ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ اصل بازدارندگی مقالات

سرمقاله سازندگی/ اصل بازدارندگی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه سازندگی / «اصل بازدارندگی» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم صالح نقره‌کار است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یکی از وظایف اساسی دستگاه قضایی، مقابله با فساد در تمامی سطوح است. این مقابله نه‌تنها شامل فساد موردی بلکه دربرگیرنده فساد سیستماتیک نیز می‌شود که باید توسط نهادهای قانونی به‌ طور مستمر رصد شود. در این راستا، کشف جرم به‌عنوان یکی از محورهای کلیدی دستگاه قضایی مطرح است. براساس آیین دادرسی کیفری، ضابطین عام‌وخاص در کنار دادستان‌ها وظیفه دارند در زمینه کشف جرم، تحقیق و پیگیری اقدامات لازم را به انجام برسانند. در پرونده چای دبش به دلیل آنکه اخلال در نظام اقتصادی کشور به وقوع پیوسته بود، قوه قضائیه با دریافت گزارش‌هایی از سازمان بازرسی کل کشور به بخشی از مفاسد ارزی و تخصیص نامطلوب منابع به این مجموعه پی برد. با افشای این اطلاعات، زمینه تعقیب قضایی فراهم شد و اتهام اخلال در نظام ارزی و فساد اقتصادی به برخی از افراد مرتبط با این پرونده وارد شد. با صدور حکم قطعی، افرادی که در این پرونده به‌عنوان مباشرت یا معاونت در جرم شناخته شدند، محکوم شده و اجرای احکام آنان به‌عنوان یک ضرورت قانونی باید پیگیری شود. مهم نیست که برخی از متهمان این پرونده در سطح وزرای دولت سیزدهم قرار داشته‌اند؛ قانون باید برای همه به‌ طور یکسان اجرا شود و برابری در برابر قانون از اصول بنیادی هر نظام حقوقی است. این پرونده بار دیگر نشان داد که هیچ فردی، صرف‌نظر از جایگاه و نفوذ سیاسی‌اش نباید خود را در برابر قانون مصون بداند. عملکرد دستگاه قضایی در این زمینه نشان از اقتدار نظام حقوقی کشور دارد. البته این روند باید همراه با اقدامات پیشگیرانه‌ای باشد تا از تکرار چنین تخلفاتی جلوگیری شود. پرونده چای دبش به یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های فساد اقتصادی در سال‌های اخیر تبدیل شده است. این پرونده ابتدا با بررسی تخصیص ارز دولتی برای واردات چای و سایر کالاهای اساسی آغاز شد. طبق گزارش‌های رسمی، مجموعه‌ای از اقدامات غیرقانونی در روند دریافت و استفاده از این ارزها صورت گرفته بود که به اخلال در نظام ارزی کشور منجر شد. سازمان بازرسی کل کشور در بررسی‌های خود به این نتیجه رسید که بخش عمده‌ای از ارز دریافتی به ‌طور نادرست مورد استفاده قرار گرفته و برخی افراد با سوءاستفاده از موقعیت خود، اقدام به رانت‌خواری و فساد مالی کرده‌اند. با پیگیری قوه قضائیه و دستگاه‌های نظارتی، اسناد و مدارک تخلفات مالی به دادستانی ارائه شد و پس از بررسی‌های گسترده، متهمان این پرونده شناسایی و تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. پس از طی مراحل مختلف دادرسی، حکم نهایی صادر و مشخص شد که برخی از مقامات عالی‌رتبه دولتی نیز در این تخلفات نقش داشته‌اند. همین امر سبب شد تا دستگاه قضایی با اقتدار وارد عمل شود و بدون در نظر گرفتن جایگاه متهمان، احکام مقتضی را صادر کند.
به اعتقاد بنده این احکام می‌تواند، نقش مهمی در ایجاد بازدارندگی داشته باشد. اقدام دستگاه قضایی در این پرونده نشان داد که حتی مقامات عالی‌رتبه دولتی نیز در صورت ارتکاب تخلفات اقتصادی مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت و مصونیت قضایی برای هیچ‌کس وجود ندارد. این مساله پیام روشنی به تمامی مسئولان، مدیران و صاحبان نفوذ می‌دهد که قانون در برابر هیچ فردی کوتاه نخواهد آمد.
یکی از مزایای این پرونده، علنی بودن روند دادرسی و دسترسی عمومی به اطلاعات مربوط به آن است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1014088/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفیق دوست یا دشمن؟

