ندای لرستان

آخرين مطالب

وزیر نیرو: بارش‌های امسال مطلوب نیست سیاسی

وزیر نیرو: بارش‌های امسال مطلوب نیست
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تسنیم / وزیر نیرو با بیان اینکه بارش ها در سال آبی جاری مطلوب نیست، گفت: می توانیم مشکلات آبی کشور را با کشاورزی نوین و بازچرخانی منابع آب کاهش دهیم.
عباس علی آبادی، وزیر نیرو در جریان بازدید از سد قیصرق در استان آذربایجان شرقی، بر ضرورت مدیریت منابع آب و صرفه‌جویی بیشتر به دلیل کاهش شدید بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته و میانگین بلندمدت تأکید کرد.
علی‌آبادی با اشاره به وضعیت بارش‌ها در شهرستان سراب اظهار داشت: این منطقه که همواره یکی از نقاط پر بارش کشور بوده، در زمستان امسال شاهد کاهش چشمگیر بارندگی، به‌ویژه برف، بوده است. 
وی همچنین از مشکلات فنی پیش‌آمده در سد قیصرق خبر داد و تصریح کرد: وزارت نیرو در حال بررسی و رفع این مشکل است.
وزیر نیرو با اشاره به لزوم سیاست‌گذاری مناسب برای مدیریت منابع آب،توسعه کشاورزی نوین و بازچرخانی فاضلاب شهری را از راهکارهای مهم در این زمینه دانست که باید به صورت ویژه در دستور کار قرار بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه‌های وزارت نیرو برای بهبود وضعیت آب و برق در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: احداث و تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری، تقویت شبکه برق‌رسانی و ارتقای توان نیروگاهی از مهم‌ترین اقداماتی است که در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد تا به کمک آن بتوانیم شرایط بهتری را در حوزه آب و برق استان ایجاد کنیم.
وزیر نیرو درباره برنامه وزارت نیرو برای تامین آب پایدار و انتقال آب رودخانه ارس به شهر تبریز گفت: کشور اساسأ در منطقه پر بارش قرار ندارد، در مجموع متوسط بارش کشور طی سالیان متمادی در شرایط مطلوبی نیست.
علی آبادی با بیان اینکه میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدت بیش از 50 درصد کاهش یافته است، افزود: این امر می‌طلبد تا هموطنان نسبت به مصرف بهینه آب کوشا باشند.
وی اولویت اصلی در حوزه آب را جلوگیری از هدر رفت آب دانست و اضافه‌ کرد: بازچرخانی آب اقدام دوم است که در دستور کار جدی قرار گرفته است.
علی‌آبادی در این زمینه توضیح داد: از طریق بازچرخانی آب در تلاشیم فرصت‌های تازه ایجاد کنیم، در این راستا صنایع را متعهد می‌کنیم تا از آب‌های غیر متعارف استفاده کنند.
وزیر نیرو در ادامه شیرین سازی آب را دیگر اقدام وزارت نیرو در راستای تامین آب پایدار برخی از استان ‌ها و شهرها عنوان کرد و گفت: در استان آذربایجان شرقی نیز طرح‌های متنوعی در دست اجراست.اولین اقدامی که صورت گرفته این است که منابع آب تجدیدپذیر شونده را متنوع تر کنیم.
علی‌آبادی درباره بارورسازی ابرها اظهار داشت: بارورسازی ابرها اقدامی فناورانه است که در برخی از کشورها فعالیت‌هایی انجام شده، در ایران نیز سالهاست در این زمینه فعالیت می‌شود؛ امروز در بخشی از کشور عملیات بارورسازی ابرها انجام شد و باید منتظر اثرات آن باشیم.
وی تاکید کرد: چنانچه ابرهای مناسب بارش در کشور باشد این اقدام می‌تواند تا درصدی موثر واقع شود اما به طور کلی نمی‌تواند مشکل ما را حل کند. در استان آذربایجان شرقی و غربی برنامه ریزی شده طی چند روز آینده در این منطقه فعالیت‌هایی در زمینه انجام شود.
وی با اشاره به افتتاح برخی طرح‌های صنعت آب در استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: باید متناسب با ظرفیت آب منطقه بارگذاری جمعیت، صنایع و کشاورزی صورت گیرد، این نکته بسیار مهمی است.
