همچنین خاطر نشان کرد: می‌خواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.
ترامپ و بازی شکست خورده فشار حداکثری!
تعهد دیپلماتیک رئیس جمهور تنها چند ساعت پس از اعلام استراتژی فشار حداکثری‌اش علیه تهران رسانه‌ای شد. پیش‌تر رئیس جمهوری آمریکا در دوره نخست ریاستش به کمپین «فشار حداکثری» متوسل شد تا با توسل به تحریم‌های اقتصادی گسترده و سایر اقدامات طراحی شده تهران را در انزوا قرار دهد.
به ادعای ناظران، فعل و انفعال‌های منطقه‌ای تهران تهدیدی (ادعایی) برای آمریکاست. ترامپ در دستوری که روز سه‌شنبه هفته گذشته اعلام کرد، مدعی شد: به نفع منافع ملی هر بازیگری است که حداکثر فشار را بر ایران اعمال کند. این دستور واکنش تند دولت ایران را به دنبال داشت. تهران در بیانیه ای اعلام کرد که به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و نیازی به فشارهای اقتصادی از سوی ایالات متحده وجود ندارد.
در همین راستا، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران گفت: «فشار حداکثری آزمایش شکست خورده است و تلاش مجدد آن به شکست دیگری منجر خواهد شد». به گفته وزیر امور خارجه ایران، اگر مسئله اصلی این است که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نباشد، این امر قابل دستیابی است؛ چرا که تهران به واسطه فتوای رهبری چنین قصدی ندارد.
در این میان، مقامات اطلاعاتی آمریکا مدعی‌اند که ایران هنوز تصمیمی برای عبور از آستانه گریز هسته‌ای اتخاذ نکرده است. اما آن‌ها اعلام کرده‌اند که تهران به غنی‌سازی اورانیوم برای عبور از آستانه گریز هسته‌ای ادامه داده و بررسی کرده‌اند که چگونه می‌توانند در چند روز یا چند هفته در صورت لزوم، به خواسته‌های ادعایی هسته‌ای دست یابند.
به نوشته نیویورک تایمز، ترامپ روز سه‌شنبه بارها گفت که ایران هرگز نباید بتواند از آستانه گریز هسته‌ای عبور کند، اما از پاسخ به پرسش‌هایی درباره اینکه آیا ایالات متحده با اسرائیل در اقدامات متجاوزانه فرضی ادعایی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، مشارکت خواهد کرد، طفره رفت.
در عوض، رئیس‌جمهور مدعی شد که فرمان اجرایی جدید تهدیدی برای ایران خواهد بود که اگر این کشور به دنبال سلاح هسته‌ای ادعایی یا گسترش دامنه فعالیت‌های منطقه‌ای باشد، ایالات متحده تحریم‌هایی را با تاثیرات مخرب اقتصادی اعمال خواهد کرد.
چرخش ترامپ
او البته نشان داده که ترجیح می‌دهد نوعی راه دیپلماتیک برای راه‌حلی با ایران بیابد. ترامپ هنگام امضای دستور «فشار حداکثری» در دفتر بیضی شکل در گفت‌و‌گو با خبرنگاران مدعی شد: «همه از من می‌خواهند که این دستور را امضا کنم. من این کار را خواهم کرد. برای ایران خیلی سخت است. این همان رویکردی است که پیشتر از آن استفاده کردیم. من قصد دارم آن را امضا کنم، اما امیدوارم که مجبور نباشیم زیاد از آن استفاده کنیم. ما خواهیم دید که آیا می‌توانیم توافقی با ایران داشته باشیم یا نه و همه می‌توانند با هم زندگی کنند.»
استراتژی ابهام ترامپ در ارتباط با ایران؛ دیپلماسی با چاشنی فشار؟
ترامپ در ادامه ادعا کرد: «شاید این امکان پذیر باشد و شاید امکان پذیر نباشد. بنابراین من این را امضا می‌کنم و از انجام آن ناراضی هستم».
ترامپ همچنین مدعی شد: «گزارش‌ها مبنی بر اینکه ایالات متحده، در همکاری با اسرائیل، قصد دارد ایران را به هدف قرار دهد، اغراق‌آمیز است و توافق صلح هسته‌ای تایید شده را ترجیح می‌دهم که به ایران اجازه رشد و شکوفایی مسالمت آمیز را بدهد».
تمایل رئیس جمهور برای شرکت در مذاکرات، چرخشی در سیاست دوره نخست ریاست جمهوری‌اش است، زمانی که او اغلب باراک اوباما، رئیس جمهور سابق را به دلیل موافقت با توافق هسته‌ای با ایران به سخره می‌گرفت. براساس برجام، ایران 97 درصد از غنی سازی خود را واگذار و کار تحقیق و توسعه خود را محدود کرد، اما همه تاسیسات خود را کنار نگذاشت.
ترامپ توافق به دست آمده توسط اوباما را "در هسته خود ناقص" خواند و گفت که "وحشتناک" و "بدترین" توافقی است که تاکنون انجام شده است. اکنون به نظر می‌رسد که رئیس جمهور مایل است خود این مسیر را بیازماید. ایران نیز ظاهرا برای مذاکره تمایل دارد، اما به ادعای ناظران ظرفیت تهران برای تغییر دکترین هسته‌ای‌اش ممکن است برای این کشور عامل بازدارنده باشد، بالاخص بعد از تغییر معادلات در خاورمیانه و کاهش تحرکات محور مقاومت.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011961/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همتی در چاله اقتصاد یا سیاست