ترامپ دست از سر کانادا بر نمی‌دارد

چشم‌انداز درمه

نتانیاهو از آمریکا دُور خورد

گردن‌کشی دلاری

تجمع‌های سریالی بدون مجوز در بهارستان

شیخ نعیم قاسم و آزمون ابتلای سخت؛ سفرنامه لبنان مهاجرانی

فروش بیش از 1.6 میلیون بلیت اتوبوس برای سفرهای نوروزی

گردونه رو بچرخون 1 اتریوم جایزه بگیر

40 همت درآمد سازمان راهداری در سال 1403

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: حداقل افزایش دستمزد باید به اندازه تورم باشد

قیمت گوشت قرمز امروز 22 اسفند 1403

ایران جزو 5 کشور اول دنیا در خرید طلاست؟

آخرین اخبار از حذف یارانه افراد پر درآمد و تجمیع کارت بانکی با کارت سوخت

افرادی که در طول روز چرت می‌زنند مغز بزرگ‌تری دارند

عوارض خیابانی شدن سیاست

لشکرکشی خیابانی تندروها

تندروها از پزشکیان کینه دارند

ادامه روند افزایش قیمت طلا و ارز؛ نیم سکه به کانال 49 میلیون تومان رسید

بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر وام ازدواج و فرزندآوری گرفتند

اسناد تاریخ معاصر ایران روی خروجی سایت دانشگاه ییل قرار گرفت

کار ساماندهی گلزار شهدا در مازندران در سال 1404 به پایان خواهد رسید

گشایش نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی در موزه شهدا همزمان با هفته شهید

هم افزایی بیمارستان کیش و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در مسیر رفع موانع

بازار طلا درخشید؛ تحلیلی به آخرین وضعیت طلا و ارز

واریز حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی از 25 تا 27 اسفندماه

ابهامات بسته حمایتی وزارت صمت برای جبران ناترازی انرژی چیست؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: حقوق کارگران به اندازه تورم افزایش خواهد داشت؛ تورم حدود 30% است

پورابراهیمی: 90 درصد حجم تجارت ایران با 10 کشور است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت: به 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم

چرا مجلس هفتم متهم ردیف اول ناترازی انرژی است؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: با صنعت طلا مخالف نیستم با احتکار طلا مخالفم

تجارت‌نیوز: طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی محکوم به شکست است

دیدار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با نمایندگان تاکسی داران جزیره

آمادگی جزیره هندورابی برای میزبانی ازگردشگران نوروزی

هم افزایی سرمایه گذاران در مسیر توسعه کیش

عکس/ پایتخت سمنوپزی ایران؛ وارثان یک سنت کهن در بروجرد

عامل انتشار تصاویر خصوصی در فضای مجازی دستگیر شد

سرمقاله وطن امروز/ عبور از وضعیت زرد

حال و هوای خرید در آستانه نوروز

سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا

بلو دُنگ شما را حساب می‌کند/ مروری بر ویژگی‌های سرویس دُنگ در اپلیکیشن بلوبانک سامان

واریز اعتبار کالابرگ به حساب سرپرستان دهک‌های چهارم تا هفتم از فردا

پیش‌بینی بارش‌های پراکنده و افزایش دما در لرستان

اجرای پروژه‌های سنگین به ارزش 30 هزار میلیارد تومان در لرستان

تشریح آخرین وضعیت مصدومان خیبر پیش از دیدار با چادرملو

سرمقاله شرق/ کابینه ناساز با امید ملت

سرمقاله جوان/ آشفته‌بازار شرکت‌های دولتی

سرمقاله قدس/ هشدارهای سریال «معاویه» برای سیما و سینمای ما

ترامپ حریف همسویی ایران و شیخ‌نشین‌ها می‌شود؟