وی با بیان اینکه از همه بخش‌ها انتظار داریم با اتکا به روش‌های فناورانه مصرف آب را در بخش خود کاهش دهند، گفت: به ویژه در بخش کشاورزی و صنعت باید با استفاده از روش‌های متداول مصرف آب را به حداقل ممکن و در حد استانداردهای بین المللی کاهش داد.
وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه به منظور احیای دریاچه ارومیه شورای عالی تشکیل شده است افزود:برنامه‌هایی که تاکنون اجرا شده وضعیت را تا حدودی بهبود بخشیده اما این امر کافی نیست. امیدواریم با همکاری همه دانشمندان و اندیشمندان کشور راهی برای بهبود این شرایط پیدا شود و در این زمینه تلاش خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو همه تلاش خود را خواهد کرد حقابه دریاچه ارومیه را تامین کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه وسعت دریاچه زیاد است، به هر میزان آب وارد دریاچه شود تبخیر نیز باعث کاهش سطح تراز دریاچه می‌شود، در این باره در حال انجام مطالعاتی هستیم که در ادامه به اطلاع مردم خواهیم رساند.
وزیر نیرو در ادامه هدف اصلی از سفر به استان آذربایجان شرقی را بررسی و شناسایی نیازها عنوان کرد و گفت در این راستا با مسئولان منطقه گفتگوهایی صورت گرفت و همچنین از طرح‌هایی که در حال اجرا است بازدیدهایی صورت گرفته است، افتتاح طرح‌های تکمیل شده و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های جدید از دیگر اقدامات است. امروز حدود 380 میلیارد تومان پروژه افتتاح و عملیات اجرایی حدود 500 میلیارد تومان نیز آغاز شد.
وزیر نیرو یادآور شد: این اقدامات کافی نیست و بر این اساس طرح‌های دیگری را نیز در دست مطالعه داریم.
علی‌آبادی خاطرنشان کرد: باز چرخانی تمام آب‌هایی که به مصرف می‌رسد از طریق احداث تصفیه‌خانه‌های مختلف از اولویت‌هایی است که در استان آذربایجان شرقی در حال پیگیری و انجام است.
وی یکی از اهداف سفر به استان آذربایجان شرقی را مرور و بررسی مشکلات و نیز طرح‌های ناتمام دانست و خاطرنشان کرد: بازتوانی نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی از جمله این طرح‌ها است. با توجه به ناترازی انرژی این امکان وجود دارد از طریق بازتوانی نیروگاه تبریز برق بیشتری را تولید کنیم و در تابستان پیش رو کمک موثری خواهد کرد، در این زمینه نیز سرمایه‌گذار خصوصی اعلام آمادگی کرده و در حال مذاکره هستیم.
وی گفت: در حال حاضر از مجموعه 93 هزار مگاوات نیروگاه موجود در کشور حدود 3000 مگاوات مربوط به بازتوانی نیروگاه‌ها و ارتقاء واحدهای فعلی است. ضمن اینکه در دستور کار است نیروگاه‌هایی که آب بیشتری را برای تولید برق مصرف می‌کنند به سمت طرح‌های کم آب‌بر بروند.
وی بر مصرف پساب در نیروگاه‌ها تاکید کرد: هدف‌گیری ما این است که در پایان دولت چهاردهم نیروگاهی وجود نداشته باشد که حتی آب ناچیزی مصرف کند.
علی آبادی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی نیز در کنار استفاده از روش‌های نوین به منظور افزایش بهره‌وری آب باید از کشت‌های پر آب‌بر نیز پرهیز شود و الگوی کشاورزی به سمت تامین امنیت غذایی از طریق روش‌های فناورانه برود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1013404/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدید زلنسکی وطن‌فروش بود و نه قهرمان دفاع از اوکراین؟

آب سردی که آمریکا روی سر «عاشقان مذاکره» ریخت

اعتراض عضو کارگزاران به ساده‌لوحی درباره مذاکره با آمریکا

تهدید تند چین: برای هر گونه جنگی آماده‌ایم!