معامله شد

جهش قیمت دلار بازارها را بر هم ریخت

ثبت نام وام 120 میلیونی سفر بازنشستگان آغاز شد

معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی: بسته متنوع تسهیلات‌دهی مسکن تدوین شد

پیش بینی بورس یکشنبه 5 اسفند 1403

ابداع برنجی که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

تصویربرداری سریع‌تر و ارزان‌تر از سرطان با الهام از بال پروانه‌ها

هشدار بارش‌های گسترده در لرستان؛ از سفرهای غیرضروری پرهیز کنید

کشف بیش از 16 تن خشکبار احتکاری در بروجرد

دستگیری منتشر‌کنندگان اخبار کذب در اینستاگرام

مجلس از روز سه‌شنبه وارد بررسی جداول بودجه می‌شود

زمان پیش فروش بلیط قطارهای نوروزی مشخص شد

بازاراقلام غیرترجیحی بهم ریخت؛ شوک تورم17درصدی حبوبات در1 ماه

اعتبار خرید عمده موبایل بدون سود

ادامه عملیات امداد و نجات کوهنوردان گمشده در اشترانکوه

صعود به اشترانکوه لرستان ممنوع شد

بازداشت عاملان نزاع دسته‌جمعی در کوهدشت

سرمقاله خراسان/ دانش انباشته ما درباره تحریم کجاست؟

سرمقاله اعتماد/ مسوولیت فرد یا حکومت؟

سرمقاله آرمان امروز/ واکاوی افزایش تعداد نمایندگان مجلس

نتانیاهو بزرگ‌ترین بازنده سیاست ترامپ در منطقه؟

7 اشتباه مرگبار مدیریت سرمایه مبتدیان در فارکس

وام 650 میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا ابلاغ می‌شود

جزئیات دور جدید پیش‌فروش سکه؛ زمان تحویل اعلام شد

ترامپ ارزش طلا را بیشتر می‌کند

نماینده مجلس: با توجه به مستندهای ما سمندی که 800 میلیون فروخته می‌شود باید زیر 500 میلیون باشد!

منظور: روند تورم در ماه های بعد تشدید خواهد شد

حساب‌های اجاره‌ای؛ ابزاری در دست فعالان اقتصاد زیرزمینی

پزشکیان: چرا باید به اسم کسی که درآمد ندارد ماشین آن‌چنانی وارد شود؟

گزارش همایش مودیان مالیاتی با حضور رئیس جمهور و وزیر اقتصاد

ممنوعیت خرید و فروش خودروهای پلاک گذر موقت

‌‌تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر تسریع در روند ساخت مرکز توانبخشی ایثار

کسب 4 رتبه برتر کشوری توسط ایثارگران استان اصفهان در مسابقات سراسری قرآن خانواده‌های شاهد و ایثارگر

نرخ طلا و سکه در آستانه فتح کانال جدید؛ دلار به 94 هزار تومان رسید

اخذ مالیات از املاک اجاره‌ای در سال جاری

ریزش 18 هزار واحدی شاخص بورس

تسنیم: آغاز دور جدید پیش‌فروش سکه از هفته جاری

تمدید تغییر ساعات کاری بانک‌ها تا 15 فروردین

آغاز بررسی بخش دوم لایحه بودجه 1404 از سه شنبه در مجلس

پزشکیان: چاره‌ای نداریم باید معیشت و مسکن مردم را حل کنیم

اره برقی در دستان «ماسک»

اینگونه سقوط می‌کند

بحران جدی تعطیلی جایگاه‌های CNG در آستانه نوروز

پزشکیان: شفافیت مالیاتی راهی برای کنترل فساد است

همتی: دو چیز گریز ناپذیر است، یکی مرگ است و یکی مالیات!

احتکار برنج عامل اصلی نوسان بازار

پزشکیان: باید از افراد پولدار بگیرند و به کسانی که زندگی شان نمی چرخد بدهند تا بچرخد

همتی: از نیازمندان یارانه نباید مالیات بگیریم

جان باختن 16 نفر بر اثر گازگرفتگی در لرستان