پشت پرده افزایش فشار تندروها علیه دولت

ضرورت صرفه‌جویی 20 درصدی در مصرف آب شرب

واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وراث همراه با سود 1402

هنرمندان درباره مهدی یراحی چه گفتند؟

تشدید نظارت بر نرخ‌های اعلامی بلیت در نوروز 1404

واقعیت پنهان یک پیش‌بینی ارزی

سوخت‌گیری با حساب بانکی از ماه‌های آینده

چرا زعفران ایرانی بدون بسته‌بندی و داخل گونی صادر می‌شود؟

قیمت سکه‌های دور‌ جدید پیش فروش اعلام شد

برق‌دزدی 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور

اگر این گروه خونی را دارید احتمالاً بیشتر عمر خواهید کرد

سرمقاله وطن امروز/ آزادی به سبک آمریکای ترامپ

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی

از شرکت‌های دارای مجوز بلیت تهیه کنید؛ آغاز پروازهای نوروزی از 24 اسفند

انتشار اوراق گواهی طلای بانک مرکزی، تا قبل از پایان سال

فیدان: اطلاع قبلی از حمله هیئت تحریر شام به حکومت اسد نداشتیم

اشتغال 1100 نیروی بومی در پتروشیمی لرستان

سرمقاله همشهری/ درباره احکام قضایی 2 وزیر

سرمقاله شرق/ مرثیه‌ای برای ارز

سرمقاله جوان/ سرنوشت گروه‌های کردی پس از بیانیه اوجالان

نماینده مجلس: کاهش قیمت ارز نشان دهنده کنار رفتن سیاست‌های غلط است

طلای آب شده طلاسی، راهی امن برای سرمایه‌گذاری

مصرف 71 درصد گاز کشور در بخش خانگی و تجاری

انتقاد نماینده مجلس از قطعی‌های مکرر برق: چرا کشوری با این همه منابع باید به این روز بیفتد؟

معاون سابق وزارت صمت: چرا اتاق بازرگانی در حوزه چین فعالیتی نمی‌کند؟

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در لرستان

اشتغال یک هزار و 100 نیروی بومی در پتروشیمی لرستان

وصول 33 هزار و 380 میلیارد ریال درآمد عمومی در لرستان

سرمقاله اعتماد/ ایران و ترکیه همسایگی بر مدار تاریخ

سرمقاله ایران/ ظرفیت دولت «دقیق شمردن» است

سرمقاله کیهان/ «وفاق» به سبک شهید رئیسی

زمان آغاز مرحله سوم پیش‌فروش سکه طلا با ضرب 1404

وزیر نیرو: بارش‌های امسال مطلوب نیست

مزایا، فوق‌العاده‌ها و پاداش‌ها مشمول مالیات بر حقوق است؟

بازار نسبتا آرام سکه و طلا؛ دلار در آستانه بازگشت به کانال 89 هزار تومان

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

عبده تبریزی: بالای 90 درصد مردم در شهرهای بزرگ، توان خرید حتی یک واحد 40 متری را هم ندارند

پنج هزار هکتار زمین غیرملی در لرستان تثبیت شد

اینفوگرافی/ موقع خانه‌تکانی اگر در استفاده از شوینده‌ها دچار مشکل پوستی شدیم چه کنیم؟

کشف 96 درصدی جرائم فضای مجازی در لرستان

سرمقاله آرمان ملی/ اتحادیه عرب و بازسازی غزه

سرمقاله هم میهن/ بی‌اطلاع نبودند

سهم شبه پول از نقدینگی به 75 درصد رسید

چرا مردان کمتر از زنان عمر می‌کنند؟

نشست تخصصی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان

امضای تفاهمنامه اشتغال برای جامعه ایثارگری بین بنیاد و صمت مازندران